Dragi članovi, prijatelji, roditelji...
Danas 8.2.2011. godine je predstavnik, glavni instruktor, osnivač kluba Aleksandar Petrović, saslušan pred prekršajnim sudijom Suda u Pirotu i nakon saslušanja nezvanično saznao da će biti kažnjen sa 20.000 dinara kao fizičko lice, a klub koji vodi već 8 godina kazniti sa 100.000 dinara. ZAŠTO?! Evo zašto...
Aprila meseca 2010.godine budžet Republike Srbije je bio malo manje tužan nego danas, ali i tada su im trebale pare pa su se drznuli da učine neshvatljivo i bolesno za zdravu logiku i normalne ljude, ali u Srbiji se može.
Naime, inspektorka iz Okruga Pirot je pozvala predstavnika kluba, gore navedenog okrivljenog, i saopštila mu da je prekršio Zakon ooglašavanju naše drage domovine, time što je propagirao sport u školama, lepio sa svojim učenicima postere na kojima je bila informacija o tome šta se trenira, gde se trenira i u kojim terminima, kao i kontakt informacije za zainteresovane. Po Zakonu naše drage domovine, sport je strogo zabranjen za maloletna lica pa zato i ne sme da se propagira u školama i predškolskim ustanovama. Objašnjeno mi je da sam trebao da nosim flajere i postere u udruženje penzionera, a oni se četvrtkom skupljaju u svojim prostorijama, ali samo ako nisu atmosferske prilike takve da im proradi reuma ili da nabiju visok krvni pritisak, koji jadnici pripisuju godinama, a nisu u pitanju godine nego likovi sa televizije, pacijenti u emisijama insajder, ključ, upitnik...
Pre nego odustanete od daljeg čitanja ovog teksta i pomislite da sam počeo da lupetam, zamoliću Vas da pročitate član Zakona naše drage domovine koji je naš klub prekršio:
Član 85
Zabranjeno je oglašavanje u školi, predškolskoj ili drugoj ustanovi namenjenoj maloletnimlicima, osim ako oglasna poruka služi zaštiti opšteg interesa i interesa maloletnog lica i ako ne preporučuje određenog proizvođača proizvoda ili davaoca usluge.
Prvo ćete pomisliti, kao i ja, kako je lepo formulisan, jako kratak i jasan, ali samo gospodi koja sebe nazivaju prekršajnim sudijama. Prekršajni jesu, ali sudije nisu. Kada Vas neka muka naterada Vas oni vide i saslušaju, treba da znate da ćete biti kažnjeni u svakom slučaju, ako ste već dogurali do njih, pa taman spasili i bebu iz zapaljene kuće, jer ako je neki inspektor primetio da pre toga niste otišli u poresku inspekciju i najavili da ćete uleteti u zapaljenu kuću da bi spasili dete, teško Vama kad izađete iz vatre... Tako je i predstavniku kluba objasnila, nazovi sudija, (pre bih rekao dželat, koji te oceni od glave do pete koliko si platio krpice koje nosiš pa te u zavisnosti od toga i kazni, pošto je naša draga domovina tako dobra pa je kazne za ove prekršaje stavila od do, uzavisnosti od toga da li nosiš Nike, adidas ili neke patike sa pijace...) da kada je predmet došao do nje ona mora da kazni klub, a kako klub nema pravnika kao zaposlenog, onda će kazniti i predstavnika jer je završio građevinski fakultet, na grešku, jer nije znao da će zemlja zapasti u ovakvo s(t ili r)anje pa neće biti posla za nikoga, a trebao sam da upišem prava (ipak je moj pokojni deda bio u pravu), onda bih izbegao ovu kaznu od 20.000, malo li je, ali ja sam kriv, pošteno...
Kaže prekršajni dželat da sam trebao da odem prvo u poresku inspekciju i zatražim dozvolu od njih da idem u osnovne škole i reklamiram klub. Zamislite šta bi mi oni tamo rekli da sam to uradio, a ona jadna bi išla da se prijavi i da pita da li može...
Interesantno je znati da je ovu kaznu popio samo AIKIDO KLUB "TENSHIN" iz Pirota. Kako i zašto?!
Odmah posle razgovora sa inspektorkom, kada mi je rekla da sam "public enemy" naše drage domovine, zvao sam prijatelje instruktore i osnivače aikido klubova širom naše drage domovine... Možete zamisliti, njihovi posteri i dan danas stoje u školama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Prokuplju... U ovim gradovima su inspektore doveli sa Marsa, pa oni misle da je sport dobra stvar za decu...
Kada sam o to rekao našem dželatu u Sudu u Pirotu, opet je usledilo objašnjenje da je Zakon jasan i da se vidi da sam ja tu radio protiv države i da moram da budem kažnjen, inače kad bi svi tako reklamirali sport u školama, zamislite mnogo više dece bi se bavilo sportom, pa zaboga šta će fabrike cigareta i alkohola i ljudi koji to diluju i sve i svašta pored toga... Morali bi i oni jadni na biro, pa da slušaju predavanja kako da nadju posao, da kako kaže onaj naš (malo)UMNI političar, jedan iz grupe gejeva: " Ne čekajte da posao nađe Vas, nego Vi morate da tražite posao! " Al čovek završio visoke škole pa zna sve...
Na kraju mogu Vam reći da se osnivač zareko da će kaznu odležati ali je ni pod kojim uslovima neće platiti, taman došao i predsednik da mu se izvini, pošto ima običaj da to radi...
Jasno su nam poslali poruku da smo pogrešili što smo se registrovali u Ministarstvu sporta i time povećali mogući iznos donacije za budžet naše drage domovine koji s vremena na vreme mora svako da plati da bi penzioneri, na tri meseca čini mi se, primili povišice od 200 dinara kako bi pratili inflaciju i ne bi pomrli od gladi, ili je to možda da bi mogli da plate TV pretplatu, nisam siguran.
Na kraju, klub neće prestati sa radom, sve dok ne dođe policija i oduzme nam dodžo (sala za vezbanje), mada mora cela četa da dođe jer smo opasni ima nas 30, uglavnom fanatici, visine 105 do 130 cm uvek na treningu vidno nervozni jer su prekinuli gledanje Sunđer Boba i morali da dođu na trening... Ali onda će nam svanuti, krećemo sa radom na crno pa nam nemogu ništa, kao i svi pametni ljudi u ovoj našoj dragoj domovini.