Facebook opet spijuniraо korisnike?

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Koliko smo bezbedni

#1 Clash  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Grupa: Član
  • Poruka: 14
  • Pridružio se: 07.05.11
  • Pol:muški

Napisano: 11.05.11, 13:57

Фејсбук опет шпијунирао кориснике

Компанија „Симантек“, једна од водећих светских корпорација у области заштите компјутерских система, оптужила је Фејсбук да је „случајно“ омогућио оглашивачима да приступају профилима корисника, читају пошту, гледају слике и имају увид у друге приватне податке милиона људи.
http://www.alternati... -brat&Itemid=26

Malo-malo imamo ovakve vesti o Fejsu. Da li je sve to predimenzionirano ili se stvarno FB bavi ovakim stvarima? U cemu je fora?
0

#2 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Grupa: Moderator
  • Poruka: 723
  • Pridružio se: 16.01.11

Napisano: 11.05.11, 14:17

Meni je ovaj sajt malo chudan... ne bih ja svemu verovao...
Čim počnete da se bavite onim "dobrim" i "lošim" kod svoje sabraće, vi stvarate otvor kroz koji ulazi zloba. Proveravanje i kritikovanje drugih, takmičenje s njima vas slabi i poražava.
0

#3 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1587
  • Pridružio se: 04.08.10

Napisano: 11.05.11, 15:26

To je i bilo za pretpostaviti, kad -tad. To je ogromna mreza puna raznih profila i likova, ali sam siguran da je namenjena za neke stvari koji "obican" svet ne vidi. Fakticki to i jeste uvod u Velikog Brata, ali u bukvalnom smislu i na globalnom nivou.
0

#4 pokorni  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 293
  • Pridružio se: 31.01.11

Napisano: 02.03.12, 01:28

Samo Fejs?
0

#5 saveta  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2386
  • Pridružio se: 12.02.09
  • Pol:ženski

Napisano: 02.03.12, 07:43

slažem se sa pokornim-zar samo fejs?
kontrolišu nas odavno na sve dostupne načine i iz različitih pobuda, evo nekih primera:
- kad bi neko bio zainteresovan, mogao bi preko satelita da snimi moju kucu u dvorištu,
- ameri koji se sve više boje i sopstvene senke, prisluškuju telefonske razgovore ali prate samo ključne reči sa svog spiska,
-moj sin radi u jednoj velikoj kompaniji i dužan je da 2 x godišnje menja lozinku na svojoj pošti jer konkurenti žele da saznaju tajne iz poslovanja kompanije,
-ameri su nametnuli mnogim zemljama kontrolu elektronskih komunikacija pa smo i mi, da bismo bili "deo Evrope", prošle godine doneli takav zakon koji omogućuje policiji da od provajdera zatraži sve lične podatke i lozinku pojedinih korisnika a sve u cilju fol brže istrage a Zaštitinik građana i Poverenik za informacije su još pre godinu dana podneli inicijativu Ustavnom sudu za ispitivanje ustavnosti tog zakon i sud ćuti.

čula sam da pojedini pretraživači i neke društvene mreže, prodaju adrese svojih korisnika pojedinim firmama koje žele tako da šalju svoje reklame.

ja se ne plašim kontrole jer nikome od tih koji kontrolišu, nisam interesantna- ne radim u značajnoj državnoj instituciji ni važnoj kompaniji, nisam član političke partije ni terorističke organizacije, na tekućem računu nemam puno novca, nisam..šta još da nabrojim sem da sam kao i većina, običan građanin i time neinteresantna za lovce bilo koje vrste i mirno spavam.

ja sam interesantna samo onima koji me traže preko mog fiksnog telefonskog broja da bi me ubedili da kupim neki njihov proizvod ili da uzmem kredit i uh, narednih meseci, kad navale činovnici nekih političkih partija da me ubede da za njih glasam.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu