Istraživači kembridžskog univerziteta otkrili su novo psihološko stanje po kom oni koji pate postaju
ophrvani anksioznošću, osećajem krivice ili dosade kad treba da upravljaju svojim novcem.
''Fobija pogađa 20% populacije.
Trećina anketiranih bi radije posetila zubara nego sela da se pozabave svojim finansijama.''
citat iz lista Gardijan
Spadate li u tih 20 %?
P. S. Priznajem da sam i ja jedan od tih ali još veću fobiju imam kad treba da vadim ličnu kartu.
averzija na ekonomisanje
Napisano: 12.02.11, 09:10
Najorginalnija tema na forumu koja me je s jedne strane nasmejala a sa druge strane zabrinula jer imam sve simptome! Da li posedujes informaciju na koji način se izboriti sa ovom fobijom?
Napisano: 12.02.11, 18:13
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 12.02.11, 18:14
bombonjerica, on 12.02.11, 09:10, said:
Najorginalnija tema na forumu koja me je s jedne strane nasmejala a sa druge strane zabrinula jer imam sve simptome! Da li posedujes informaciju na koji način se izboriti sa ovom fobijom?
Oh, vrlo lako, samo ne znam da li ćeš biti zadovoljna odgovorima jer su svi slični: treba pametno da se udaš za nekoga
ko ne spada u tih 20% ili ima previše love.
Ne predlažem moje rešenje, jer uvek ne uspeva, da u slučaju starta fobije obećaš sebi zadovoljstvo jednom
dobrom kaficom ili coca colom i kreneš, kao usput, da razmrsuješ finansije.
Pozz
Napisano: 06.03.11, 19:44
Nisam znala da postoji i ova vrsta fobije, ali eto otkrih je ovde...
Nazalost, jer se i te kako tu pronalazim. To pitanje uvek odlazem koliko god je moguce, pa onda se trudim da zaboravim, kao ne mislim a znam da moram..i sve tako. I onda na kraju, nesto se na brzinu preracunam, sto pre da zavrsim i pobegnem od tih misli...
...always look on the bright side of life... :)