Most ŽIRAFA

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Fotosi o mostu i sa mosta

#1 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Grupa: Član
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08
  • Pol:muški

Napisano: 16.08.11, 00:40

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 16.08.11, 00:42

• Attached Image: Prazan most.jpg
Onaj most zovu Brankov, onaj Tramvajski, onaj Željeznički, onaj Gazela, a ovaj -Žirafa!

Nisu se beograđani baš pretrgli da daju lepa imena delovima svoga grada:

mesto gde je buvljak, ostaće i dalje Buvljak, ako neko ima trenutno više vremena setiće se niza

neelegantnih imena, ali šta je -tu je. Tako će i ovaj novi most dobiti oficijelno ime, a i nadimak Žirafa.

Najzanimljivije od svega je da su svi najviše fotografisali most sa željom da ga sagledaju kakav će
izgledati kad je gotov, a od tog trenutka će najzanimljivije biti kako je izgledao dok se gradio.

Zato nećete videti sliku onoga što je najvrednije -kako se iz ničega pojavljuje, izrasta i opredmećuje
ono što je najpre bilo želja, pa ideja, pa idejni projekat ;ono što je sadržano u, naizgled, totalnom neredu, a
zatim kako se entropija(nered) smanjuje i kako sve polagano počinje da liči na delove neizgrađenog...

Andrićevsko, umetničko, divljenje prema mostovima preostalo je mnogima -da se intuicijom saživljavaju
sa svim onim dilemama i inercijom koje uvek prate stvaraoce... Samo ponekom stručnjaku ili amateru
dostane sva stvaralačka groznica koja se rečima ne da lako opisati...

A, onda dođe dan kad sazri vreme, i ljudi s njim, pa i osećaj da je taj most odvajkada tu...
0

#2 Flavio van Beethoven  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 651
  • Pridružio se: 10.05.11

Napisano: 16.08.11, 09:07

Pa dobro, neka bude žirafa, meni je sve jedno kako ćete da ga zovete, mada, kad smo već kod životinja, meni kada zažmurim i gledam prema mostu sa udaljenosti na primer 5 km viši liči na dvogrbu kamilu.
Prvu asociaciju koju ja dobijem kad pomislim na taj most je harfa.
Tehnički i estetski ovaj most je savršen, jedina slaba tačka će mu biti vrlo skupo održavanje!!! Ako nije, neka se do kraja ove godine obavezno montira oprema za kontrolu saobraćaja.
Work like you don't need the money. Love like you never been hurt. Dance like nobody is watching.
youtube.com/watch?v=0hBWGZm99og&feature=related
youtube.com/watch?v=74Zjwg797So&feature=related
0

#3 alanya  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 537
  • Pridružio se: 12.11.10
  • Pol:ženski

Napisano: 16.08.11, 10:43

Мост се заиста зове Жирафа?
0

#4 zakrpica  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Moderator
  • Poruka: 426
  • Pridružio se: 30.01.11

Napisano: 16.08.11, 12:00

View PostFlavio van Beethoven, on 16.08.11, 09:07, said:

Tehnički i estetski ovaj most je savršen, jedina slaba tačka će mu biti vrlo skupo održavanje!!! Ako nije, neka se do kraja ove godine obavezno montira oprema za kontrolu saobraćaja.

Zirafa ili slon, moj Beograd je ulepsao :clapping:

Tehnicki na zalost nikako nije savrsen, jer sve sto ima samo jednu fokalnu tacku, jednu Ahilovu petu ili jednu bolnu tacku je podlozno teroristickim napadima, a i na vecem je udaru prirodnih sila.
0

#5 alanya  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 537
  • Pridružio se: 12.11.10

Napisano: 16.08.11, 12:50

Тачно, битно је да је стигао још један мост који је био неопходан.
0

#6 Flavio van Beethoven  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 16.08.11, 13:10

View Postalanya, on 16.08.11, 10:43, said:

Мост се заиста зове Жирафа?

Mislim da ne.

View Postzakrpica, on 16.08.11, 12:00, said:

Zirafa ili slon, moj Beograd je ulepsao :clapping:

Posted ImagePosted Image

Ajde dame, dogovorite se za jednu šetnju preko mosta pa da vas profa malo slika! Kako bi tek tada most bio lep!
Work like you don't need the money. Love like you never been hurt. Dance like nobody is watching.
0

#7 Flavio van Beethoven  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 16.08.11, 13:22

View Postzakrpica, on 16.08.11, 12:00, said:

Tehnicki na zalost nikako nije savrsen, jer sve sto ima samo jednu fokalnu tacku, jednu Ahilovu petu ili jednu bolnu tacku je podlozno teroristickim napadima, a i na vecem je udaru prirodnih sila.

Iako nisam građevinac mislim da je most u građevinskom smislu savršen, a što se tiče bolne tačke ja sam i na to diplomatski odgovorio kako treba problem rešiti. Opremiti ga najsavremenijom opremom za kontrolu saobraćaja, to su kamere koje u sekundi škljocnu 7000 slika, tako bi heroji koji jure 250 km/h bili uhvatljivi, vlast bi im naplaćivala debele kazne, 7-8 ljudi bi dobilo stalno zaposlenje, vlast bi u svakom trenutku bila obaveštena šta se dešava pod moston i na mostu...
0

#8 zend  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 273
  • Pridružio se: 31.01.11

Napisano: 16.08.11, 15:22

E a jesmo fenomeni. Steta za tako lepo most da se zove zirafa. Ali dobro bolje zirafa nego King Kong :D koliko smo ludi kod nas je sve moguce
Postupaj tako, da tvoj postupak moze postati opsti princip ljudskog ponasanja.
0

#9 Bjanka  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5328
  • Pridružio se: 26.10.08

Napisano: 16.08.11, 16:21

Ovu poruku je izmenio Bjanka: 16.08.11, 16:28

• Attached Image: images.jpg
Prof. Cobra, menjajte naslov teme... Kakva žirafa!!!
Ne bih volela da most nosi ime, bilo čije ime, ponajmanje nekog političara... Prelep je, elegantan, graciozan, futuristički, pa mu možeda najviše paše nešto iz muzičke terminologije... ili instrument, asocira na harfu, a kako ostaje i posle nas lepo mu stoji i "futura"

Imena su vrlo važna, prate nas kroz ceo život, a ovaj most ostavljamo u nasledje, pa kako nam je već data mogućnost da biramo ime, neka to bude ono koje generacije posle nas neće poželeti da menjaju.
0

#10 saveta  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2386
  • Pridružio se: 12.02.09

Napisano: 16.08.11, 20:21

slažem se s Bjankom da most ne treba da nosi imena ljudi ali kome pade napamet-žirafa, pa uopšte ne liči na nju,
možda će neki maštoviti klinja dati pravi naziv, čitam da ga je jedan 12-godišnji dečak nazvao-nebeska jedra
sviđa mi se ideja o harfi

svaki most je tehnički ranjiv i nadam se i želim da ovaj neće biti predmet napada i da su preduzete sve savremene bezbednosne mere.

Novak Đoković je pokazao svetu da Srbija nije zemlja varvara kako su nas, znamo ko, predstavili a ovaj most će to na svoj način potvrditi
0

#11 zend  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 17.08.11, 00:40

Daj bre ljudi ko da se mi nesto pitamo u ovoj drzavi... Ime ce dati neki smra*** uz skupstine i osecam da te biti sacuvaj boze... Mi se tu nepitamo nista ipak zaboravljate da smo mi u Srbiji. Hrfa je meni full naziv ali cerujem da nece biti tako
0

#12 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 723
  • Pridružio se: 16.01.11

Napisano: 17.08.11, 13:34

Ovu poruku je izmenio cenja: 17.08.11, 13:35

Priliku da se uzjasni iskoristio je veliki broj građana a ovo su i prvi rezultati, zbirno za obe opštine:
1. Most na Adi (3341)
2. Harfa (1038)
3. Patrijarh Pavle (813)
4. Zoran Đinđić (611)
5. Novak Đoković (541)
6. Beogradski most (377)
7. Đilasov most (365)
8. Nikola Tesla (376)
9. Lepeza (379)
10. Žirafa (382)
11. Draža Mihajlović (251)
12. Ivo Andrić (198)
13. Nenad Bogdanović (150)
14. Razno (4952)
UKUPNO 13774
Čim počnete da se bavite onim "dobrim" i "lošim" kod svoje sabraće, vi stvarate otvor kroz koji ulazi zloba. Proveravanje i kritikovanje drugih, takmičenje s njima vas slabi i poražava.
0

#13 zend  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 17.08.11, 16:38

Citat

7. Đilasov most (365)

Jeee jos samo to nam fali stvarno... Svega imamo samo djilasov jos bi bio ko budali samar... Stvarno smo narod bez i malo stila...
0

#14 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 17.08.11, 23:39

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 17.08.11, 23:40

• Attached Image: Pun most.jpg
'Molićemo fino', reč je o dve stvari:(1) kako će most oficijelno da se zove i (2)kako će narod da ga prozove.

Elem, ostaje nam samo da čekamo šta će kroz vreme da se odomaći.

Možda Čukarički most? Možda most za Rakovicu?
Ili most za Novaka? Most sa stubom? ili Pilonski(pajlonski) most?

Sve zavisi od ovih na slici. Kako oni, zvani javno mnjenje, presude što će mu i biti.
0

#15 Flavio van Beethoven  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 18.08.11, 09:22

Da ja živim u Beogradu ja bih zaokružio broj 4, na onoj listi gore koju je objavio cenja.
0

#16 zend  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 18.08.11, 16:49

Citat

Da ja živim u Beogradu ja bih zaokružio broj 4, na onoj listi gore koju je objavio cenja.

O cemu ti to molim te, zar mu nije sto je dobio ime ulice? Sada jos i most da nosi njegovo ime...
Cek mozda gresim, ajde da se prisetim sta je on to uradio za narod, mene da mi je bilo bolje?
hmmm NISTA.. Samo prazne price kao i ovi danasnji sto stalno rade samo pricaju i nista ne urade.
Koliko sam nacuo da cena izgranje ovog mosta je oko 400 miliona... A takav isti most u Nemackoj prave za 200 milijona.
Konstantno prica o krizi, a krediti se samo dizu i naravno ko ce da plati te kredite nego nasa dece i mi. Radijemo se nesreci, nekazem da je lepo ali nije ni toliko hitno ni bili... Nismo mi razvijena ekonomska drzava pa da sada pravimo cuda u njoj Big-benove, Mostove, Kipove slobode. A i sta tito koji je uciino mnnogo toga za drzavu i ostavio dugove? Ali njega pamte po dobrom a po cemu ja pamtim Zorana? Stvarno neke stvari nemaju smisla a i ko da se ja tu ista pitam.

Zasto u drzavi vlada kriza.. eto zbog takvih kao sto su on na vlasti.. Ej naprave obicno igraliste za decu sa 2 ljuljske i 3 klackalice i taj projekat odma kosta 3 milijona.. COvece kakvih 3 milijona, glupo pranje novca, a narod ne kapira pa se lozi na takve stvari...

http://www.pressonli...ost+na+Adi.html :punish:
0

#17 Flavio van Beethoven  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 18.08.11, 19:17

View Postzend, on 18.08.11, 16:49, said:

Cek mozda gresim, ajde da se prisetim sta je on to uradio za narod, mene da mi je bilo bolje?

Tema o Zokiju je otvorena pa mi tamo lepo napiši šta je on uradio da ti je danas gore!

A i sta tito koji je uciino mnnogo toga za drzavu i ostavio dugove? Ali njega pamte po dobrom a po cemu ja pamtim Zorana?

Šta je Tito uradio dobro za Srbiju? Šta??? Tema o Titu je otvorena pa raspali...

http://www.pressonli... ost+na+Adi.html :punish:

Ma ne uznemiruj se čoveče, ništa drukčije nije ni kad počneš sa obnovom (kompletnom) stana ili gradnjom kuće. Ne pišem napamet, veruj mi!!!
0

#18 Garfield  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5708
  • Pridružio se: 27.04.09

Napisano: 18.08.11, 19:55

Bio sam prekjuce u Beogradu, da li mi se ucinilo ili sam video taj most? Jeli on paralelan sa mostom preko kog tramvaj 7-mica ide iz pravca zeleznicke stanice ka trznom centru "Usce"? :)
Nestao mi potpis.Poštenom nalazaču lajkujem 1 komentar.......
0

#19 zend  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 18.08.11, 20:50

Ma nije problem u novim temama nego je to navedeni primer diskusija na tu temu...
0

#20 JANA  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1943
  • Pridružio se: 16.08.08

Napisano: 04.09.11, 10:52

Posted Image
Веруј ономе ко тражи истину, чувај се онога ко ју је "нашао". . .
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu