Novi srpski pasoši

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Da li će nam novi pasoši doneti i malo više sreće, pa da češće putujemo, ili bar da putujemo bez viza...

#1 Zeleni Zub  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 564
  • Pridružio se: 12.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 24.01.08, 11:28

• Attached Image: pasos_v.jpg
Da li cenam novi pasosi doneti i malo vise srece, pa da cesce putujemo... ili bar da putujemo bez viza... :girl_sigh:

Citat

Prvi pasoši Srbije za naše olimpijce

Prvi srpski pasoši u crvenoj boji imaće najsavremenije i najkvalitetnije elemente zaštite od falsifikata. Zavod za izradu novčanica i kovanog novca (ZIN), kome je povereno štampanje pasoša, trudiće se da ispoštuje dogovoreni rok isporuke, a prvi pasoši najverovatnije biće uručeni našim sportistima koji će učestvovati na Olimpijskim igrama - kaže Ljubiša Vuletić, generalni direktor ZIN-a.

O izgledu pasoša, kao i nivoima zaštite odlučuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, dok će ZIN na Topčideru obavljati usluge štampe. U njihovoj izradi koristiće se potpuno nova oprema, a i repromaterijal je uvozni. Tako su korice iz SAD, kinegram i hartija iz Švajcarske, polikarbonati iz Nemačke, a konac za prošivanje iz Francuske.

- Dobili smo zahtev za izradu vrlo kvalitetnog pasoša koji će zadovoljavati svetske standarde i sa kojim će naši ljudi lakše dobijati vize, putovati i prelaziti granicu. Cena pasoša biće 2.000 dinara sa porezom. Država se odrekla takse od 1.000 dinara, a i MUP se takođe odrekao dela koji se odnosi na personalizaciju. Pasoši će važiti 10 godina - kaže Ljubiša Vuletić.
Zajednička komisija MUP-a i ZIN-a radila je na izradi idejnih rešenja za pasoš i nedavno je objavljen konačni pravilnik o izgledu novog pasoša Srbije. Pre nego što se odlučilo koji će pasoš biti konačno rešenje, postojalo je čak 18 različitih verzija, a ovog meseca odlučeno je i da pasoš ima carsku crvenu boju, umesto plave, kako se u početku predlagalo. Preporuka Evropske unije je da njene članice koriste dve boje za ovu putnu ispravu - crvenu ili plavu.
Na koricama pasoša nalaziće se ime i grb Republike Srbije i natpis pasoš napisan ćirilicom u zlatnoj boji, kao i oznaka da je pasoš biometrijski. Na unutrašnjoj strani korica je natpis Srbija naizmenično ćirilično i latinično, koji će biti vidljivi samo na UV svetlu. Prvi list u pasošu je polikarbonatni i tvrđi je u odnosu na druge listove. Ostale strane, a ima ih ukupno 32, namenjene su za pečate i vize i prošivene su na specijalan način i specijalnim koncem koji je fluorescentan.
- Strana sa podacima je polikarbonatna, a inače je to trend u svetu u poslednjih godina, jer ima viši nivo zaštite nego dosadašnje tehnike. Ta strana sadrži i beskontaktni čip koji se ne vidi i on u sebi sadrži podatke koji su odštamani na stranici. Na strani sa podacima osim natpisa na ćirilici, gde god ima potrebe, stoje i natpisi na latinici - ističe Ljubiša Vuletić.
Pasoš sadrži sve neophodne podatke - ime države, kakav je tip pasoša, ime i prezime njegovog vlasnika, datum i mesto rođenja, matični broj, prebivalište, datum izdavanja i do kada važi, kao i potpis. U donjem delu strane nalazi se mašinski čitljiva zona, koja, inače, ne postoji na sadašnjem pasošu, tako da nema potrebe da se podaci prekucavaju.
Postupak izdavanja pasoša biće isti kao i do sada. Novi pasoši će se dobijati u MUP-u gde građanin podnese zahtev za njegovo izdavanje. Blic

...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
0

#2 Gazaphuli  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 88
  • Pridružio se: 19.11.07
  • Pol:ženski

Napisano: 24.01.08, 11:59

Ne znam sto se uopste trude oko tolikih nivoa zastite - nase pasose ne da ne kradu, nego ako ih i nadju - vracaju vlasniku...
A da li cemo lakse putovati - kako rece Dr Milos u nekoj od prethodnih tema - nada umire poslednja.
0

#3 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 24.01.08, 12:16

Hahahhah, jao samo vize kada bi nam ukinuli...
0

#4 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 07.02.08, 11:57

Kakav god da mi je pasos, kad treba da idem na gate za one van EU osetim se kao stoka. I to ona kontaminirana, u koju svi gledaju kao u vanzemaljca.
0

#5 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 23.04.08, 11:20

Pasoši stižu krajem maja

Građani Srbije će prve zahteve za izdavanje novog pasoša moći da predaju krajem maja, a njihovo izdavanje se očekuje početkom juna, rečeno je “Novostima” u kabinetu potpredsednika Vlade Božidara Đelića.
Vicepremijer je, kako su nam preneli sagovornici, boravio u Minhenu, gde je rešio problem s nemačkim partnerima koji su zaduženi da nam dostave materijal za zaštitu putnih isprava. Nemci su, naime, bili “zakočili” proces izrade pasoša, jer su tražili garancije od tehničke vlade da će za taj posao biti isplaćeni na vreme, bez obzira na to kakav će biti rezultat majskih izbora.
Narodna banka Srbije dala je garancije nemačkoj firmi “Giseke i Devrijent”, koja je zadužena za izradu čipova na novim pasošima Srbije, da će posao u potpunosti biti isplaćen! Ovo je za “Novosti” izjavila Tanja Miščević, šef Kancelarije za evropske integracije i potvrdila da sada više nema smetnji za štampanje novih pasoša.- Jeste da smo izgubili dosta vremena, ali počinjemo štampanje u maju - kaže Miščevićeva. - Problem je nastao kada su banke okupljene oko konzorcijuma za čipove otkazale. Međutim, naša banka je dala garancije da će sve biti isplaćeno.
Nemačka firma je u jednom momentu tražila i potvrdu od tehničke vlade da će posao biti završen bez obzira na rezultat izbora.

Novosti
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#6 Riziko  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 351
  • Pridružio se: 14.09.07

Napisano: 21.07.08, 22:20

http://www.b92.net/i...index.php?yy... p;nav_id=309481
(Mrzi me da kopiram... dug je text)

Deo novioh pasoša nije ispravan

Ali se ovako dobro nisam smejao već danima...

:D :D :) :D :D :rofl:

Degenerici su svuda, i u staroj i u novoj vladi... Pa ovo je još jedno srbovanje za medalju. Đeliću idi i ubi se. Kleo si se u nove soške, a sad, aj vratite na reklamaciju.
Ipak je to 7 slojeva zaštite. Mnogo da se ne pogreši ni jednom... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

I opet ćete videti da niko neće dobiti otkaz. Pa i da su napisali Albanija umesto Srbija na pasošu niko ne bi dobio otkaz.
A već zamišljam ponosne vlasnike pasoša koji su požurili da budu među prvima ili one "zaslužne" za DS režim koji su dobili prve uzorke, kad dođu na granu, pa im kažu žao nam je ali...

Novi pasoš ali ista zemlja
Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.
0

#7 Kenny  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 61
  • Pridružio se: 16.09.07

Napisano: 23.07.08, 01:23

Novi pasoš, ista zemlja. Žalosno, ali istinito.

Možda je Radovan pokušao da izađe sa novim pasošem, pa su ga uhvatili?
Mmph mpph mph mmph mph mpph
0

#8 Crazy Baldhead  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 342
  • Pridružio se: 20.02.08

Napisano: 25.07.08, 09:47

Nije loše samo jedan od sedam... Za Srbiju odličan prosek.
Predlažem da kažu da imamo 6 + 1 novoa sigurnosti. Tako lepše zvuči, a ne moraju da se ispravljaju greške i prave novi pasoši.
Sun is shining, the weather is sweet, yeah
Make you wanna move your dancing feet...
0

#9 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 25.07.08, 09:49

Jedan od razloga za izdavenje novih pasoša jeste i taj da uzmu pare od taksi. Samo kradu ljude u ovoj zemlji. Tužno - ali i istinito!
Lidija
0

#10 GANE

• Grupa: Gost

Napisano: 26.07.08, 06:49

View PostLidija Vuksanović, on 10:49, 25. July 2008, said:

Jedan od razloga za izdavenje novih pasoša jeste i taj da uzmu pare od taksi. Samo kradu ljude u ovoj zemlji. Tužno - ali i istinito!

------------------------------------------------------------------
Lidija je u pravu, sve je podredjeno otimanju... pelješenju nepotkovane stoke... čist harač i takav bezobrazluk da to više nema ama baš grama ljudskosti... ovo je dobilo oblik hajdučije... u pitanju je sve..od pasoša, ličnih karti, kojekakvih formulara, potvrda, sto puta izvadjenih izvoda iz matične knjige rodjenih (ja sam do sada uradio to više od 10 puta)... naravno na sve to ide gomila novca... strašno bre, razvališe nas...
0

#11 dusala  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 267
  • Pridružio se: 18.10.07

Napisano: 29.07.08, 17:06

Ovu poruku je izmenio dusala: 29.07.08, 17:06

izmisljotina po dzepu neduznog naroda... otpusti ga s posla pa mu trazi pare da radi za drzavu dok je ziv...
izem ti takve strucnjake... novi pasosi... nove licne karte... uskoro necemo ovaj narod Srbije... hocemo Novi... :D
Srecnica
0

#12 Vladica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1107
  • Pridružio se: 08.05.08

Napisano: 29.07.08, 21:43

samo da uzmu jos malo para, jaka stvar novi pasosi... gde da idemo da njima?!!!
Postoje dve vrste ljudi koji ne poznaju zene: ozenjeni i neozenjeni muskarci.......
0

#13 Dusan Peric  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 34
  • Pridružio se: 04.08.08

Napisano: 04.08.08, 23:00

Ja imam 30 god. I nemam nikakav pasos. Isao sam van zemlje kao klinac na caletov pasos i jednom na grupni.
Nisam ni zeleo da izvadim pasos zemlje koja ne postoji, jer trenutno mi imamo pasose od predprosle drzave.
Sedam slojeva-glupost. Nije potreban ni jedan. Nije narod stoka, bar ne bi trebao da bude pa da ga ogradjujes da ne pobegne.
Dal smo zemlja il kasarna?
0

#14 Zanzibar  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 115
  • Pridružio se: 21.10.08

Napisano: 05.11.08, 11:25

Stari pasoši prestali su da se izdaju 1. novembra ove godine i bice vazeci do kraja 2009. Na vreme predajte dokumenta pogotovo ako vam je stari pasos istekao jer im treba 2 mesca da vam ga izdaju.
0

#15 boca  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 304
  • Pridružio se: 13.08.08

Napisano: 05.11.08, 12:47

crveni na radost!

a sto se taksi tice, tu za neke papire moze da se zaobidje taksa. uvek te prvo pita zasta ce ti- u zavisnosti od toga ide taksa. takse su oslobodjeni drzavljanstvo, izvod iz maticne knjige rodjenih, poresko uverenje... ako su za ostvarivanje prava iz socijalne zastite, zdravstveno isl. mislim da se samo na opstini zemun sve placa bez obzira za sta je.
0

#16 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 05.11.08, 13:58

Da i ja sam cuo od vise ljudi da je proces dugotrajan sto se tice vadjenja pasosa. A pasosi su poprilicno ruzni i jadno uradjeni... na zadnjoj stani viri papir... ali sta je tu je. Nema nam druge ako mislimo da putujemo.
0

#17 Disko Nindza  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 432
  • Pridružio se: 17.09.07

Napisano: 07.11.08, 17:19

Evo kao srecni dobitnik nove putne isprave tj pasosa moram da vam prenesem moje utiske.
Posle cekanja od mesec ipo dana, dobio sam novi, na prvi pogled lep crveni pasos na kome pise Republika Srbija.
Lepo za pocetak.
Onda sam ga otvorio, prva strana je nesto kao plastificirana, tu se nalazi slika koja je, na moje iznenadjenje, crno bela.
Niko ne zna zasto?!? Mozda ako promenim boju kose da mogu lakse da me prepoznaju?
Stvar koja mi se onako dopala je neka strofa nase himne (koju cak ni ne znam celu) koja je kao ugravirana tankim slovima preko te prve strane. Vidi se samo pod odredjenim uglom. Mozda je to neka dobra zastita. :dance2:
0

#18 Dušan  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2407
  • Pridružio se: 25.07.08

Napisano: 07.11.08, 17:37

Nisam imao ni stari a nadam se da mi neće trebati ni novi. (Valjda ćemo ući u EU)
Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
0

#19 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 13.11.08, 02:00

Neko je od mojih poznanika, jos devedesetih godina, videvsi uredne kolone siptarskih demonstranata(u koloni po desetak-kao vojnici),
Prorokovao da ce u narednim sukobima(ratovima) pobedjivati onaj ko bude Bolje Organizovan(vojnicki i uopste).

Sada se na licnim kartama i pasosima vidi opsta dezorganizovanost jer su i pasosi i licne karte -"-Na Grabac" pa ko se kako snadje.
E, svaka cast na snalazljivosti--dobiti ih.
Ubi nas snalazljivost!
0

#20 Zeleni Zub  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 564
  • Pridružio se: 12.09.07

Napisano: 27.01.09, 10:45

Ovu poruku je izmenio Zeleni Zub: 27.01.09, 10:46

Dokumenta potrebna za izdavanje BIOMETRIJSKOG PASOŠA:

- važeća lična karta - na uvid;
- izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu (ne starije od šest meseci, original - na uvid)
- NIJE OBAVEZNO, ali po želji građana može se priložiti i fotografija veličine 5h5cm ("en face", na jednobojnoj sivoj pozadini)
- putna isprava čiji je rok važenja istekao ili ne može služiti svojoj nameni - na uvid;
- dokaz o uplaćenoj naknadi za obrazac pasoša:

Obrazac pasoša:
2.000, 00 din

primalac
Narodna banka Srbije – Zavod za izradu novčanica i kovanog novca

br. žiro računa
980-333-07
sa pozivom na broj 07007965
(isti za teritoriju R Srbije)

- dokaz o uplaćenoj taksi na podnesak:

Taksa na podnesak
170, 00 din

primalac
Republička administrativna taksa

br. žiro računa
840-742221843-57
poziv na broj zavisi od opštine

O zahtevu za izdavanje pasoša nadležni organ je dužan da reši u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva.
...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
0

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu