Unuk Josipa Broza Tita najavio osnivanje komunističke partije
Napisano: 03.02.11, 11:57
Koliko će se uzburkati javnost sa pojavom komunitičke partije čiji je osnivač Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita? Kakvo je vaše mišljenje o tome?! Da li je to uopšte potrebno Srbiji?
Napisano: 03.02.11, 23:11
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 03.02.11, 23:11
Nema spora oko toga da će 'omraženost' socijalizmom trajati neko dugo vreme ali će se teško zaboraviti dobre
strane socijalizma: socijalna država, besplatno zdravstvo, besplatno školstvo, gušenje svakog šovinizma i ono
najvrednije -prestanak međusobnih ratova svih naroda koji su živeli u višenacionalnim državama Kine, SSSR-a i
Jugoslavije.
Mislilo se da su to tekovine koje se ne mogu izgubiti!
Budućnost neće iznedriti Joška Broz i njemu slični- biće to pokret u dalekoj budućnosti, neminovan ali dalek.
Još se nije postiglo suštinsko -budućnost u kojoj će tehnološkim napretkom biti odvojen rad od zarade, kao sex od rađanja.
Sve manje će se fizički i sve više intelektualno raditi -biće to prirodan društveni proces u imaštini!
Dotle?
strane socijalizma: socijalna država, besplatno zdravstvo, besplatno školstvo, gušenje svakog šovinizma i ono
najvrednije -prestanak međusobnih ratova svih naroda koji su živeli u višenacionalnim državama Kine, SSSR-a i
Jugoslavije.
Mislilo se da su to tekovine koje se ne mogu izgubiti!
Budućnost neće iznedriti Joška Broz i njemu slični- biće to pokret u dalekoj budućnosti, neminovan ali dalek.
Još se nije postiglo suštinsko -budućnost u kojoj će tehnološkim napretkom biti odvojen rad od zarade, kao sex od rađanja.
Sve manje će se fizički i sve više intelektualno raditi -biće to prirodan društveni proces u imaštini!
Dotle?
Napisano: 14.02.11, 00:56
Simpatican mi je taj lik Joska Broz, stvarno. Slusao sam ga vise puta na tv-u, nema lose stavove i nema cak ni los socijalni program, ali mislim da od tog posla nema nista. Trenutno ga podrzava neka sacica ljudi, vise avanturista i nostalgicnih komunista, koja cini mi se da se vise nesto blesavi i uziva u tim paradama i mini-mitinzima Joske Broza uz prisecanje na nekadasnje vreme pod rukovodstvom njegovog dede. U predhodnom postu profesora Cobre, moram se sloziti oko jedne stvari, a to je da je sadasnja omrazenost prema socijalizmu(mozemo reci prema komunizmu) cini mi se nekog vremenski ogranicenog tipa, jer ce sigurno doci do toga da se u bliskoj buducnosti ljudi ponovo uhvate za neku novu ideju i pravac koja ce im doneti upravo ono sto zele, a to je socijalni mir, razne mogucnosti i ostalo, onda mozemo da ocekivati da se taj pravac i vrati, ali ne pod nazivom "Novi komunizam ili socijalizam", vec sa nekim novim nazivom i parolom.