- 1
- 2
Jesmo li ravnopravni sa državom?
Napisano: 29.09.11, 20:01
državne plate -počev od parlamenata pa preko državnih preduzeća, bilo da su komunalna ili proizvodna,
pa čak i zdravstvo i školstvo, tamo negde na repu i penzioneri-su bar redovne.
Da li je red da se država pobrine i za ''ostatak''naroda koji bi da se kako-tako prehrani, osim
ako nećemo da se svi vratimo na selo i da budemo ono što nam je Hitler namenio - država s 90%
poljoprivrednim stanovništvom?
Ima li smisla da država otvara nova državna preduzeća?
Napisano: 03.10.11, 22:44
Napisano: 07.10.11, 16:38

POPULAR
prof. Cobra, on 29.09.11, 20:01, said:
Pa šta je tvoje mišljenje?
Smisla ima, zašto ne bi imalo, nego da li je to za narod dobro ili loše?
Ne vidim zašto je bilo potrebno ukinuti društvena preduzeća da bi se razvila državna preduzeća, niti shvatam zašto je za državu ovo bolje. Za političare je očigledno, ali za državu?
Napisano: 07.10.11, 23:44
šamur, on 07.10.11, 16:38, said:
1.nego da li je to za narod dobro ili loše?
2. Ne vidim zašto je bilo potrebno ukinuti društvena preduzeća da bi se razvila državna preduzeća, niti shvatam zašto je za državu ovo bolje. Za političare je očigledno, ali za državu?
Neću da Ti kažem Šamure da se malčice praviš naivan:
1. Naravno da i u Engleskoj ima državnih preduzeća, i to je dobro za narod. Ako ni zbog čega-radi zapošljavanja.
2. Velika krađa nije bila moguća bez ukidanja društvenih preduzeća. Automatskim prevođenjem u državno vlasništvo i pažljivim
prodavanjem iskusnim privrednicima, a ne kojekakvim problematičnim sve bi bilo bolje.
Napravljena je bila namerno opšta klima ''alajbegove slame''tj da je svačija krava-ničija.
Tako, delimično, nisu radili Slovenci, a ne bi ni seljak prodavao dobru kravu, koja ga hrani npr Lafaržu etc...
Uzgred, ako se pitaš zašto je za državu bolje, onda se prvo zapitaj, a ovde je običaj da se kaže-odgovori ko to čini
državu, pa da vidiš ima li cela priča smisla, tj hoće li zdravstvo i školstvo npr biti izdašnije plaćano, etc...
Napisano: 10.10.11, 18:47
Naš problem je što privatizacija nije sprovedena do kraja, stalo se na prvom stepeniku. Ovo što sada imamo je smešno, to nije privreda to nisu ekonomska preduzeća, to je sirova sila kojoj je sve dozvoljeno jer nema vladavine zakona, ni ekonomskih ni pravnih.
Pitanje je da li nama treba pravi privatni sektor, koji posluje po tržišnim zakonima ili konglomerat predimenzionisanih sistema u rukama povlašćenih pojedinaca, bilo iz redova biznisa bilo politike, koji posluju sistemom korupcije i otimačine, sirovom silom državnog aparata koji je isključivo u njihovoj službi.
Zar ti stvarno misliš da je meni kao klijentu bilo bolje da kupujem od Beočina nego od Lafarža? Ne može ni da se uporedi.
Napisano: 10.10.11, 22:02
šamur, on 10.10.11, 18:47, said:
Molim te za tvoje konkretno iskustvo kao klijenta u kupovini od Beočina i Lafarža.Ovo nije provokacija! Upoznaj nas konkretno!
Ako je bolje sada-neka svi to vide, a ne da kukumavčimo. Kako je sa cenom? Rokovima isporuke? Uslovima plaćanja?
Hvala unapred. Pozz
Napisano: 11.10.11, 15:45
Beočin, platiš unapred i nema, ako ne potplatiš. Na portirnici fabrike ti je spisak šlepera koji su napunjeni cementom, zvanično cementa u fabrici nema, a u krugu koliko hoćeš, normalno po drugim cenama. Druga varijanta kupiš po zvaničnoj ceni, a onda razliku do tržišne cene uplatiš košarkaškom klubu Beočin i dobiješ šleper. Ako nećeš da doplatiš samo ti kažu da si na listi čekanja i da budeš strpljiv, a tebi proizvodnja stoji, ljudi nemaju čime da rade a rokove probijaš. Ima da platiš koliko im se digne i još da budeš srećan.
E ta su vremena prošla, ne povratila se, bar za cement.
Napisano: 11.10.11, 17:34
šamur, on 11.10.11, 15:45, said:
Beočin, platiš unapred i nema, ako ne potplatiš. Na portirnici fabrike ti je spisak šlepera koji su napunjeni cementom, zvanično cementa u fabrici nema, a u krugu koliko hoćeš, normalno po drugim cenama. Druga varijanta kupiš po zvaničnoj ceni, a onda razliku do tržišne cene uplatiš košarkaškom klubu Beočin i dobiješ šleper. Ako nećeš da doplatiš samo ti kažu da si na listi čekanja i da budeš strpljiv, a tebi proizvodnja stoji, ljudi nemaju čime da rade a rokove probijaš. Ima da platiš koliko im se digne i još da budeš srećan.
E ta su vremena prošla, ne povratila se, bar za cement.
Pa, tako se izjasni, brate, da svi vidimo da nešto i valja! Da otvorimo neku temu sa nazivom ''Šta to sve valja u državi Srbiji''?
Napisano: 12.10.11, 18:08
Ono ranije je bilo mnogo loše, moraš gomilu da nahraniš, nema kraja, a država ih čuva carinama, a ruku na srce i ortačila se.
Problem je što ostaju stari kadrovi koji svim silama pokušavaju da povrate svoje povlašćene položaje i uče ove mlade kako se krade i kako funkcionišu razni korupcionaški mehnizmi.
Ovo skorašnje emitovanje državnih obaveznica, po mo shvatanju je potpuno ekvivalentno štampanju para.
Napisano: 12.10.11, 21:01

POPULAR
I vrapci na grani su znali da preduzece treba da se sto vise urusi, obezvredi, propadne prvi put na licitaciji jer je druga bila ;kupovina u pola cene.
Ne isplaceni dugovi i radnici bez zastite?
Ko je to znao?
Moja baba je davno umrla ali bi pametnije sprovela privatizaciju. Sve je planski...
Drzava nije kriva ako joj narod nije normalan. Pa i kralj Ibi je to znao. I Radovan sa svojim blagom...
Pitanje;Da li bi Miskovic pristao da na isti nacin proda svoju dobruuuuuuuuu polovinu Srbije onako, kako je i sa pajtasima kupovao?
Bogami, tesko pitanje!
Znam da bi mnoga preduzeca tek onda procvetala ali uistinu! Narod zeli da radi ko posle drugog svetskog rata. Da brani svoja p[rava, svoje statuse, svoj kapital i porodice ali bagra neda!
E zato cu da glasam malo sutra a mozda i malop rekosutra. Zasto?
Pa zato sto su svi isti i vise od toga. Od zle majke i jos goreg oca.
Napisano: 13.10.11, 13:36
Pre privatizacije država je propala, propala je privreda.
Komunizam je propao u skoro celom svetu, pa i kod nas. Sistem radničkog samoupravljanja se srušio zbog krađe. krali su svi, ali apsolutno svi srazmorno moći i mogućnostima koje su imali.
Ante Marković je bio velika šansa Jugoslovena da postanu najače ekonomsko podkomunističko društvo, ali komunisti svih republika su se bili protiv, sklonili ga i izvršili otimačinu i krađu i srušili državu. Privatizacija je krenula tek posle i prvo od tih kadrova.
I danas javni sektor služi za pljačku i otimačinu. Ne vidim ja razliku između Kolubare, Železnica Srbije ili Srbijašuma i sve će to biti tako dok se ne izvrši prava privatizacija.
Razmisli malo koliko je normalno da da kupiš ispod cene, a koliko je normalno da prodaš ispod cene. Samo javni sektor pokušava da proda jeftino, a kupi skupo.
Napisano: 13.10.11, 14:12
Kod nas su komunisticka deca naucena od strane svojih otaca [Paunovo pero, Lj. Habjanovic]koji su se vozili jos ondaaaaaaaaaaa, hej onda, u crnim kadilacima, studirajuci po inostranstvu, znali sta je vlasnicka transformacija, zar ne?
Koje teze, koje fraze i parafraze?!
Ti isti su i onda i danas znali na koji nacin najvise beskrupulozno da otudje imovinu!
Secas se vremena iznosenja ;kade, kvake, masine za pisanje, bojlera, kabina, motora, masina, papira?
Na pitanje cije to ioznosis, lopovi bi odgovarali:Sta me briga! To nije moje, to je drzavno, drustveno!
Pa zar to nije pocetak a traje do dana danasnjeg?
Napisano: 13.10.11, 16:50

POPULAR
Videli ljudi kuda sve ide, nisu blesavi, pa i sami počeli da otimaju i nose, koliko ko može i sme. Neki i umrli, što od straha da će biti uhvaćeni, što od griže savesti.
A ovo što danas imamo je ništa. To nije privatni sektor, to nije tržište, to je samo sila koja se krije iza države i koja nas ubeđuje da kad ih izglasamo ona može da radi šta hoće jer je to volja naroda. Nakaradna demokratija, nakaradno tržište, nakaradna ekonomija i sve to u rukama nakaradnih ljudi željnih moći.
Oni ne rade svojim zarađenim novcem i briga ih za profit za efikasnost, briga ih za par miliona gore dole, a ruku na srce oni i ne znaju bolje od ovoga. To je razlika između domaćih i stranih kapitalista, naši se ne tresu nad svojim kapitalom, njega su i onako oteli i opet će dok je ovog sistema.
Zato je i sva snaga okrenuta da se stanje zadrži da ovo traje što duže, zato i imamo utisak da se vraćaju devedesete, a kada pričaju o Evropi oni ne misle na njihov životni standard, na njihovu orginizaciju i efikasnost, na njihovu tehnologiju i privredu, oni misle na pristupne fondove i pare koje će Evropa upumpati, a oni ih svojom mrežom poslovanja skrenuti u svoje firme i na svoje račune.
Napisano: 13.10.11, 19:58
Ja bih uvek postavio i pitanje, ..ko ce novac koji nam je dodeljen, a u medjuvremenu sliven u privatne firme, da vrati?
I kako ce taj i vise od bolnog procesa izgledati kada dodje vreme za naplatu kod zelenasa iz MMf-a i EU.
Napisano: 16.10.11, 18:05
Zara, on 16.10.11, 07:39, said:
Ja nisam zaboravio prazne rafove, pumpe bez goriva, banke bez mojih para sa mog računa, nestašice čokolade i kafe još za Titova života restrikcije struje po šest sati.
Za mlađe svakog drugog vikenda ne smeš da voziš auto u zavisnosti da li su ti tablice parne ili neparne.
Beše po prašak smo išli u Rumuniju. Oni nama valjali gips umesto praška a mi njima stočni koncetrat kao vegetu. Samo što njima proliv prođe a mi mašinu za veš u đubre, a nova Gorenje od suvog zlata iljadarka pa naviše.
Jok, nisu pokrali državu. Znaš li ti kad je krenula privatizacija i šta se to kupovalo.
Kakav ti je stav prema vlasništvu janih preduzeća. Šta misliš da bi bilo bolje da se Srbijašume privatizuju, ili da ostanu ovakve ili možda postoji neko međurešenje
Mislim sa stanovišta drušva u celini, ne zaposlenih pojedinaca.
Napisano: 16.10.11, 19:20
Ovu poruku je izmenio Flavio van Beethoven: 16.10.11, 19:22
Izvinjavam se, prebrzo sam čitao, a i igram se malo...
youtube.com/watch?v=0hBWGZm99og&feature=related
youtube.com/watch?v=74Zjwg797So&feature=related
- 1
- 2