drvene igračke za decu
Napisano: 07.02.11, 19:47

POPULAR
Sve se pretvorilo u neku plastiku koja začas popuca, pa onda bacaj, ili čudno miriše(smrdi), i naravno sve je made in china.
Klinci ko klinci čim izadje reklama za neku novu igračku, kao hor:kupi miiiiiiiii.
Puna soba igračaka, a u stvari retko koja je čitava, pa onda bacaj da se ne poseku na ono oštro, skupljaj parčiće.
Verovatno nisam jedina mama koja to radi.
Tragajući po netu, naletim na drvene igračke i onda ja počnem da vičem "oću to". Medjutim, cena igračke i nije velika da živim tamo negde daleko, ali kad dodam cenu transporta, katastrofa. Nagovorim, ja mog dragog muža da on lepo sidje u radionicu i proba da napravi nešto.
Pošto inače voli da stalno nešto čeprka, eto mu prilike. Usaglasimo ideje, prvo treba da napravi automobilčić od drveta. Posle par dana, donese on gotov primerak i klinci se oduševe. Sad kad je tata u radionici, to lete predlozi na sve strane. I oni crtkaju šta bi tata mogao da napravi.
Naravno, igračke nismo hteli da bojimo već smo ih ostavili da budu čisto drvo.
U nekoj našoj šetnji pre neki dan, naletimo na prodavnicu igračaka, kad sam ušla imam šta i da vidim. Cena jedne kućice za lutke da te "strefi srčka". I naravno sve je uvoz Made in Taiwan.
Mene zanima koliko nas u stvari kupuje ili ima drvene igračke?
Napisano: 08.02.11, 11:00
ja sam mojoj devojčici kupila drveni vozić, postoji kod nas neka marka pino toys, ali su farbani, trebalo bi da je ta farba netoksična, ali ko zna... naravno made in china.
Napisano: 08.02.11, 12:29
Ledena, on 08.02.11, 11:00, said:
ja sam mojoj devojčici kupila drveni vozić, postoji kod nas neka marka pino toys, ali su farbani, trebalo bi da je ta farba netoksična, ali ko zna... naravno made in china.
Hvala hvala.
Ta farba je i nama predstavljala najveći problem. Otkud ja znam da li su stvarno izvršeni atesti, da li je farba toksična ili ne. I ono što ja ne volim, ako je drvena igračka pa šta će joj onda metalni ili plastični delovi.
Ovo je brodić od pre neko veče:
Napisano: 08.02.11, 14:20
Ovaj vozić nema ništa sem drvenih kockica, pravougaonika i krugova od kojih se sklapa, ali je ofarban... postaviću sliku kad budem pronašla sve delove da vam dam ideju:rolleyes:
Napisano: 08.02.11, 16:17
Sad je dobio ideju da princezi napravi kućicu za lutke. Videli smo u nekom tržnom centru, kućicu ali joj je cena 27000-, što smatram da je previše.
Napisano: 08.02.11, 16:39
Ilijana Dragovic, on 08.02.11, 16:17, said:
Sad je dobio ideju da princezi napravi kućicu za lutke. Videli smo u nekom tržnom centru, kućicu ali joj je cena 27000-, što smatram da je previše.
Divne su vam ove igračke i blago vama kad imate tako umešnog tatu. Ali ni one pino toys nisu loše. Mi imamo puno njihovih igračaka (voz, alat, terazije, auto, slagalice...) i prilično mi se sviđaju. Ne znam da li su boje toksične, ali ne skidaju se ni posle više meseci svakodnevne upotrebe, čak smo ih i kvasili i ništa naročito se nije desilo... A i cena nije prevelika, npr. komplet vozić (lokomotiva i 2 vagona) sa prugom i nekim kućicama i drvećem i saobraćajnim znacima košta oko 2700 din., što stvarno mislim da nije previše.
Napisano: 08.02.11, 19:08
Napisano: 08.02.11, 19:25
Definitivno je pravo zadovoljstvo praviti nešto za klince. S tim što sad nas troje po ceo dan smišljamo šta da tata napravi. A, tek kako im oke zasijaju kad je igračka gotova!!!
Sinoć sam i ja dobila mali drveni poklon. Srce. Sitnica, koja me oduševila. Postaviću sliku, samo da je smanjim.
Napisano: 08.02.11, 19:45
Napisano: 08.02.11, 20:20
Nažalost, imao je veliki porodični gubitak i jednostavno iskazivanje emocija mu i nije jača strana.
Ali, opet, sve ono što je maštao kao klinac sad prenosi (prenosimo) na decu:privrženost porodici, i da smo uvek upućeni jedni na druge, da smo bliski...
#17 Mara
Napisano: 08.02.11, 20:58
Jana DM, on 08.02.11, 20:20, said:
Nažalost, imao je veliki porodični gubitak i jednostavno iskazivanje emocija mu i nije jača strana.
Ali, opet, sve ono što je maštao kao klinac sad prenosi (prenosimo) na decu:privrženost porodici, i da smo uvek upućeni jedni na druge, da smo bliski...
Treba li nešto više za zdravu, normalnu porodicu? Iza svega stoji veeelika ljubav (možda ne izgleda kao u romanima, ali je prava), čak da srce i nije napravljeno, dovoljne su igračke i trud da se ispuni svaka vaša želja... a srce je "pride"!!
Napisano: 10.02.11, 18:56
Aj dobro, bolje i to nego nešto drugo...
Ovako eno ga, pravo s posla u radionicu i pravi klincima džidžabidže.
Ovo je od sinoć.
Uskoro ću moći sve klince u komšiluku da snabdem s igračkama.
Napisano: 10.02.11, 20:29
!!! YOU HURT ANIMAL - I HURT YOU !!!
Napisano: 10.02.11, 21:53
Nama su klinci 11 i 8 godina. Sad uživaju u ovim drvenim, i njihovi drugari kad dodju oduševe se. Neke mame su me pitale, a gde ste ih kupili. Kakva kupovina, ovako znam šta je, s čim se igraju. Evo upravo crtamo kako da napravimo kćerki kućicu za lutke i sinu garažu za automobile. A, kad to uradimo (nadam se uspešno), planiramo da napravimo (ja dajem predloge, muž pravi) kućicu s penjalicom za mače.