Windows 7

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Prechice, fore, fazoni, sve shto znate ili vas zanima, pitajte slobodn

#1 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Grupa: Moderator
  • Poruka: 723
  • Pridružio se: 16.01.11
  • Pol:muški

Napisano: 14.03.11, 10:34

Ovu poruku je izmenio cenja: 14.03.11, 10:34

Svakog dana se korisnici srecu sa svakjakim problemima... ajde malo da im olakshamo sve to... Svaki post je dobro doshao, svi koji imaju nekih problema moze da postave pitanje... :)
Evo par prechica na tastaturi:

Win+▲ UP Arrow: Maximizethe current window

Win+▼ Down Arrow: If thecurrent window is maximized, restore it; if the current window is restored, minimize it

Win+◄ Left Arrow: Dockthe current window to the left half of the screen

Win+► Right Arrrow: Dockthe current window to the right half of the screen

Win+Home: Minimize allbut the current window

Win+D: Toggle showingthe desktop

Win+E: Windows Explorer:Computer

Win+P: Open theprojection menu (generally used for laptops connected to projectors)

Win+R: Run dialog box

Win+Space: All windowsbecome transparent so you can see through to the deskt

Win+Tab: Flip 3D

Ctrl+Win+Tab: PersistentFlip 3D

Win+P: Adjustpresentation settings for your display

Win+T: Cycle throughapplications on taskbar (showing its live preview)

Win+M: Minimize all openwindows

Win+Shift+M: Undo allwindow minimization

Win+(+/-): Zoom in/out

Alt+F4: Close the activewindow

Alt+Tab: Switch toprevious active window

Alt+Esc: Cycle throughall open windows

Shift+Click a taskbaritem: Open a new instance of that application
Čim počnete da se bavite onim "dobrim" i "lošim" kod svoje sabraće, vi stvarate otvor kroz koji ulazi zloba. Proveravanje i kritikovanje drugih, takmičenje s njima vas slabi i poražava.
0

#2 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 14.03.11, 12:17

Ovu poruku je izmenio cenja: 14.03.11, 12:18

*
POPULAR

Evo jednog finog trika na koji sam naishao na netu. On omogućuje “GodMode”, izraz koji je osmislio Microsoft razvojni tim, koji vam dozvoljava da na jednom mestu pristupite svim Windows podešavanjima bez potrebe da pretražujete opcije i foldere u Control Panel-u. Da bi ste uključili “GodMode” potrebno je da:
Napravite novi folder
Postavite ime foldera da bude GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} (sam tekst “GodMode” možete promeniti u bilo šta, ali tačka i kod posle nje mora da ostane isti)
ikonica foldera će se promeniti – kliknite dvaputa na nju da bi ste otvorili prozor “GodMode” i videli sve opcije

Prozor prikazuje više od 50 raznoraznih korisnih opcija. Ni jedna od ovih opcija nije sakrivena i do svih možete doći kroz Control Panel i na slične načine, ali je veoma korisno jer ne morate da ih tražite ukoliko ne znate tačno gde se koja opcija inače nalazi

Čim počnete da se bavite onim "dobrim" i "lošim" kod svoje sabraće, vi stvarate otvor kroz koji ulazi zloba. Proveravanje i kritikovanje drugih, takmičenje s njima vas slabi i poražava.
1

#3 zend  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 273
  • Pridružio se: 31.01.11

Napisano: 15.03.11, 12:03

Ovu poruku je izmenio zend: 15.03.11, 12:04

E svaka cast za temu, svidja mi se bas sam nesto razmisljao skoro da googlam nesto povodom ovog pitanja. Ali eto vi uradiste umesto mene skratiste mi muke. :D

Koja je komada ovo: PersistentFlip 3D
Nekapiram?
Postupaj tako, da tvoj postupak moze postati opsti princip ljudskog ponasanja.
0

#4 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 15.03.11, 12:38

kada pritisnesh win+tab dobijash 3d promenu prozora kao kod alt+tab samo 3d jel, i dokle god drzish ta dva dugmeta tebi se vrte przori... sa ovom opcijom ne morash da drzish, ostaju u 3d prikazu... :)
0

#5 zend  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 15.03.11, 13:13

heheh odrastoh uz racunar a to eto nisam znao heh :) dobra forica!
0

#6 borisski  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 307
  • Pridružio se: 06.01.11

Napisano: 16.03.11, 09:13

Win je prepun tih fora, ko će ih sve povatati i zapamtiti.
Vodite ljubav a ne rat.
0

#7 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 16.03.11, 09:52

Chisto da znate, ukoliko vam je ukljuchen automatski update na win 7 podesite da vas pita pre nego shto instalira... evo i zashto...
MS je izbacio Critical Update KB971033 koji proverava validnost vasheg Windowsa svakih 90 dana... ljudi koji su se susreli sa ovim problemom su morali da reinstaliraju sistem... Ni jedan firewall ne moze da zaustavi ovu aplikaciju da "izadje" na net... ako ste instalirali shto pre uninstall...

@borski
Sushtina ove teme je da pronadjemo i podelimo ovakve "fore i fazone"... :)
0

#8 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 16.03.11, 10:06

Ovu poruku je izmenio cenja: 16.03.11, 10:13

Evo kako napraviti bezimeni folder
Napravish folder, drzish ALT i kucash 0160 na numerichkoj tastaturi :)

Mozete i napraviti nevidljivi folder (ovo je inache fora sa xp-a, probajte i na win7)...
Napravite folder > kliknite desni klik na njega i izaberite properties > pa klik na karticu customize > klik na change icon > izaberite prazan prostor > OK i to je jedan deo posla gotov > dodajte korak za bezimeni folder i dobijete nevidljivi! :)
0

#9 spooky  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1558

Napisano: 16.03.11, 10:09

Ko ima office 2007, a nelegalan i windows i office, bolje je da ga deinstalira (Office) i neka koristi Open Office. Razlog je isti kao u prethodnom postu. Ne znam koji je tačan naziv hotfix-a.
"If women are able to fake orgasm, we are than able to fake the whole relationship."
0

#10 borisski  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 16.03.11, 22:36

Cenja brate, skontao sam ali se nisam pravilno izrazio. Mislio sam u pozitivnom smislu. Voleo bih da imam više vremena da ih i ja tražim. Pozz
Vodite ljubav a ne rat.
0

#11 zend  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 17.03.11, 10:21

Citat

proverava validnost vasheg Windowsa svakih 90 dana

A fala bogu svi mi imamo legalne sedmice (licencirane) :D
Posle 90 dana boom: PLEASE INSERT WINDOWS ACTIVATION KEY
3 slucaj po tom pitanju sam sinoc video, a da nepricam sto servisi instaliraju nelegalne Win7 tipa ULTIMATE a prosipaju kao Licencirana verzija. Naravno ne svakome nego nobovima koji se ne razumeju. Da se razumeju bar malo ne bi nosio PC u servis na reinstal sistema. I ovaj pljune neku 7 uzme 2000 soma i posle 90 dana eto ponovo on kod njega. E brate nesto mi se zeznulo moramo da ponovo reistaliramo. Pljune opet 2000 soma i tako vrti u krug.
0

#12 borisski  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 17.03.11, 12:14

Ovu poruku je izmenio borisski: 17.03.11, 12:18

Zend slažem se sa tobom da su nam servisi katastrofa ali je pitanje koliko bi koštalo dizanje licenciranog sistema npr Win 7 ultimate. Strašno mnogo. Znaš i sam da je bilo koji komp sa licenciranim Win 7 Home za 50 evra skuplji od istog takvog u klot varijanti.
Vodite ljubav a ne rat.
0

#13 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 17.03.11, 12:54

shto? pa ima onih sa korporativnom sa 200 aktivacija... njima to ispadne jeftino... ako vec idesh u servis ochekujesh i da dobijesh ono za shta placash...
pogotovu ako si pravno lice... ti morash po zakonu da imash legalan software. To shto je skupo nikako nije opravdanje servisa da instalira pirat...
0

#14 zend  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 17.03.11, 13:05

Pazi ti u servis kada odes on te covek lepo pita koji operativni sistem zelis na svom racunaru. XP, VISTA, 7
Znaci to su 3 pojma i svaki ima drugaciju cenu, on je obavezan da ti instalira leglan win.
Kod mene je 2000 soma po servisima win 7. Ja neznam gde si ti naisao na to da neko klepa 50e, sta ti on radi pored toga za tih 50e? to su obicne gluposti za neupucene!
0

#15 borisski  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 17.03.11, 14:10

View Postzend, on 17.03.11, 13:05, said:

Pazi ti u servis kada odes on te covek lepo pita koji operativni sistem zelis na svom racunaru. XP, VISTA, 7
Znaci to su 3 pojma i svaki ima drugaciju cenu, on je obavezan da ti instalira leglan win.
Kod mene je 2000 soma po servisima win 7. Ja neznam gde si ti naisao na to da neko klepa 50e, sta ti on radi pored toga za tih 50e? to su obicne gluposti za neupucene!

Mislio sam kad kupuješ nov komp da je skuplji za 50evra kad ima licencirani Win 7. A što se servisa tiče ni naj manje ne odobravam to što rade. Klepaju na sve strane. Komp ću odneti u servis samo ako je pod garancijom a crkao je neki deo a za win reinstalaciju, nikad. Mogu da se kladim da ja uradim servisiranje profesionalnije od bilo kod servisa makar u ZR.
Vodite ljubav a ne rat.
0

#16 spooky  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1558

Napisano: 17.03.11, 21:42

*
POPULAR

Borisski, koliko puta mesečno reinstaliraš Windows?
"If women are able to fake orgasm, we are than able to fake the whole relationship."
1

#17 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 18.03.11, 09:16

Ovu poruku je izmenio cenja: 18.03.11, 09:17

Momci idemo u offtopic

Hocete da uklonite strelice sa shortcut-a evo reshenja...

http://www.sevenforu... ve-restore.html

Evo jednog lepog reshenja za vremensku prognozu...
Upitanju je HTC home, ima odlichan aero izgled, animacije tipa kada pada kisha pada vam na desktop-u i sl... :)
program je free tako da ne koshta da se proba! :)

http://www.htchome.org/en/
0

#18 zend  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 18.03.11, 09:20

Ajde da vas vratim iza auta :D

Razmotrite sledeći slučaj:
  • Imate računar koji radi pod operativnim sistemom Windows 7 ili Windows Server 2008 R2.
  • Računar ima veliki Serial Advanced Technology Attachment (SATA) čvrsti disk. Na primer, veličina SATA čvrstog diska je 1 terabajt.
  • Postavljate računar u stanje spavanja ili u hibernaciju.
  • Pokušavate da nastavite rad na računaru iz stanja spavanja ili hibernacije.
U ovom slučaju dobijate jednu od sledećih poruka o grešci zaustavljanja:

STOP 0x0000007A

STOP 0x00000077

STOP 0x000000F4 

Veliki propust za win 7
0

#19 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 18.03.11, 10:07

Izbacili su i fix za to... verovatno smo svi to do sada skinuli preko update -a... :)
Ni jedan sistem nije savrshen, kroz rad se pokazuju i greshke... sreca pa nemam hard toliko veliki... imao bih problema i da ga popunim! :)
inache imam od 500gb i sasvim je dovoljan...
0

#20 borisski  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 28.03.11, 14:38

Ovu poruku je izmenio borisski: 28.03.11, 14:39

Jedno malo opažanje (offtopic). Da li ste primetili da su na ovoj temi pisali samo moderatori? Da li je samo nama zanimljiva ili šta se dešava? Pozdrav svima
Vodite ljubav a ne rat.
0

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu