Gledajuci spisak banja, odlucim se za Zvonacku.
Na internetu nisam nasla mnogo informacija, sem da je hotel Mir razrusen, i da je opstao samo bazen, koji je tokom sezone otvoren.
Na internetu sam nasla broj telefona i obezbedila smestaj. Zena sa kojom sam razgovarala ubedjuje da ce nam se svideti i da treba da dojemo da vidimo sestaj i banju uopste. Cena smestaja je veoma povoljna, sta vise veoma je jeftin, sto mi je odmah zvucalo sumnjivo.
Stizemo u banju, domacini nas docekuju... i tu krecu iznenadjenja... U kucama nema vode, a voda je svuda okolo. Potoci i izvori na sve strane.
Ljudi se za kupanje i neke osnovne potrebe snalaze donoseci vodu u balonima, i tako se kupaju, itd. Domacini imaju razne izgovore za taj problem, od toga kako je u opstini problem, tj. vlast ili kako bi ako bi doveli vodu do kuce neko od ljubomornih komsija presekao creva za vodu i sl. Ma svega sam se naslusala.
Druga stvar... prilicno prljav smestaj, koji se takav izdaje kao normalan.
Sve u svemu, prljavstina, i nema vode. I gore kombinacije.
U toku tih deset dana u banji, nagledali smo se mnogo slicnih razocarenja, jer preko telefona niko ne spominje da u banji nema vode.
Ako sve to zanemarimo priroda je prelepa, sume, brda, idealno za setnju, planinarenje. Postoji mogucnost pecanja. Da ne zaboravim prelepi kanjon Jerme.
Uz sve ovo naravno i veliki broj divljih deponija.