Rovinj

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Turistički vodič kroz Rovinj. Rovinj je smešten na zapadnoj obali Istre, najvećeg Jadranskog poluostrva, udaljen tek jedan sat vožnje od Trsta, 270 km od Zagreba.

#1 Disko Nindza  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 432
  • Pridružio se: 17.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 23.01.08, 17:35

Planiram za Hrvatsku ove godine prvi put posle svih ratova.
U Rovinju sam bio pre rata i zaista je fantastican gradic.
Da li je neko bio mozda poslednjih godina?

Evo ukratko:

Rovinj je smešten na zapadnoj obali Istre, najvećeg Jadranskog poluostrva, udaljen tek jedan sat vožnje od Trsta, 270 km od Zagreba, nešto više od 500 km je do Beča, a sedamstotinjak do Muenchena.

Klima je mediteranska, srednja temperatura mora je 16.6 C, a u letnim mesecima penje se do 26, ponekad i 27 stepeni. Prosečan broj sunčanih sati godišnje je 2.393, dok je vlaga 73%.

Građani Rovinja, kojih ima petnaestak hiljada (14.234), pretežno se bave turizmom, ribarstvom, poljoprivredom, vinarstvom i vinogradarstvom. Grad je to bogate istorije, interesantne arhitekture, prelepih prirodnih bogatstava i vrednih ljudi, koji svakako treba posetiti.

Cela rovinjska obala je zaštićena prirodna baština, baš kao i dvadeset dva ostrva i ostvcica što okružuju ovaj grad.

Rovinj je takođe jedno od poznatijih turističkih središta Istre i Hrvatske, koji posjećuju mnogobrojni strani i domaći gosti. Smeštajni kapaciteti su raznoliki, od auto-kampova, privatnih apartmana i soba, preko manjih pansiona do hotela visoke kategorije.

Attached Image: 9b_Rovinj4.jpg Attached Image: 10b_rovigno.jpg Attached Image: 11b_rovinj_more.jpg Attached Image: 12b_rovinj_night.jpg Attached Image: 13b_rovigno_notte.jpg Attached Image: 17.jpg Attached Image: 18.jpg Attached Image: 21b_rovinj_ribar.jpg Attached Image: 26.jpg Attached Image: 30.jpg Attached Image: 3701b_Rovinj2.jpg Attached Image: 3708b_Rovinj8.jpg Attached Image: Altstadt_Rovinj2.jpg Attached Image: rovinj_monsena.jpg Attached Image: rovinj_town_night.jpg Attached Image: Street_20in_20Rovinj.jpg
0

#2 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08
  • Pol:ženski

Napisano: 31.07.08, 15:52

Davno sam bila u Rovinju i mogu da kažem da je predivan gradić. Predivna plaža, toplo more, prijatni ljudi i čiste uličice, a uveče je Rovinj još lepši i pun života.

Iz Rovinja (bar je ranije bilo tako) postoje brodići koji voze do Briona. Šteta je za onog ko ide u Rovinj da ne poseti Brione, tamo se nalazi Titov ZOO vrt, kao i muzej, a tu je usidrena i čuvena Titova jahta.

Rovinj je predivno mesto za letovanje.
Lidija
0

#3 Ivanna  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 69
  • Pridružio se: 24.01.09
  • Pol:ženski

Napisano: 24.01.09, 16:31

View PostDisko Nindza, on 17:35, 23. January 2008, said:

Planiram za Hrvatsku ove godine prvi put posle svih ratova.
U Rovinju sam bio pre rata i zaista je fantastican gradic.
Da li je neko bio mozda poslednjih godina?

Evo ukratko:

Rovinj je smešten na zapadnoj obali Istre, najvećeg Jadranskog poluostrva, udaljen tek jedan sat vožnje od Trsta, 270 km od Zagreba, nešto više od 500 km je do Beča, a sedamstotinjak do Muenchena.

Klima je mediteranska, srednja temperatura mora je 16.6 C, a u letnim mesecima penje se do 26, ponekad i 27 stepeni. Prosečan broj sunčanih sati godišnje je 2.393, dok je vlaga 73%.

Građani Rovinja, kojih ima petnaestak hiljada (14.234), pretežno se bave turizmom, ribarstvom, poljoprivredom, vinarstvom i vinogradarstvom. Grad je to bogate istorije, interesantne arhitekture, prelepih prirodnih bogatstava i vrednih ljudi, koji svakako treba posetiti.

Cela rovinjska obala je zaštićena prirodna baština, baš kao i dvadeset dva ostrva i ostvcica što okružuju ovaj grad.

Rovinj je takođe jedno od poznatijih turističkih središta Istre i Hrvatske, koji posjećuju mnogobrojni strani i domaći gosti. Smeštajni kapaciteti su raznoliki, od auto-kampova, privatnih apartmana i soba, preko manjih pansiona do hotela visoke kategorije.

Prilog 9b_Rovinj4.jpg Prilog 10b_rovigno.jpg Prilog 11b_rovinj_more.jpg Prilog 12b_rovinj_night.jpg Prilog 13b_rovigno_notte.jpg Prilog 17.jpg Prilog 18.jpg Prilog 21b_rovinj_ribar.jpg Prilog 26.jpg Prilog 30.jpg Prilog 3701b_Rovinj2.jpg Prilog 3708b_Rovinj8.jpg Prilog Altstadt_Rovinj2.jpg Prilog rovinj_monsena.jpg Prilog rovinj_town_night.jpg Prilog Street_2... 20Rovinj.jpg

Beskrajno, totalno i neizlecivo sam zaljubljena u Rovinj. Pored Opatije to je jedan od najlepsih gradova na Hrvatskom primorju. Unazad dve godine idemo tamo i uvek nas iznova ocarava. Ljudi su fenomenalni, ljubazni, topli. Vraca duh proslih dana i lepsih vremena kojih se secamo. Nikada vise Montenegro, Turska, Bugarska, Grcka... U Rovinj odes jednom i uvek se vracas.
0

#4 wladimirns  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 18
  • Pridružio se: 20.02.09

Napisano: 22.02.09, 13:02

Svako leto odlazim u Rovinj. Grad je prelep. ko dolazi neka ode do crkve Svete Fume (na vrhu). Ljudi su neverovatno komunikativni i druželjubivi. Postoji i gradić za noćni izlazak, slično exitu (na jednom mestu desetak štandova sa raznom muzikom udaljeni na par koraka), Hvala autoru slika zaboravio je par komada, a žao mi je što nije ubacio i sliku sa velikom smokvom koja je i zaštitni znak gradića.
PS šišajte se kod kuće jer su cene extra visoke, i ako ste došli pravo iz mora neće vas niko šišati
Prvi put sam išao vozom 2001, ne mogu reći da mi je bilo svejedno, kada sam sedeo u kupeu sa hrvatskim bojovnikom koji je bio više nego susretljiv.
Vremena se menjaju, muka je i ovde i tamo, i uglavnom nikada nisam imao problema što se nacije tiče...
E sada kad se i u svom selu q... normalno da ćeš popiti batine
0

#5 Vlasta73  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 2
  • Pridružio se: 24.02.09

Napisano: 24.02.09, 23:53

Cujem da je proslog leta Rovinj bio pun gostiju iz Srbije?

Pozdrav!
0

#6 Alexxxa  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 1
  • Pridružio se: 25.02.09

Napisano: 25.02.09, 09:19

rovinj... tamo idemo maltene svake godine i vec ga smatram svojim mestom. za mene ne postoji lepseg, opustajuceg mesta. te cu svakako jednog dana tamo nesto kupiti. sto se tice turizma ne znam sta preferiras ako hoces jeftinije da prodjes tu su ti apartmani i sobe koji uopste nisu skupi te ako se potrudis mozes naci povoljno i rezervisati ga preko neta. najbolje ti je u naselju centener (naselja oko 15 min od centra) imas do mora oko 10 min a onda mozes da pesacis (ili vozis bicikl) kilometrima uz more i da biras plazice. hoteli su ti u samom centru i duz ove setnice (ove godine se otvara monte mulino super luksuzni hotel pa ako imas para...). takodje imas i aprtmanska naselja koja su oko 5 km od centra sa plazama bazenima takodje povoljno ali malo su socijalisticka. naravno postoje i kampovi. ako ides u jeku sezone stari grad ce biti krcat, stotine suvenarnica, restorana, picerija, galerija i hiljade ljudi koje okupiraju stari grad. postoje i luksuzni kafei /barovi u centru gde je prilicno skupo ali to je ipak rovinj. pored mora u centeneru postoji takodje sportsko zabavni centar gde imas na jednom mestu nekoliko barova i koji je napravljen za mlade za nocni provod.
moj savet je otici krajem avgusta kad malo splasne navala a more je opet toplo i ima manje guzve na plazama.sto se tice problema ako si iz srbije to ovde mozes zaboraviti uostalom slobo ces i cuti i hrvatski jel svi divane talijanski i domaci i turisti (talijani su glavni gosti, pa nemci itd)
0

#7 Flavio van Beethoven  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 651
  • Pridružio se: 10.05.11

Napisano: 08.12.11, 11:06

Ovu poruku je izmenio Flavio van Beethoven: 08.12.11, 11:09

• Attached Image: Picture 194res.jpg
  • Attached Image: Picture 172res.jpg
.
http://shrani.najdi....picture-172.jpg
Work like you don't need the money. Love like you never been hurt. Dance like nobody is watching.
youtube.com/watch?v=0hBWGZm99og&feature=related
youtube.com/watch?v=74Zjwg797So&feature=related
0

#8 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1587
  • Pridružio se: 04.08.10

Napisano: 12.12.11, 10:46

Bio ove godine, ... fenomenalan grad.
Ma sta pricam, ..ekstra gradic. Uticaj Italije je neverovatan.
Zapravo kao da ste u Italiji.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu