Slusate li muziku ili koncert koju drugi clan postavi?

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Koliko slusate muzicki izbor drugih clanova foruma?

#1 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Član
  • Poruka: 1587
  • Pridružio se: 04.08.10
  • Pol:muški

Napisano: 15.01.12, 00:49

*
POPULAR

Da li slusate muziku koju drugi clanovi postave na forum, znaci... koncert, bilo sta na temama od strane drugih, ono sto neko trenutno slusa na forumu... ili se postavlja muzika samo koju cemo zapravo mi slusati, a druge nas numere ili bilo koja druga tematika ni ne zanima od strane drugog clana foruma.

Tema je vise teoretska, nego muzicka, ali se tice muzike, jer dok sam slusao ili isao na druge teme slusajuci neke stvari koje su postavili drugi, pomislio sam u tom trenutku da li neko uistinu preslusa ono sto sam postavio, pa mi je palo na pamet da postavim ovakvu temu.
4

#2 diixy  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 133
  • Pridružio se: 15.01.12
  • Pol:ženski

Napisano: 15.01.12, 01:03

pa slusa onaj kome je to omiljena pesma ili mu nesto znaci, ostali idu verovatno na youtube.

obzirom da nemogu da se prijavim na stari profil evo me sa novim
0

#3 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 15.01.12, 01:46

Pitanje glasi da li slusa neko drugi tu pesmu koju je neko postavio, a ne taj.
Ne znam, ..pitanje i nije bas tesko.

View Postdiixy, on 15.01.12, 01:03, said:

pa slusa onaj kome je to omiljena pesma ili mu nesto znaci, ostali idu verovatno na youtube.

obzirom da nemogu da se prijavim na stari profil evo me sa novim

0

#4 saveta  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2386
  • Pridružio se: 12.02.09

Napisano: 15.01.12, 06:27

*
POPULAR

Meni je teško odgovoriti samo sa da ili ne jer su situacije različite. kad god imam vremena, otvorim sve muzičke teme i pregledam naslove od kada nisam gledala.
Ako se vidi ko je intrpetator i koja je numera, postupam različito: ne otvaram ako od ranije znam da mi se ne sviđa ili otvaram bilo za to što mi je nepoznato ili su melodije koje volim i mogu da ih uvek slušam.

Mali je problem kada je okvir crn pa kad se klikne, pojavi se ono-možete gledati samo na Yu tube.

Muzika je bez granica kao nebo što znači da i onaj ko puno zna, može otkriti nešto novo što će mu se svideti.
Nisam veliki poznavalac muzike i drago mi je što sam uz pomoć pojedinih članova otkrila neke kompozitore, melodije ili interpretatore.

Bilo bi mi drago da bar nešto od muzike koju ja postavljam, prija i nekom drugom.
1

#5 Kiki_GNR  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3863
  • Pridružio se: 02.11.11

Napisano: 15.01.12, 07:16

Ovu poruku je izmenio Kiki_GNR: 15.01.12, 07:25

Veliki sam ljubitelj i poznalavac muzike i odslušam samo ako je nešto što do sada nisam čula i svidja mi se.
Ali, obzirom da imam i klasično muzičko obrazovanje a i od malih nogu sam slušala rock i neki dobar pop koji je pokojni tata puštao iz svoje ogromne kolekcije gramofonskih ploča, (oko 2000), jednostavno se veoma retko desi da naidjem na nešto što ne znam.
I sama sam kolekcionar, i ljudi uglavnom od mene pozajmljuju muziku, nije obrnuto.
Neki članovi su me prijatno iznenadili sa predivnom muzikom iz filmova koje nisam gledala, pa sam ih onda "skinula" sa neta.

@Nenade, u početku si pratio moju temu "Kompletni koncerti", da li je još uvek pogledaš po nekad? Posted Image

Da li je neko od vas pogledao video koji sam postavila u statusu UPOZNAJTE PRAVU SELMU, o ženi koja ja bila inspiracija Vladi Dijaku da napiše pesmu koju je Bijelo Dugme kasnije stavilo u "muzički okvir"?
Pitam, zato što niko nije ostavio komentar :D
"..'Cause yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see
Time just fades the pages In my book of memories..."
0

#6 alanya  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 537
  • Pridružio se: 12.11.10

Napisano: 15.01.12, 09:18

Јесам ја погледала, али нисам желела да остављам ни један коментар.
Разлог томе је било то што када сам видела то што си поставила, морала сам тату да зовем да дође да види и да ми каже " Која Селма "? Самим тиме, сматрала сам да нисам компетентна да оставим коментар, а да напишем нешто чисто да се каже да сам написала, нисам желела.
Упозната сам са радом Бјелог Дугмета онолико колико је у то време клинче могло бити упознато. Поред њих, код мене се слушао Сантана, МАКЛ ДЕКОН како сам га ја изговарала - Мајкл Џексон (који је један од одговорних што је мој енглески језик попут мог матерњег) и други колико могу да се сетим.

И дан данас знам песне од Дугмета, слушам их, али признајем, нисам знала за Селму као особу нити као песму. Posted Image Posted Image
0

#7 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 15.01.12, 12:21

Saveta, vas odgovor je sasvim pravi.
Niko nije ovde nije i ne mora biti muzicki strucnjak da bi bio ispravan ili komptetentan, ..naravno ono sto znamo mozda ne prslusamo, ali vrlo cesto neko postavi i ono sto odavno nisam cuo. Vidim da je malo zivnula tema od strane ljudi koji ovde vole muziku i to mi se jako dopada. Da, vrlo cesto se skida sa Youtuba mjuza, koja ne moze da se otvori, ali dobro, ... Muzika je ste bezgranicna dimenzija.

View Postsaveta, on 15.01.12, 06:27, said:

Meni je teško odgovoriti samo sa da ili ne jer su situacije različite. kad god imam vremena, otvorim sve muzičke teme i pregledam naslove od kada nisam gledala.
Ako se vidi ko je intrpetator i koja je numera, postupam različito: ne otvaram ako od ranije znam da mi se ne sviđa ili otvaram bilo za to što mi je nepoznato ili su melodije koje volim i mogu da ih uvek slušam.

Mali je problem kada je okvir crn pa kad se klikne, pojavi se ono-možete gledati samo na Yu tube.

Muzika je bez granica kao nebo što znači da i onaj ko puno zna, može otkriti nešto novo što će mu se svideti.
Nisam veliki poznavalac muzike i drago mi je što sam uz pomoć pojedinih članova otkrila neke kompozitore, melodije ili interpretatore.

Bilo bi mi drago da bar nešto od muzike koju ja postavljam, prija i nekom drugom.

0

#8 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 15.01.12, 12:37

Ovu poruku je izmenio Nenad 1977: 15.01.12, 12:40

I ja imam i klsaicno, ali i nize muzicko obrazovanje, .., i mogu reci da sam pravi hedonista kada je u pitanju muzika, od roka, popa, metala, klasike, filmske pa i kvalitetne narodne muzike, ... Moj muzicki izbor je krenuo od 13 godine, do tada nisam imao nesto specijalno ukorenjeno sto bi me odredjivalo, sem nize muzicke, solfedja i ucenja muzike u skoli, ... to je kao otkrivanje neceg sto ti se dopada.
Ovde jako slusam druge postvake -drugih clanova i koje mi se svide i koje nisam cuo, .ali i sa pitanjem koliko drugi cuju ono sto mi sami postvaimo na forumu... sto mi je i bila tema za ovu, hajde da kazemo malu diskusiju o tome koliko drugi clanovi uistinu slusaju muziku drugih clanova foruma. Naravno, da slusam koncerte koje postavis, a Queen jedno milion puta recimo, eto na primer: otvorim folder Aladina gde kucam na odredjene teme, a sa onda drugi folder Aladina gde slusam muziku drugih clanova koji su je postavili na forumu muzika i sve sto mi se dopadne.
Na Selmu sam ti odgovorio jos one veceri kada si je postvavila u dve recenice doduse, ali mislim da one kazu dosta o tom prilogu.., na temi Blah blah, ... ali vidim da ti to nisi videla:scratch_one-s_head:

View PostKiki_GNR, on 15.01.12, 07:16, said:

Veliki sam ljubitelj i poznalavac muzike i odslušam samo ako je nešto što do sada nisam čula i svidja mi se.
Ali, obzirom da imam i klasično muzičko obrazovanje a i od malih nogu sam slušala rock i neki dobar pop koji je pokojni tata puštao iz svoje ogromne kolekcije gramofonskih ploča, (oko 2000), jednostavno se veoma retko desi da naidjem na nešto što ne znam.
I sama sam kolekcionar, i ljudi uglavnom od mene pozajmljuju muziku, nije obrnuto.
Neki članovi su me prijatno iznenadili sa predivnom muzikom iz filmova koje nisam gledala, pa sam ih onda "skinula" sa neta.

@Nenade, u početku si pratio moju temu "Kompletni koncerti", da li je još uvek pogledaš po nekad? Posted Image

Da li je neko od vas pogledao video koji sam postavila u statusu UPOZNAJTE PRAVU SELMU, o ženi koja ja bila inspiracija Vladi Dijaku da napiše pesmu koju je Bijelo Dugme kasnije stavilo u "muzički okvir"?

0

#9 Kiki_GNR  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 15.01.12, 13:03

Ovu poruku je izmenio Kiki_GNR: 15.01.12, 13:20

View PostNenad 1977, on 15.01.12, 12:37, said:

Na Selmu sam ti odgovorio jos one veceri kada si je postvavila u dve recenice doduse, ali mislim da one kazu dosta o tom prilogu.., na temi Blah blah, ... ali vidim da ti to nisi videla:scratch_one-s_head:

Videla sam Nenade, nisi odgovorio u dve rečenice, nego 2 reči Posted Image, a to je: Baš lepo...
Ja sam ga prvo stavila u statusu, pa onda u Cafeu.

To bi bilo kao da sam ja ovde, umesto onoga što sam gore napisala, napisala: Slušam ponekad... Posted Image
0

#10 Mara  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3085
  • Pridružio se: 12.05.11

Napisano: 15.01.12, 15:30

View PostNenad 1977, on 15.01.12, 00:49, said:

Da li slusate muziku koju drugi clanovi postave na forum, znaci... koncert, bilo sta na temama od strane drugih, ono sto neko trenutno slusa na forumu... ili se postavlja muzika samo koju cemo zapravo mi slusati, a druge nas numere ili bilo koja druga tematika ni ne zanima od strane drugog clana foruma.

Da, slušam, ali ne sve. Selektujem muziku. Pustim klip u novi tab, vratim se i pišem ili čitam dok ide odabrana muzika.
Takođe, znam da je slušana i muzika koju postavljam, ili barem pregledana.
Teoretski je nemoguće preslušati sve postavljeno, malo se forum guši lepljenjem linkova, ali bože moj, ukusi su različiti, svako može da pronađe nešto za svoj ukus.
Od kada sam ovde, pune tri godine, uvek sam ispoštovala emociju i postavku prethodnog postavljača linka, čak i kada nisam slušala ponuđenu muziku, ispoštovala sam vreme trajanja prethodnog klipa, tek onda sam ja postavljala svoj link ka YT.

Ne postavljam klip za klipom, ne mogu, jer kada postavim neku pesmu zaista je i slušam.
Svaka pesma koju postavim je odraz mog trenutnog raspoloženja.

Drago mi je što su neki ljudi koji još uvek pišu, uz moju malu pomoć svladali postavaljanje linkova.
Često uživam u njihovim postavkama!
Žao mi je što se više ne pojavljuju ljudi koji su imali prefinjen odabir (za moj ukus). Nedostaju mi Zeksi i Rocky

View PostKiki_GNR, on 15.01.12, 07:16, said:

Pogledala sam klip, ali priča je odavno postavljena u temi " Žene koje su inspirisale pesnike".
Da li si ti pogledala temu? :)

http://forum.aladin... risale-pesnike/
0

#11 Kiki_GNR  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 15.01.12, 17:02

View PostMara, on 15.01.12, 15:30, said:

Pogledala sam klip, ali priča je odavno postavljena u temi " Žene koje su inspirisale pesnike".
Da li si ti pogledala temu? :)

http://forum.aladin... risale-pesnike/

Nisam znala da postoji tema, sada sam je pogledala. Pitanje sam postavila zbog toga što sam ovo smatrala interesantnom informacijom.
Uostalom, u temi nema Selme uživo :)
0

#12 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 15.01.12, 18:54

Ovu poruku je izmenio Nenad 1977: 15.01.12, 19:22

MOja greska u kucanju, zaista su bile dve reci, ... ali koje mogu dosta toga da kazu.

View PostKiki_GNR, on 15.01.12, 13:03, said:

Videla sam Nenade, nisi odgovorio u dve rečenice, nego 2 reči Posted Image, a to je: Baš lepo...

To bi bilo kao da sam ja ovde, umesto onoga što sam gore napisala, napisala: Slušam ponekad... Posted Image

0

#13 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 15.01.12, 19:20

*
POPULAR

Kiki, ja mislim da cak i te dve reci jesu dokaz da sam pazljivo gleda i slusao prilog koji si postavila i msilim da to sto sam rekao Bas lepo, nosi i vise od objasnjavanja priloga. Jer tu ima i retrospektive i emocije i muzike.
Ne znam sto mora da bude odgovor od 555 recenica, ako je jedna ili dve dovoljno koje bi mozda reklo sve.
Cak sam i glasao za tvoj post, kao nesto dobro, ... tako da ne vidim razlog sto nije bilo vise recenica sa moje strane.
U brzom kuckanju ja sam pogresio pa stavio dve recenice, a ne dve reci, ... dakle video sam prilog i... rekao sta mislim o njemu, ...
U statuse odlazim i dajem ponekad odgovore, ali moram priznati da vise volim postovske varijante, a ne statusne...

View PostKiki_GNR, on 15.01.12, 13:03, said:

1

#14 Kiki_GNR  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 15.01.12, 19:38

View PostNenad 1977, on 15.01.12, 19:20, said:

Kiki, ja mislim da cak i te dve reci jesu dokaz da sam pazljivo gleda i slusao prilog koji si postavila i msilim da to sto sam rekao Bas lepo, nosi i vise od objasnjavanja priloga. Jer tu ima i retrospektive i emocije i muzike.
.

Nenade, daj bre, što si to shvatio tako ozbiljno, vidiš da sam stavila smajliće Posted Image., ja se malo šalim s tobom a ti se primio... još ćeš i da mi se naljutiš Posted Image

Drago mi je da si ga odgledao, hvala ti na tome! Posted Image

Posted Image
0

#15 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 15.01.12, 19:44

Jesam shvatio, ..pomalo ozbiljno, ... :scratch_one-s_head:, ... thanks... for rocking and music
0

#16 Kiki_GNR  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 15.01.12, 19:58

Posted Image

Cheers Posted Image
Posted Image
0

#17 Brin  Korisnik je online

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3281
  • Pridružio se: 27.09.11

Napisano: 15.01.12, 20:22

Ovu poruku je izmenio Dete Brin: 15.01.12, 20:23

Obavezno slušam muziku koju postavljaju B. L. i Mara.
Skoro uvek pogledam i preslušam Bjankin i Savetin izbor.
Takođe, uvek pogledam svaki video klip, kojim se ponekad, recimo jednom, dvaput nedeljno, oglasi neki član.
Sve ostalo preskačem. Nemam ja toliko vremena...

Nekad je muzika sa YT jedini vid moje komunikacije ovde. Meni je sasvim dovoljno da jedna-dve osobe to prepoznaju!
Takođe, ne zanosim se time da je svakome zanimljivo šta ja slušam.
0

#18 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 15.01.12, 20:37

Ne treba ni ocekivati reakcije i zanimljivosti drugih, vec samo njihovo slusanje. Po meni nije vazno da li je neki "stari " ili "novi" clan apsolutno bekprekoran kada je u pitanju muzika, ... mozei neko ko mozda dvaput zaviri u ovu temu da postavi nesto neverovatno i retko slusano. Meni, je recimo jako bliska filmska muzika i rok, ali to me ne sme odvuci od drugih zanrova.
Sto se mene tice, necu pisati ko mi se najvise dopada i muzicki ukus, jer to ovde i nije cilj teme, ali ima dosta ljudi koji vole da slusaju mnoge neopbicne i da tako kazem nevidjene stvari i ja cesto kad se tako nesto postavi odmah pocnem da preslusavam.

View PostDete Brin, on 15.01.12, 20:22, said:

Nekad je muzika sa YT jedini vid moje komunikacije ovde. Meni je sasvim dovoljno da jedna-dve osobe to prepoznaju!
Takođe, ne zanosim se time da je svakome zanimljivo šta ja slušam.

0

#19 saveta  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2386
  • Pridružio se: 12.02.09

Napisano: 15.01.12, 21:24

Povod za novo javljanje je Nenadova konstatacija o neobičnim stvarima.
Verovatno su jedna od neobičnosti i instrumenti na kojima se muzika izvodi. Ovde najčešće slušamo muziku koja se izvodi na gitari, klaviru, violini, ređe na saksofonu, trubi, flauti..
Međutim, ljudi na ovoj planeti izvode muziku na ogromnom broju instrumenata. primera radi, juče sam u Politici pročitala da Kraljevski muzej centralne Afrike kraj Brisela, pored ostalog, poseduje 8.865 muzičkih instrumenata.
Pre nekoliko meseci, pokušala sam da preko muzike pojedinih zemalja, uočim bar deo tog blaga, trenutno sam zastala iz određenih razloga.
Najviše volim instrumentalnu muziku (violina, gitara, klavir) i uvek je ovde slušam ali smatram da nije loše, makar malo upoznati kulturu nekog naroda preko njegove muzike.
0

#20 Onegin2  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 818
  • Pridružio se: 11.12.11

Napisano: 15.01.12, 21:25

Ovu poruku je izmenio Onegin2: 15.01.12, 21:26

cesto puta preslusavam tudje predloge i to radim u seriji, jedan do dva dana pa zatim drugi put tako, sto se tice mojih prijedloga ne zanosim se time daih neko preslusava, nije mi narocito bitno... A sto zapravo volim..volim sve osim sunda...
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
0

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu