Ćaskanje uz rakiju i kafu
Napisano: 08.04.11, 09:32
Juče sam bila na buvljaku koji je pun polovne robe iz inostanstva a naletim na par čoveka koji prodaju parfeme koji koštaju po 50eur u parfimerijama po 25e i baš me zanima kako dodju do njih i kakve su preko cene a ko će mi na to odgovoriti bolje nego vi
Napisano: 08.04.11, 10:29
Ono sto ja znam, jeste da moras da imas nekog ko radi sa parfemima u nekoj legalnoj proizvodnji, nabavci, distribuciji ili magacinu neke firme. Koliko god, to mi svi mislili uvek ce se u magacinu praviti viskovi, ali manjkovi... Ono sto je visak, on to da svom pajtosu, on prepolovi cenu, proda mozda cak i vise nego ovi legalno u prodavnici, a zajedno dele pazar. Tako radi jedan moj prijatelj, koji valja origanlne parfeme za dvadesetak evra jeftinije. Ali, pazi to na buvljaku, ... mislim koliko to moze biti orginal. To moze biti neka treca klasa parfemu Francuskoj ili negde van, a mi mislimo da je to ekstra.
Napisano: 08.04.11, 11:44
Rekla bih da je original, ima i pudera, ali ona pakovanja što služe kao testeri...
Napisano: 08.04.11, 14:08
Znam o cemu se radi, moze biti. Ali vidi, u Turskoj sam pre par godina uzeo Calvin Claine, od jednog lika u Kapali carsiji. Iskreno, ... ima miris i to original, ali... prodje posle sat dva, i ima previse vode, tako da za 12 evra i nisam mogao bas da prodjem fantasticno. Sve je to dobro upakovano i zaista izgleda kao original, ali uistinu, koliko to je jeste, to je pitanje.
#5 Paola
Napisano: 08.04.11, 17:35
Ovu poruku je izmenio Paola: 08.04.11, 17:43
Ako neko hoce da kupi parfem - onda ne ide na buvljak.
Sve ove druge kombinacije su preplacene. Mozda je najsigurnija varijanta taj tester - tu zaradjuju male prodavacice iz parfimerija, a roba je (najcesce) originalna. Nije lako kontinuirano krasti iz inostranih magacina, pa jos sve to i kontinuirano prenositi preko granica... Elem - najcesce su fuševi. I sluze za prevaru naivnih. I uvek je preplaceno. Bolje je onda kupiti neku dobru kolonjsku vodu.
Cak i u radnjama nije uvek sigurno da li su originali, ali to covek bar moze da proveri. (originali uvek imaju celofan preko kutije, i to vrlo pasent, masinski zatvoren, a ne zalepljen ili labav, bar- kod je na dnu kutije, ispod celofana, a kod kopija sa strane, a kad se otvori - na samoj flasici je na dnu u staklo najcesce utisnuto/ugravirano ime proizvodjaca - Dior, YSL... neki brojevi... i obicno ima i providne nalepnice, sve na dnu) I kosta izmedju 50 i 100 $, u celom svetu (i free-shopovima.), u zavisnosti od kolicine i jacine. Ima, naravno, i skupljih, ali ovo je standard, za vecinu najpoznatijih firmi.
PS: Naravno - tu nasi dodaju jos i carinu i marzu, pa predje i 10.000!
Cak i u radnjama nije uvek sigurno da li su originali, ali to covek bar moze da proveri. (originali uvek imaju celofan preko kutije, i to vrlo pasent, masinski zatvoren, a ne zalepljen ili labav, bar- kod je na dnu kutije, ispod celofana, a kod kopija sa strane, a kad se otvori - na samoj flasici je na dnu u staklo najcesce utisnuto/ugravirano ime proizvodjaca - Dior, YSL... neki brojevi... i obicno ima i providne nalepnice, sve na dnu) I kosta izmedju 50 i 100 $, u celom svetu (i free-shopovima.), u zavisnosti od kolicine i jacine. Ima, naravno, i skupljih, ali ovo je standard, za vecinu najpoznatijih firmi.
PS: Naravno - tu nasi dodaju jos i carinu i marzu, pa predje i 10.000!
Napisano: 08.04.11, 21:22
Nije ovo klasičan buvljak i na tezgi nema izbor parfema već je bilo dva-tri parfema, dve-tri maskare i par testera, čokolade isl. Stiški kraj je poznat po tome da ih više ima u inostranstvu nego ovde, tako da na tom našem buvljaku ima kvalitetnijih stvari nego u prodavnici, znam da prepoznam original parfem ili bilo šta, zanimalo me je kako dodju do njega i koje su cene u nostranstvu. Ja sam imala npr iskustvo da kupim u Jasmin parfimeriji kopiju koju su jedva zamenili...
Napisano: 10.04.11, 08:02
Могуће је да је у питању куповина из free shop - а. Исти ти парфеми у безцаринској зони, као и све друго, је далеко јефтиније. Оригинали иду за 15 - 20 евра. Ја сам тужно гледала и обигравала око једног.
Када сам ишла на Кипар, био је један човек који је тражио поштене људе спремне да помогну да узму једну његову торбу да не би платио прекомерну тежину. И људи пристају, никоме није тешко, једна торба ни тамо ни вамо. У free shop - у, купујем ја за овог мог његово омиљено пиће Yeni Rakı која у Турској кошта 46 тл литра, а овде 12 тл и видим њега како купује од свега по доста и пакује у ту торбу. Није ничега купио по 10 комада, да не буде сумљиво, али се види да није ни само за себе. Неких 20 - ак минута пред лет, ево ти њега и до мене долази. Тугаљиво лице, старији човек - дека рекло би се... да ли бих му помогла, да не плаћа прекомерну тежину торбу да прихватим. Није долазило у обзир, да се играм са таквим стварима, али ето, нешто ново сам научила посматрајући људе око себе. На леп начин сам га одбила - на српском језику " Ништа ја Вас не разумем " и отишао је без љутње јер ипак... не разумемо се.
Када сам ишла на Кипар, био је један човек који је тражио поштене људе спремне да помогну да узму једну његову торбу да не би платио прекомерну тежину. И људи пристају, никоме није тешко, једна торба ни тамо ни вамо. У free shop - у, купујем ја за овог мог његово омиљено пиће Yeni Rakı која у Турској кошта 46 тл литра, а овде 12 тл и видим њега како купује од свега по доста и пакује у ту торбу. Није ничега купио по 10 комада, да не буде сумљиво, али се види да није ни само за себе. Неких 20 - ак минута пред лет, ево ти њега и до мене долази. Тугаљиво лице, старији човек - дека рекло би се... да ли бих му помогла, да не плаћа прекомерну тежину торбу да прихватим. Није долазило у обзир, да се играм са таквим стварима, али ето, нешто ново сам научила посматрајући људе око себе. На леп начин сам га одбила - на српском језику " Ништа ја Вас не разумем " и отишао је без љутње јер ипак... не разумемо се.
Napisano: 10.04.11, 08:54
Brat mog muža vrlo često vozi ljude za inostranstvo i nazad. Naravno, nazad su uvek pretovareni, ali plate carinarnicima i oni ih puste bez i da gledaju šta nose tako da ovde redovno na pijaci ima čokolada za kuvanje koja je extra kvaliteta, nes, oni keksići sa kremom isl. a već dva puta vidim i ovog sa parfemima i nekom šminkom, sledeći četvrtak kupujem maskaru definitivno:P
Napisano: 10.04.11, 18:41
Šaneri nabavljaju, drugi prenose a treći zarađuju.. ko više ko manje.
To je što se tiče originala.
Kod Kineza i ako nema, biće sutra, NO problem..
to se lako smućka a i miriši na nešto već.
Šta bi mi bez šanera?
To je što se tiče originala.
Kod Kineza i ako nema, biće sutra, NO problem..
to se lako smućka a i miriši na nešto već.
Šta bi mi bez šanera?
Pripreme za leto: www.youbodybuilding.com
Kad sve saberem, oduzmem se.
Napisano: 11.04.11, 10:15
Ma nisam htela ni da uzmem, imam svog proverenog šaner, nego me zanimalo kako dodju do njih, pretpostavila sam kradjom al reko aj da pitam, uzeću maskaru
Napisano: 19.05.11, 12:46
Nije to baš krađa..
Oni su (šaneri) više kao Robin hud-ovi, uzimaju od bogatih i dele manje bogatima.
I carinici ih vole jer oni daju najslađe pare, bez puno rizika.
Nikome ne prave puno štete jer svi "pokradeni" (često puta u dogovoru)
plaćaju "debelo" osiguranja, tako da novac ide u krug.
To je cista ekonomija, samo što neko to zna da koristi a neko ne.
Rekao bih Vam nešto,
ali o nekim stvarima se ne priča javno,
možda ako se nekada vidimo...
Oni su (šaneri) više kao Robin hud-ovi, uzimaju od bogatih i dele manje bogatima.
I carinici ih vole jer oni daju najslađe pare, bez puno rizika.
Nikome ne prave puno štete jer svi "pokradeni" (često puta u dogovoru)
plaćaju "debelo" osiguranja, tako da novac ide u krug.
To je cista ekonomija, samo što neko to zna da koristi a neko ne.
Rekao bih Vam nešto,
ali o nekim stvarima se ne priča javno,
možda ako se nekada vidimo...
Pripreme za leto: www.youbodybuilding.com