Astralna projekcija

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Da li ste je nekada doživeli? Iskustva?

#1 Kiki_GNR  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Grupa: Član
  • Poruka: 3863
  • Pridružio se: 02.11.11
  • Pol:ženski

Napisano: 08.11.11, 00:24

Ovu poruku je izmenio Kiki_GNR: 08.11.11, 12:28

Bila sam dosta mladja, i mada sam od malih nogu puno čitala, nikada nisam naišla na tu temu, kada sam imala 2 astralne projekcije u roku od godinu dana.
Da ne bih ulazila u pojedinosti, putovanje moje duše bilo je veoma kratko, samo do plafona, ali i to kratko vreme, bilo je nešto najlepše što sam ikada doživela. Beskonačna lakoća, mir, osećaj koji se jednostavno ne može opisati rečima.
Nisam bila u kliničkoj smrti, sve se dešavalo u stanu, u mojoj sobi.

Kasnije sam puno čitala na tu temu i pokušavala da voljno dodjem u to stanje... ali nije mi uspevalo.
"..'Cause yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see
Time just fades the pages In my book of memories..."
0

#2 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08
  • Pol:muški

Napisano: 08.11.11, 02:32

Molio bih najdetaljnije podatke o tome koji bi protivurečili pretpostavci da je u pitanju
kratkotrajan san ili kratkotrajno besvesno stanje. Takođe postoji pitanje da li ste imalii migrene
ili slična stanja.
Zamolio bih totalni osvrt na razumno rasuđivanje i preispitivanje događaja pre nego što ga
proglasimo transcendentalnim!

Dakle, poželjni su detalji svake vrste u stilu: ko, gde, šta, kako, koliko, zašto itd.
Sve samo zato da uverimo neverne Tome!

Uzgred, šta znači izraz astralna projekcija? Nije provokacija ali nema smisla da ne pitam za stvari
o kojima nemam nikakvo iskustvo!
Pozz
0

#3 Kiki_GNR  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 08.11.11, 07:23

View Postprof. Cobra, on 08.11.11, 02:32, said:

Molio bih najdetaljnije podatke o tome koji bi protivurečili pretpostavci da je u pitanju
kratkotrajan san ili kratkotrajno besvesno stanje. Takođe postoji pitanje da li ste imalii migrene
ili slična stanja.
Zamolio bih totalni osvrt na razumno rasuđivanje i preispitivanje događaja pre nego što ga
proglasimo transcendentalnim!

Dakle, poželjni su detalji svake vrste u stilu: ko, gde, šta, kako, koliko, zašto itd.
Sve samo zato da uverimo neverne Tome!

Uzgred, šta znači izraz astralna projekcija? Nije provokacija ali nema smisla da ne pitam za stvari
o kojima nemam nikakvo iskustvo!
Pozz

Širim narodnim masama astralna projekcija je napoznatija kod ljudi koji su bili u kliničkoj smrti, i dok su ih doktori oživljavali, njihova duša ili astralno telo je sve to posmatralo, i kada ih povrate u život oni mogu da opišu sve što se dešavalo dok su oni bili klinički mrtvi.

Zato sam i napisala da nisam bila u kliničkoj smrti. Meni se to dogodilo dok sam sedela za stolom i učila prvi put u 4 razredu gimnazije.
Napominjem da svakodnevno sanjam, te znam da razlikujem šta je san a šta je ovo što mi se dogadjalo. Takodje želim da napomenem da mi je otac bio zagriženi komunista i da se u našoj kući nikada nije pričalo o Bogu, Crkvi (u koju se ne daj Bože nije ni išlo). Zašto ovo kažem videćete kasnije.
Znači, ja sedim i učim, i moja duša jednostavno izadje iz mog tela, i počne da se diže ka plafonu. Ono što misli je gore u vazduhu i vidi dole moje telo kao i sve što se nalazi u sobi. Na putu ka plafonu moje astralno telo pomisli da me Bog želi kod sebe (!!!). Kao što sam rekla, taj osećaj lepote, nekog večnog mira i beskrajnog blaženstva se ne može opisati rečima.
Kada sam stigla do plafona, telo je zastalo i u jednom trenutku je prošla misao: Šta će biti ako mama sada udje u sobu i vidi da sam mrtva! Ta misao je bila kraj mom astralnom putovanju, jer je duša polako počela da silazi i vratila se u moje telo (šmrrrrccccc).

Kada sam "postala svoja", pomislila sam da je smrt u stvari veoma lepa :).

Drugi put, skoro ista situacija, ja na prvoj godini fakulteta, stanujem kao podstanar kod jedne bakice i dekice, učim u svojoj sobi rano ujutro ležeći u krevetu. Odjednom, kao iz neke velike cevi vazduh pod veoma jakim pritiskom počne da duva u mene, i ja polako počinjem da gubim dah, više ne mogu da dišem, i moja duša polako počinje da izlazi iz mene i opet put ka plafonu. Opet isti fantastično lep osećaj i opet taj plafon!!! Kada sam stigla do plafona, pomislila sam: Kako će se bakica i dekica uplašiti kada se probude i vide da sam ja mrtva!!! I opet... duša nazad u telo.

Nikakav san ili migrene, 100%. Znači iz potpuno svesnog stanja se to dogadjalo. Meni zaista nije stalo da bilo koga uveravam ili ubedjujem da nisam to sanjala, već da podelim iskustva sa onima koji su to doživeli.

Posle toga sam dosta čitala na tu temu. Stanje astralne projekcije moguće je dostiči i dugotrajnim meditacijama ali uz pomoć učitelja, uglavnom Yogina iz Indije i Kine kod kojih je to najrasprostranjenije.
0

#4 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 08.11.11, 17:59

Nisam imao takva iskustva. Najviše šta me je snalazilo su vrlo prijatni osećaji letenja tj lebdenja, u snu,
sa skoro realnim osećajem da se to uzdizanje obavlja povremenimzamasima rukama.
Ti snovi nisu upućivali na bilo kakvo stanje pred ili posle sna.

Zanima me zdravstvena sudbina osoba koje su imale astralne projekcije i šta su one iz toga korisno za sebe izvukle?

Posebno me zanima da li je za osobe sa astralnom projekcijom karakterističan neki opšti profil, o kojem bi
bihevioristički pristup rekao neku novost?

Prethodno, smatram učtivim da izrazim svoju opreznost prema objektivnosti tako retkog subjektivnog doživljaja!

Pozz
0

#5 Kiki_GNR  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 08.11.11, 19:36

Ovu poruku je izmenio Kiki_GNR: 08.11.11, 19:38

Profesore, ne postoje nikakvi šabloni u koje bi mogli da nas stavite. To vam se ili desi ili ne. Ja sam imala komšiju kome se to takodje jednom desilo. Medjutim, stvar je u tome što ljudi ne veruju u to, pa oni koji su i imali te doživljaje ne pričaju o tome.

Nikakve posledice po zdravlje ne postoje, ili nisu evidentirane. Ja lično, sam veoma zdrava osoba. Nikada nisam recimo ni grip imala.

Razlika medju nama je samo u onima koji su imali tu sreću da "odlebde" mnogo dalje i čak da odu na druge nivoe egzistencije.

Mislim da neko smisleno objašenjenje za to u stvari ne postoji. Znate da s obzirom na stvarni procenat iskoriščenosti i mogućnosti koje nam mozak nudi, mi imamo veoma slabu percepciju sveta oko nas. A kako smo vaspitani? Živimo u materijalnom svetu, ali taj je svet sastavljen od atoma koji nemaju osobinu materijalnosti nego su samo koncentracije energije. Neke stvari je zaista nemoguće objasniti :)
Što se tiče vaše opreznosti, ona je meni sasvim razumljiva.
Pogledajte ovu emisiju, ovo je prvi od 6 videa
0

#6 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1587
  • Pridružio se: 04.08.10

Napisano: 08.11.11, 22:13

@Kiki_Gnr,

Verujem da postoje ljudi kojima se to desi, ali to pre svega ide od energije do energije kod coveka.
Iako sam realan i racionalan po prirodi, verujem u teoriju energije, i da svaki covek ima odredjenu energiju.
Neko vise, neko manje, ... da ne sirim dalje, ali mislim da malo veca koncetracija neke energije mo\e dovesti do tog stanja, koji se zove astralna projekcija.
Medjutim, recimo zanima koliko to moze uticati na intelekt, znanje, da li dolazi do produbljivanja misli i stanja svesti koje moze iz\azavati astralna projekcija, u pozitivnom smislu, ..da li su misli leprsavije, da li covek moze imati neki novi nivo znanja u ovom realnom i surovom svetu, posle stanja astralne projekcije. Kakva su ti iskustva, posto si je dozivela?
0

#7 Kiki_GNR  Korisnik je offline

• VII - Cornicen

Napisano: 09.11.11, 00:09

Ovu poruku je izmenio Kiki_GNR: 09.11.11, 12:58

Nenade, moraću da te razočaram, ali to iskustvo ni na koji način ne "ulepšava" sadašnjicu niti menja bilo šta u životu. Ono što je dobro, je to da te tema zainteresuje i onda čitaš da saznaš više o tome, barem je to kod mene bilo. Takodje mi je kao što sam već rekla, promenilo sliku o smrti, i utvrdilo u postojanju nečeg "tamo gore" što još nismo dokučili, po kojem pitanju ostajem veoma otvorena.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu