Tadic, izbori u Decembru

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

reakcija naprednjaka

#1 medolino  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 359
  • Pridružio se: 25.12.10
  • Pol:muški

Napisano: 30.03.11, 23:13

Tadic je mora se priznati doneo veoma mudru odluku da izbori budu u Decembru sto ce rukovodstvu SNS-a zadati glavobolju od koje nece
moci da spavaju danima. Dobili mi kandidaturu za ulazak u EU ili ne Tadic dobija na vremenu da konsoliduje koaliciju oko sebe dok Tomislav
Nikolic ako otkaze miting 16 aprila sigurno gubi veliki broj simpatizera koji su spremni za promenu sadasnje vlasti i ciju podrsku u buducnosti
SNS nece imati.
Kakav odgovor od SNS-a i Tomislava Nikolica ocekujete u narednim danima?
0

#2 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 31.03.11, 03:51

Očekujem da će SNS izaći na ulice makar samo zato da sami sebe vide koliko ih ima i
pokažu koliku stvarnu podršku imaju.
Još ako miting prođe u najboljem redu -biće to dokaz da umeju da se organizuju i steći će simpatije i onih
koji u njih sumnjaju.
Sve u svemu, marifetluci Srđana Šapera su nenadmašni i ne verujem da će ih SNS umeti parirati.

Samo zasićenost naroda nekim facama može da odigra presudnu ulogu!
0

#3 Paola

• Grupa: Gost

Napisano: 31.03.11, 08:42

Jedina dobra stvar koja je proistekla iz 5. oktobra je upravo ta laka smenjivost vlasti. A ne da kao pod Milosevicem - ljudi dzonjaju 10 godina po ulicama, dok se (po njegovom..) ne sakupi "kriticna masa" od milion ljudi... Toga je svestan i Toma, i zato se tako i sam skanjera... I to ne samo oko ovog protesta - nego i oko same svoje potencijalne vlasti - sada je vise nego izvesno da ce i sam tako da odleti ukoliko ne napravi neko cudo..
Ovde fale NOVI LJUDI, i toga se svi oni plase. Zato se tako lepo i razumeju i drze, nece ovde biti jos puno repriza.
0

#4 saveta  Korisnik je online

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2386
  • Pridružio se: 12.02.09
  • Pol:ženski

Napisano: 31.03.11, 11:05

Vodeće političke partije u Engleskoj, Nemačkoj pa i u nekim drugim zemljama, svoj rejting proveravaju na lokalnim i regionalnim izborima koji se često ne održavaju istovremeno kada i izbori za državni parlament. Mi proveravamo rejting na mitinzima što naravno nije isto kao i izbori.
Na prošlom protestu, Toma je pokazao da svoje drži pod kontrolom jer nikakvog belaja nije bilo pa tako može da obezbedi i najavljeni miting. i tako će možda mnogi poverovati da vuk nije promenio samo dlaku već i ćud.
Da, Tomu može spasiti čudo ako u čuda verujemo. To "čudo " može biti slično kao 2.000 godine kada su mnogi glasali za Koštunicu a faktički protiv Miloševića.

Verujem da Tadić očekuje da se konačno EU pozitivno izjasni o našem prijemu što bi njemu bio veliki poen za izbore. Možda čak zbog toga u poslednjem minutu spektakularno otkrije i isporuči Mladića. Upotrebljavam tu ružnu reč-isporuči jer je uobičajena, kao da se radi o isporuci nekog paketa.
Moguće je da Tadić za svaki slučaj želi da ubrizga poveću sumu novca u povećanje plata u javnom sektoru, penzija i dr, jer je to do sada više puta upalilo i Miloševiću i posle 5 oktobra.
Otkud tolika žurba da se ove godine proda Telekom? Nemam korektne reči sem da se zgražavam na najnoviji potez vlade da moli austrijsku firmu da poveća svoju ponudu. Zakon je jasan- jedini prijavljeni na tenderu ponudio je znatno manje od obavezne minimalne cene i kraj priče, tender se mora poništiti. Pri tom, još dodatno, vlada zna da ta austrijska firma ne može po našem zakonu da dobije taj posao jer isti ovde već ima. Mediji kažu da je ta firma tražila od vlade garanciju da naša komisija za zaštitu konkurencije neće osporiti njihovu kupovinu.
Sve skupa je mučno ali to mi daje za pravo da mislim da Tadić hoće te pare da iskoristi za pridobijanje birača po svaku cenu.

Izgleda da je nova snaga na pomolu. Pre neki dan sam pročitala kratku informaciju da je održana osnivačka skupština nove partije.(socijaldemokratske ili sl), da će tu biti naša ekonomska elita i da će im se priključiti trnančevićevi ujedinjeni zemljoradnici.
Na prvi pogled, privlačno ali ako izbori budu u decembru, nova partija nema dovoljno vremena
da pokaže ko je njen sastav, šta nude i kako to misle da izvedu.
U svakom slučaju, vredi ih pratiti. Što se mene tiče, na nekoliko poslednjih izbora nisam izlazila jer ne verujem ni Borisu ni Tomi pa ne nameravam ni sada. Boris je pokazao da nije pravi naslednik Đinđića a pravio je i neke loše ili jako loše poteze. Toma stalno nudi jeftini populizam i ne mogu zaboraviti da su i neki njegovi učestvovali u Miloševićevoj vlasti tako da ostajem pri mišljenju da je kod njega šminka ili vuk dlaku menja a ćud nikada.
0

#5 medolino  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 31.03.11, 19:19

View Postprof. Cobra, on 31.03.11, 03:51, said:

Očekujem da će SNS izaći na ulice makar samo zato da sami sebe vide koliko ih ima i
pokažu koliku stvarnu podršku imaju.
Još ako miting prođe u najboljem redu -biće to dokaz da umeju da se organizuju i steći će simpatije i onih
koji u njih sumnjaju.
Sve u svemu, marifetluci Srđana Šapera su nenadmašni i ne verujem da će ih SNS umeti parirati.

Samo zasićenost naroda nekim facama može da odigra presudnu ulogu!

Profesore Cobra dajte nam vise informacija vezano za Srdjana Sapera ako imate.
0

#6 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 01.04.11, 06:01

View Postmedolino, on 31.03.11, 19:19, said:

Profesore Cobra dajte nam vise informacija vezano za Srdjana Sapera ako imate.

Nažalost, nemam! Ali je za mene Srđan Šaper postao metafora za sve spin majstore koji su oko Tadića.

Vrlo je očigledno da čovek koji monotono i neinventivno izlaže bilo koju materiju odjedanput pravi extremno inteligentne
skokove u naoko bezizglednim političkim situacijama.

Sve je pomalo kao u onom američkom filmu u kom se izmišlja neki mali rat sa nekom zamalo nepostojećom državom
samo da bi se pokrila neka korupcija itd, ne sećam se tačno...
0

#7 medolino  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 01.04.11, 09:25

View Postprof. Cobra, on 01.04.11, 06:01, said:

Nažalost, nemam! Ali je za mene Srđan Šaper postao metafora za sve spin majstore koji su oko Tadića.

Vrlo je očigledno da čovek koji monotono i neinventivno izlaže bilo koju materiju odjedanput pravi extremno inteligentne
skokove u naoko bezizglednim političkim situacijama.

Sve je pomalo kao u onom američkom filmu u kom se izmišlja neki mali rat sa nekom zamalo nepostojećom državom
samo da bi se pokrila neka korupcija itd, ne sećam se tačno...

Ako im je verovati iz Tadicevog i Saperovog staba dato je saopstenje da izbora u decembru ipak nece biti i da se izbori
mogu desiti u februaru. Ko ce pobediti u ovoj sahovskoj partiji izmedju Tadica i Nikolica videcemo ali je jedno sigurno
da se vuku potezi od kojih ce jedna strana biti matirana.
Ko ce to biti videcemo, a posto moja tema oko datuma izbora u decembru nije tacna molim modelatore ovog foruma
da je uklone.
0

#8 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1587
  • Pridružio se: 04.08.10

Napisano: 01.04.11, 12:05

Demokratska stranka je uvek u sprezi sa mnogim varijantama i sigurno nece dozvoliti primpredaju vlasti tako lako, (vrlo cesto mi lice na nekadasnji SPS i JUL, samo lepse upakovane, sa ogromnom ljubavlju prema Evropi i zapadu)tako se i ova Tadiceva odluka mora na taj nacin gledati. On se takmici protiv Nikolicevog (SNS-a), samo jer je njegova jacina tu do Ds-a, ako ne i jaca. Ovo nije nista drugo do takmicenje dve stranke za vlast. Voleo bih po nas, da porfitira neko treci, a koji ce da radi za nas... obican svet koji trazi i zeli bolje sutra. Malo je pateticno, ali iskreno, jer samo to zelim kada je politika u igri kod nas.
0

#9 medolino  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 02.04.11, 11:48

View PostNenad 1977, on 01.04.11, 12:05, said:

Demokratska stranka je uvek u sprezi sa mnogim varijantama i sigurno nece dozvoliti primpredaju vlasti tako lako, (vrlo cesto mi lice na nekadasnji SPS i JUL, samo lepse upakovane, sa ogromnom ljubavlju prema Evropi i zapadu)tako se i ova Tadiceva odluka mora na taj nacin gledati. On se takmici protiv Nikolicevog (SNS-a), samo jer je njegova jacina tu do Ds-a, ako ne i jaca. Ovo nije nista drugo do takmicenje dve stranke za vlast. Voleo bih po nas, da porfitira neko treci, a koji ce da radi za nas... obican svet koji trazi i zeli bolje sutra. Malo je pateticno, ali iskreno, jer samo to zelim kada je politika u igri kod nas.

Ko bi po tebi mogao bitii taj treci, ima li Srbija takvog sada.:mda:
0

#10 spooky  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Moderator
  • Poruka: 1558
  • Pridružio se: 31.01.11

Napisano: 02.04.11, 13:30

Šešelj. On bi mogao biti treći.
"If women are able to fake orgasm, we are than able to fake the whole relationship."
0

#11 medolino  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 02.04.11, 14:05

View Postspooky, on 02.04.11, 13:30, said:

Šešelj. On bi mogao biti treći.

Bojim se da to resenje u ovom trenutku nije dobro za nas obicne smrtnike. Seki ima licni interes da se obracuna sa ovom
propalom vlascu zahvaljujuci kojoj je proveo 8 godina u Haskom kazamatu. Mi cemo biti zrtva tog obracuna i prljave politicke borbe
u kojoj moze doci i do odredjenih likvidacija. To ce uticati na stabilnost zemlje i vratiti nas korak u nazad u 90-te.
Mada sam siguran da Tadic ima vec pripremljen plan da kroz svoju parlamentarnu vecinu izglasaju neku rezoluciju kojom se zabranjuje
Seselju da moze aktivno ucestvovati u parlamentu Srbije.
Prvo da sacekamo da Sekija oslobode i da se vrati ziv i zdrav svojoj porodici za njega bilo dobro da duboku starost doceka uz svoju unucad pisuci knjige o haskim procesima koji su se vodili protiv Srba a politiku prepusti mladjima.:crazy:
0

#12 spooky  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 02.04.11, 14:32

Ovu poruku je izmenio spooky: 02.04.11, 14:33

View Postmedolino, on 02.04.11, 14:05, said:

Seki ima licni interes da se obracuna sa ovom propalom vlascu zahvaljujuci kojoj je proveo 8 godina u Haskom kazamatu. Mi cemo biti zrtva tog obracuna i prljave politicke borbe u kojoj moze doci i do odredjenih likvidacija. To ce uticati na stabilnost zemlje i vratiti nas korak u nazad u 90-te.

A šta to još ima da se syebe i unazadi, pa da nam bude muka od Šešeljevih akcija? Jedino što može da se desi loše po nekoga, npr. po sudstvo, da svi lepo odu u apsu. Eto. Ako ništa drugo, pravosuđe može da se dovede u red, ako taj čovek krene da sprovodi nešto. I kako ćeš ti da ispaštaš zbog toga ako si savestan i čist? Stabilnost zemlje.. hehe... a odakle ti pišeš sve ovo? :) Iz koje države?

The facts:

Ovi sadašnji "Taditji" su nenormalno pohlepni i strahovito premazani lopovi.
Čeda je narkoman.. njega treba lečiti.
Toma je kivan i ima limitirane kapacitete. A postaće još gori lopov od ovih sada ako dobije vlast.
Vučić... Smešno... on je dobar za pozorište. Pametan čovek, ali trebao je da sa bavi glumom i da igra uloge nevinih.
Ne postoji pouzdana osoba, jer SU SVI POKAZALI šta znaju i umeju. SVI DO SAD jesu veoma poznati i valjda nam je jasno da im je personalno doope uvek i uvek u prvom planu. Nema tog političara na našoj sceni koji nije korumpiran do zla boga i tačka.

Kad se sve sabere i oduzme, svi nam žele dobro, ali samo toliko. Želje i dela su 2 različite stvari. Kada je Šešelj u pitanju, nije ni on cvećka, to stoji. Međutim, taj i može nešto da promeni, ako ništa drugo, bar da pročisti sudstvo.

Što se likvidacija tiče, naravno da i treba doći do toga.
Ja sam za da jedno 30.000 ljudi u ovoj državi (30.000 gore/dole) bude likvidirano. :)

Na brz, efikasan, .. Kineski način. :)
"If women are able to fake orgasm, we are than able to fake the whole relationship."
0

#13 medolino  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 02.04.11, 15:03

View Postspooky, on 02.04.11, 14:32, said:

A šta to još ima da se syebe i unazadi, pa da nam bude muka od Šešeljevih akcija? Jedino što može da se desi loše po nekoga, npr. po sudstvo, da svi lepo odu u apsu. Eto. Ako ništa drugo, pravosuđe može da se dovede u red, ako taj čovek krene da sprovodi nešto. I kako ćeš ti da ispaštaš zbog toga ako si savestan i čist? Stabilnost zemlje.. hehe... a odakle ti pišeš sve ovo? :) Iz koje države?

Nismo mi jedini koji smo nezadovoljni i kojima su politicke stranke od 90-te pa do danas upropastile najbolje godine zivota.
Sami smo krivi sto smo te ljude birali da nam vode drzavu i ekonomiju svih ovih godina. Ta cinjenica stoji pa hajde da se opametimo
i da izbegnemo da pravimo iste greske. Zato mislim da nije dobro da Seselj bude neko novo resenje, to smo probali nije islo, hajde
da uradimo nesto korisno za buduce generacije koje dolaze. Zasto da oni ne zive bolje ako to mi nismo mogli i znali, dugujemo im to
zarad njihove buducnosti i opstanka na ovim prostorima.;)
0

#14 spooky  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 02.04.11, 15:44

Ovu poruku je izmenio spooky: 02.04.11, 15:46

Ja ove nisam birao. Dakle, nisam ja sam kriv. Šta ćemo sa tom činjenicom?

Osim toga, slažem se - Hajde. Hajde da uradimo nešto korisno. Naravno.

Ali, .. - ŠTA?

Ništa mi nećemo korisno ni da počnemo da radimo dokle god ova metež od muzača državne sise nama predlaže JAVNO kada da budu izbori.. EEEJ!

"Srbine" ili si nenormalno tolerantan ili si glup kao beton pa trpiš i gutaš svo vreme.
(odnosi se na sve nas)
0

#15 medolino  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 02.04.11, 16:11

View Postspooky, on 02.04.11, 15:44, said:

Ja ove nisam birao. Dakle, nisam ja sam kriv. Šta ćemo sa tom činjenicom?

Osim toga, slažem se - Hajde. Hajde da uradimo nešto korisno. Naravno.

Ali, .. - ŠTA?

Ništa mi nećemo korisno ni da počnemo da radimo dokle god ova metež od muzača državne sise nama predlaže JAVNO kada da budu izbori.. EEEJ!

"Srbine" ili si nenormalno tolerantan ili si glup kao beton pa trpiš i gutaš svo vreme.
(odnosi se na sve nas)

Nisam ni ja, za pocetak treba metlom pocistiti sadasnju vlast koja nas je trovala i dalje truje raznim obecanjima a svoj navodni uspeh
prikazuje zaduzenjima u svetu i kod, , nasih" komercijalnih banaka.
Na taj nacin i Pantelija moze da vodi drzavu ali kad se podvuce crta kome ce se ispostaviti racun ko ce to i kad da vraca.
Od predsednika drzave, vlade i parlamenta sve pomesti da im se zatre trag ako treba raspisati konkurs i birati nove kandidate
za sva nova mesta u drzavnim institucijama od cistacice do predsednika.:crazy:
0

#16 Paola

Napisano: 02.04.11, 17:33

Ovu poruku je izmenio Paola: 02.04.11, 17:36

Medolino:

Citat

Seki ima licni interes da se obracuna sa ovom
propalom vlascu zahvaljujuci kojoj je proveo 8 godina u Haskom kazamatu
. Mi cemo biti zrtva tog obracuna i prljave politicke borbe

Ja koliko se secam - Seki otisao SVOJEVOLJNO, SAM u taj Hag, "da im pokaze njihovog boga"... Samo par nedelja pre Djindjicevog ubistva. Niko njega nije strpao tamo. Prema tome - kakvog obracuna?

@Spooky

Citat

Što se likvidacija tiče, naravno da i treba doći do toga.
Ja sam za da jedno 30.000 ljudi u ovoj državi (30.000 gore/dole) bude likvidirano. :)

Na brz, efikasan, .. Kineski način. :)

Ako ovaj forum cita i 100 ljudi - zbog ovakvih izjava bi mogao i krivicno da odgovaras, pa malo razmisli. Internet JESTE informativni prostor i tretira se kao bilo koji medij.
A povodom ovoga sto kazes - takodje se secam kako je upravo taj tvoj Seki, zajedno sa legalistom Kostunicom do neba zakukavao, kako (one 2000.-te) REVANSIZMA NE SME BITI, DA BI TO BILO DIVLJACKI "... i da od ondasnje vlasti ocekuju da se uzdrzi... Pa se i uzdrzala, to vam bilo normalno. Ali sada bi, jel'te, malo da promenite? Sve je to jako zanimljivo..cak i ako se (kao) zezas. Pa jos i moderator... Posted Image

0

#17 medolino  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 02.04.11, 18:24

View PostPaola, on 02.04.11, 17:33, said:

Medolino:

Ja koliko se secam - Seki otisao SVOJEVOLJNO, SAM u taj Hag, "da im pokaze njihovog boga"... Samo par nedelja pre Djindjicevog ubistva. Niko njega nije strpao tamo. Prema tome - kakvog obracuna?

Paola

Na sve gledas crno-belo, Seselj je covek sa visokim koeficijentom inteligencije znao je on da ce ga zuti isporuciti Hagu
kad tad pa im je uskratio to zadovoljstvo i otisao svojom voljom.
Svojom odbranom je uzdrmao hasko tuzikastvo i stekao skrivene simpatije presedavajuceg sudije u njegovom slucaju
ako si to primetila.
Dao je veci doprinos u odbrani srpskih interesa nego cela nasa vlada na celu sa Tadicem.
Ocigledno je da ti je omiljena televizija NE-92 i mozes da zamenis Brankicu da uredjujes insajder.:clapping:
0

#18 spooky  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 02.04.11, 20:31

Ovu poruku je izmenio spooky: 02.04.11, 20:38

@Paola

Ja ni u jednoj stranci nisam. Ne pripadam nikome. Zapravo, jesam bio član demokratske stranke, onda kada je otpor došao.
Možda se još uvek vodim kao njihov u nekoj evidenciji, mada čisto sumnjam, a i ne znači mi ništa, jer čim je Koštunica došao na vlast, tada sam i ja prestao da se interesujem za bilo kakvo članstvo, bilo kakvo stranačko zalaganje. Razlog za učlanjenje jeste bio samo što veća i jača opozicija. Tada kada je Otpor delovao.

Tako da ne znam "zašto MOJ šeki"... Ovo gde mi živimo je neka vrsta 'demokratije' koliko sam obavešten.
A u demokratiji svako ima prava na svoje mišljenje. Jesam li možda pogrešno obavešten?

Pošto se ne nadzire niti jedan jedini koji nije "sumnjiv" to jest, ne objašnjava "kako mu nije stalo samo do vlasti".. jedina opcija po meni, jeste - taj čovek.
Ako već svi bacamo pik na već dobro poznate političare, onda je Vojislav Šešelj, jedina osoba koja ima i znanja i dovoljno pameti da sve što zaslužuje da bude iza rešetaka, tamo i bude. To mu dođe maltene isto kao i likvidacija. :)

Btw, znam ja dobro šta je internet, nemoj da se "sekiraš" za mene preterano.
Ja i jesam jedan od onih koji ga s' vremena na vreme - prave... taj "Internet".

Šta misliš Paola, o čemu (u sebi, potajno) razmišlja jedan prosečan građanin Srbije danas?
Recimo, neko ko nije ukrao ništa.. niti je nekoga prevario za života.. niti je počinio bilo kakvu štetu..
a radi punih 10 ili 15 godina pa i više... i s' vremena na vreme se hvata za glavu... zbog računa.. vesti... "pravde"... itd..?
0

#19 Paola

Napisano: 02.04.11, 21:08

Nemam sta da zamisljam - i ja sam ocajna. Ali ne mislim da ce Seselj to da mi resi. I nekakvi obracuni. Sto, naravno, ne znaci da drugi nemaju pravo tako da misle.
0

#20 spooky  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 02.04.11, 21:38

Hah.. ne mislim ni ja, veruj mi, ali, .. kad se sve sabere i oduzme.. KO OSIM NJEGA? Ako uopše on i bude hteo da nešto petlja sa politikom ovde nakon dolaska iz Haga, jer taj ima da im naplati 10 miliončića minimum.. i da se vrlo verovatno skrasi pišući knjigu o nesposobnjakovićima iz Haga, da.

Ko Paola jeste kompetentan i sposoban osim njega od već dobro poznatih uigranih "obmanjivača i glumaca" nam 'dragih'? Ko?
Ne postoji. :(
0

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu