Zašto bi onda Srbija bila zemlja paradoksa.
Obratite pažnju na citat sa teme Internet kafići i pogledajte da je sve tako:
Nenad 1977, on 10.11.11, 18:34, said:
Nisam znao da je cena sata u internet kafeu skupa , sad se toga ni ne secam, jer ovaj drug platio taj deo, ... ali pice nije bilo skupo, toga se secam.
Dobro to nema direktne veze, ali moze da ima, ako je pice jeftino, onda je internet sat skup, sto bi vec imalo smisla.
Ipak su se moje pretpostavke obistinile, bar sto se tice da ljudi tu uglavnom sami dolaze, sto sam i primetio... , sto kaze Kiki, da je malo jeftinije, bilo bi ih vise tu.
Dobro to nema direktne veze, ali moze da ima, ako je pice jeftino, onda je internet sat skup, sto bi vec imalo smisla.
Ipak su se moje pretpostavke obistinile, bar sto se tice da ljudi tu uglavnom sami dolaze, sto sam i primetio... , sto kaze Kiki, da je malo jeftinije, bilo bi ih vise tu.
1. Kažu ekonomisti da je cena niža ako je promet veći. Vraga, baš je kontra! U Srbiji, mislim.
2. Kažu ekonomisti kad je više istih firmi, veća je konkurencija. Vraga, tek onda kriziraju ili prave kartel!
3. Kažu ekonomisti da nove tehnologije donose nova radna mesta. Vraga, baš odnose stara radna mesta!
4. Kažu ekonomisti da veleprodavci daju diskont! Vraga, sva roba iz uvoza je skuplja ovde bez obzira na izvozne diskonte!
5. Kažu ekonomisti da bi ista kineska roba bila skuplja u Beču nego Beogradu. Vraga, ovde je skuplja!
6. Kažu ekonomisti da robu treba kupovati od proizvođača. Vraga, ovde svi kupuju od treće ruke, najskuplje!
7. Kažu ekonomisti da nam industrija ne treba. Vraga, Najbogatiji su industrijski najrazvijeniji!
Je li neko ovde knjigu iz ekonomije čitao ili učio naopako?
Ja znam da ništa ne znam, ali, brate, nisam jedini!