Italijanski istraživači kažu da se mogu uneti opasne količine olova u krvotok ako se pije šampanjac ili vino
iz blistavih novih, pa i starih, čaša od kristala koji obavezno sadrži olovo kao dodatak za bolje brušenje kristala
i posebnu mekotu i iskričavost kristalnog stakla.
U bocama vina, i ostalih alkoholnih pića, koje su odležale 20 i više godina -pronađene su male doze otrovnih metala
koji boje flašu. Naročito je to slučaj sa arhivskim vinima u bocama tamne boje!
Ovo je posebno zanimljivo zbog toga što su u predhodnim vekovima korišćene posude od nekalaisanog bakra i od
ostalih metala koje vinska kiselina nagriza i gradi otrovne soli pa je staklo važilo i još uvek važi kao najpouzdanije.
Da li je iko od nas primetio išta što bi navodilo na izbegavanje upotrebe kristalnog stakla?
Oligometali u staklu
Napisano: 25.02.11, 02:38
Bog te video, ima li sta a da nije otrovno?
Stvarno, kristalne case izgledaju magicno ali licno, nikada nisam imala neku opsesiju da pijem iz njih...
"ako verujes u postojanje coveka, neminovno moras verovati i u postojanje djavola.." by Boginja
!!! YOU HURT ANIMAL - I HURT YOU !!!
Napisano: 25.02.11, 04:40
Ovu poruku je izmenio spooky: 25.02.11, 04:42
Isto tako i A - HxNx vakcine.
Protiv svih mutiralih i nemutiralih pod-vrsta i vrsta raznoraznih izmišljotina.
Zapravo, slično.
Postoji priča da je u svim tim 'cjepivima' živa.
U izuzetno malim, ali dovoljno štetnim količinama.
Navodno "neće grip na živu" - dok sa druge strane, degradacija hoće i te kako.
Protiv svih mutiralih i nemutiralih pod-vrsta i vrsta raznoraznih izmišljotina.
Zapravo, slično.
Postoji priča da je u svim tim 'cjepivima' živa.
U izuzetno malim, ali dovoljno štetnim količinama.
Navodno "neće grip na živu" - dok sa druge strane, degradacija hoće i te kako.
"If women are able to fake orgasm, we are than able to fake the whole relationship."
Napisano: 25.02.11, 17:18
Milica, on 25.02.11, 11:33, said:
Aaaaa pa prestacemo da pijemo sampanjac 
hahahahh... pa, koliko cesto svi pijemo sampanjac... mozemo povremeno da se pocastimo penushavom tekutjinom i iz plastikaner casa... jednokratno.. na ex
"ako verujes u postojanje coveka, neminovno moras verovati i u postojanje djavola.." by Boginja
Napisano: 25.02.11, 21:25
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 25.02.11, 21:26
Boginja, on 25.02.11, 17:18, said:
hahahahh... pa, koliko cesto svi pijemo sampanjac... mozemo povremeno da se pocastimo penushavom tekutjinom i iz plastikaner casa... jednokratno.. na ex 
Aaaaaa, plastične čaše su tek ''prava'' stvar. Tu ne samo da pijemo nego i udišemo plastična otrovna isparenja.
Koja to plastika ne ispušta aromate i ugljovodonike koji su posebno kancerogeni?
Još vrela kafa ili čaj u plastičnoj čaši-sačuvaj bože!
Napisano: 27.02.11, 04:14
Ne trebaju mi kristalne case, imam ja moje flase:girl_wacko:
I'm always looking for the sun...
Napisano: 14.03.11, 01:24
prof. Cobra, on 25.02.11, 21:25, said:
Aaaaaa, plastične čaše su tek ''prava'' stvar. Tu ne samo da pijemo nego i udišemo plastična otrovna isparenja.
Koja to plastika ne ispušta aromate i ugljovodonike koji su posebno kancerogeni?
joj kad negde posluze kafu ili caj iz plastikanera, auf kako shmeka... a kafa iz cuvenog "kuvala"... dobro, hladno pice definitivno manje pokrece kojekakve otrove, mada, ja se grozim i plasticnih flasa..svi oni sokovi... 100% prirodni i zdravi sa 478 vitamina... za sportiste i deke...