Rad u inostranstvu- istina ili laž?

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Da li verovati konkursima za rad u inotranstvu objavljenim u novinama?

#1 bombonjerica  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Grupa: Član
  • Poruka: 27
  • Pridružio se: 30.01.11
  • Pol:ženski

Napisano: 02.02.11, 00:19

Da li ste nekad imali negativna iskustva oglašavanjem na konkurs koji nudi posao bebisiterke u inostranstvu?
0

#2 Milica  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1046
  • Pridružio se: 15.09.07

Napisano: 02.02.11, 13:24

Nisam imala iskustva, ali sam citala za razno razne prevare koje su se desavale sa tim radom u inostranstvu.
Od toga da nisu mogli da obezbede normalne uslove za zivot, do toga na ih nisu isplacivali na vreme itd.
0

#3 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1587
  • Pridružio se: 04.08.10
  • Pol:muški

Napisano: 02.02.11, 16:07

Procitajte moj odgovor na temu:agencija Agave, koju je Baptista otvorio i nadam se da cu vam bar malo pomoci na tu temu.
0

#4 Били Питон  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Grupa: Moderator
  • Poruka: 617

Napisano: 02.02.11, 17:52

Мој буразер је био Америци и радио тамо преко агенције неке... Њему је било одлично, зарадио је доста пара, донео брдо ствари, тамо је живео лепо. Жалио се на храну њихову и посао је мало напоран али јбг где није... Био је предпрошле године на 3 месеца и прошле године на месец дана, и опет иде сада у марту или априлу. Ако вас занима нешто одређено питајте...
0

#5 SLD  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1957
  • Pridružio se: 30.08.09

Napisano: 02.02.11, 21:00

Radio je kao baby sitter preko agencije?
Pripreme za leto: www.youbodybuilding.com
Kad sve saberem, oduzmem se.
0

#6 Били Питон  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 02.02.11, 23:06

View PostSLD, on 02.02.11, 21:00, said:

Radio je kao baby sitter preko agencije?

Хехе, није тај посао углавном девојке раде, возио је рикшу у Сан Дијегу..
0

#7 SLD  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1957
  • Pridružio se: 30.08.09

Napisano: 02.02.11, 23:20

Sad mi lakše.. :)

Svi ti poslovi za koje su potrebni ljudi sa strane su upola plaćeni, čak ni stranci iz iste zemlje neće da rade
za tu cenu pa se zato traže od preko. Uglavnom su to velike kompanije koje gledaju da maksimalno smanje
budžet na osoblju ali se radi kao za full platu.

Što se tiče čuvanja dece to niko normalan ne traži - apsolutno.
Pripreme za leto: www.youbodybuilding.com
Kad sve saberem, oduzmem se.
0

#8 Genie  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 929

Napisano: 03.02.11, 11:28

Bili Piton jel radio preko neke agencije ili ga je neko pozvao ''u goste'' pa ostao da radi?

Imas li neke informacije kako je dosao do - imati posao u U. S?
0

#9 Били Питон  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 03.02.11, 11:39

View PostGenie, on 03.02.11, 11:28, said:

Bili Piton jel radio preko neke agencije ili ga je neko pozvao ''u goste'' pa ostao da radi?

Imas li neke informacije kako je dosao do - imati posao u U. S?

Преко агенције је све ишло. Ево овде ти све пише...
http://www.facebook... 177351952275792
0

#10 alanya  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 537
  • Pridružio se: 12.11.10

Napisano: 03.02.11, 12:16

Лично не верујем у то што се рекламира преко новина или по нету за дадиље у Америци.
Не знам никога ко је радио у Америци, а да није био са мог факса и ишао на она студентска лета тамо да ради.
Што се тиче неких других послова, у зависности од земље и посла верујем. Примера ради, разговори за посао у Катру. Сестрина другарица ради као стјуардеса за њих већ годинама, тачан број не знам сада, а не желим да лупим глупост.
Знам да је пре неколико дана био у Београду организован конкуст за рад у Катру.

Главне разлике код превара и правих ствари су " детаљи ". При јављању, ко плаћа који део, од кога се наплаћује проналазак посла ако је преко агенције - мора од послодавца, не оног ко тражи посао...
0

#11 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 03.02.11, 12:22

Rad u Kataru i Dubaiju su tacni, ali kao sto kazes za devojke koje dobijaju posao stjuardese. Sestrine drugarica je tamo vec dve godine, lepo radi, koliko sam mogao od nje da saznam. A, kako je do tog posla dosla, to ne znam. Svako se dovija na svoj nacin.
0

#12 alanya  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 03.02.11, 12:26

А, не. Нисам мислила само на девојке! Оно што сам навела, сам навела јер стојим иза тога јер знам.
Оно што такође знам јесте да није само посао у авио компанијама оно што се тражи напољу. Тачније тамо.
0

#13 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 03.02.11, 13:12

Razumeo sam, nema frke, prokomentarisao tvoj odgovor na postu "Aplikacije za posao". :good:
0

#14 Genie  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 03.02.11, 14:11

Moja sestra od tetke je otisla nakon zavrsenog fakulteta u Filadelfiju da radi kao cuvar na bazenima. Ostala je tamo posle 6 meseci na crno i udala se za nekog lika, zbog papira. Sve je to uradila preko neke drugarice koja je vec isla pre toga u Ameriku i poznavala je proceduru. Mislim da je neka agencija bila u pitanju jer su joj trazili 2500$, nije bila prevara.

Koleginica sa fakulteta je aplicirala za stjuardesu - neka firma iz Dubai-a. Bila je na razgovoru sa milion ostalih nasmejanik tipova i devojaka, uradila super fotke, malo zeznula na engleskom ali nije prosla. Mada, dobro je znati da to nije prevara, njena drugarica je primljena.

Druga devojka je bila na razmeni studenata, i to ide ok, u vecini slucajeva ne zeznu nikog. Mada skoro je bila neka frka oko studenata koji su dovedeni u Ameriku a da nisu imali nikakve ugovorene poslove, i ocajan smestaj.

Ja sam npr bio u Rusiji, preko veze naravno, imao sam ugovoren posao, smestaj, hranu i nije bilo problema u tom poslovnom delu. Sve u svemu - Rad u inostranstvu je istina, ali...

1. Ako ste zeljni avanturizma i znate da se izvucete iz mogucih neprijatnih situacija

2. Ne smeta vam da rizikujete

3. Po preporuci, dogovoru

4. Znate nekog ko je vec isao i moze vam pomoci.

Ja sam sada u fazi - Rizikova bih.

Hvala alanya za informacije o istocnim zemljama, provericu.. pa ko zna :) S druge strane, tamo slabo znaju engleski :( Ili sam opet podlegao predrasudama!!!
0

#15 alanya  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 03.02.11, 15:51

Онај линк што сам ти послала јесте искуство жене која је у Оману већ 4 године. Ради као професор. Оно што је такође на том линку су и линкови агенција које раде у тим земљама на запошљавању високо школованих странаца.
Проверене су агенције, легалне и односе се на мушкарце и жене такође. Пошто видим да се доста женских примера наводи, па да не буде забуне. Тамо се такође налази да је та жена поставила како се пише пропратно писмо када шаљете биографију на нечију адресу, на енглеском...

Жена је описала живот и рад у земљама Блиског Истока, тако да се из прве руке добуја поглед у то, ако неко оде тамо да ради, са чиме ће се сусрети.
Оно што она увек напомиње јесте да, ако вас обавесте из неке од агенција или директно послодавац да су заинтересовани на пословну сарадњу, они сносе све трошкове! Виза, пут, смештај, школа за децу... све сноси послодавац!

Ја не радим тамо, ја радим у Турској па је доста другачије.
0

#16 Genie  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 03.02.11, 16:23

Jel ima ko iskustva sa Grckom ili Maltom?
0

#17 alanya  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 03.02.11, 16:33

Сестра од друга моје сестре ради у Грчкој, у хотелу. Тамо је ишла на праксу док је студирала. Завршила је туризам. После тога су одлучили да је задрже кад заврши факс.
Тренутно се пакује за још једну сезону. Она је лично презадовољна тамо.
0

#18 Nenad 1977  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 03.02.11, 22:47

Moja rodjena sestra svake godine od jula do oktobra ide na jug Nemacke, Bavarska, da radi u hotelu gostionici. Otisla je tamo pre dve godine, a radila je i prosle(zvali su je ponovo). Znaci dve sezone. Kako je krenula, radice i trecu. Otisla je prvi put, da radi kao student, jer je student nemackog jezika(ali i ona ga savrseno prica, kao srpski). Drugi put otisla je na njegov poziv(ali posto je student, to joj olaksava). Gazda joj je Nemac, mora da se zna nemacki jezik(ne knjizevni, naravno), ali osnovne stvari;casa, tanjir, i sve ostalo sto se tice ugostiteljstva. Za tri meseca uzme para, bolje da vam ne pricam, ... Kaze da nije med i mleko u Nemackoj, ali se moze pristojno ziveti i zaraditi od postenog posla.
0

#19 Genie  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 03.02.11, 23:57

Ovu poruku je izmenio Genie: 03.02.11, 23:57

Izgleda da je najpametnije spakovati kofer i pravac evropska unija... pa od lokala do lokala!
0

#20 Genie  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 05.02.11, 02:27

Danas sam malo istrazivao, i skapirao da je Slovenija za moju struku jako povoljna. Nemaju graficki fakultet, a ja imam diplomu :) Cene stanova od 250 -400 eura... Nasao sam i sajt za poslove i praticu sta se desava.

http://www.mojedelo.com/
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu