Normalno prvo bi se ykljucili postojeci instituti i visoko obrazovne institucije teoretski.
Razvoj
Napisano: 07.02.12, 20:25
Interesuje me sta mislite o osnivanju laboratorije za mlazni pogon i laboratorije za nano tehnologiju u Srbiji?
Normalno prvo bi se ykljucili postojeci instituti i visoko obrazovne institucije teoretski.
Napisano: 23.02.12, 11:45
Ovu poruku je izmenio SatanSrpski: 23.02.12, 11:48
pokorni, on 07.02.12, 20:25, said:
Interesuje me sta mislite o osnivanju laboratorije za mlazni pogon i laboratorije za nano tehnologiju u Srbiji?
Razmišljati o osnivanju laboratorije za nano-tehnologiju u jednoj siromašnoj zemlji koja nije u stanju da privede kraju i onaj bedni krajičak od koridora 10 je skoro pa perverzno i podseća me na ovu smešnu vest: : http://www.e-novine... 040-godine.html ili ovu: http://www.trojka.rs... ilje-video.html
Nepisano je pravilo da su najrazvijene zemlje u svetu (zemlje sa najvećim standardom i jakom vojskom) ujedno i naučno najrazvijenije pošto se nauka stavlja u službu drugih delatnosti. Kada se danas kaže: moderna fizika uglavnom svi pomisle na nuklearno naoružanje ili satelitsku opremu koja moze da ‘vidi’ceo svet kao na dlanu. Nuklearno oružije je dobar primer kako se nauka stavi u službu ratovanja i politike. Mnogo umova je bilo zamoljeno, a pojedini i prisiljeni da prenebregnu svoja pacifistička uverenja kako bi se ostvario projekat Menhetan čak i oni koji nisu direktno učestvovali u takvim projektima poput Ajnštajna. Od njega su direktno tražili da zaboravi na mir, da iskoristi svoj autoritet i obavesti Ruzvelta kako je izgradnja nuklearnih kapaciteta na dohvat ruke.
Napisano: 01.03.12, 20:18
Ovu poruku je izmenio pokorni: 01.03.12, 20:20
Nemoj se ljutiti, ali zahvaljujuci takvom razmisljanju u jednom duzem vremenskom periodu, mislim da smo tu gde smo.
Ajmo na buvljak da pocnemo buisnes, ne?
... kameno doba nam ne gine ovako.
za info raspitaj se sta je potrebno za nano lab
(Pa osim Ruzvelta postojao je i Staljin i Mao za info)
Ajmo na buvljak da pocnemo buisnes, ne?
za info raspitaj se sta je potrebno za nano lab
(Pa osim Ruzvelta postojao je i Staljin i Mao za info)
Napisano: 12.04.12, 08:35
Poenta mog posta je što to jednostavno nije na listi prioriteta jer imamo preče probleme, a lično nemam ništa protiv ambicije da se konstruišu laboratorije na teritoriji Srbije čak i za kloniranje. Mi imamo problema da održimo već postojeće naučne institucije, a ova Vlada je u onoj reformi ukinula ministartstvo nauke i pripojila ga prosveti.
Ps: Kuća se gradi od temelja, a ne od krova.
Ps: Kuća se gradi od temelja, a ne od krova.