Srbija u Evropskoj uniji - za ili protiv

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Da li ste za priključivanje EU? Šta nas očekuje kad uđemo?

Anketa: Srbija u Evropskoj uniji - za ili protiv (126 member(s) have cast votes)

Kada ce Srbija u EU?

Ne možete da vidite rezultate pre nego što glasate. Molimo vas da se ulogujete i glasate da biste videli rezultate.
Vote Gosti ne mogu da glasaju

#1 Disko Nindza  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 432
  • Pridružio se: 17.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 23.01.08, 16:15

• Attached Image: dogadjajdana1_1.jpg
Da li ste za prikljucivanje EU?
Ideja nije losa, uslovi gotovo nemoguci. Sta nas ocekuje kad udjemo?
0

#2 andjeo007  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 356
  • Pridružio se: 17.09.07
  • Pol:ženski

Napisano: 23.01.08, 17:39

milionima svetlosnih godina smo iz njih verovatno isto sto i slovence
I believe i can fly...
0

#3 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 23.01.08, 20:42

Mi mislimo da će nam se svi problemi rešiti sami od sebe ako uđemo u EU. Problem je samo što smo mi geografski u Evropi, ali nam je mentalitet čisto balkanski. To naročito važi za naše kvazi-političare i kvazi-kapitaliste (gazde).
0

#4 zoza

• Grupa: Gost

Napisano: 23.01.08, 22:22

View PostDisko Nindza, on 16:15, 23. January 2008, said:

Da li ste za prikljucivanje EU?
Ideja nije losa, uslovi gotovo nemoguci. Sta nas ocekuje kad udjemo?

.. Da nas pojedu. Sa sosom od borovnica...

Ja predlazem uniju sa Turskom, na to smo, ipak, najvise navikli.
(I Rusi ce da nas poguraju u Evropu, samo to vecina ovde jos ne shvata. Zivi bili pa videli.)
0

#5 Mr.Black  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1071
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 24.01.08, 12:28

Ja mislim da cemo uci jednog dana, recimo 2015.
0

#6 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer

Napisano: 24.01.08, 18:10

Uzeće nas kad više ne budu imali koga...
0

#7 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer

Napisano: 25.01.08, 13:44

A zamislite šta se sve može desiti kada ne postoje granice i vize...

Citat

KOPENHAGEN - Njemački umirovljenik za volanom osobnog automobila u ponedjeljak je za 820 kilometara promašio svoj cilj i umjesto na zapadu Njemačke završio u Danskoj.
---
Živahni 84-godišnji starac stigao je svojim automobilom na jedan privatni posjed u Sjevernom Juetlandu u Danskoj, uvjeren da se nalazi kod svoje kuće u blizini Essena na zapadu Njemačke, izvijestila je privatna danska televizijska postaja TV2.

Policajcima je izjavio da se vraćao od svoje sestrične kod koje je bio u posjetu za Božić.

Nikako se nije dao uvjeriti da se nalazi u Danskoj, 820 kilometara od kuće. Danski policajci, kojima nije povjerovao ništa od onoga što su mu rekli, toliko su ga iživcirali da ih je usporedio s Rusima protiv kojih se u Drugom svjetskom ratu borio na istočnoj fronti.

Danske vlasti sad pokušavaju pronaći najlakši način da zalutalog starca vrate kući. Jedno je sigurno, neće ga više pustiti za volan, priopćila je policija.

Strašno! :girl_haha: Zamislite da krenete za Čačak, stignete u Temišvar, a niste ni primetili granični prelaz.
0

#8 sanjac

Napisano: 28.01.08, 11:09

Ja sam protiv EU, mi smo sebi dovoljni. Najpametniji i najsposobniji, dela govore vise od reci.
Bas bih se lose osecala kad vise ne bih stajala u redovima za vise, prolazila kroz granicne prelaze za one van EU, mogla danas da sednem u avion i odletim i resim problem a ne ovako da se beskrajno dopisujem sa dobavljacem... Posle svih ratova, bombadovanja, hiperinflacije... ne, neposteno bi bilo da zivim kao gradjanin sveta.
0

#9 Severian  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 101
  • Pridružio se: 15.11.07

Napisano: 02.02.08, 10:11

View Postsanjac, on 11:09, 28. January 2008, said:

Ja sam protiv EU, mi smo sebi dovoljni. Najpametniji i najsposobniji, dela govore vise od reci.
Bas bih se lose osecala kad vise ne bih stajala u redovima za vise, prolazila kroz granicne prelaze za one van EU, mogla danas da sednem u avion i odletim i resim problem a ne ovako da se beskrajno dopisujem sa dobavljacem... Posle svih ratova, bombadovanja, hiperinflacije... ne, neposteno bi bilo da zivim kao gradjanin sveta.

sjajno receno, svaka cast!
0

#10 Drbob

Napisano: 08.06.08, 00:53

• Attached Image: plakat45.jpg
Nikada jer će se EU raspasti, kao i svaka druga veštačka tvorevina sazdana na lažima i na sili. Evropska unija je izmišljena kao nastavak trećeg rajha, znači da je ona četvrti rajh. Služi se istom ideologijom kao i Hitler, guši slobodu demokratije. I pogledajte malo ovaj plakat iz 1941.godine, zar vam se i sada ne servira isto. Treba što pre da se dozovemo pameti i da se okrenemo sami sebi.
0

#11 Vladica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1107
  • Pridružio se: 08.05.08

Napisano: 08.06.08, 05:51

evropska unija, klasicno ispiranje mozga... protiv
Postoje dve vrste ljudi koji ne poznaju zene: ozenjeni i neozenjeni muskarci.......
0

#12 Sarah  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 26
  • Pridružio se: 12.04.08

Napisano: 08.06.08, 07:00

Za.
0

#13 Vladica  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 08.06.08, 08:21

View PostSarah, on 8:00, 8. June 2008, said:

Za.

Moze li neko malo obrazlozenje? Ako nije problem... :D
Postoje dve vrste ljudi koji ne poznaju zene: ozenjeni i neozenjeni muskarci.......
0

#14 Sarah  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 26
  • Pridružio se: 12.04.08

Napisano: 09.06.08, 07:55

Pa, ako u toj Evropi zivi preko 740.000.000 stanovnika, a od tog broja preko 500.000.000 vrlo dobrovoljno i vrlo pristojno zivi u istoj - onda je jasno ko je tu, verovatno, u pravu... (ako u obzir uzmemo rezultate NASEG istrazivanja, prema kojem je oko 67% ZA Evropu!! Kako god okrenemo - broj VAS, koji je se tako uzviseno gadite, i kojoj predvidjate skoru propast je negde oko 2.000.000!! Ako je i toliki... tu su moji komentari izlisni.)
A sto se tice onih ostalih oko 200.000.000 - ja nigde ne videh da je i ruskih 124 miliona IKADA OVOLIKO talasalo protiv Evrope. Nego se i oni trude da joj se sto vise umile...
Sad jedino da se nadate da ce recimo ta cuvena Baskija, sa 850.000 stanovnika da se osamostali i procveta, da ce Kiparski Turci, za razliku od Turske koja se ovoliko bori da udje u Evropu - takodje da razvijaju neku mini Andoru pored svojih komsija Grka (cija je maticna zemlja medju prvima usla u tu Uniju..)... Ili se nadate da i Severna Irska prezire Evropu?
S druge strane - da su Belorusija, Ukrajina i Moldavija ( da ne zaboravim i Slovacku!!) - ikad HTELE da se pripoje Rusiji - to bi vec uradile (bilo je vremena!!)... Ili i one smatraju da ce lepo da "zeznu" Evropu, pa ce doveka da se zlopate osamostaljene od prljavih zapadnih para...
Matematika (koju, vidim, vrlo postujemo!!) je jedna divna ali izgleda i surova nauka.
0

#15 Vladica  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 09.06.08, 08:05

View PostSarah, on 8:55, 9. June 2008, said:

Pa, ako u toj Evropi zivi preko 740.000.000 stanovnika, a od tog broja preko 500.000.000 vrlo dobrovoljno i vrlo pristojno zivi u istoj - onda je jasno ko je tu, verovatno, u pravu... (ako u obzir uzmemo rezultate NASEG istrazivanja, prema kojem je oko 67% ZA Evropu!! Kako god okrenemo - broj VAS, koji je se tako uzviseno gadite, i kojoj predvidjate skoru propast je negde oko 2.000.000!! Ako je i toliki... tu su moji komentari izlisni.)
A sto se tice onih ostalih oko 200.000.000 - ja nigde ne videh da je i ruskih 124 miliona IKADA OVOLIKO talasalo protiv Evrope. Nego se i oni trude da joj se sto vise umile...
Sad jedino da se nadate da ce recimo ta cuvena Baskija, sa 850.000 stanovnika da se osamostali i procveta, da ce Kiparski Turci, za razliku od Turske koja se ovoliko bori da udje u Evropu - takodje da razvijaju neku mini Andoru pored svojih komsija Grka (cija je maticna zemlja medju prvima usla u tu Uniju..)... Ili se nadate da i Severna Irska prezire Evropu?
S druge strane - da su Belorusija, Ukrajina i Moldavija (da ne zaboravim i Slovacku!!) - ikad HTELE da se pripoje Rusiji - to bi vec uradile (bilo je vremena!!)... Ili i one smatraju da ce lepo da "zeznu" Evropu, pa ce doveka da se zlopate osamostaljene od prljavih zapadnih para...
Matematika (koju, vidim, vrlo postujemo!!) je jedna divna ali izgleda i surova nauka.

hvala...
0

#16 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 09.06.08, 08:12

Moje mi[ljenje je da je bolje da Srbija ipak u]e u Evropsku uniju. Šta je sad toliko bolje u Srbiji nego što bi bilo da smo u Evropskoj uniji?
Lidija
0

#17 Vladica  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 09.06.08, 08:15

trazili bi da isporuce mene i tebe i joss po neke
0

#18 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 09.06.08, 08:19

View PostVladica, on 9:15, 9. June 2008, said:

trazili bi da isporuce mene i tebe i joss po neke

Mislim da preterujete sa negativnim stavovima prema Evropi! Mislim da je Evropa bolja od mnogih balkanskih sindroma koji vladaju u našoj zemlji! To je moje lično mišljenje, kao i da je bolja Evropa od radikala i drugih sličnih budala!
Lidija
0

#19 Vladica  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 09.06.08, 08:22

View PostLidija Vuksanuvic, on 9:19, 9. June 2008, said:

Mislim da preterujete sa negativnim stavovima prema Evropi! Mislim da je Evropa bolja od mnogih balkanskih sindroma koji vladaju u našoj zemlji! To je moje lično mišljenje, kao i da je bolja Evropa od radikala i drugih sličnih budala!

OK, TVOJE MISLJENJE...
0

#20 Drbob

Napisano: 09.06.08, 14:00

Oprostite, svako ima pravo na svoje mišljenje ali bez vređanja bilo koga.
EU ni po koju cenu, a ne pripadam ni jednoj političkoj stranci.
Za vas koji neznate šta je EU:
EU je veštačka tvorevina manjene, političkog bućkuriša, koji nema osnovu u svojim državama.
Ako je ta EU toliko dobra zašto Švajcarska, koja je u srcu Evrope, ne pristupi EU?
Zašto se ne usvoji taj Ustav EU?
Pa u staroj Jugi smo dosta eksploatisani od Slovenije i Hrvatske, a sada treba da budemo eksploatisani od EU?
Ako je toliko dobra zašto i Slovenci i Hrvati, a i mnogi iz EU hrle u Srbiju?
I ostavite demagogiju stranaka proevropskih, većina nas neće u EU, a naveo sam vam neke od razloga.
Dajte vi neke prednosti EU, pa da polemišemo.
Samo nemojte po sistemu: vi neznate, vi pripadate ovoj ili onoj stranci... dajte argumente, a ja ću da ih činjenicama opovrgnem.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu