- 1
- 2
Iako zvuči strašno ovaj terapijski postupak možda i nije
Napisano: 14.03.11, 15:28
Ovu poruku je izmenio dr. Miloš Radulović: 14.03.11, 15:30
Naime, pokazano je da velika većina pacijenata (punoljetnih) i pored sve svoje obrazovanosti doživljava i shvata procedure koje se vrše u stomatologiji na nivou 5-o godišnjeg djeteta tj. da se o njima ne razmišlja racionalno već se u velikoj mjeri upotrebljava mašta.
Nesumnjivo da je jedna od „najmisterioznijih“ procedura upravo „vađenje živca“.
Ovaj termin prije svega ne označava nikakav bolan postupak. Štaviše, što bi jedan moj profesor rekao, „stomatolozi su postali dovoljno humani da redovno daju anesteziju“, te samim tim ovaj kao i većina drugih procedura u stomatologiji mogu, trebaju biti i jesu bezbolni.
Ovaj proces zapravo označava uklanjanja oboljele ili mrtve pulpe zuba (dio zuba koi se nalazi u samoj sredini zuba).
Kako se u pulpi zuba nalazi i živac (koji je glavni „krivac“ što vas zub uopšte i zaboli) kao i krvni i limfni sudovi, to je prema toj činjenici uklanjanje pulpe označeno kao „vađenje živca“.
Najčešći uzroci, zbog čega se uklanja pulpa zuba, jeste njena infekcija koja je najčešće prenesena za neliječenog kvara zuba.
Zapravo, kvar zuba se vremenom širi i, ukoliko se ne liječi, dolazi do pulpe zuba i inficira i nju.
E sada, normalno bi bilo zapitati se „Zašto ne liječimo pulpu nego moramo odmah da je vadimo?“. Odgovor na ovo pitanje leži u specifičnom položaju pulpe zuba.
Ona se nalazi u samom zubu i okružena je sa svih strana tvrdim zubnim tkivom. Jedina komunikacija sa „ostatkom organizma“ ona ima preko jednog malog otvora na vrhu zuba kroz koji ulaze i živac i krvni sudovi. Upravo zbog toga, antibiotici koji bi se davali oralno ne mogu da postignu dovoljnu koncentraciju tj. ne mogu da se „nagomilaju“ u dovoljnoj količini u samom zubu kako bi mogli da izliječe oboljenje pulpe zuba.
Nakon uklanjanja pulpe tj. nakon „vađenja živca“ stomatolog se opredjeljuje za neku od nekoliko različitih metoda liječenja zuba, što zavisi od mnogih faktora (o kojima nećemo sada).
Svi ovi procesi imaju zajednički cilj da se prostor koji je nekada ispunjavala pulpa zuba ispuni inertnim i stabilnim materijalom koji će onemogućiti stvaranje novih infekcija. Zub se poslije toga plombira i vraća se u funkciju jednog dobrog zalogaja.
Za sve one koji žele da saznaju nešto više oovome neka posjete ovu stranu.
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net
"No beast so fierce but knows some touch of pity.
But I know none, and therefore am no beast."
Napisano: 14.03.11, 15:33
A i ako zaboli, ima anestezija. I to ne ona sa iglom, nego jedna lepa kremica što miriše na jagodu...
Napisano: 14.03.11, 18:56
naravno.. otrov je morao da se obnovi... sledeci put nisam osecala cukanje ni na susedna dva... zuba.
!!! YOU HURT ANIMAL - I HURT YOU !!!
Napisano: 14.03.11, 22:13
Ne ozbiljno, svi su mi rekli da to boli pa ubija, ali nije bolelo nista...
Napisano: 12.04.11, 17:58
Napisano: 12.04.11, 18:37
Ovu poruku je izmenio SLD: 12.04.11, 18:38
Počinje i kod nas da se primenjuje zapadni sistem lake zarade!
Ovo nije ništa lično i čast izuzetcima koji rade svoj posao pedantno i predano.
Umesto da "lečite" Vi vadite živac kako bi rešili sve probleme..
Ali posle izvesnog vremena takav zub počinje da crni i tada bi
se trebala postaviti porculanska ili sisntetička navlaka koja
može da se plaća i na rate.. sve se možemo dogovoriti.
Bilo bi idealno uraditi most, a ako želite kvalitet imamo i 24 karatne
kočiće koji su savršeni za desni jer ih organizam neće odbaciti kao ove jeftine.
Nije ni organizam lud, zna on šta je dobro a šta nije.
Kada vidite na TV-u (a gde bi drugde) lika u stomatološkoj ordinaciji koji reklamira "novu" pastu za zube
treba da znate da je dobio minimum 10.000 eura (u SRBIJI) samo da bi se pojavio, on nema blage veze
šta se nalazi u toj smeši, niti ga je briga.
Današnje paste se prave tako da bi Vam osvežile dah ali i pokvarile zube, lagano, legalno i bez naprezanja.
Ko neveruje..
Probajte da perete PSU zube sa pastama za široke mase.
Platite crncu (koji ima zdrave zube) paste za 2 godine i dajte mu napojnicu da ih pere 3 puta dnevno.
Ako imate problema sa desnima, perite zube sa sodom bikarbonom i videćete rezultate.
Uradite taj eksperiment radi sebe.
Open your mine.
Kad sve saberem, oduzmem se.
Napisano: 13.04.11, 08:24
SLD, on 12.04.11, 18:37, said:
Počinje i kod nas da se primenjuje zapadni sistem lake zarade!
Apsolutno tačno ali treba imati u vidu da to nije trend koji zahvata samo stomatologe već i sve druge profesije.
Ali posle izvesnog vremena takav zub počinje da crni i tada bi
se trebala postaviti porculanska ili sisntetička navlaka koja
može da se plaća i na rate.. sve se možemo dogovoriti.
Bilo bi idealno uraditi most, a ako želite kvalitet imamo i 24 karatne
kočiće koji su savršeni za desni jer ih organizam neće odbaciti kao ove jeftine.
Nije ni organizam lud, zna on šta je dobro a šta nije.
Na žalost, nasuprot velikom ubjeđenju, u medicini i stomatologiji nije sve crno i bijelo. U velikom broju slučajeva liječenje zuba je jednostavno nemoguće. Uostalom, jedini krivac zašto se živac vadi a ne liječi jeste upravo pacijent koji se kasno javio stomatologu tj. javio se onda kada je kvar zuba došao do živca kada je jedino moguće njegovo vađenje. Liječeni zubi imaju tendenciju da promijene boju što je proces na koji stomatolozi ne mogu da utiču. Ova promjena može da se ispravi bilo izbjeljivanjem bilo protetičkom nadoknadom ali to su opcije koje se predočavaju pacijentu a na njemu je da izabere. Taj zub će isto biti funkcionalan sa ili bez krunice. Sve su ovo intervencije koje spadaju u čisto estetske.
treba da znate da je dobio minimum 10.000 eura (u SRBIJI) samo da bi se pojavio, on nema blage veze
šta se nalazi u toj smeši, niti ga je briga.
Na žalost to se zove marketing. Ja prvi (Vi drugi, a svi ostali treći) bih to uradio da mi ponude. Problem ne leži u tome što se reklamiraju razni proizvodi (ne samo stomatološki) na taj način već u tome što ljudi slijepo vjeruju svemu što vide na TV-u. Sve se bojim da su šamponi za kosu onako dobri kako ih predstavljaju na reklamama.
Ko neveruje..
Probajte da perete PSU zube sa pastama za široke mase.
Platite crncu (koji ima zdrave zube) paste za 2 godine i dajte mu napojnicu da ih pere 3 puta dnevno.
Ako imate problema sa desnima, perite zube sa sodom bikarbonom i videćete rezultate.
Uradite taj eksperiment radi sebe.
Iskreno se nadam da se šalite!!! Još samo da čujem da će te od šampona za kosu ostati ćelavi a da ulošci zapravo dovode do povećanog krvavljenja u toku ciklusa.
Soda bikarbona oštećuje zubnu gleđ te se NE preporučuje njeno korišćenje za pranje zuba.
UVIJEK!!!
Ukoliko imate neke validne podatke i izvore informacija o ovim Vašim tvrdnjama slobodno mi ih dostavite - veoma rado ću promijeniti svoje mišljenje ukoliko ustanovim da je ono pogrešno.
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net
Napisano: 13.04.11, 16:14
-
database-prodotti-chimica.pdf (182.08K)
Broj preuzimanja: 139
dr. Miloš Radulović, on 13.04.11, 08:24, said:
U pravu ste.
Zato se treba boriti protiv toga svim raspoloživim sredstvima a najviše informisanjem.
Kada je nemoguće onda je druga stvar, samo što se u EU mnogi prave pamentni pa živac vade iako se zub može zalečiti,
sve to je radi kasnijeg uzimanja novca estetskog karaktera koji se retko izbegava, jer niko ne želi da ide okolo sa crnim
ili krezavim zubima. Kada se napravi smeša za belu blombu i uglavi na željeno mesto svetlosni laser treba da je isuši
kako bi ostala dobro "zalepljena", dobra većina ga upotrebljava samo 40 - 50% vremena od onoga preporučenog.
I to bi trebalo da je u redu?
Znate li priču o ocu i sinu koji su popravljali crepove na kućama? Princip je isti.
Opet, stavljam ruku na srce za stomatologe koji rade svoj posao predano i časno.
Sve dok se narod ne informiše adekvatno i prestane da se prodaje, tako nam je kako nam je.
Soda bikarbona oštećuje zubnu gleđ te se NE preporučuje njeno korišćenje za pranje zuba.
O, ne šalim se uopšte, ozbiljan sam kao boginje.
Soda bikarbona može da ošteti gleđ ako se koristi nepravilno tj u granulama,
međutim ako je razmućena nema opasnosti od oštećenja gleđi. Ona se nalazi i u redovnim pastama.
U tim redovnim pastama koje su rudnik para nalazi se i Fluorine (Fluor) toksični otpad kojeg
je Amerika znala da upakuje kao pozitinog i lekovitog (idealnog za karijes) kako bi izbegla
skladišćenje koje samo jednu industriju koja prerađuje aluminijum košta oko 50 miliona dolara godišnje.
Ovaj otrov je pretvoren u pravo zlato iako je "optužen" i za genetki poremećaj zvani sindrom down.
Ova supstanca se u nekim državama kao Amerika i Australija ubacuje i u pijaću vodu!
Fluor je toliko jak da su i DOZVOLJENE količine štetne čak i za fetus u trbuhu majke.
Hemijski elemenatFLUORURO koji je derivat FLUORA koji se nalazi u pastama za zube i žvakama,
bio ključni za pravljenje atomske bombe!
Nemci i Russi su ga davali u minimalnim količinama zarobljenicima kako bi bili mirni i zaglupili se.
Još jedan od elemenata kojega sadrže neke paste za zube je Triclosan.
Proverite molim Vas sami o kakvoj supstanci se radi da ne trpam sve ovde.
Od nedavno u EU je usvojen zakon koji primorava uvoznike pasti za zube da nalepe etiketu
(inače vrlo sitnim, minijaturnim slovima) na pasti da sadrži FLOUR koji je štetan i ukoliko bi
dete progutalo i najmanju količinu paste da se obrati lekaru.
Šta Vi mislite.. da je to napisano iz šale?
Inače se ubacuje i u mnoge druge lekove, pogotovo one za smirenje.
Paste za zube koje sadrže FLUORO, TRICLOSAN,
i druge materije su opasne i štete ne samo zubima već i celom organizmu.
Što se tiče šampona za kosu i ostalih kozmetičkih preparata tu ima toliko toksičnih materija da je zastrašujuće.
Vezujem i dokumenat greenpeace-a sa proizvodima koji imaju visoko štetne materije za čoveka i okolinu.
(kad na šamponu piše parfem on može da sadrži 4000 supstanci za koje sigurno niste informisani a neke su i kancerogene)
Ne želim da sabotiram temu jer je argumenat suviše obilan koliko i ozbiljan i nadovezuje se sa temama drugog tipa,
mada mislim da bi svako trebao da se zapita šta je to što dobija, ZA SVOJ NOVAC.
Tekst je na ITA pa ko želi nek koristi Prevodioca
Za uloške nisam siguran mada bi i to trebalo proveriti
Validne informacije su studije i eksperimenti rađeni širom sveta, dokumentacija postoji samo treba želeti čuti
o takvim stvarima. Svako ko je na pozicijama da može da priča o ovakvim stvarima biva momentalno otpušten
ukoliko se dohvati teme. Tada mu ostaje da napiše knjigu koju obično retko ko pročita jer farmaceutska industrija
otkupi ceo tiraž ili knjiga jednostavno biva zabranjena ili čak izmenjena.
Ne bih više o ovim stvarima jer se može pričati do sutra.
Sve najbolje.
I, neshvatajte ovo lično.
Napisano: 13.04.11, 16:55
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 13.04.11, 16:56
SLD, on 13.04.11, 16:14, said:
2.Hemijski elemenat FLUORURO koji je derivat FLUORA koji se nalazi u pastama za zube i žvakama,
bio ključni za pravljenje atomske bombe!
3. Svako ko je na pozicijama da može da priča o ovakvim stvarima biva momentalno otpušten
ukoliko se dohvati teme. Tada mu ostaje da napiše knjigu koju obično retko ko pročita jer farmaceutska industrija
otkupi ceo tiraž ili knjiga jednostavno biva zabranjena ili čak izmenjena.
Može komentar? Ako ne-pređite na drugi post.
1. Zanima me lično priča o ocu i sinu koji su popravljali crepove na kućama, pa može i na privatnu poruku...
2. Atomska bomba je pravljena od mnogih materijala te to nije argument.
3. Ovo je verovatno ali zato postoje univerzalne neznalice -novinari koji će da uprljaju i najkorisniju stvar ako ne iznude jedno pivo!
Sve u svemu, poznajem osobu od 92 godine koja je prala zube od 1920 godine i bez i sa fluorom i...
spavala pored sata kojem svetle kazaljke od radioaktivnog fosfora.
P. S. Imao sam poznanika koji je specijalizovao maksilofacijalnu hirurgiju, i, čini mi se, imao neku supermodernu
stomatološku enciklopediju u kojoj su bile prikazane najmodernije metode rada.
Uzgred-vadili su mi razni stomatolozi živac iz ponekih zuba i ''sada sam bez živaca'' u 4 zuba i hvalabogu imam ih svih 29 zdravih.
Pozdrav!
Napisano: 13.04.11, 18:45
A o nekim argumentima se može razgovarati na drugom mestu,
ko je spreman da čuje realnu situaciju.
Kada su mi vadili živac nisam ništa osetio jer su mi zabili "neku" tečnost
u desni od koje nisam osećao pola glave, valjda tako treba.
Nego.. posle nekoliko godina snimao sam kompletnu vilicu, i šta tu ima čudno?
Pa ima, na snimku je primećeno strano telo za koje se kasnije ispostavilo da je deo instrumenta - ta bušilica.
Bila je duboko u korenu i jedva su je izvadili jer je gospodin stomatolog (u Srbiji) ostavio tamo,
pošto verovatno nije mogao da je izvadi a nije ništa rekao, kao pravi profesionalac.
Nemoguće je da nije primetio da mu fali deo jer se radi o trećini celokupne igle (bušilice).
Tako da.. ne verujem stomatolozima kao ni drugima, nikom više, sve dok me ne uveri u suprotno.
Kad jednom dobijem poverenje u određenog čoveka ja ga maksimalno cenim i poštujem.
Samo još nešto da pojasnim..
Tog gospodina od 92 godine (svaka čast) mogla je da sačuva neka druga supstanca koju je koristio tokom života.
Svi smo mi pomalo radioaktivni ali imamo i raznoliku ishranu u kojima se nalaze mnoge kvalitetne materije koje
zaustavljaju ili odlažu neke procese u organizmu. To je individualno (jer postoje i geni) a i niko ne kaže da koristeći
pastu za zube može da se crkne kao muva, to su duuugi procesi i mogu stvoriti različite patologije za koje niko
nikada ne bih rekao, niti posumnjao odakle potiču.
Primer..
Starica koja i dalje živi u Černobilskom selu i ima preko 90 godina a ne fali joj apsolutno ništa.
Stručnjaci su proverili njenu ishranu i ustanovili da koristi Kombuh-u, glivu izuzetne isceljive moći i najtežih
modernih bolesti kao što je rak. Priroda je na sve mislila, samo je čovek digao ruku na nju. Šteta.
Napisano: 14.04.11, 07:17
Ono što bih volio jeste da mi SLD proslijedi izvore na osnovu kojih je siguran u svoje mišljenje da je korišćenje pasta za zube štetno a fluor izaziva karijes (samo bih htio da naglasim da je činjenica da je fluor otrovan ali lijekovi u određenoj koncentraciji mogu biti otrovi i obrnuto - otrovi u određenoj količini mou biti lijekovi) a za uzvrat ću ja proslijediti podatke koje to opovrgavaju i zbog kojih sam siguran u svoje mišljenje.
Ponoviću, ja sam prvi otvoren da promijenim svoje mišljenje ali to očekujem i od drugih.
I takođe bih volio da čujem/pročitam priču o ocu i sinu.
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net
Napisano: 14.04.11, 10:55
da će ljudi početi bar da se interesuju oko nekih stvari, to je najmanje što mogu da urade sa sebe.
SLD ne može da postavi sve izvore jer to nije juče pročitao pa da danas postuje.
Informacije sam skupljao godinama i razmišljao o njima a tek od skoro sam 100%
siguran u ove brutalnosti. I sam sam bio sumnjičav oko ovoga, sve do skoro.
Izgovor za dodavanje Fluor-a (svuda) je bio da sprečava karijes, mada to nije tačno,
a i da je tačno, zašto bi sprečili karijes otrovom ako se može dobiti rak kostiju?
Zašto ubacivati u proizvod široke potrošnje supstance koje negativno utiču na
centralni nervni sistem?
Ljude su uverili da je otrov u malim količinama dobar za njih. Pa nećemo preterivati.
Zato i napreduju tako dobro, na tuđim mukama, zna se kako se novac zarađuje.
Možda pomogne jednoj vrsti bolesti ali stvara druge, to je logika bele mafije.
Uostalom, pasta za zube nije lek.
A one koje nemaju negativne efekte po zdravlje koštaju od 10 eura na više.
William Marcus, naučni savetnik u EPA (Environmental Protection Agency) 1990-te izjavio je:
"Fluor je kancerogen, bez obzira na doneti standard. Po mom mišljenju, EPA treba delovati odmah kako bi zaštitili javnost,
ne samo na temelju podataka o raku, već i na temelju dokaza od preloma kostiju, artritis, genetskih mutacija i drugim efektima."
Posle ove izjave, zamislite, dobio je otkaz.
Elektronske knjige ne mogu ukloniti sa tržišta pa se mogu mnogo lakše pronaći, potražite ih.
Postoje i razni dokumentarni programi koji se na prikazuju na svim kanalima ali zato je tu Net.
Evo mali uvod pa ko se zainteresuje neka traži sebi informacije.
Dr J William Hirzy Video
Dental Fluorosis Video
P. S. Ovde se priča samo o fluoru a ne i o drugim štetnim materijama koje sadrže paste.
Priču o ocu i sinu sam čuo davno pa ću je ispričati svojim rečima, jer bitna je poenta.
Otac i sin su popravljali krovove i bili su srećni, uvek su imali posla.
Kada se otac razboleo sin je nastavio raditi posao kojem ga je otac naučio.
Svi su bili zadovoljni jer je ga je odlično radio, međutim posle izvesnog vremena
posla je bilo sve manje a sin nije razumeo razlog toga pa se obratio još uvek bolesnom ocu.
Otac se nasmejao rekavši mu da ga još uvek nije naučio najbitniju stvar zanata..
Naučio sam te da uradiš dobro posao jer će gazda kuće biti zadovoljan što ne prokišnjava
na mestu koje smo mi radili, ali nisam ti pokazao da sam uvek napravio malu rupicu na
drugome mestu kako bi posle izvesnog vremena OPET imali posla.
KO ZNA - ZNA, KO NE ZNA - 2.
Napisano: 14.04.11, 11:47
Hvala na priči (iako sam ja čuo varijantu sa advokatima).
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net
Napisano: 14.04.11, 16:54
dr. Miloš Radulović, on 14.04.11, 11:47, said:
Nema na čemu, i drugi put. Uvek je lepo prepričavati životne pričice.
A verujem da je i profesor već čuo neku verziju.
dr. Miloš Radulović, on 14.04.11, 11:47, said:
Samo treba da se pomnoži 2 i 2.
Pročita se sastav na kutiji i pronađe se značenje i efekti korišćenja.
Koga ne mrzi, naravno, jerbo rabota je to velika.
Kad smo već ovde..
- Šta Vi kažete na "profi" stomatologa koji me je izbušio i zaboravio bušilicu u meni?
- Jel postoji neki način da ljudi budu sigurni u ono što stomatolog uradi?
- Kako je moguće znati dali je stomatolog ostavio malo karijesa pre nego što je zatvorio zub?
imao bih dosta pitanja za Vas ali neću Vas puno mučiti, sa ciljem da se tema nastavi u pravom smeru.
Zahvaljujem.
Napisano: 14.04.11, 23:35
... da su sve diskusije koje pratim otkako je veronauka uvedena u škole(to je samo proizvoljan datum
koji sam izabrao da označim kako je religija ušla i tamo gde joj nije mesto), da...
... da su sve diskusije svedene sa naučnog prilaza diskusiji u kojoj se priznaju naučno, tj experimentalno
potvrđeni argumenti, tako da...
... da se stiglo dotle da su se sa naučnim diskusijama izmešale proizvoljne laičke ili ''novinarske'' ili
''verske'' tvrdnje(u smislu-veruješ li ti da... ?), da... da mi pada na pamet da ćemo biti prvi narod u Evropi koji
će da počne ozbiljno da veruje u veštice!
2.Ne prihvatam (i pored najbolje simpatije za SLD-a) da se jedan loš primer može toliko uopštiti!
3. Sve više počinje da mi smeta što se na tv i u svim diskusijama od mnoštva laika ne mogu probiti
stručnjaci da iznesu na miru naučno provereni, argumentovani, stav!
Zato sam i otvorio temu u Forumu X files koja se zove, , Bioptron people''.
P. S. Žao mi je što sam ovaj deo foruma 'zagadio' ovakvom vrstom rasprave, posebno jer ovde očekujem
konkretna -praktična pitanja pacijenata i konkretan-praktičan odgovor specijaliste. Ali, tu smo -gde smo!
Napisano: 15.04.11, 07:17
SLD, on 14.04.11, 16:54, said:
- Jel postoji neki način da ljudi budu sigurni u ono što stomatolog uradi?
- Kako je moguće znati dali je stomatolog ostavio malo karijesa pre nego što je zatvorio zub?
imao bih dosta pitanja za Vas ali neću Vas puno mučiti, sa ciljem da se tema nastavi u pravom smeru.
Zahvaljujem.
- Slomljena igla predstavlja jatrogeni faktor tj. grešku lekara na koju on, u nekim slučajevima, ne može da utiče. Ova komplikacija jeste rijetka ali se dešava. U tim slučajevima takav zub je indikovan za vađenje a stomatolog je dužan da Vas obavijesti o situaciji. Ukoliko on to ne uradi - to je već etičko pitanje.
- U suštini - ne. Gledano šire, čovjek nikada ne može biti siguran (osim možda za frizera). Jedino u šta možete biti siguran jeste želja stomatooga da zaradi više te će istom biti od interesa da svaki pacijent ode od njega zadovoljan kako bi ga taj isti pacijent reklamirao. Dugoročno gledano, korist takvog pacijenta je mnogo veća nego jednog koga će stomatolog "odrati" i koji mu neće dovesti drugog pacijenta.
- Rendgen snimak na kojem će se vidjeti da li ima karijesa ili ne. Međutim, ni ovo nije sigurna metoda. Stomatolog, ukoliko želi, može ostaviti dio kvara ali opet to je pitanje etike. U krajnjem slučaju ukoliko se ispod (ne pored) plombe javi kvar to je JASAN znak da stomatolog koji je postavljao tu plombu nije odradio posao kako treba.
prof. Cobra, on 14.04.11, 23:35, said:
... da su sve diskusije koje pratim otkako je veronauka uvedena u škole(to je samo proizvoljan datum
koji sam izabrao da označim kako je religija ušla i tamo gde joj nije mesto), da...
... da su sve diskusije svedene sa naučnog prilaza diskusiji u kojoj se priznaju naučno, tj experimentalno
potvrđeni argumenti, tako da...
... da se stiglo dotle da su se sa naučnim diskusijama izmešale proizvoljne laičke ili ''novinarske'' ili
''verske'' tvrdnje(u smislu-veruješ li ti da... ?), da... da mi pada na pamet da ćemo biti prvi narod u Evropi koji
će da počne ozbiljno da veruje u veštice!
2.Ne prihvatam (i pored najbolje simpatije za SLD-a) da se jedan loš primer može toliko uopštiti!
3. Sve više počinje da mi smeta što se na tv i u svim diskusijama od mnoštva laika ne mogu probiti
stručnjaci da iznesu na miru naučno provereni, argumentovani, stav!
Zato sam i otvorio temu u Forumu X files koja se zove, , Bioptron people''.
P. S. Žao mi je što sam ovaj deo foruma 'zagadio' ovakvom vrstom rasprave, posebno jer ovde očekujem
konkretna -praktična pitanja pacijenata i konkretan-praktičan odgovor specijaliste. Ali, tu smo -gde smo!
Amen!
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net
Napisano: 15.04.11, 15:41
radi pacijentu tako je nemoguće dokazati nekome ko ne želi da otvori oči.
Sve je već dokazano od strane visoko kompetentnih stručnjaka iz celoga sveta,
samo što se jednostavno nema dovoljno moći da bi se uticalo na postupke više sile.
Ovo nisu priče za malu decu već nešto ozbiljno sa čime se ne bih trebalo šaliti.
Preporučujem malo manje gledanja TV-a.
Bioptron nema nikakve veze sa ovom tematikom a najmanje x-files.
prof. Cobra i Vi ste meni simpatični kao i većina osoba na ovom forumu
mada neke izjave i mešanje baba i žaba (da ne kažem veštica) sa određenim temama
vređaju moju inteligenciju, pa ako nemate nešto kvalitetno da izjavite, Vi preskočite.
Postavio sam pitanja u vezi stomatologije i dobio sam precizne odgovore specijaliste.
Zahvaljujem se na utrošenom vremenu.
#18 Mara
Napisano: 15.04.11, 15:54
SLD, on 15.04.11, 15:41, said:
mada neke izjave i mešanje baba i žaba (da ne kažem veštica) sa određenim temama
vređaju moju inteligenciju, pa ako nemate nešto kvalitetno da izjavite, Vi preskočite.
Nemoj tako, misliće Profa da sam te ja nagovorila
Citat
Lično, od '95 godine imam svog privatnog stomatoliga. Još uvek mu verujem, mada, čini mi se da je drugačije radio kada mi je bio odabrani lekar u privatnoj ordinicaju, u odnosu na par poslednjih godina kada je otvorio svoju ordinaciju. Još uvek mu verujem.
Napisano: 16.05.12, 22:55
Ovu poruku je izmenio uros4org: 16.05.12, 22:55
Jednom sam otisao kod zubara koji mi je rekao da su na svim zubima velike plombe i da treba da stavim krunice na 6 zuba. Drugi mi je rekao samo na dva, a da druge polombe uopste ne diram a treci mi je rekao da radim samo taj sto me boli a da nista drugo ne pipam.I sta covek da kaze onom koji je hteo da mi struze 6 zuba i naplati 6 krunica po 100eura?
Kao i sve u ovom drustvu i stomatolozi su se iskvarili.To su jedna obicna banda prevaranata i hostaplera.Nikada do sada nisam sreo stomatologa da je posten...a ni advokata
Napisano: 16.05.12, 23:54
Nemoj nikada generalizovati stvari, ima još dobrih i poštenih ljudi.
Kad naiđem na pravog čoveka, ja ga čuvam ko oči u glavi.
Zubare, doktore, komercijaliste, menadžere.. sve sam ja njih prebrodio i upoznao.
Oni su ljudi koji se bave takvim poslovima i mnogi se "prevezu" nerazmišljajući.
SVAKI problem se može rešiti na različite načine, zubar koji iznese samo jedan stav je
"hoštapler" (kako ti kažeš), onaj koji ima spektar solucija taj je profesionalac i radi svoj posao valjano.
Takvi ljudi obično naplaćuju malo više, ali su ipak to zaslužili, jer nude izbor.
Da bi neko mogao davati izbor mora imati znanje i veliko iskustvo.
Nikada ne bi izabrao stomatologa na kojem ću uštedeti ako bi me "skarabudžio".
Kad se nešto radi treba da je urađeno kvalitetno i valjano.
P.S. Za advokate si u pravu!
Dok nisam naišao na pravog koštalo me ko Svetog Petra kajgana!
- 1
- 2