- 1
- 2
Karijera (pare) ili privatan život, prekovremeni rad ili slobodno vreme... Koliko Vam je važnija karijera od sopstvenog života?
Napisano: 17.09.07, 20:33
Сада се поставља питање: Да ли је боље радити 15 сати дневно за 950 еур или 8 сати за 600 еур? Колико су вам важне надуване ствари као што је каријера и као фора неки углед по цену остатка живота, или сматрате да ваше слободно време, кафана, жена, деца, фудбал... немају цену?
Napisano: 18.09.07, 20:01
Sala, zavisi sta volis da radis... i da li radis posao koji volis ili ne.
Nije bas sve u novcu, ali treba razmisljati i o nekoj buducnosti, zar ne?
Napisano: 18.09.07, 21:08
Napisano: 18.09.07, 22:46
#6 Aleksandar Lelik
Napisano: 19.09.07, 08:41
Napisano: 19.09.07, 08:54
Bolje malo manje para - ali i manje rada.
Napisano: 19.09.07, 08:58
Што ће рећи, синко ради колоко ти је воља... али МОЈЕ слободно време нема цену
Napisano: 20.09.07, 09:32
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
Napisano: 21.09.07, 19:18
Bjuti, on 14:38, 20. September 2007, said:
I onako su majke mnogo vise posvecene deci, a ocevi su uglavnom posmatraci!
Napisano: 21.09.07, 21:11
Napisano: 26.09.07, 11:17
Bjuti, on 22:11, 21. September 2007, said:
Nije bas tako, ali majke imaju glavnu ulogu u odgajanju i vaspitavanju dece.
Sigurno je i tebe mama ujutru budila, oblacila, hranila, menjala pelene, kupala... a tate to urade ponekad, cisto da malo pripognu ako bas treba.
Napisano: 01.10.07, 01:26
Napisano: 05.10.07, 23:30
Naravoučenije: Udri brigu na veselje, ništa ne može biti važnije od dragih osoba i vremena za uživanje.
Naravno, ne mislim da ne treba raditi, ali ne treba robovati poslu! Imam drugaricu, koja je uspešni menadžer i ne zna kako joj je ćerka već u pubertetu... Muža više i ne spominje... Strašno!
"Ne izjednačuj svoju vrednost sa time koliko uspešno obavljaš stvari u životu. Ti nisi ono što radiš. Ako si ono što radiš, onda si kada ne radiš... NIŠTA" (iz knjige "Svakodnevna mudrost za postizanje uspeha").
Svi su sigurno prošli (ili su još uvek u njoj) fazu dokazivanja na poslu i možda preteranih ambicija, zavisi doduše i od horoskopskog znaka (he, he). Poenta je što pre uspostaviti ravnotežu i naći druge stvari, koje vas mogu ispuniti i van posla, pre nego što se zastrani sa biznis akcijom i pre nego što se izgubi sopstveni identitet u višku lažnog predstavljanja, "samonapucanosti" i besomučne trke u dokazivanju (kome i zbog čega?)... Čak i odlični menadžeri ne treba da rade po 15 sati, valjda znaju da delegiraju poslove. A i obični smrtnici, radnička klasa, treba da imaju svoja prava i normalno radno vreme. Ko hoće da radi po ceo dan - treba i da prihvati odgovornost za takav izbor. Onda nema žalbi.
Napisano: 20.10.07, 18:17
Napisano: 26.10.07, 20:23
7:30h - dete ide u vrtic
8:00h - ja idem na honorarni posao
13:00h - ja idem na pravi posao
15:00h - dete se vraca iz vrtica
21:00h - ja dolazim sa posla
22:00h - dete ide na spavanje
Zakljucak: vidim ga ujutru kad ustane i uvece, nekih sat vremena kad ga uspavljujem -------------) i to sve za otprilike 250E
#18 sanjac
Napisano: 06.12.07, 15:20
Potpuno mi odgovara takav pristup. Moje slobodno vreme delim sa porodicom, prijateljima i svojim gradom, njegovim ulicama, kejovima, knjigama, kafama..
Napisano: 28.02.08, 18:45
Činjenica je da su ljudi ponekad spremni na sve ''za šaku dolara... '' ili koje god druge valute. Ja sam pristalica slobodnog vremena! Jer da ga nemam ne bih npr. mogao sada ovo da kuckam! Meni moje radno vreme odgovara (8-časovno + neki sitni dodaci koji se posebno plaćaju, tako da kad ostaneš, znaš zašto), a plata mi podmiruje potrebe tako da sam zaista potpuno nezvisan. Doduše, još nisam kupio stan i BMW, ali ne žalim se. Ipak, za svaki slučaj imam otkucan zahtev za prekid radnog odnosa za 2 slučaja: 1. Ako iskrsne podjednakko dobro plaćen posao za manje mog uloženog rada, ili 2. Ako iskrsne bolje plaćen posao za isto uloženog rada. I još jedna vrlo bitna stvar za mentalno zdravlje: radni kolektiv tj. ljudi sa kojima delim svoj radni prostor i vreme moraju biti takvi da mi ne izazivaju dodatno lučenje želudačne kiseline i želju da od nekoga napravim fresku. Zbog takve situacije sa kolektivom sam skoro bio prinuđen da promenim radno mesto i sad sam prezadovoljan... Dok i ovi ne počnu da me nerviraju... A onda sve ispočetka.
Pozz
Napisano: 04.06.08, 12:50
Međutim bez posla nema ni para, a kad imaš dete ono svakog dana traži više!
Radim u firmi 8 sati, kucam privatno i radim honorarno!
A u firmi plata kasni, neizvesnost idt.
Lakše je pričati onome ko nema decu i nije samohrani roditelj nego nama koji to jesmo i koji moramo iz petnih žila da se borimo za dobrobit svoje dece, jer ako ti nemaš, ono mora da ima!
- 1
- 2