Da dete bolje jede

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Šta raditi kad dete slabije jede? Ako dete slabije jede, ne treba mu davati hranu između glavnih obroka, naročito ne slatkiše koji su bogati kalorijama, a nutritivno su siromašni.

#1 Lady Luck  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Grupa: Član
  • Poruka: 89
  • Pridružio se: 15.09.07
  • Pol:ženski

Napisano: 15.01.08, 13:20

Evo i odgovora na pitanje moje prijateljice, pa da ga i postavim za nekoga drugog...

Moje dete slabo jede i često odbija hranu. Šta da radim?

Uzrok slabog apetita kod deteta može biti jednolična ishrana i loše navike u uzimanju hrane.
Kad dete jede na silu, sokovi za varenje ne luče se pravilno. Zbog toga hrana dugo ostaje u želucu, a pogled na nju detetu izaziva mučninu.
Ako dete slabije jede, ne treba mu davati hranu između glavnih obroka, naročito ne slatkiše koji su bogati kalorijama, a nutritivno su siromašni. Pripremajte s njim ručak i videćete da će pogrickati polovinu povrća koje s vama oljuštiti. Takođe, obrok morate da mu pripremite tako da on privuče dete svojim izgledom i bojom. Ukoliko dete i pored svega ne napreduje, pivski kvasac je idealan dodatak jelu. Treba ga redovno davati deci jer pozitivno utiče na fizički i mentalni razvoj i stimuliše glad.
0

#2 Gazaphuli  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 88
  • Pridružio se: 19.11.07
  • Pol:ženski

Napisano: 16.01.08, 11:31

Sport je majka-Mara za sve male mrljavce...
Odkad mi sin trenira plivanje (od svoje 4-e godine) cak i sam trazi da jede!!!
A ranije je svaki rucak bio mucenje za nas oboje..
0

#3 Zorz  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 78
  • Pridružio se: 09.02.08
  • Pol:muški

Napisano: 28.03.08, 00:06

Samo strpljenje
Samo gledaj pravo i ne osvrći se u prošlost!

Uspešan znači biti HRABAR da pokuša!
0

#4 Lili Pa

• Grupa: Gost

Napisano: 02.11.09, 11:37

Ovu poruku je izmenio Lili Pa: 02.11.09, 11:38

16ogodišnjaci!!?? :ok: Oni su u fazi kad nema šanse da ih čovek natera da jedu, osim lukavstvom.. :music: A kad ni to ne upali pribegavam starom dobrom oprobanom receptu-uceni "! Ako ne jedeš, nema izlaska(odlaska, dolaska itd.)!!"
Šalu na stranu, kad mi je dete bilo malo nije bilo nikakvih problema oko hrane. Znalo se kad su obroci i to se poštovalo bez pogovora. Domaća, raznovrsna hrana uvek lepo i ukusno pripremnjena i postavljena.
Danas?? Katastrofa! Neće ovo, ne voli ono, nije gladna, hoće sve ono što nije za nju dobro:palačinke sa nutelom u poo noći, lazanje 7 puta nedeljno...
Ponovo sam u situaciji da smišljam jela, aranžiram ko za slavu i opet moram da teram da se jede supica, čorbica, povrće..
Nadam se da će i ova faza proći pa da živimo ko sav normalan svet!
0

#5 Pumpkin  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1743
  • Pridružio se: 10.10.09
  • Pol:muški

Napisano: 02.11.09, 18:53

Hoće proći će ta faza... samo ne znamkoliko ćeš ti biti normalna kada to dočekas... he, he, he... ima moja sestra dve takve kod kuće... neverovatno je koliko vole sve šta ne treba.
I'm always looking for the sun...
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu