Navedite primer iz svakodnevice
Napisano: 19.05.11, 00:23
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 19.05.11, 14:38
Da počnem sa osećanjem koje se u čoveku pojavi kad'' ispravlja krivu Drinu'' pevajući paganskom Bogu Pravde
i vidi da ga ''glupi '' svojom nezainteresovanošću nadgornjavaju, sve iz najjednostavnijeg koristoljublja!
Može ovo i jasnije da izgleda u nekom vremenu gde se do sloboda dovijalo modelom dobrog vojnika Švejka.
Ovo je možda priča o nekom 'svesnom' učiteljskom bataljonu koji je 'svesno' izgibao u najžešćim bitkama,
dok se sačuvao bataljon priprostih ne-'svesnih' seljaka?
Možda stara priča malešnog, žilavog, preživelog -koji se zahvalio komandantu na izboru za ađutanta koji bi
jahao ispred kroz minsko polje, pravdajući se neumešnošću jahanja?
Možda, priča o onima koji su svoj neizbor za pilota smatrali božjom opomenom da je tamo gore -zračenje
preveliko. Opomenom koja se i dokazala kod nekoliko slučajeva.
Bejaste li i vi svedokom sopstvene samokritike da su vas ''glupi'' nadmudrili?
i vidi da ga ''glupi '' svojom nezainteresovanošću nadgornjavaju, sve iz najjednostavnijeg koristoljublja!
Može ovo i jasnije da izgleda u nekom vremenu gde se do sloboda dovijalo modelom dobrog vojnika Švejka.
Ovo je možda priča o nekom 'svesnom' učiteljskom bataljonu koji je 'svesno' izgibao u najžešćim bitkama,
dok se sačuvao bataljon priprostih ne-'svesnih' seljaka?
Možda stara priča malešnog, žilavog, preživelog -koji se zahvalio komandantu na izboru za ađutanta koji bi
jahao ispred kroz minsko polje, pravdajući se neumešnošću jahanja?
Možda, priča o onima koji su svoj neizbor za pilota smatrali božjom opomenom da je tamo gore -zračenje
preveliko. Opomenom koja se i dokazala kod nekoliko slučajeva.
Bejaste li i vi svedokom sopstvene samokritike da su vas ''glupi'' nadmudrili?
Napisano: 19.05.11, 00:57
Glupi su definitivno pametniji... oni su prosto glupi i to je to... Dok se pametan bori da svoju pamet dokaze, ... glup jednostavno kulira jer je glupost vidljiva golim okom... Licno mislim da uvek bolje prodju. Lichno i personalno iskustvo me u to uverilo
"ako verujes u postojanje coveka, neminovno moras verovati i u postojanje djavola.." by Boginja
!!! YOU HURT ANIMAL - I HURT YOU !!!
!!! YOU HURT ANIMAL - I HURT YOU !!!
Napisano: 19.05.11, 07:24
Noajgore prodju oni shto znaju dok glupi i neuki samo sede, kuliraju i chekaju da onaj pametan zavrshi posao umesto njih... uvek bilo i ostace...
Čim počnete da se bavite onim "dobrim" i "lošim" kod svoje sabraće, vi stvarate otvor kroz koji ulazi zloba. Proveravanje i kritikovanje drugih, takmičenje s njima vas slabi i poražava.
Napisano: 19.05.11, 09:52

POPULAR
Mislim da glupi ljudi ne postoje,
već samo oni koji imaju manjak određene vrste inteligencije.
Ako je neko "glup" ne mora da znači da nije sposoban da uradi
mnogo bolje neku vrstu posla, od drugoga, "pametnijeg".
Takvi ljudi ipak puno bolje i lagodnije prolaze u životu.
Kada "glupom" pokušaš objasniti neku komplikovaniju stvar
on će Vas ozbiljno gledati u oči i u sebi razmišljati..
" Brate, al je ovaj odlepio, prso je skroz, kako mi ga je žao "
Na kraju će se nasmešiti i reći: da, u pravu si ti.
Takvi ljudi ipak puno bolje i lagodnije prolaze u životu.
Kada "glupom" pokušaš objasniti neku komplikovaniju stvar
on će Vas ozbiljno gledati u oči i u sebi razmišljati..
" Brate, al je ovaj odlepio, prso je skroz, kako mi ga je žao "
Na kraju će se nasmešiti i reći: da, u pravu si ti.
Pripreme za leto: www.youbodybuilding.com
Kad sve saberem, oduzmem se.
Kad sve saberem, oduzmem se.
Napisano: 19.05.11, 10:15
Ovu poruku je izmenio Mara: 19.05.11, 10:54
SLD, on 19.05.11, 09:52, said:
Mislim da glupi ljudi ne postoje,
Potpuno se slažem sa tvojim mišljenjem.
IQ svim ljudima nije isti, čak i da jeste, ljudi su različiti, od svojih navika, poimanja sveta, kordinacije misli i pokreta.
"glup" (pogrdan i omaložavajuči naziv), zna da sve ne zna, i on će se potruditi. Ali taj isti "glup" će svima izaći u susret i sve će raditi otvorenog i širokog srca. Možda je zato i GLUP!
Mada, mislim da tema nije dobila adekvatan naziv, nije se mislilo na manje inteligentne ljude, možda se mislilo na manje obrazovane, mada ni to nije pravi motiv otvaranja teme.
Napisano: 02.09.11, 18:56
Ovu poruku je izmenio Garfield: 02.09.11, 22:27
Previše analize dovodi do paralize. "Glupi" ljudi su delotvorniji.
Nestao mi potpis.Poštenom nalazaču lajkujem 1 komentar.......
Napisano: 03.09.11, 08:27

POPULAR
Primećujem navodnike pa predpostavljam da se misli na one koji se prave glupi.
Nema glupih ljudi postoje samo dobri loši i oni između.
"Glup" je samo bezobrazan i pokvaren i probaće da te pod maskom gluposti zavrne... pa APP(ako prođe prođe)
Nema glupih ljudi postoje samo dobri loši i oni između.
"Glup" je samo bezobrazan i pokvaren i probaće da te pod maskom gluposti zavrne... pa APP(ako prođe prođe)
Svako ima pravo na svoje mišljenje,pa čak i ja
Napisano: 07.09.11, 15:38
"Glupi" (bezobrazni) definitivno bolje prolaze u nekim stvarima.
Gluma (praviti se glup i lud, ...) je cudo.
Gluma (praviti se glup i lud, ...) je cudo.
Napisano: 12.12.11, 18:40
Citajuci vase odgovore prvo sto moram prokomentarisati je to da ljude koji nas svakodnevno okruzuju nazivate glupima, nisu oni "Glupi" vec normalno inteligentni.
Ljudi o kojima ste pisali uopste nisu glupi vec su bezobrazni. Glupom coveku kada nesto kazes ona to i uradi u vecini slucajeva, a prosecno inteligentnoj osobi kada isto to kazete ona prvo sta uradi je razmatranje situacije kako da vas prevari kako bi izbegao-la da sam-a ucini zadatu stvar.
Natprosecno inteligentan covek ne raspravlja sa prosecno inteligentnom osobom iz istog razloga kao sto ni prosecno inteligentan ne raspravlja sa retardiranom osobom. Ono sto je retardirana osoba prosecno inteligentnoj osobi to je prosecno inteligentna osoba natprosecno inteligentnoj osobi. Za razliku od prosecno inteligentnih osoba natprosecno inteligentni se izmaknu sa strane jer je njima retardirana osoba bolesna, a prosecno inteligentna bezobrazna ako se ponasa tako kao sto ste vi komentarisali.
Mozda se ne slazete samnom, ali svako ima pravo na svoje misljenje, pa eto tako i ja.
Ljudi o kojima ste pisali uopste nisu glupi vec su bezobrazni. Glupom coveku kada nesto kazes ona to i uradi u vecini slucajeva, a prosecno inteligentnoj osobi kada isto to kazete ona prvo sta uradi je razmatranje situacije kako da vas prevari kako bi izbegao-la da sam-a ucini zadatu stvar.
Natprosecno inteligentan covek ne raspravlja sa prosecno inteligentnom osobom iz istog razloga kao sto ni prosecno inteligentan ne raspravlja sa retardiranom osobom. Ono sto je retardirana osoba prosecno inteligentnoj osobi to je prosecno inteligentna osoba natprosecno inteligentnoj osobi. Za razliku od prosecno inteligentnih osoba natprosecno inteligentni se izmaknu sa strane jer je njima retardirana osoba bolesna, a prosecno inteligentna bezobrazna ako se ponasa tako kao sto ste vi komentarisali.
Mozda se ne slazete samnom, ali svako ima pravo na svoje misljenje, pa eto tako i ja.
Године човека не чине мудрацем већ старсем!