Ideja Gete instituta nije zaživela u Beogradu
Napisano: 18.01.12, 19:31
Vaše mišljenje o ideji Gete instituta, našem mentalitetu i navikama?
Napisano: 18.01.12, 22:42
Ovu poruku je izmenio Nenad 1977: 18.01.12, 22:43

POPULAR
da ne poverujete koliko se knjiga pokrade, ... dosao sam do saznanja da ljudi koji pokradu knjige i nisu citaci, vec kradu da bi nesto ukrali... klasika, ...
Bedno, a ideja je bila da se ljudi zamenjuju knjigama, i kad uzmu nesto, da oni donesu nesto, ..nista me ne cudi.
Ideje Geteovog institituta je fantasticna, to mislim o ideji instituta.
Napisano: 18.01.12, 23:53
Napisano: 19.01.12, 00:18
Napisano: 19.01.12, 00:27
Napisano: 19.01.12, 00:28
Napisano: 19.01.12, 21:45
Napisano: 19.01.12, 22:26
Napisano: 19.01.12, 23:37
Ovu poruku je izmenio Nenad 1977: 19.01.12, 23:38
Ideja je bila da se knjige smenjuju i dopunjuju, ali to ocito ljudi nisu fermali, dolazili su i nemilice uzimali, a nista davali, a oni koji su dali knjigu, ocito ne zele da vrate knjigu koju su uzeli, jer smtraju da mora da im se vrati njihova knjiga.
Ljudi nisu shvatili poentu toka knjige i ovakve razmene. Donatori ce se mozda pojaviti, ali knjige ce opet nestati.
Ljudi su ovde jednostavno navikli da "marnu" nesto. Makar i knjigu.
Znam vise puta sam rekao "ljudi", a to je kompliment u ovoj neprijatnoj situaciji za takve osobe.
Bjanka, on 19.01.12, 21:45, said:
Ziva istina, ... uglavnom kad zatreba dolaze i traze nesto u zadnji cas, jer im je zatrebalo da to procitaju, ..ovsako u slobodno vreme, ne bi ni dosli da kupe ili porcitaju knjigu.
Televizija i neke informacije ljude teraju da citaju knjige, ..recimo sada se trazi Slobodan Tisma, dobitnik Ninove nagrade za 2011.godinu, i ljudi hrle da to kupe i procitaju, a ovako ne bi dosli. Isitna je da ima ljudi koji citaju, ali ih je generalno gledano jako malo.
Garfield, on 19.01.12, 00:28, said:
Napisano: 20.01.12, 10:16
Ovu poruku je izmenio alanya: 20.01.12, 10:16
Срамота ме је што овако нешто гледам, а боли ме што овако нешто морам да изјавим... Како можете, нажалост, да очекујете да ће овако нешто да заживи код нас? Ми не поседујемо елементарну културу да је нешто за нас и наше боље сутра.
Буде ми криво и будем на неки начин љубоморна зашто код других све што је за " нас " може да опстане и да се гледа са пуно љубави, а код нас, само да се покраде и одвуче код себе, као хрчак довлачимо све за себе, а " наше, свачије, јавно " уништавамо.
Napisano: 20.01.12, 12:42
Jer, ako nesto zelis, a ne mozes dobiti, samo mozes da otmes, ... i to se kod nas preko 40, ako ne i vise godina uvrezilo kod nas.
To je stil zivota... nisi in ako ne otmes i imas.
Jer u suprotnom neces nista ni dobiti ili zaraditi.
I opet se vracam na temu, ... makar i knjigu.
Verovali ili ne koliginica me je uputila jednom na neke likove koji su vec jednom krali knjigu i kad sam pogledao face imao sam sta da vidim, ..narkomani. Nikako citaci.
alanya, on 20.01.12, 10:16, said:
Срамота ме је што овако нешто гледам, а боли ме што овако нешто морам да изјавим... Како можете, нажалост, да очекујете да ће овако нешто да заживи код нас? Ми не поседујемо елементарну културу да је нешто за нас и наше боље сутра.
Буде ми криво и будем на неки начин љубоморна зашто код других све што је за " нас " може да опстане и да се гледа са пуно љубави, а код нас, само да се покраде и одвуче код себе, као хрчак довлачимо све за себе, а " наше, свачије, јавно " уништавамо.