dete oduzeto majci i poslato u dom
Napisano: 21.02.11, 05:54

POPULAR
Htela sam cuti misljenje ljudi da li to sve lici na normalni slucaj socialne sluzbe koja treba da ima za cilj ocuvanje produce? Ili na neciju gorku osvetu... Majka nikad nije primila ni deciji dodatak ni socijalnu pomoc a sad je drzava spremna da da mogucem staratelju 14 hiljada? Prica je duga... I nesrecna poput majke bez izlaza...
Napisano: 21.02.11, 10:45
Napisano: 21.02.11, 10:49

POPULAR
Napisano: 26.02.11, 09:44

POPULAR
Atila, on 21.02.11, 10:49, said:
<br /><br /><br />
Atila hvala na podrzci.. I cestitam na hrabrosti... o ozbiljnim temama svi cute... Pomoci nema.. Svi okrecu glavu dok ala Jede! Evo proslo je mesec dana od kako su nesrecnoj majci oduzeli dete..a socialna revnosna sluzba nema vremena ni da poprica sa njom.. Na ivici nervnog sloma zavrsice u ludnici I bice novi frankestajn srbije... A dete ce dati (inace neverovatno lepog I pametnog decaka) nekoj bogatoj porodici na Dedinju uz finansisku podrsku... Cuti Srbija..cuti... u ime Boga nevini stradaju... valjda se krivi ne boje..bice sledeci..
Napisano: 26.02.11, 14:51
Paola, on 26.02.11, 14:35, said:
<br /><br /><br />
E to se svi pitamo! Odradila je testove plativsi 2250 din... negativna je na sve narkotike..al taj test ne moze da dokaze nista... na sudu posto... al je jedini koji u srbiji moze se uradi.. Msm nebudimo licemeri drajzerova I tirsova su pune narkomana I bolesne dece... Takvi slucajevi oduzimanja treba se dokumentovati snimcima... ne rekla kazala...
Paola, on 26.02.11, 14:35, said:
<br /><br /><br />
E to se svi pitamo! Odradila je testove plativsi 2250 din... negativna je na sve narkotike..al taj test ne moze da dokaze nista... na sudu posto... al je jedini koji u srbiji moze se uradi.. Msm nebudimo licemeri drajzerova I tirsova su pune narkomana I bolesne dece... Takvi slucajevi oduzimanja treba se dokumentovati snimcima... ne rekla kazala...
#7 Paola
Napisano: 26.02.11, 16:05
Ovu poruku je izmenio Paola: 26.02.11, 16:10
Situacija kakvu vi opisujete je zaista ekstremno retka, i koliko god da me secanje sluzi - pamtim samo par slucajeva, i u svima se zavrsilo u korist deteta. U Drajzerovu (Centar za odvikavanje od narkomanije) se ne salje tek tako, pogotovo ne ako je povezano sa starateljstvom nad detetom. To se obicno desava tek kada je odgovarajuci sudski postupak u toku, radi ekspertize potrebne za dodeljivanje starateljstva. Ima jako malo situacija u kojima se od majke oduzima tako malo dete - i uvek moraju biti potkrepljene jakim dokazima.(alkoholizam, narkomanija, fizicko i psihicko povredjivanje, podvodjenje..) Prema tome - ukoliko se NE DROGIRA - najverovatnije ce to lako i dokazati, a samim tim i dobiti dete nazad. Pri tome ne treba zaboraviti i da je sam Centar za odvikavanje duzan da opstinskom centru za soc. rad prijavi rodjenje dece od strane svojih prijavljenih pacijenata. U svakom slucaju - tu treba biti veoma delikatan, smiren - i prvenstveno misliti na DETE. Politizovati bas svaku situaciju je krajnje neodgovorno.
Napisano: 26.02.11, 19:31
Paola, on 26.02.11, 16:05, said:
Ima Paola pravo! Posebno što su sve te službe spore i neefikasne, pa ako se na nekog namerače i pored sve
inercije-teško je poverovati da su baš promašili temu. A, koliko je državi stalo da još jednom detetu brine?
Gde je dima -da l i vatre ima?
Napisano: 28.02.11, 10:27
<br /><br /><br />
Svi smo se nadali tome..u interesu deteta..cekali smo prvo 10 dana..proslo je skoro mesec dana..a svi cute I govore proces u toku sacekajte..znamo da traze starstelja.. Majka se definitivno ne drogira ali to nije vise mi bitno..trazila je samo dete nazad neka svakodnevno me neko nadgleda ili me posaljite u zatvor ako smatrate da sam kriva..ali nista
! U slucaju Nastica reagovao je cak I tadic... xm Zena u zivotu nema.ni jedno krivicno delo nikad nije registrovana kao korisnik droge... zar neki trebalo to proveriti preko supa prvo pa tek onda imati osnova za sumnju.. I na kraju dodajem socialna sluzba ne izlazi tako lako na teren..proverite!
U najgorem slucaju je neko turnuo kes... ovo nije postupak vec honor.
Napisano: 28.02.11, 11:03

POPULAR
Napisano: 28.02.11, 11:51
А требају да ураде следеће да доточној породици, мајци, нађу одговарајући посао и да јој пруже адекватну подршку у смислу решавања постојећих проблема а и шире превасходно мислим на стварање услова у држави како за запослење тако и за сва могућа основна људска права али наравно Тадићевско издајничка власт нема ту намеру јер имају задатак убити све што је српско а резултати њихове валсти су видљиви кроз задеих десет година а резултати EU и USA су видљиви свуда где су се намерачили.
А сада да напоменем за оне душе брижне нисам припадник ни једне политичке опције већ сам за Србију од св. Саве, краљ Стефан Дечанског, кнеза Лазара Хребељановића и још неких више се није родио ни један који здушно чува Србију па и самим тиме и сваку српску породицу СРБИЈО ПРОБУДИ СЕ!
@Jessiextrime ја ћу се помолити Господу за спас те породице да их Господ укрепи, оснажи и да мајци да снаге да всо то страдање издржи!
Napisano: 02.03.11, 01:28

POPULAR
Napisano: 07.03.11, 23:00

POPULAR
Napisano: 08.03.11, 12:29
I sama sam samohrani roditelj, pa dobro znam da često nemate baš puno ravnopravnosti sa drugima kad tražite posao, upisujete dete u obdenište i slično.
Puno dece ima na ulicama, dece koja prose i zaista nemaju gde da žive ili su na neki način zlostavljana.
Zašto socijalno ne ispita takve slučajeve nego maltretiraju i odvajaju dete od majke?
Napisano: 08.03.11, 12:58
Mislim da je kod nas generalno problem sa svim institucijama, pa i socijalnom službom. Kod nas se pokušava primeniti neki princip iz nekih drugih zemalja, ali opet samo u jednom segmentu. Socijalna služba bi trebalo da sklanja decu koja u stvarno ugržena, zlostavljana, ali to nije uvek tako. Koliko znam postoji i onaj deo u zakonu koji kaže da maloletno lice ne sme da bude bez nadzora na ulici, pa po tome bi većina dece bila oduzeta roditeljima. A, sa druge strane gde je ta služba kada deca npr.u školi stavrno prave probleme, zašto tada niko ne pozove bar roditelje na razgovor. Kod nas nekako sve naopako. Pa koliko roditelja nema dečiji dodatak, jer ne mogu da skupe sve potrebne papire, a ima i onih koji nemaju papire imaju 5-6 dece, dobijaju dečiji, e pa oni mogu.
Ja sam jednom imala neprijatnost sa socijal.službom, naime:posle rodjenje drugog deteta, odem kod matičara, i opštinu da dete upišem, ponesem venčani list i lične karte. Neka gospodja kaže, a pa taj venčani list Vam ne važi. Kako može da ne važi? Stariji je od 6 meseci. Samo mi je rekla:ako ne donesete novi, mi u ponedeljak dolazimo sa policijom da Vam oduzmemo dete. A, to je bio petak.
Sećam se da sam taj ponedeljak, zaključala sva vrata, isključila telefon, u panici. Tek posle 10 dana sam joj odnela novi venčani list.
Tad su upisali dete, na jedvite jade.
Napisano: 09.03.11, 10:34
Napisano: 09.03.11, 13:14
Napisano: 09.03.11, 22:56
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 09.03.11, 22:57
Jana DM, on 09.03.11, 13:14, said:
A, kako misliš od čega će lenja administracija da živi nego da za jedan papirić npr za državljanstvo koje mi ne sećam
da je ikad trebalo, a sad za l.k., - dam 800 din. Jedna lk izađe cca 3000 din.
Kad sam plaćao jedan pre mene za malu uplatu platio 35 din troškova banke i počeo da viče na šalterušu ''Glodari!''
Napisano: 10.03.11, 06:46
Suprug i ja kad smo se venčali, on je lično odneo venčani list u opštinu gde je rodjen, jel te da zavedu. Prošle godine, morao je da menja lk, a i za neku vizu moralo je na uvid izvod njegov, venčani list itd. Sve bi to bilo ok, da gospoda nisu na izvodu pogrešno napisala moje ime. Znate dole u dnu stoji sklopio brak... Znači na venčanom listu jedno ime, a na izvodu drugo. Možda bih mogla i da razumem da je stiglo poštom, izgužvano, isflekano, ali ovako im je odneto na ruke. Pa smo onda imali par dana proces dokazivanja da je on oženjen sa jednom osobom, i naravno ispravljanja nečije gluposti.
Napisano: 13.04.11, 10:19
Situacija kakvu vi opisujete je zaista ekstremno retka, i koliko god da me secanje sluzi - pamtim samo par slucajeva, i u svima se zavrsilo u korist deteta. U Drajzerovu (Centar za odvikavanje od narkomanije) se ne salje tek tako, pogotovo ne ako je povezano sa starateljstvom nad detetom. To se obicno desava tek kada je odgovarajuci sudski postupak u toku, radi ekspertize potrebne za dodeljivanje starateljstva. Ima jako malo situacija u kojima se od majke oduzima tako malo dete - i uvek moraju biti potkrepljene jakim dokazima.(alkoholizam, narkomanija, fizicko i psihicko povredjivanje, podvodjenje..) Prema tome - ukoliko se NE DROGIRA - najverovatnije ce to lako i dokazati, a samim tim i dobiti dete nazad. Pri tome ne treba zaboraviti i da je sam Centar za odvikavanje duzan da opstinskom centru za soc. rad prijavi rodjenje dece od strane svojih prijavljenih pacijenata. U svakom slucaju - tu treba biti veoma delikatan, smiren - i prvenstveno misliti na DETE. Politizovati bas svaku situaciju je krajnje neodgovorno.
Paola nažalost dokazivanje ne korišćenja narkotika je blago rečeno slabotirano. Socialna služba se služi mutnim metodama kako bi prikrila svoje greške. Kad je majka otišla da da ličnu izjavu socialnoj službi povodom toga šta joj se zamera i šta treba preduzeti da bi dobila dete nazad. Naveli su poboljšanje higijene u kući, promene navika spavanja (jer socialna služba ima informaciju od anonimnog dojavljača da majka spava do 12h) i takoće da je uvidela da je razlog toga upotreba narkotika i da treba otići u drajzerovu na lečenje. Kada je žena oformila izjavu citiram---Pristajem da odem u drajzerovu ali ne u vidu lečenja neko u svrsi dokazivanja da nisam korisnik narkotika, ne želim da se na sudu moj odlazak u tu ustanovu iskoristi kao činjenica da priznajem da imam problem sa drogom i da sam pristala na lečenje.----
Nakon tako preformulisane izjave socialna radnica Žaklina Krcman je otišla da se posavetuje sa pravnikom i na kraju nisu dali majci da potpiše i preda izjavu pod izgovorom da mora da se okupi veće i razmotri njen iskaz. Kad je majka pitala zašto o njenom ličnom iskazu treba da zaseda veće zar neme prava da ijavi šta želi, službenica je samo rekla da nije nadležna da sama odlučuje, ... hm??? Majka je potražila papir bez pečata i bilo čeka, ali socialna služenica je ga brže bolje savila i strpala u hrpu drugih papira govoreći da nemože to tako... Svedok cele situacije je na sreću bio verenik koje je došao u pratnji majke. Dete ide sada u hraniteljsku porodicu na neko vreme do sudjenja što može potrajati i do godinu dana. Socialno ne priznaje grešku i pokušava na sve moguće razloge da optuži majku za nešto čisto da nebi odgovarali zbog neadekvatno obavljenog posla. Protiv direktorke je pokrenut sucki proces tužbe, jer se njen potpis nalazi na rešenju koje lišava majku prava da vrši materinsku dužnost. Cela priča je skandalozno izvrnuta... Eto na primer majku nije LJUbica Čović koja je bila jedna od glavnih podstrekača oduzimanja deteta, i koja je utvrdila valjda na osnovu posete od 5 minuta da dete treba oduzeti, jer se majka nije javila u socialno taj dan kada su joj socialni službenici rekli. Majka je to odbila jer logičnim razmišljanjem nije videla razlog zašto bi ona išla do socialnog da joj nešto kažu kad su bili već tu i mogli su reći sve što imaju. Čovićka je 10dana vrtela majku pre nego što je je uputila na prava vrata kod socialne službenice Žakline koja vodi slučaj. Majka je imala 15dana prava žalbe, kad je donela žalbu kod žakline prvog puta vićenja, ona je nije uzela i ako je to njena dužnost, jer je majka trebala preko tog organa da uloži žalbu, izgovor službenici je bio da ne veruje da će žalba stići na pravo mesto. Majka nije odustala i otišla je direktno do Ministarstva rada i socialne politike i tamo predala žalbu... Avaj žalba je predata na vreme ali socialni službenici na papiru postavljaju pitanje zašto je majci trebalo toliko vremena da preda žalbu, tvrdeći da najverovatnije nije bila pri sebi zbog narkotika... i ova priča se može otegnuti u par stranica foruma ali nema svrhe... Čisto je ovo bilo informativno obaveštenje kako socialna služba štiti interese deteta... koje je u medjuvremenu u domu preležalo boginje, stomačni virus, par prehlada itd.. A kod majke dete nije primilo ni jednu jedinu inekciju za 6 godina... toliko o interesima dece i najboljim namerama službenika...