Kakvi su očevi... ?

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Kakvi su vaši životni saputnici očevi? Da li mogu da Vas u potpunosti zamene u ulozi majke, da li su brižni i koliko se bave decom?

#1 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Član
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07
  • Pol:ženski

Napisano: 22.02.08, 16:12

Pitanje ako imate decu:
- Kakvi su vasi zivotni saputnici ocevi?
- Da li mogu da vas u potpunosti zamene u ulozi majke?
- Da li su brizni i koliko se bave decom?

Pitanje ako nemate decu:
- Kakvi su vasi ocevi prema vama?
- Da li su se mnogo angazovali oko vas ili su to uglavnom radile majke?

Evo jednog briznog oca :scratch_one-s_head:
Brad Pitt

Attached Image: brad_pitt2.jpg Attached Image: brad_pitt.jpg Attached Image: angelina_jolie.jpg Attached Image: angelina_jolie2.jpg Attached Image: angelina_jolie3.jpg
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#2 Voytsche

• Grupa: Gost

Napisano: 22.02.08, 19:53

Najbolji tata je Miki Manojlovic u Mi nismo andjeli 1.deo.
0

#3 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 26.02.08, 11:58

Ne moze da me zameni uvek i u svemu, ali ako okupa dete, spremi joj klopu i pomogne joj da jede, nauci je nesto, izvede je napolje, igraju se u kuci, zajedno popravljaju nesto-on radi a ona upija svaki pokret... smatram da je sasvim dovoljno.
0

#4 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 26.02.08, 12:18

Moj otac se stvarno trudio da mi pomaze u svemu. Imam drugarice koje se svojih oceva ne secaju iz ranog detinjstva. Recimo, nikada necu zaboraviti kako me je ucio da plavam a bila sam bas mala :P
0

#5 BJeannette  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 90
  • Pridružio se: 26.09.07

Napisano: 27.02.08, 14:51

Moj muž je počeo da bude otac i to kad ga ja podsetim kad su deca imala preko 10 godina. Inače do tada sam večito vukla svoju decu sama sa svojim roditeljima na more... on nije hteo da se smara... pa sad vidite kakav je ''otac''
I sad što je najcrnje u celoj priči... deca ga obožavaju! Ljube ga i kad ulaze i kad izlaze iz kuće... neverovatno...
0

#6 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 05.04.08, 21:59

Dok su mi ćerke bile male, tata je bio mnogo zauzet, isključivo sam se ja bavila decom, a njega su zamenjivali njegovi roditelji. On je bio tu da malo pomazi pre nego što ode da legne da odmori...

Kada su malo poodrasle one su vaspitavale njega, a ne on njih - poznato je da su očevi "slabi" na ćerke. Mogle su (a mogu i danas) da mu rade šta hoće... Nikada nije bio neki autoritet, pa se sve svodilo na čuvene rečenice tipa: "M... , vidi je!" ili "M... , kaži joj!".

I na kraju, što reče BJeanette:

Citat

I sad što je najcrnje u celoj priči... deca ga obožavaju!

Najviše vole da idu sa tatom u kupovinu, on ne žali para da kupi sve ono što princeze zahtevaju.

(A ja se ponekad osećam kao "baba-roga" koja večito zvoca, brani, savetuje, zahteva...)
0

#7 *Srdjan*  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1086
  • Pridružio se: 02.12.07
  • Pol:muški

Napisano: 05.04.08, 23:03

Ne mogu da kažem da sam idealan otac, ali sam se trudio koliko sam znao i umeo. Doduše, i meni je slaba tačka bila ćera, ali u nedostatku majke, morao sam ja da je zamenjujem i da igram dvostruku ulogu. Nije bilo ni malo jednostavno. Znao sam i kad je dobila prvu menstruaciju, i sve što joj se dešavalo u životu. Za sina ne mogu to reći. Bio je, a i sada je, povučeniji u sebe i slabo smo komunicirali. Zašto, ne mogu reći. Sada su odrasli, 19 i 18 godina, i čini mi se da sam bar donekle bio dobar otac. Još od malena...
A moj otac, jedino čega se sećam iz detinjih dana su batine, a i kad sam odrastao vrlo smo malo pričali sve
do smrti majke. Tek posle toga smo se donekle zbližili...
...ljudi u nama ostavljaju trag... radosti....sreće...boli....
0

#8 istina87  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 721
  • Pridružio se: 23.11.07

Napisano: 05.04.08, 23:20

noj otac je najbolja osoba na svijetu. Ima razumijevanja za sve moje ispade i realno puno bolje komuniciram s njim nego majkom. Steta sto nisam dobra kao on
Bez komentara! U cutanju je sigurnost...
0

#9 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 06.04.08, 10:05

View PostIceman, on 0:03, 6. April 2008, said:

Ne mogu da kažem da sam idealan otac, ali sam se trudio koliko sam znao i umeo...

Zaista ti se divim!
Uopšte se divim muškarcima koji sami odgajaju decu. Daleko od toga da mislim da je samohranim majkama lakše, nego jednostavno imam tu predrasudu da su majke predodređene za tu ulogu i da im baš "leži". A i takvih očeva je malo...
0

#10 *Srdjan*  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 06.04.08, 13:47

Hvala.
Ja svoju decu nikada necu napustiti, pa i onda kad im ne budem potreban bicu u senci.
Ni majkama koje same podizu decu nista nije lakse. I potpuno ih razumem kad nemaju snage da se izbore
sa problemima, nego traze pomoc. I nikad necu razumeti roditelje koji ostave svoju decu!!!
0

#11 Vucinic88  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 359
  • Pridružio se: 22.10.07

Napisano: 08.04.08, 19:10

Ja cu bit dobar otac, sina niko ne smije da mi dira inace cu tom kralju dat dvije uz usi a ako mi se njegov otac pobuka sto, dobice metak u celo :girl_smile:
Zivot je *urva ali ja sam MAKRO :P
0

#12 Čomi  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 166
  • Pridružio se: 31.03.08

Napisano: 30.04.08, 18:10

View PostVucinic88, on 20:10, 8. April 2008, said:

Ja cu bit dobar otac, sina niko ne smije da mi dira inace cu tom kralju dat dvije uz usi a ako mi se njegov otac pobuka sto, dobice metak u celo :wacko:

Svaki otac treba da ima ćerku da bi se korigovao prema ženskom rodu, a svaka majka sina koji će biti dobar otac svojoj ćerci.
0

#13 Lady  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 32
  • Pridružio se: 30.04.08

Napisano: 30.04.08, 20:27

Ama ne moze me zameniti 100%, ne bih ga stavila u ulogu mame!!!
0

#14 *J*  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 1136
  • Pridružio se: 18.10.07

Napisano: 01.05.08, 12:30

Prvi muškarac u mom životu - moj tata:
Hm, uvek sam imala bolji odnos sa mamom nego sa tatom, valjda zato što je on uvek bio "baksuz" i svađalica.

Najgori period moga života bio je period kada je mama bila na radu u Americi, tih 6 meseci...
Završavala sam srednju školu, začela bebu, spremala svadbu, mnogo nerazumevanja sa tatine strane, osude bivše svekrve, svađa, suza, a mama je bila daleko da me uteši...
Sve u svemu, pakao!
Jedva sam čekala da se ona vrati, jer sa tatom nisam mogla!

Drugi muškarac u mom životu - moj EX muž: Šta reći - nije uz svoga sina sada kada mu je najviše potreban, ne gleda njegovo detinjstvo, ne raduje se svakom novom danu provedenom sa sinom.
Ostavio ga je!

Iz svog slučaja konkretno, mogu da zaključim da su očevi često ne zainteresovani za podizanje i vaspitavanje sopstvene dece, pogotovo kada nastupi neki problem.

Što je iskreno totalni debilizam, jer ako smo ga zajedno pravili, daj da ga i zajedno odgajamo i volimo, da dete ne stekne utisak kao da ima oca, al samo na papiru, jer tata nikada nije tu kada mu je potreban, a i da tati nije tv važniji od deteta...
0

#15 lOVE BABY  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 17
  • Pridružio se: 02.05.08

Napisano: 02.05.08, 16:54

Ma ne znam iz svog iskustva
0

#16 Misa  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 15
  • Pridružio se: 12.05.08

Napisano: 19.05.08, 12:36

Nije tacno. To sto je on tebi to uradio, ne znaci da su ostali takvi. DALEKO OD TOGA.
Mac sa dve ostrice.
0

#17 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 19.05.08, 14:39

View PostIceman, on 14:47, 6. April 2008, said:

Hvala.
Ja svoju decu nikada necu napustiti, pa i onda kad im ne budem potreban bicu u senci.
Ni majkama koje same podizu decu nista nije lakse. I potpuno ih razumem kad nemaju snage da se izbore
sa problemima, nego traze pomoc. I nikad necu razumeti roditelje koji ostave svoju decu!!!

Lepo je što razumeš nas samohrane majke! A šta kažeš na ono: "Ona je kriva, što muž pije, treba da se zna ko je muško i žena treba da dobija batine!"? Da li smo mi koje lupimo šakom o sto gore majke od onih koje dozvoljavaju da im deca prolaze kroz nasilje u porodici, što ostavlja trag do kraja života? Slika mog bivšeg muža i Tanjinog oca!
Lidija
0

#18 *Srdjan*  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 19.05.08, 15:28

Nemože žena da bude kriva što muž pije, to je samo izgovor pijanica. A prekinuti tiraniju i skupiti hrabrost pa sve ostaviti
nije ni malo lako, pogotovu u našem društvu. Još za ženu... Na žalost, malo koja nadležna služba rešava te probleme.
0

#19 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 19.05.08, 15:46

View PostIceman, on 16:28, 19. May 2008, said:

Nemože žena da bude kriva što muž pije, to je samo izgovor pijanica. A prekinuti tiraniju i skupiti hrabrost pa sve ostaviti
nije ni malo lako, pogotovu u našem društvu. Još za ženu... Na žalost, malo koja nadležna služba rešava te probleme.

Ja ih rešavam sama, kao i mnogo šta u životu! Za moju ćerku bih ubila čoveka! I bolje nam je da živimo same neko u tiraniji! To je hrabrost Vodolija (one ništa ne trpe i ne daju na sebe kad je nešto gotovo, onda je gotovo!)
Lidija
0

#20 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 25.06.08, 17:51

Ako nekoga ne mrzi, neka nadje retku knjigu Orijane Falaci (ital.) "GDE su bili ocevi?

U njoj je 15 pripovedaka kako su ocevi nesvesno doveli decu do tragedije(pripovetki, namenjenih onima koji Znaju da nisu losi roditelji)

Urezala mi se prica (iz stvarnog italijanskog polit. zivota) o roditeljima (ocu i majci)koji su sina (odlikasa)kolima vozili na polit.demonstracije i cekali u pokrajnjoj ulici da pobegne u kola kad policija pocne da ih rasteruje.

Jedamput policija pripuca i ubije ga. Politicari iz stranke ga proglase zrtvom, odaju mu pocasti, postave bistu i daju stranci njegovo pocasno ime.

Na kraju, novinari saznaju da su ga s ledja ubili NJEGOVI jer im je za maskotu trebao primeran decak.

Ovo nije najinteresantnija prica, ima i lepsih i manje tragicnih, ali opravdavaju staru poslovicu, koju sam teskom mukom razumeo tj

da je "Put do pakla poplocan dobrim namerama."
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu