Muški poslovi, ženski poslovi

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Da li postoji podela poslova na muške i ženske. Koji su po Vama muški, a koji ženski poslovi?

#1 Mr. No  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 122
  • Pridružio se: 14.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 18.01.08, 12:13

Zamislite ovo:
Kola su se pokvarila i po bljuzgavici treba da idete kod prljavog majstora da se smarate sa njim i objašnjavate oko popravke automobila.
Pošaljete ženu / devojku, a vi ostanete kod kuće da gledate ligu šampiona.

ili

Treba da idete na posao, ali naravno pre toga morate da ispeglate odelo i košulju (jor je ona u tom trenutku kod majstora)

Mislim - glupo.

Smatram da postoje muški i ženski poslovi.
Može da se eksperimentiše, pa će se ipak na kraju pokazati da je lakše ubaciti sudove u mašinu za sudove, nego se svađati sa majstorima (bilo koje vrste)

Pa da krenemo:

Muški poslovi:
- auto i sve oko njega
- nošenje svih teških stvari
- popravljenje po kući i rad sa majstorima

Ženski poslovi:
- pranje sudova
- pranje veša (i peglanje)
- spremanje hrane

Generalno muškarci treba da rešavaju sve probleme vezanih za spoljni svet, a žene za unitrašnji.

I zašto je onda problem kada pitaš "šta ima da se jede?" ili "zašto nije opeglana košulja?"
0

#2 Silent Bob  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 75
  • Pridružio se: 16.09.07

Napisano: 18.01.08, 12:24

To su sve gluposti. Evo ja čistim, perem, peglam, umem da kuvam, perem i sudove, ne jurim ribe, ne pušim, ne drogiram se. Imam samo jedmu manu, malo lažem. :)
0

#3 Gazaphuli  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 88
  • Pridružio se: 19.11.07
  • Pol:ženski

Napisano: 18.01.08, 13:40

Eh, SilentBob, a ja se taman obradovala...

I ja se slazem da postoji neka podela - sigurno necu ja tegliti dzakove krompira (ili luka, kupusa..) vec ce to uraditi moja snaznija polovina.
Ali i on ponekad kuva, a ja se prepirem sa majstorima...
Oko dece se oboje angazujemo.
Mislim da je vazno da partner uvek uskoci, da onaj drugi ne bi "pukao", i tako odmenjujemo jedno drugo - zavisi ko je na ivici sa zivcima..
0

#4 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 18.01.08, 14:11

Ni jednom muškarcu ne bi pala kruna sa glave kada bi ponekad pomogao i uradio nešto po kući (neki "ženski posao"), naravno, ukoliko za to postoji valjan razlog.
Sigurno neću ležati pred tv-om, a da za to vreme moj muž kuva ili pere sudove. (Mislim da ga ni ja u tom slučaju ne bih mnogo cenila, ne bi mi bilo drago da za muža imam "papučića".) Ali zato, ukoliko postoji potreba, npr. ako sam bolesna...
Isto tako, i ja bih njega odmenila, po potrebi, pa i gumu na autu promenila ako treba!
0

#5 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 18.01.08, 17:59

View PostMr. No, on 12:13, 18. January 2008, said:

Pa da krenemo:

Muški poslovi:
- auto i sve oko njega
- nošenje svih teških stvari
- popravljenje po kući i rad sa majstorima

Ženski poslovi:
- pranje sudova
- pranje veša (i peglanje)
- spremanje hrane

Generalno muškarci treba da rešavaju sve probleme vezanih za spoljni svet, a žene za unitrašnji.

I zašto je onda problem kada pitaš "šta ima da se jede?" ili "zašto nije opeglana košulja?"

Nije to problem, ali problem je sto vise od 3 muska posla ne mozes ni da nabrojis.
A zenski poslova ima milion.
0

#6 dr. Miloš Radulović  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 591
  • Pridružio se: 05.11.07

Napisano: 18.01.08, 19:29

View PostMilica, on 17:59, 18. January 2008, said:

Nije to problem, ali problem je sto vise od 3 muska posla ne mozes ni da nabrojis.
A zenski poslova ima milion.

Volio bih da ih čujem.
Nisam nikako za podjelu ali da sad žena ima više posla, u to ne vjerujem.
dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

"No beast so fierce but knows some touch of pity.
But I know none, and therefore am no beast."
0

#7 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 19.01.08, 23:17

Ne delim poslove na muske i zenske, delim ih na one sto moraju odmah da se urade i one sto ne moraju odmah da se urade.
Da li ce on ili ja, stvar dogovora i trenutne zauzetosti.
bitno da se uradi.
0

#8 dr. Miloš Radulović  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 591
  • Pridružio se: 05.11.07

Napisano: 19.01.08, 23:44

View Postsanjac, on 23:17, 19. January 2008, said:

Ne delim poslove na muske i zenske, delim ih na one sto moraju odmah da se urade i one sto ne moraju odmah da se urade.
Da li ce on ili ja, stvar dogovora i trenutne zauzetosti.
bitno da se uradi.

Slažem se.
dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

"No beast so fierce but knows some touch of pity.
But I know none, and therefore am no beast."
0

#9 dusala  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 267
  • Pridružio se: 18.10.07

Napisano: 20.01.08, 12:50

Nikada ne bih trebala postojati podela poslova, vec da se dogovore i da se poslovi zavrse, "sloga kucu gradi", pa to treba postovati.
Tako fukcionise u mom domu, i nema podele, vec spretnost, snalazljivost i ko ima vremena...
Srecnica
0

#10 mimi45  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 25
  • Pridružio se: 11.01.08

Napisano: 23.01.08, 05:37

View Postdusala, on 12:50, 20. January 2008, said:

Nikada ne bih trebala postojati podela poslova, vec da se dogovore i da se poslovi zavrse, "sloga kucu gradi", pa to treba postovati.
Tako fukcionise u mom domu, i nema podele, vec spretnost, snalazljivost i ko ima vremena...

... da slazem se, ne treba da bude podele poslova... oni se dele samo prema prioritetima hitnosti...
i kod mene u kuci je tako... zivim sama... i zaista nema podele poslova... ako moram da se popnem na krov petospratnice da popravim antenu(da bi imala signal za net)... da popnem se i uradim to... nije problem... :girl_cray2:
0

#11 andjeo007  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 356
  • Pridružio se: 17.09.07

Napisano: 23.01.08, 18:28

tacno podela ne treba da postoji ali u svakodnevnom zivotu je ima...
ja licno od "muskih poslova" najvise volim da odvezem auto kod majstora jedan sarmantan osmeh i popravka gotova sto je moguce brze :D
I believe i can fly...
0

#12 istina87  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 721
  • Pridružio se: 23.11.07

Napisano: 26.01.08, 00:57

Nema razlike izmedju muskih i zenskih poslova. Svako treba da radi sve, bez podjela. Naravno ovo je moje misljenje
Bez komentara! U cutanju je sigurnost...
0

#13 Princeza  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 442
  • Pridružio se: 18.01.08

Napisano: 27.01.08, 14:47

e pa moj buduci muz nece da pere sude, usisava, brise prasinu, pere ves i slicne poslove, mnogo mi je ruzno, ono fujjjjjjjj, kad vidim da muskarac to radi, a vidim da je u Srbiji to potpuno normalno...
I`m a leader not a follower
0

#14 mimi45  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 25
  • Pridružio se: 11.01.08

Napisano: 28.01.08, 07:50

View PostPrinceza, on 14:47, 27. January 2008, said:

e pa moj buduci muz nece da pere sude, usisava, brise prasinu, pere ves i slicne poslove, mnogo mi je ruzno, ono fujjjjjjjj, kad vidim da muskarac to radi, a vidim da je u Srbiji to potpuno normalno...

... ali Princezo kako? :girl_in_love:... onda morate imati dovoljno para da platite da vam neko to radi... znaci treba vam pomoc. Kako mislis kad dodjes sa posla, treba da uradis sve to(a vec si umorna) i jos da se posvetis deci... da prosetate... da procitas nesto (pa moras imati bar jedan sat samo za sebe u toku dana, da bi ostala u dobroj formi, izgledala lepo i pozeljno)... pa mora bar malo pomoci :girl_in_love:... ipak on ima najlepsu zenu na svetu... koju uz to voli i postuje... :girl_in_love:
0

#15 Princeza  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 28.01.08, 18:13

ma ja jednostavno ne volim kad vidim da muskarac radi te poslove! Sve cu ja to postici, inace takva je situacija u Crnoj Gori, malobrojni, ali malobrojni su oni muskarci koji rade te poslove, ponos ili sta li vec... Pozz za mimi45 :D
0

#16 Voytsche

• Grupa: Gost

Napisano: 30.01.08, 23:27

Naravno, pored svega u kuci zena treba i drva da cepa, kucu prepokriva.njivu da kopa decu lebom da hrani, a muz za to vreme treba kucu da oslobadja od materijalnih dobara jer se odavno zna da novac kvari coveka, prema tome se zna ciji je koji posao.
0

#17 Princeza  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 31.01.08, 00:11

hmmmm... naravno da zena nece raditi te poslove, ja sma samo rekla za poslove tipa pranja sudova, peglanja, ciscenja prasine, kuvanja rucka i sl :girl_cray2:
0

#18 istina87  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 721
  • Pridružio se: 23.11.07

Napisano: 31.01.08, 00:19

Nepravedno je sto danas zene rade i muske i zenske poslove a sramotom se smatra da muskarac radi zenske... Zato sam ja za ravnopravnost
Bez komentara! U cutanju je sigurnost...
0

#19 Čomi  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 166
  • Pridružio se: 31.03.08

Napisano: 30.04.08, 18:14

View Postistina87, on 1:19, 31. January 2008, said:

Nepravedno je sto danas zene rade i muske i zenske poslove a sramotom se smatra da muskarac radi zenske... Zato sam ja za ravnopravnost

Ako svako radi sve onda je verovatno nered. Po meni svako treba da radi ono što ume bolje od onog drugog. Na taj način treba i podela poslova na muški i ženski da se izvrši. Ipak postoje neki poslovi koje spadaju u prirodnu predodredjenost. To su neki poslovi koji se razvijaju iz naših instikata, pa ih često nismo ni svesni.
0

#20 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 04.06.08, 13:04

Kad dvoje ljudi živi zajedno ne bi trebala da postoji (bar ne stroga) podela poslova! Žena bi trebala da pomogne mužu, a i muž ženi u zavisnosti ko je trenutno više kod kuće, jer na taj način isto veza/brak postaje čvršća. Bar sam ja protiv starog balkanskog sistema da je žena stvar koja treba samo da bude uz šporet, gaji decu i da ne zna za sopstveno postojanje i samopoštovanje!
Normalno je pomagati jedno drugome, a i to je deo ljubavi i međusobnog poštovanja!
Lidija
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu