Free hugs - Besplatni zagrljaji

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Kako je počelo - besplatni zagrljaji. Pokret Free hugs rodio se sasvim slučajno na sidnejskom aerodromu, a vremenom se grljenje nepoznatih ljudi raširilo po celoj planeti.

#1 Master Yoda  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 159
  • Pridružio se: 13.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 25.02.08, 17:41

Extra ideja:)

Pokret "Free hugs" rodio se sasvim slučajno na sidnejskom aerodromu, a vremenom se grljenje nepoznatih ljudi raširilo po celoj planeti.

Kada je Huan Man sleteo na sidnejski aerodrom, ophrvan ličnim problemima, video je gomile ljudi koji se grle i dočekuju putnike, dok njega nije čekao niko. Napisao je prvi "free hug" plakat i posle nekoliko minuta počeli su prvi zagrljaji. Pošto mu se dopao efekat, rešio je da grli ljude svake nedelje, ali vlasti nisu imale razumevanja za ovu pojavu.

Narod kaže da osmeh ne košta ništa a da mnogo vredi. Zamislite onda koliko tek vredi jedan zagrljaj, ili još bolje nemojte zamišljati - proverite.
Kasnije je počeo peticiju da se dozvole besplatni zagrljaji itd.

Danas se ova kampanja reširila po celom svetu. :girl_cray2:

http://www.freehugscampaign.org/

I'd been living in London when my world turned upside down and I'd had to come home. By the time my plane landed back in Sydney, all I had left was a carry on bag full of clothes and a world of troubles. No one to welcome me back, no place to call home. I was a tourist in my hometown.

Standing there in the arrivals terminal, watching other passengers meeting their waiting friends and family, with open arms and smiling faces, hugging and laughing together, I wanted someone out there to be waiting for me. To be happy to see me. To smile at me. To hug me.

So I got some cardboard and a marker and made a sign. I found the busiest pedestrian intersection in the city and held that sign aloft, with the words "Free Hugs" on both sides.

And for 15 minutes, people just stared right through me. The first person who stopped, tapped me on the shoulder and told me how her dog had just died that morning. How that morning had been the one year anniversary of her only daughter dying in a car accident. How what she needed now, when she felt most alone in the world, was a hug. I got down on one knee, we put our arms around each other and when we parted, she was smiling.

Everyone has problems and for sure mine haven't compared. But to see someone who was once frowning, smile even for a moment, is worth it every time.

Besplatni zagrljaji u Novom Sadu - Prvi put u Srbiji.
Pogledajte kako se ljudima vraćao osmeh na lice/

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
0

#2 Vucinic88  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 359
  • Pridružio se: 22.10.07

Napisano: 25.02.08, 18:18

Kad je Zorica Lazic neposredno pred smrt dijelila besplatne zagrljaje :girl_cray2:
Zivot je *urva ali ja sam MAKRO :P
0

#3 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07
  • Pol:ženski

Napisano: 26.02.08, 09:25

Odlicno je zamisljeno, stvarno moze da te oraspolozi!
0

#4 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 26.02.08, 14:12

Dovoljno je zagrliti nekog tu blizu, pored sebe, mozda starog i bolesnog, mozda postidjenog ili tuznog... ne mora da se grli svako ko naidje.
0

#5 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071

Napisano: 27.02.08, 10:59

Super nacin da se izmame osmesi! Cak i onaj ko nece da se grli, nasmejace se. :D
0

#6 Snežana

Napisano: 28.02.08, 12:08

View PostMr. Black, on 10:59, 27. February 2008, said:

Super nacin da se izmame osmesi! Cak i onaj ko nece da se grli, nasmejace se. :)

Pa zar su ljudi toliko usamljeni da im treba zagrljaj od nepoznate osobe. Da li je moguće da neko nema baš nikako da zagrli :girl_in_love: :friends:
Ne bi me čudilo puno da to krene i kod nas. Da je na zapadu moderno da se skače u bunar u Srbiji bi se žalili da ima malo bunara
0

#7 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 28.02.08, 12:30

Nekima prija zagrljalj nepoznate osobe, veliki broj starijih ljudi je stvarno usamljeno, I zasto da ne podrzimo nesto sto je lepo. Ako niste primetili na snimcima i jeste prikazano kako je to kod nas izgledalo (tj kod vas u NS)
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#8 sanjac

Napisano: 28.02.08, 12:33

View PostJaca, on 12:30, 28. February 2008, said:

Nekima prija zagrljalj nepoznate osobe, veliki broj starijih ljudi je stvarno usamljeno, I zasto da ne podrzimo nesto sto je lepo. Ako niste primetili na snimcima i jeste prikazano kako je to kod nas izgledalo (tj kod vas u NS)

Odlicno!
Hajde da pokrenemo onda "zagrljaj i malo paznje", za te stare i bolesne i nemocne... od kojih su svi digli ruke jer im ne trebaju kad ne privredjuju...
A takvi ljudi su tu oko nas, svako zna nekog kome treba zagrljaj.
0

#9 Snežana

Napisano: 28.02.08, 12:35

View PostJaca, on 12:30, 28. February 2008, said:

Ako niste primetili na snimcima i jeste prikazano kako je to kod nas izgledalo (tj kod vas u NS)

Taman sam se obradovala za ono kod nas a ti se ispravi :girl_in_love:

Gde su tim starijim osobama unuci, rođaci...
0

#10 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 28.02.08, 12:51

Ja ne zivim u NS, mogu da kazem kod nas u Srbiji ili kod vas u NS

Vecina starijih osoba na kraju ostane bez paznje svojih najblizih, pa cak i kada zive zajedno u kuci. Dovoljno je da pridjes nekoj baki na ulici porazgovaras sa njom, bice ti jasno.
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#11 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046

Napisano: 25.11.09, 11:13

Danas bi verovatno svi bezali, da im neko ne prenese grip :girl_smile:
0

#12 Pumpkin  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1743
  • Pridružio se: 10.10.09

Napisano: 29.11.09, 00:48

Ovu poruku je izmenio Lucifer: 29.11.09, 00:53

E svasta... zanimljivo. :girl_impossible:
I'm always looking for the sun...
0

#13 Afrodita

Napisano: 29.11.09, 01:41

• Attached Image: zagrljaj.jpg
  • Attached Image: don_t_10.jpg
  • Attached Image: zagrlj10.jpg
evo nekih zanimljivih zagrljaja
0

#14 Baptista  Korisnik je online

• IV - Immunes
  • Poruka: 771
  • Pridružio se: 06.09.09

Napisano: 01.12.09, 21:17

Zaludan svet.
0

#15 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 01.12.09, 21:28

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 01.12.09, 21:30

View PostBaptista, on 21:17, 1. December 2009, said:

Zaludan svet.

Pa i jeste. Ali ako predpostavite da ste mladji i da je bas na Vas krenula san-lepotica u Vas zagrljaj, bas nesto za Novu
Godinu--ne bi taj svet izgledao tako zaludan? Nekima, kojima se to danas dogadja svet izgleda mnogo vise nezaludan?
Nesto vredi i precutati?
Da malo dzarnemo u osinjak: koliko li su vas kostali zagrljaji koji nisu bili besplatni?
0

#16 Baptista  Korisnik je online

• IV - Immunes

Napisano: 01.12.09, 21:38

Ma, jedva se grlim i sa onima koje znam, a kamoli sa nepoznatima. Nesto mi takvi gestovi simpatije prema nekome ne leze, sem ponekad kad sam jako, jako srecan, a i to pokazujem samo prema par osoba.
-Sto se tice lepotica, ne me interesuju, i moja baba je nekad bila lepa, poznata cura u selu, pa sad, vreme ucinilo svoje.
0

#17 Pumpkin  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1743
  • Pridružio se: 10.10.09

Napisano: 02.12.09, 17:01

View PostBaptista, on 21:38, 1. December 2009, said:

-Sto se tice lepotica, ne me interesuju,

:true: :girl_haha: :true:
:true:
I'm always looking for the sun...
0

#18 Baptista  Korisnik je online

• IV - Immunes

Napisano: 02.12.09, 18:58

View PostLucifer, on 17:01, 2. December 2009, said:

:true: :girl_haha: :true:
:true:

Heh, pa danas su sve lepotice, makar su one nabedjene da jesu. Mene interesira samo jedna lepotica, zvacemo je Baptistkinja :D.
0

#19 čibukarda

Napisano: 03.12.09, 07:55

View PostBaptista, on 21:38, 1. December 2009, said:

Ma, jedva se grlim i sa onima koje znam, a kamoli sa nepoznatima. Nesto mi takvi gestovi simpatije prema nekome ne leze, sem ponekad kad sam jako, jako srecan, a i to pokazujem samo prema par osoba.
-Sto se tice lepotica, ne me interesuju, i moja baba je nekad bila lepa, poznata cura u selu, pa sad, vreme ucinilo svoje.

A gde ti stanuje baba.
I moj je čibuk ugledan u selu.
0

#20 Asze  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 23
  • Pridružio se: 06.12.09

Napisano: 07.12.09, 01:44

Kad se organizuju razni vašari ili cirkusi, obavezno da budu štandovi za besplatne zagrljaje, ako već naplaćuju poljupce i više od toga kojekude, naravno mora se ići na to da su besplatni zagrljaji novina u svim društvima i postepeno razgranati tu plemenitu veštinu tamo gde je potrebno.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu