Tehnologija sa ubrzanjem od 3 ''g''
Napisano: 17.04.11, 22:09
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 17.04.11, 22:35
postavljenim rupicama ili sistem sa ikonoskopom, kako se onda zvala katodna cev!
Neke malo mlađe generacije su iščekivale da se prvi najprimitivniji kompjuteri odmaknu od najprimitivnijih
radnji uzdajući se u bolje kapacitete.
Najmlađe generacije nemaju potrebe da se potrude da zalaze u istoriju gramofona, magnetofona, videa,
a već u njihovo vreme istorija ulazi u današnje vreme eksplozivnom tehnologijom kompjutera.
A, onda je došla rečenica koju su dugo svi, od pronalaska fleš memorije Fujio Masuoke 1980 godine,
pomno čekali:And flash storage doesn’t have any moving parts.
Tako je nastalo pitanje: Šta mislite je li DVD u i ostalim obrtnim sistemima, Hard diska etc-sasvim odzvonilo
i koliko će se još čekati da ovako veliki DVD, kao danas, bude kvadratan?
Možda ćemo samo bežično preuzimati sve memorijske sadržaje smeštene u samo jedan jedini Memorijski
Centar na svetu?
Šta je najaktuelnije u pogledu realne budućnosti?
P. S. Pogledajte unutrašnjost u 3 min 6 sec na video klipu odmah dole desno.
http://www.apple.com/macbookair/
Napisano: 17.04.11, 23:37
Napisano: 18.04.11, 12:49
Povraćaj novca je potreban i neizbežan.
DVD ne koristim već 2 godine a sve video recordere i DVD
playere sam poslao u Srbiju, da bar posluže još nekome.
Sve stoji u arhivi minijaturnog tvrdog diska a prenosi se putem wireless-a
u bilo koji deo kuće / stana. Od snimanja do deljenja, sve je harmonično.
Gajtani će uskoro u svakoj kući biti prošlost i gomila đubreta.
Ono što je interesantno je da bi se Nikola Tesla slatko nasmejao
na sav taj lopovluk i zapadnu strategiju.
Hm.. kad bi se bar na momenat vratio da nam zabiberi par gromova, tamo gde treba.
Postoje puno inteligentnih stvari koje su nam dostupne, kao recimo optički kabel (ako se tako kaže kod nas).
Pomoću kojega se može osvetliti cela kuća sa samo jednom prosečnom sijalicom.
Vakum mašina koja stvara električnu energiju iz ničega (vakuma), košta oko 150 dolara!
I ostale "pametne" alatke.. samo, to nećete moći nikada da vidite na televiziji, koliko god imali strpljenja.
Svaka jedinka doprinosi promeni sveta, izbor je na Vama.
Kad sve saberem, oduzmem se.
Napisano: 18.04.11, 20:42
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 18.04.11, 20:45
Evo današnje vesti:
Prema izveštaju koji prenosi Wall Street Journal, južnokorejski gigant Samsung Electronics namerava da proda svoje hard disk odeljenje i fokusira se na druga rešenja za skladištenje podataka. Kompanijin plan je da se u ovom sektoru usmeri ka proizvodnji Flash NAND memorija, za koje se smatra da će rasti u naredim godinama. Samsungovo HDD odeljenje gubi novac, ali ipak je uspelo da zagrabi sa sebe nešto više od 10% tržišta
2.
SLD, on 18.04.11, 12:49, said:
I ostale "pametne" alatke.. samo, to nećete moći nikada da vidite na televiziji, koliko god imali strpljenja.
@LSD: Molio bih detaljnija objašnjenja kako se to iz ničega stvara energija za 150 dolara.
Zar se još nije rodila generacija koja je naučila da ne postoji Perpetuum Mobile Prve Vrste.
Napisano: 18.04.11, 21:35
prof. Cobra, on 18.04.11, 20:42, said:
@LSD: Molio bih detaljnija objašnjenja kako se to iz ničega stvara energija za 150 dolara.
[size="2"]Zar se još nije rodila generacija koja je naučila da ne postoji Perpetuum Mobile Prve Vrste.
Ovo je pitanje meni bilo namenjeno, mislim..
IZ NIČEGA = VAKUM-A.
Američka firma (...) je patentovala ovu mašinu koja pretvara iz vazduha pod pritiskom
električnu energiju koja se koristi za kućne potrebe (50% ukupnih potreba prosečne familije).
Radi po principu Nemačke letelice koja je pravljena na osnovu nekih Teslinih podataka.
"Da bi se neka stvar pomerala nije neophodno gurati je, dovoljno je povući je, prirodnim silama koje nas okružuju"
Tesla.
Naručio sam ovu mašineriju pa Vam detaljnije utiske mogu reći samo posle njene upotrebe.
Do tada, ne zaboravite platiti račun za struju.
Napisano: 18.04.11, 21:59
Uzgred, neprijatno mi je već postalo da svojim prijateljima objašnjavam kako su sitne trgovačke prevare
bezvredne u odnosu na moje lično beznađe koje me obuzima kad samo pomislim koliko takvih kupaca ima
i kako je nepravedno da se barabe obogaćuju.
U Americi od 300 miliona ljudi naći će se 1%, tj 3miliona ljudi, koji se neće žaliti da budu prevareni za 1Dolar, a
napraviće prevarantu 3 milona dolara.
Da te ne uvredim, još nisam sreo ni jednu osobu koja je nasamarena, a da je to priznala!
Pozz
P. S. Misliš li da vredi da pokvarim prijateljstvo s tobom za bezveznih 150 dolara?
Misliš li da vredi da pokvarim prijateljstvo s tobom i da uštedim bar jednom % ljudi tih 150 dolara?
Misliš li da vredi da pokvarim prijateljstvom sa toliko mnogo ljudi, koje poznajem, govoreći im da ih popovi pljačkaju?
Napisano: 18.04.11, 22:57
prof. Cobra, on 18.04.11, 21:59, said:
Nije potrebno izvinjavati se zbog gluposti,
dosta će biti ne provocirati prekomerno.
bezvredne u odnosu na moje lično beznađe koje me obuzima kad samo pomislim koliko takvih kupaca ima
i kako je nepravedno da se barabe obogaćuju.
Baš tako, barabe su uvek postojale i postojaće.
Barabe imaju keš i komanduju a ostali ćute i "pasu" što im se servira.
Dali se radi o Srbiji ili nekoj drugoj državi, ista je stvar.
napraviće prevarantu 3 milona dolara.
To znaju i ptice već, ali da je lako svako bi u Srbiji imao keša da može da napuniti kadu sa njime.
Jedno je statistika a drugo je realan život. Na forumu svi mogu biti jaki i superiorni.
Pozz
Nisi me uvredio ali si direkto prešao na sukob mišljenja i podlog ponižavanja.
Ne bojim se ja toga ni malo, ako želiš to ja sam spreman. Mada mislim da je
prepucavanje na forumima čin kukavičluka i beg od stvarnosti za besposlene osobe.
P. S. Nasamaren sam i prevaren više puta i svaki put sam jači za iskustvo,
a dok teoričari pričaju, ja živim. Iz prevara se nauče mnogo stvari.
Ko nije bio prevaren nije ni živeo.
Misliš li da vredi da pokvarim prijateljstvo s tobom i da uštedim bar jednom % ljudi tih 150 dolara?
Misliš li da vredi da pokvarim prijateljstvom sa toliko mnogo ljudi, koje poznajem, govoreći im da ih popovi pljačkaju?
1. Ne razumem zašto bih kvario prijateljstvo sa osobom koju ne poznaješ, za pare koje ne možeš dobiti?
2.!??
3. Popovi pljačkaju? Moguće, video sam jednoga na You Tube kako hara građane (vitak je).
Šalim se, razumeo sam šta si hteo da kažeš. Da, vredi i te kako, ako si u pravu što bi se pravio glupak da bih zadovoljio
nekoga ko te nikada ni neće razumeti? Kakvi su to prijatelji kojima treba da se podvlačiš da bi dobio malo poštovanja?
Ja takve izbegavam, ne trebaju mi ni za lek! Ono što imam da kažem ja kažem otvoreno i ne sakrivam se iza maske.
---
Već koristim alternativne metode električne energije ali uvek postoje
dodatne mogućnosti za ljude širokih pogleda i otvorenog um-a.
Poslaću Vam 150 dolara, samo nemojte više kukati.