Muzika kroz vas zivot

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Od kolevke pa do sada...

#1 boki_ns  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Grupa: Član
  • Poruka: 39
  • Pridružio se: 31.01.11
  • Pol:muški

Napisano: 09.02.11, 20:29

Kako se kretao vas muzicki pravac od malih nogu? Dakle, prva grupa ili pevac uz kojeg ste poceli da pevusite, skakucete... Ko je imao uticaj na vas muzicki ukus?

Kao i vecina klinaca moj muzicki zivot se poceo sa Ribljom corbom, Merlinom, Plavim orkestrom... To je sto su matorci imali i cega se secam. To je bilo krajem 80 i pocetak 90-ih. Posle toga slusao sam samo Riblju corbu i Zabranjeno pusenje. Prijatelj je imao sve njihove albume i posto sam vecinu vremena provodio kod njega i ja sam presao na tu stranu. Kraj osnovne i pocetak srednje skole obelezila je Metallica. Onda sam redovno pratio na tv-u muzicku emisiju Hit Depo. Tu sam se vrtio oko U2, Maddone... Pesma The memmory remains - Metallica me odvela na tamnu stranu. :)
Od celog drustva samo nas dvojica smo slusali metal. U pocetku trash, pa brutal, onda gotic i zavrsio sam na power metalu. Nakon par godina metal polako pocinje da izbledjuje i vracam se na stari yu rock - Crvena jabuka, Parni valjak, Prljavo kazaliste... Tu sam se zadrzao jedno vreme dok nisam kod burazera cuo par trance pesama. Od tada pa evo i dan danas 99% muzickog vremena provodim uz trance. U onih 1% ulazi od svega pomalo. Narocito mi prija kad vozim bicikli jer prosto odmorim mozak na duge staze ili kad nesto radim na racunaru pa me zabavlja a ne ometa mi paznju.

U buducnosti sebe i dalje vidim sa slusalicama u usima i trance muzikom. :)
0

#2 Boginja  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Moderator
  • Poruka: 1009
  • Pridružio se: 08.01.11
  • Pol:ženski

Napisano: 26.02.11, 15:27

Ovu poruku je izmenio Boginja: 26.02.11, 15:29

*
POPULAR

ehm... od malih nogu mi je (od izlaska iz porodilista) serviran hard rock.. pop.. blues... nista manje :) Umesto crvenkape majka mi je za uspavljivanje citala Stairway to heaven, ali prevod... Blind man... prevod.. bilo je to simpaticno, bila sam mala i to mi je bas u secanju... Uz tu muziku sam brzo naucila i da komuniciram na engleskom, ali mi je isto tako poznavanje hard rocka i tako toga donelo muke u sporazumevanju sa decom koja su nosala barbike u obliku Lepe Brene, i velichala Dzeja... kada je izasao film Terminator 2, tada sam poludela i za gansima, bila je to pesma You could be mine ;) od tada pocinje malo cvrsca varijanta.. malo experimentisanja, (e da nisam napomenula da su mi se jedno 2 - 3 meseca svidjali New kids on the block, i grupa Ruz... Plavi orkestar mi je jos uvek cool :) tako da je krenula i Nirvana, pa Metallica i Maideni (standardan sled) e onda sam otkrila Malmsteena i Helloween u istom periody, pa gery-ia pa sam pocela i sa power metalom... (i sve to do 16 godine) i onda nastavila... u tom smeru :) oko 18. experimentisala sa death i black bendovima ali brzo sam skapirala da je to buka koju ja ne razumem :) i naravno nastavila da volim ono sto sam volela i ranije + neke novije super bendove u koje sam se zaljubila.

Danas vec, , slusam i pop, volim i muziku tipa Dead Can Dance i sacred spirit... adiemus.. ima milion pravaca u kojima mogu da se nadjem i mislim da cu tek pronalaziti super zanrove u kojima moze da se uziva...

a da, da napomnem da volim i nas etno, ovo sto radi Bilja Krstic, naleti i po koja narodna da mi je bas super.. mislim da sam vremenom malo smeksala i prosirila vidike...
"ako verujes u postojanje coveka, neminovno moras verovati i u postojanje djavola.." by Boginja

!!! YOU HURT ANIMAL - I HURT YOU !!!
1

#3 Mara  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Grupa: Član
  • Poruka: 3085
  • Pridružio se: 12.05.11
  • Pol:ženski

Napisano: 25.01.12, 10:51

Odrasla sam na dobrom starom R'N'R -u i ljubav prema tom muzičkom pravcu zadržala.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu