Ušlo mi je u naviku zadnjih letnjih meseci da slučajne sagovornike(prijatelje mojih prijatelja)uzgred
zapitam čime se bave, da bih se lakše prilagodio njihovom profilu, i olakšao dijalog.
Ustanovio sam da je to najbolje uraditi posle rukovanja i pitanja odakle su rodom.
Ali ako diskusija odmakne i uoče se razlike u mišljenjima onda pitanje o profesiji izgleda provokativno.
Do sada sam iskusio da se polako pojavljuje jedan broj ljudi sa jednim brojem tema na kojima
postoji bezuslovno prihvatanje nekog stava tj tabu ili dogmatsko mišljenje i tada diskusiju, po novoj navici prekidam.
U tu grupu sam već, a to je lična stvar, stavio teme vere sa vernicima, teme o lekovima sa alternativcima,
a, daće bog, naći će se još tu i oni koji npr o ukusima neće da raspravljaju i pored svih silnih studija na temu
estetike i svakovrsnih umetničkih kritičara...
Dakle, pitanje glasi: Koje su to vaše teme o kojima ne prihvatate opoziciju?
P. S.Na forumu je dijalog neistomišljenika potreban radi sagledavanja svih stavova i sve ovo gore ne važi!
U čemu vam niko ne može promeniti mišljenje?
Napisano: 08.11.11, 10:57
Ovo je forum i ne mora uvek biti istomisljenika, ..ima raznih ljudi, da svi mislimo isto to bi bilo dosadno.
Odgovri u okviru jedne teme, ne smeju pretpostavljam odudarati mnogo od teme..odlazenje u off, ali ono postoji i neminovno je.
Recimo u vakcinama, tema o vakcinama, ..ja sam da moj odgovor, a ne naucni, jer smatram da se svaki glas mora cuti, a ne temu (bilo koja tema na forumu)privatizovati i da nju odgovaraju samo odabrani "clanovi foruma", ako postoje, naravno, ..ili koji sebe tako ovvde dozivljavaju.
Prihvatam i naucne i obicne odgovore, ali da su vezane za temu, a kakav ce odgovor dati neko i da li ce se to svideti drugom, makar i ne msilili isto, ..to ne sme biti prepreka u kominakciji.
Glupo bi bilo da recimo, ajd kada sam pomenuo vakcine, da neko tu pise potpuno nesto levo, recimo o kafanama, ... lupio sam naravno, ali ni to nije iskljuceno, ..to bi po meni bio recimo problem oko teme, ...
Ne postoji tema gde cu biti opozicija ili pozicija.
Uglavnom, "opozitivno" odgovorim ako me neko pokusa isporvocirati, ... ali kada mu dam odgovor na ono sto me je upitao ili sto je isekao iz mog predhodnog odgovora i pitam ga o tome, skoro mesecima nema odgovora i ne odgovori uposte, ... to sam primetio ovde, a o tom sam i pisao vise puta negde o komentarima sa strane, a recimo javi se kao ucesnik opet u okviru te teme posle nekog vremena, posto se odmaklo sa stranicama, a od pitanja koje sam mu postavio i odgovora koje ocekujem nista, naravno.
Svako ima mora imati svoj stav i pisati sta misli, ali u okviru teme.
Odgovri u okviru jedne teme, ne smeju pretpostavljam odudarati mnogo od teme..odlazenje u off, ali ono postoji i neminovno je.
Recimo u vakcinama, tema o vakcinama, ..ja sam da moj odgovor, a ne naucni, jer smatram da se svaki glas mora cuti, a ne temu (bilo koja tema na forumu)privatizovati i da nju odgovaraju samo odabrani "clanovi foruma", ako postoje, naravno, ..ili koji sebe tako ovvde dozivljavaju.
Prihvatam i naucne i obicne odgovore, ali da su vezane za temu, a kakav ce odgovor dati neko i da li ce se to svideti drugom, makar i ne msilili isto, ..to ne sme biti prepreka u kominakciji.
Glupo bi bilo da recimo, ajd kada sam pomenuo vakcine, da neko tu pise potpuno nesto levo, recimo o kafanama, ... lupio sam naravno, ali ni to nije iskljuceno, ..to bi po meni bio recimo problem oko teme, ...
Ne postoji tema gde cu biti opozicija ili pozicija.
Uglavnom, "opozitivno" odgovorim ako me neko pokusa isporvocirati, ... ali kada mu dam odgovor na ono sto me je upitao ili sto je isekao iz mog predhodnog odgovora i pitam ga o tome, skoro mesecima nema odgovora i ne odgovori uposte, ... to sam primetio ovde, a o tom sam i pisao vise puta negde o komentarima sa strane, a recimo javi se kao ucesnik opet u okviru te teme posle nekog vremena, posto se odmaklo sa stranicama, a od pitanja koje sam mu postavio i odgovora koje ocekujem nista, naravno.
Svako ima mora imati svoj stav i pisati sta misli, ali u okviru teme.
Napisano: 08.11.11, 13:21
Svaka tema "trpi dijalog", ali ne i svi učesnici u temi!
Pišem u temam koje su mi zanimljive, iznosim svoj stav, često sam smorena od svega i pišem samo u muzičkim temama, ali i tu mi potreban izazov.
Za sada, najviše mi prijaju Igrice, retko, ili nikako, čitam druge teme.
Svakako, svi iznosimo svoj stav, ali ne volim kada u replici dobijem odgovor: " ne lupetaj".
Ovo je opšti forum, stručnost je dobrodošla, ali nije obavezna, svi imamo svoj životni stav, bez obzira na obrazovanje i stručnost.
Nikada, ali nikada, nisam guglala da bih replicirala ili iznela stav.
Uostalom, pisanje u temama zavisi od raspoloženja i inspiracije, nikako od selekcije sagovornika!
Pišem u temam koje su mi zanimljive, iznosim svoj stav, često sam smorena od svega i pišem samo u muzičkim temama, ali i tu mi potreban izazov.
Za sada, najviše mi prijaju Igrice, retko, ili nikako, čitam druge teme.
Svakako, svi iznosimo svoj stav, ali ne volim kada u replici dobijem odgovor: " ne lupetaj".
Ovo je opšti forum, stručnost je dobrodošla, ali nije obavezna, svi imamo svoj životni stav, bez obzira na obrazovanje i stručnost.
Nikada, ali nikada, nisam guglala da bih replicirala ili iznela stav.
Uostalom, pisanje u temama zavisi od raspoloženja i inspiracije, nikako od selekcije sagovornika!
Napisano: 08.11.11, 13:37
Ovu poruku je izmenio Dete Brin: 08.11.11, 13:38
Slažem se sa Marom.
Na Aladinu sam, prevashodno, zbog mog omiljenog forumskog drugara B
.

A sve ostalo... , ko je shvatio-shvatio je!
Živeli!
Na Aladinu sam, prevashodno, zbog mog omiljenog forumskog drugara B
A sve ostalo... , ko je shvatio-shvatio je!
Živeli!
Napisano: 08.11.11, 17:04
Mara, on 08.11.11, 13:21, said:
1. Ovo je opšti forum, stručnost je dobrodošla, ali nije obavezna, svi imamo svoj životni stav, bez obzira na obrazovanje i stručnost.
2.Nikada, ali nikada, nisam guglala da bih replicirala ili iznela stav.
2.Nikada, ali nikada, nisam guglala da bih replicirala ili iznela stav.
2.Uvek, ili skoro uvek, guglam pre nego što repliciram ili iznesem svoj stav jer želim da osvežim sećanje
od koga se sastoji i moj stav. Najčešće su u pitanju puna lična imena, ponekad najkraća forma, ponekad
me guglanje natera da revidiram ili ublažim svoj stav i dozvolim sagovorniku mogućnost da je on potpuno
u pravu.
Uvek se setim knjige Midhata Šamića ''Kako nastaje naučno delo''(i ovde sam morao da guglam pravi naziv
knjige)koji je naširoko objasnio kako se snaći u najvećoj britanskoj biblioteci u Londonu.
Doživljavam Gugl kao najveću mogućnost informisanja u trenutku, o najsloženijim temama na svetu.
Radujem se danu kada će sve napisano na svetu stati na Gugl! Biće to, posle najčuvenije Aleksandrijske Biblioteke
na svetu, najveći poduhvat Trećeg Milenijuma.
A, to što se svačijoj malenkosti posrećilo da svoje životne stavove uporedi sa svetski najdomišljatijima -smatram
i ličnom srećom!
Naravoučenije : Svačiji životni stav je svakodnevno na probi, na vagi, i podložan je svakovrsnim uticajima-pa stoga
i svakodnevnoj šansi za promenu i prilagođavanje!
P. S. Ma koliko često sa sa Marom ne slažem, moram da priznam da su njene reči vrlo često inspirativne.
Možda u tom grmu leži zec:Neslaganje ume da bude spiritus movens za mnoga prijateljstva !
Pozz
Napisano: 09.11.11, 13:14
Slike i muzika(youtube) su mi zasada jedina veza, sa neta koje ovde imam na Aladinu.
Nista ne guglam, .. Wikipedujem, ... ili nesto slicno, ... svoje reci koristim i znanje koje imam. Citate navodim, iz knjiga, ..podatke iz novina, ..ali svojim recima, naravno... ne postavljam linkove za sada.
Ne pristupam naucno, jer sam mnogo toga video i cuo sto mi se predstavljalo samo" naucno" kroz pricu, a to me moram priznati ponekad iznervira(zapravo ne ovde na Aladinu, vec u kontaktima sa ljudima, pa kada vidim da previse mudruju, a prakse nigde, to me nervira)... ali dobrodoslo je, ako je za doborbit svih ljudi i ovde na forumu, ali i sire.
Rekao sam vec da sam recimo cini mi se bas od Mare, uzeo recept za orahovac, ..sto je stvarno dobro i recimo upravo takve male stvari kroz t emu na forumu, mogu spojiti ljude iako su oni razliciti i po stavovima, a i po temi u nekoj normalnoj komunikaciji, ..znaci sasvim slucajno neko ovde moze dobro da komucira, iako se i po stavu i godinama i po svemu razlikuje od drugog sagovornika, pardon clana Aladina.
Ima ovde dobrih primera funkcionisanja u komnikaciji, makar i kroz razlicite stavove.
Nista ne guglam, .. Wikipedujem, ... ili nesto slicno, ... svoje reci koristim i znanje koje imam. Citate navodim, iz knjiga, ..podatke iz novina, ..ali svojim recima, naravno... ne postavljam linkove za sada.
Ne pristupam naucno, jer sam mnogo toga video i cuo sto mi se predstavljalo samo" naucno" kroz pricu, a to me moram priznati ponekad iznervira(zapravo ne ovde na Aladinu, vec u kontaktima sa ljudima, pa kada vidim da previse mudruju, a prakse nigde, to me nervira)... ali dobrodoslo je, ako je za doborbit svih ljudi i ovde na forumu, ali i sire.
Rekao sam vec da sam recimo cini mi se bas od Mare, uzeo recept za orahovac, ..sto je stvarno dobro i recimo upravo takve male stvari kroz t emu na forumu, mogu spojiti ljude iako su oni razliciti i po stavovima, a i po temi u nekoj normalnoj komunikaciji, ..znaci sasvim slucajno neko ovde moze dobro da komucira, iako se i po stavu i godinama i po svemu razlikuje od drugog sagovornika, pardon clana Aladina.
Ima ovde dobrih primera funkcionisanja u komnikaciji, makar i kroz razlicite stavove.