Frizure - da li pratite modu

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Kakvu frizuru nosite? Da li pratite modu tj. kakve su frizure sad aktuelne?

#1 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Član
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07
  • Pol:ženski

Napisano: 29.01.08, 12:05

Kakvu frizuru nosite? Da li pratite modu tj kakve su frizure sad aktuelne?

Za sezonu pred nama, frizeri i stilisti predlažu različite frizure koje će vam pomoći da budete primećeni gde god da se pojavite. Puštena i blago uvijena kosa, konjski rep, punđe i pletenice neke su od frizura koje će se nositi ovog proleća.

Attached Image: 1.jpg Attached Image: 2.jpg Attached Image: 3.jpg Attached Image: 4.jpg

Za dužu kosu

Ukoliko imate dužu kosu, idealno bi bilo da je blago uvijena. Kako biste dobili ovakav izgled, operite kosu, stavite balzam i isfenirajte kosu ravno koristeći četku koja je šuplja u sredini. Potom stavite zagrejane viklere ili prođite kroz kosu figarom koji ima široke krajeve. Razdeljkom na sredini dobija se mlađi i moderniji izgled, dok razdeljak na strani nema takav efekat. Kod ove frizure možete i da jednostavno pustite kosu iz konjskog repa kako biste napravili oblik bob frizure, dok ćete krajeve zakačiti ispod ukosnicama. Počnite otpozadi i nastavite da se krećete prema prednjem delu glave, ostavljajući nekoliko pramenova za kežual varijantu.

Zabava sa pletenicama

Tek od ove sezone počeće ozbiljno da se govori o pletenicama kao frizuri. Izbegnite kliše izgled alpske čobanice, pogotovo ako ste plavuša. Umesto toga, malo se igrajte. Možete da pokušate i sa uvijanjem pletenice oko ostatka kose ili s jednom tankom pletenicom sa raspuštenom talasastom kosom oko nje. Ovaj izgled ćete postići tako što ćete pokupiti kosu sa strane u konjski rep, potom je podelite napola i ispletite riblju kost prikupljajući kosu sa strane, a onda je obmotajte oko sebe i pričvrstite ukosnicom. Takođe, slobodne polupletenice mogu da izgledaju božanstveno - ostavite krajeve slobodnim i uvijte ih kako biste dodali interesantne detalje teksturi kose.

Konjski rep ponovo u modi

Ukoliko imate prirodno pravu kosu, najbolje će vam pristajati da skupite kosu sa strane i napravite konjski rep. Ovaj trend su prihvatile mnoge žene širom sveta. Ovaj izgled postići ćete tako što ćete pokupiti kosu sa strane i napraviti niski konjski rep. Na zatiljku kosu pričvrstite trakom, koju ćete prekriti obmotavanjem pramena kose širine oko 3 cm oko nje i pričvrstiti krajeve ukosnicom kako se ne bi primetili. Možete još da pokušate i sa stilom iz 60-tih tako što ćete kosu pokupljenu na temenu začešljati u suprotnom smeru, kako biste je natapirali i postigli efekat polupodignute kose.

Frizura za visoko društvo

Neobavezna punđa je interesantna, zabavna i idealna za svečane prilike. Kod ove frizure ključ je jednostavnost. Razdvojte kosu na dva dela i začešljajte ih tako što ćete ih namotavati ukrug. Ukoliko imate neposlušnu kosu, probajte sa konjskim repom sa strane, ali kada napola namotate kosu, pričvrstite je trakom kako biste dobili izgled punđe. Ostatak kose nasumice namotajte oko punđe i pričvrstite tako da se krajevi ne primete.
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#2 Gazaphuli  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 88
  • Pridružio se: 19.11.07

Napisano: 22.04.08, 11:24

Da, imam siske... Toliko o pracenju mode!
Pustam kosu, a svako ko je od kratke kose pokusavao da dodje do duge, zna kakva je to muka!
0

#3 Lillyn  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 338
  • Pridružio se: 11.10.07

Napisano: 22.04.08, 12:20

Ne, ponekad, kako kad...
Oduvek imam dugu kosu, samo se oblik menja u zavisnosti od predloga frizera u koga imam potpuno poverenje i koji na kraju uvek ispadne u pravu.
"Since we cannot change reality, let us change the eyes which see reality"
0

#4 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 22.04.08, 13:29

Probala sam sve duzine i sve boje kose - ko ne veruje skeniracu slike. Posle svake takve velike promene slikala sam se, da posle poredim.
Ono sto volim je muski kratka crna kosa, da je osusim peskirom i izletim iz kupatila. Sve sto zahteva feniranje, tretmane, viklere jednostavno nije za mene.
Volim "peskir frizure" a zlopatim se sa nekim kvazi visokim pazom. Nadam se jos kratko, vec mi se smucilo.
0

#5 Sijera  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 192
  • Pridružio se: 10.08.08

Napisano: 17.08.08, 01:17

Slična ovoj na slici desno... Prilično duga samo tamnije crvena... Nešto i nije trendi :)
Život se ne meri brojem udisaja koje napravimo, nego momentima koji nam oduzimaju dah...
0

#6 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 17.08.08, 21:22

View Postsanjac, on 14:29, 22. April 2008, said:

Ono sto volim je muski kratka crna kosa, da je osusim peskirom i izletim iz kupatila. Sve sto zahteva feniranje, tretmane, viklere jednostavno nije za mene.

Ovo je upravo ono što nosim već godinama. Takođe sam eksperimentisala ranije sa dužinama i bojama, kovrdžama... i na kraju shvatila da mojoj glavi najbolje stoji (a i prija) kratka kosa.
0

#7 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 18.08.08, 09:22

Imam prirodno kovrdžavu kosu, ne farbam se niti sam se do sad farbala. Uglavnom skratim kraje i malo je oblikujem. Lakše mi je kad je duža, jer mi je dosta gusta kosa pa kad je duga bar mogu da je vežem.
Lidija
0

#8 istina87  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 721
  • Pridružio se: 23.11.07

Napisano: 18.08.08, 12:39

Ne, imam kosu srednje duzine i kad god odem kod frizerke uvijek me drugacije osisa. Nikad kako hocu
Bez komentara! U cutanju je sigurnost...
0

#9 Catwoman  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 453
  • Pridružio se: 14.09.07

Napisano: 18.08.08, 14:43

Ja imam bas dugu i ravnu kosu i ne pratim te trndove. Mnogo volim svoju kosu, oblikujem je na razne nacine, nekada skratim i siske ali duzinu ne diram.
0

#10 Drbob

Napisano: 20.08.08, 09:00

Obavezno. Svi ćelavi i ja ćelav! :bad:
0

#11 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 09.09.08, 09:32

Ja ne znam nista o modernim frizurama, ALI itekako znam ko diktira modu... :)
Posto su do skoro sve devojke nosile frizuru ala Viktorija Bekam, mislim da ce se i sada vecina odluciti za ovaj korak...

Attached Image: thumbnail.jpg Attached Image: sadegfaesawd.jpg
0

#12 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046

Napisano: 19.09.08, 22:00

Moderne frizure za sezonu jesen/zima

Attached Image: 1.jpg Attached Image: 2.jpg Attached Image: 3.jpg Attached Image: 4.jpg Attached Image: 5.jpg Attached Image: 6.jpg Attached Image: 7.jpg
0

#13 Dušan  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2407
  • Pridružio se: 25.07.08
  • Pol:muški

Napisano: 19.09.08, 22:04

Attached Image: fffffffffffffff.jpg
Da ne bude da se samo dame brinu o svom izgledu.
Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
0

#14 Marria  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 806
  • Pridružio se: 25.01.08

Napisano: 20.09.08, 17:50

• Attached Image: 4fad77b08c7222d8e2ce6ef2ade97caa.jpg
  • Attached Image: 5e0654f06c229a2d5f5d70f80484d73a.jpg
  • Attached Image: 61da70a839faa9a707bc4a1ec3584478.jpg
  • Attached Image: 5276751fe555a191dc22a0f2db4f7b69.jpg
  • Attached Image: c9f801491b1dc80c5562570529d22275.jpg
  • Attached Image: c96a58bc728fafbba4a43afc73a0ebdf.jpg
  • Attached Image: d9a91e2c8efb1a6a6a50bff40144b300.jpg
Jesen 2008/09 donosi širok izbor hairstyle trendova...
U trendu su i kraća i duža kosa, a ono sto im je zajedničko su - šiške. Naravno, tu je i "konjski rep" koji je uvek IN, pa tako i ove jeseni... :)
0

#15 blondy72  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 17
  • Pridružio se: 26.02.08

Napisano: 28.09.08, 13:14

Bitno je da se drzite onoga sto vam lepo stoji a ne dal je poslednji krik mode i da pri tome licite na papagaja.

Najbitnije od svega je da je kosa uredna i negovana.

Lepa kosa i dobre cipele i tasna su pola posla ka dobrom izgledu. Tako bar ja mislim  :yes:
0

#16 JANA  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1943
  • Pridružio se: 16.08.08

Napisano: 28.09.08, 13:30

Kosa je nesto sto prvo uocim pri upoznavanju. Bitno je da je kosa oprana i negovana! Sto se tice muskaraca bez kose, nemam predrasuda, jer u principu, visak testosterona, uslovljava manjak kose na glavi?! POZDRAV
Веруј ономе ко тражи истину, чувај се онога ко ју је "нашао". . .
0

#17 Natka  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 20
  • Pridružio se: 07.11.07

Napisano: 04.10.08, 17:28

Imam kratku kosu vec godinama, najvise mi odgovara. Sisam se svaka dva meseca, uglavnom frizer sam bira kako ce me sisati i uglavnom sam zadovoljna. Siske maltene oduvek, jer mi dobro stoje. A sto se tice boje bila sam i plava i crna, ali ipak smedja je ona za koju sam se odlucila! :girl_smile:
Ko zna glasove misli, retko kada se oglasi glasom govora.
Ljudi se poštuju rečima, a vole ćutanjem
0

#18 Španjolka  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 37
  • Pridružio se: 10.10.08

Napisano: 10.10.08, 20:38

Ja imam dugačku kovrdžavu kosu i mnogo je volim. :girl_sigh:
0

#19 sanjac

Napisano: 13.10.08, 09:24

Opet sam jako blizu odluke da se osisam kratko.
Taman doteram neku frizuru do tacke "tako treba" pa shvatim da je za sredovecne gospodje.
A ne osecam se tako :pardon:
0

#20 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046

Napisano: 13.10.08, 09:33

Ne pratim modu frizura, jer obozavam dugu kosu. Stvarno ne bih imala srca da je osisam :pardon:
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu