Ministre lažeš li

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Šta kad se otkrije laž, dokle to ide, gde je mera, gde je kraj

#1 šamur  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Grupa: Član
  • Poruka: 1455
  • Pridružio se: 17.02.10
  • Pol:muški

Napisano: 06.12.10, 00:13

Sajt pištaljka je objavio privredne uspehe ministra Dulića.

Ministar Dulić, aktivni nesposobnjaković, koji je uspeo da potpuno zaustavi srpsko građevinarstvo i spreči dolazak stranih investitora i njihovih para u Srbiju, ministar koji zaštitu životne sredine rešava uništavanjem alohotnih ribljih vrsta, ortoped koji vodi ministarstvo iz oblasti o kojima pojma nema, ali je na žalost jako aktivan i donosi gomilu nesprovodljivih izakona, je vlasnik firme Dg comp. računari.
iz Subotice.

E sada, šta s tim.

Firma koja ima 17 zaposlenih posluje sa državom, odnosno državnim institucijama i državnim organima. Piše da je osnovana 22.05.2008 godine. Ostvarila je u toj godini prihod od preko 1.000.000 €, a uspeh je ponovila i 2009. god. E sada to i nije neki uspeh jer ministar kaže da mu firma posluje bez dobiti, što je tačno kada se pogledaju finansijski izveštaji. Firma sa 17 zaposlenih je ostvarila dobit 12.000 € u prvoj godini, odnosno 9.000 € u drugoj.
Mladi tridesetpetogodišnji ministar je ne samo nesposoban ministar nego i nesposoban privrednik. Svaki zaposleni mu donosi dobit 50 € mesečno, odnosno manje od 2, 5 € dnevno, a dobit mu iznosi fantastičnih 1% prometa.
Raditi sa državom i državanim institucijama i ostvariti ovakve finansijske rezultate je dostojno idiota.

Mada, možda je nešto drugo u pitanju, možda ministar nije glup, možda je pametan, čudo su ti državni službenici, ministri, umeju oni svašta nešto.

Ministre lažeš nas.
Koristiš ministarsku poziciju da radiš sa državom, a da državni službenici nabacuju posao tvojoj firmi, ne plaćaš porez, pričaš na televiziji da nemaš dobit a godišnje ostavljaš preko 100.000 € kao neraspoređenu dobit.

Dokle ćete bre ministri da nas lažete, pa nismo svi novinari koji ništa ne smeju da vam kažu u lice.

Više me je iznervirala novinarka koja celu njegovu priču proguta kao nešto najnormalnije. Ništa lakše nego ga ispreskakati, ako ti posao loše ide koji je tvoj kredibilitet, ako ti ide dobro zašto ne plaćaš porez, kakvu poruku šalješ kao ministar, kakav je obrazac ponašanja. Kako nisi u sukobu interesa, kakve veze ima što je po zakonu, a nije. Gde ti je ljudska moralna odgovornost, šta bi sa onim ugovorom sa narodom, dokle mislite da koristite privilegije i manjkavost zakona i sudskog sistema, o kojoj Evropi pričate.

Možemo da postavljamo ovakva pitanja, a možemo i da ćutimo i gledamo svoja posla.
Šta vi kažete?
0

#2 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 06.12.10, 01:02

View Postšamur, on 06.12.10, 00:13, said:

Dokle ćete bre ministri da nas lažete, pa nismo svi novinari koji ništa ne smeju da vam kažu u lice...
Više me je iznervirala novinarka koja celu njegovu priču proguta kao nešto najnormalnije. Ništa lakše nego ga ispreskakati...
Šta vi kažete?

Gde li su samo oni što imaju parolicu ''Samo vas gledamo''. Izgleda da su oni gledali kako se otima pa sad tako i rade.
Dotični g.svakom svojom reči se, kao u živom pesku, pravdajući se- sve više tone. Smeje se Neverni Toma u svakom od nas!
0

#3 šamur  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 10.12.10, 17:14

Zanimljivo mi je da nema komentara na ovu temu, čast izuzecima.

Da li to znači da smo oguglali i da im je sve dopušteno, ili jednostavno nema svrhe da se jedimo.
0

#4 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer

Napisano: 10.12.10, 21:49

View Postšamur, on 10.12.10, 17:14, said:

Da li to znači da smo oguglali i da im je sve dopušteno, ili jednostavno nema svrhe da se jedimo.

To je palo u oči i, meni neomiljenoj, voditeljki utiska nedelje-da vlada muk na temu tog ministra!
Meni se sve čini da je zavladalo zatišje pred buru kao pred pad Miloševića-narodu je dosta komentara-treba sve to posmenjivati!
Grešim?
0

#5 saveta  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2384
  • Pridružio se: 12.02.09
  • Pol:ženski

Napisano: 11.12.10, 13:47

Au, što ste se obrušili na jadnog čoveka.!
Pitate se da li je pametan ili glup. Verovatno je pametan kada kao ortoped po struci i bez stručnog znanja i prakse u dve složene i značajne obasti (prostorno planiranje i zaštita životne sredine), vodi ministarstvo i možda time na konkretnom primeru dokazuje Lenjinovu tezu da će u komunizmu, svaka kuvarica moći da bude ministar spoljnih poslova. Naravno, u komunizmu nema države kakvu savremeni svet poznaje ali su valjda ministri ipak potrebni. Da li mi imamo državu ili smo u tom komunizmu?

Pitate se da li se dotični moralno ponaša time što preko svoje firme posluje sa državnim firmama? Neću o tome, jer nemam dovoljno tačnih informacija.

Ali, svoj moral je dotični pokazao na mnogo upečatljiviji i po lošim posledicama, na mnogo teži način.
Sećate se da već godinama bivši vlasnici ili njihovi zakonski naslednici traže da im se vrati oteto , odnosno po zakonu, nacionalizovano.
I sve vlade od 2.000 godine pa dalje, obećavaju da će se doneti zakon o restituciji, da treba biti strpljiv, da je to komplikovano, pa je onda onaj ministar roker, valjda pred neke izbore, pozvao sve zainteresovane da do određenog roka prijave svoju imovinu na koju polažu pravo. I ljudi se ponadaše da će se taj problem rešiti i po običaju, bili su prevareni.

i konačno je problem skoro rešen. Naime, nekako u tišini, na predlog dotičnog ministra, usvoji se nov zakon p planiranju i izgradnji. Praktično, mnogi bivši vlasnici su tim zakonom izgubili šansu da u fizičkom obliku vrate svoju imovinu što je inače bilo moguće. sada mogu da očekuju da će možda ipak jednog dana dobiti nešto u novcu ili državnim obveznicama. Najbolji primer da država otvoreno obmanjuje je slučaj izgradnje stanova za tržište od strane države kao investitora jeste izgradnja na ogromnom plcu bivše kasarne 4 juli na Voždovcu u Beogradu. To zemljište je moglo da se vrati bivšim vlasnicima bez ikakvog problema u utvrđivanju da li su dosadašnji vlasnici objekata povećali vrednost imovine.
U mnogim slučajevima, nacionalizovane stambene zgrade su porušene i na tim placevima podignute višespratnice u kojima su stanari kupili ili otkupili stanove. Bivši vlasnici su kao razumni ljudi rekli-u redu, vratite nam samo vlasništvo na zemlji i neka nam stanari-vlasnici stanova, plaćaju zakup. Međutim, dotični ministar je taj problem rešio tako što je stanarima-vlasnicima stanova, poklonio i vlasništvo na zemljištu srazmerno udelu površine stana u ukupnoj površini zgrade.
Dalje, jednom broju investitora je dato gradsko građevinsko zemljište radi izgradnje u zakup u trajanju od najmanje 50 godina. To zemljište je sada kao vlasništvo poklonjeno investitorima objekata.
Posebno je interesantno zakonsko rešenje po kome vlasnici objekata koji su vlasništvo stekli u postupku privatizacije, mogu na svoj zahtev, postati i vlasnici zemljišta s tim što plaćaju tržišnu cenu po odbitku troškova pribavljanja zemljišta. Ko i kako utvrđuje tržišnu vrednost? Šta sve spada u troškove pribavljanja zemljišta?
Sada je jasno kao sunce da ljudi koji su za male pare kupovali propala društvena preduzeća (oronuli objekti i oprema i dr), znali su šta rade-oni nisu kupovali ta preduzeća ni njihove objekte i opremu već zemljište na kome su bili ti objekti. Ne znam samo da li su oni zaista tako pametni ili im je neko došapnuo da će jednog dana neki ortoped omogućiti da postanu i vlasnici skupog građevinskog zemljišta na atraktivnim lokacijama u gradu.
Onome kome nije bilo eventualno jasno, sada je verujem jasno što se vlasnik preduzeća Luka Beograd bori svim sredstvima da zadrži vlasništvo na preko sto ha gradskog građevinskog zemljišta na atraktivnoj lokaciji.

Pitanje je da li je moralno pokloniti tuđe drugome. Smatram da je to nemoralnije nego prodavati računare državnim firmama u Subotici.
0

#6 Branko Lori  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5401
  • Pridružio se: 21.12.08

Napisano: 11.12.10, 19:19

Ovu poruku je izmenio Branko Lori: 11.12.10, 19:20

View Postšamur, on 10.12.10, 17:14, said:

Šamure! U ovom centralističkom sistemu gde su sve poluge vlasti kod jednog čoveka (Još bez harizme, pogrešnog cilja i sumnjivih namera)
, a pošto više nemože da se skupi onolika rušilačka snaga koja ih je dovela na vlast., jedino nam ostaje da sačekamo izbore.
Biće mi krivo što će siči sa političke scene bez adekvatnih sankcija za sve svoje lopovluke, lažna obećanja i promašene političke poteze

Biće mi krivo jedino za Djilasa, Jeremića i još tu par normalnih ljudi, a sve ono ostalo je karijerna bagra!
UPOZNAJ TIŠINU I TMINU
0

#7 Zara  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1092
  • Pridružio se: 08.07.09

Napisano: 11.12.10, 19:30

Pa sta mi mozemo da uradimo?
Da gadjamo voditeljku paradajzom?
Da kazemo u fon da smo ne zadovoljni i da nam cekanje s pdveom, kosta ko mesecna pretplata za fon?
Da strajkujemo i ugasimo tv ili udjemo u parlament pa nas uhapse za kriminal i diverziju?
Da angazujemo propale sindikate i penzionere?
Prve korumpirane i druge preplasene?
Da strajkujemo gladju?
Pijaca je vec toliko skupa da strajkujemo i bez pompe i akcenta
Da sacekamo nove izbore i smenu?
Pa doci ce isti ili gori s istim ili gorim manirima, istim ili gorim programima i shemama.
Nama NE treba vlast, nego cast a toga nemamo poooodavno... cini mi se bar... sto ne znaci da sam u pravu?!
Mozda drugi misle drugacije ali ja vidim ovako!
0

#8 Branko Lori  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius

Napisano: 11.12.10, 19:38

Tačno Zara! Treba nam ČAST.
Ali mi smo odavno obesčašćeni i obespravljeni, a ovi samo još više produbljuju to.
Treba nam jak NACIONALNI prgram i ponos!
I hrabri mladi ljudi koji su u stanju da to sprovedu u delo.
UPOZNAJ TIŠINU I TMINU
0

#9 Zara  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 11.12.10, 19:38

*
POPULAR

Ja cu u znak protesta za sva desavanja na politickoj sceni, dati skroman doprinos i postaviti ovde pesmu koju sam napisala za vremena koja su sadasnja i ona buduca mozda... ko zna?

VREME CUDA

NEKO CUDNO VREME DOLAZI
BREME TESKO KLIZI PO NAMA
KAO GUSENICA NEKA

SLUZAVO, PODMUKLO
NECE SACEKATI KAJANJE

BESA U NAMA, POSAST VELIKA
BEZ DOKAZA I OPRAVDANJA

NEKO CUDNO VREME DOLAZI
VREME RASTANKA I SUZA
NABRAJANJA, NARICANJA
USUDA I BOLI

OKAMENJENI STRAHOM
GLEDAMO U SUNCE
U NJIMU VIDIMO
BOZIJI LIK

HOCE LI DOCI, POMOCI
VREMENU CUDA I NEZABORAVA?

MISAO DA NAM POTRAJE
ZIVOT DA NASTANE
BOL DA PRESTANE, ZAUVEK

N.
1

#10 Branko Lori  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius

Napisano: 11.12.10, 19:46

View PostZara, on 11.12.10, 19:38, said:

Ja cu u znak protesta za sva desavanja na politickoj sceni, dati skroman doprinos i postaviti ovde pesmu koju sam napisala za vremena koja su sadasnja i ona buduca mozda... ko zna?

VREME CUDA

NEKO CUDNO VREME DOLAZI
BREME TESKO KLIZI PO NAMA
KAO GUSENICA NEKA

SLUZAVO, PODMUKLO
NECE SACEKATI KAJANJE

BESA U NAMA, POSAST VELIKA
BEZ DOKAZA I OPRAVDANJA

NEKO CUDNO VREME DOLAZI
VREME RASTANKA I SUZA
NABRAJANJA, NARICANJA
USUDA I BOLI

OKAMENJENI STRAHOM
GLEDAMO U SUNCE
U NJIMU VIDIMO
BOZIJI LIK

HOCE LI DOCI, POMOCI
VREMENU CUDA I NEZABORAVA?

MISAO DA NAM POTRAJE
ZIVOT DA NASTANE
BOL DA PRESTANE, ZAUVEK

N.

Zara DIVNA SI! :girl_in_love:

UPOZNAJ TIŠINU I TMINU
0

#11 Zara  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 11.12.10, 20:09

Eto Branko, hvala ti. Mi smo dali protest:girl_haha:
0

#12 Branko Lori  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius

Napisano: 11.12.10, 20:16

Attached Image: tatijedobra.gifAttached Image: 401.png
UPOZNAJ TIŠINU I TMINU
0

#13 šamur  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 11.12.10, 21:13

Ovu poruku je izmenio šamur: 11.12.10, 21:16

View PostSaveta Petkovic, on 11.12.10, 13:47, said:

Au, što ste se obrušili na jadnog čoveka.!

Pitanje je da li je moralno pokloniti tuđe drugome. Smatram da je to nemoralnije nego prodavati računare državnim firmama u Subotici.

Čoveka ne poznajem lično, ali mi se mnogo zamerio i zbog građevine i zbog pecanja. Njegovo neznanje je antologijsko, a pri tome je vredan.
Čovek može da bude pametan ili glup, vredan ili lenj, ali nema pogubnije kombinacije od vredne budale.

Saveta, zakon o restitucije i privatizacija propalog društvenog sektora su druga priča, može da bude al ne mora da znači.
Ovde se radi o primitivizmu o bezobzirnom laganju, korišćenju visokog ministarskog položaja u svrhu ličnog bogaćenja i pri tome izvrdavanju plačanja poreza od strane člana vlade.
I kad se sve to objavi, on ladno nastavlja da laže i još kaže kako je sve po zakonu. I to jeste strašno, što je po zakonu koji oni sami donose.

View PostBranko Lori, on 11.12.10, 19:19, said:

Biće mi krivo jedino za Djilasa, Jeremića i još tu par normalnih ljudi, a sve ono ostalo je karijerna bagra!

Zašto Đilasa, pa on je možda najgori, a i najopasniji. On tek mlati pare i ne zna za dosta.

View PostZara, on 11.12.10, 19:30, said:

Pa doci ce isti ili gori s istim ili gorim manirima, istim ili gorim programima i shemama.
Nama NE treba vlast, nego cast a toga nemamo poooodavno... cini mi se bar... sto ne znaci da sam u pravu?!

Hoće, jer kod nas je sistemska korupcija i ni jedna vlast ne želi da je se odrekne.

Mislim da je korupcije uvek bilo i biće, samo je pitanje količine.
Nas osim sistemske korupcije izjeda ogromno neznanje pomešano sa bahatošću vladajuće strukture.

Problem sa Dulićem je što vodi izuzetno važno ministarstvo za stanovništvo ove države, a pri tome ne da ne zna koliko ne zna, nego on uopšte ne zna da tu ima nešto što treba da se zna.
On kao ministar i ne mora da zna, ali ta bahatost, arogancija, samouverenost bez pokrića, dovodi do toga da se donose zakoni koji su u praksi neostvarljivi i neodrživi.
Zaustaviti kompletnu privrednu granu koja je funkcionisala i trebala da bude pokretač društva, nije nimalo lako i jednostavno, ali on je to sa svojim ministarstvom uspeo.
0

#14 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer

Napisano: 11.12.10, 22:37

View PostZara, on 11.12.10, 19:30, said:

Da ne preterujemo: Ovi što su sada na vlasti - malo, malešno, malecko su bolji od onih pre!
Ako još pomisle da su nezamenljivi -jao nama!
Da mi njih malo smenimo da vide da baš ne mogu da divljaju, a i ove što ćemo da postavimo -da smenjujemo na vreme
pre nego što zabrazde sa lopovlukom!

Ko je za?
0

#15 Серафим  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 781
  • Pridružio se: 08.11.08

Napisano: 11.12.10, 22:37

View Postšamur, on 11.12.10, 21:13, said:

kod nas je sistemska korupcija i ni jedna vlast ne želi da je se odrekne.

Oво је кључна ствар и на жалост велика истина!
Упованије мојеОтец,прибјежишче моје Син,покров мој Дух Свјатиј, Тојице Свјатаја слава Тебје
0

#16 Zara  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 11.12.10, 22:46

Da ne preterujemo: Ovi što su sada na vlasti - malo, malešno, malecko su bolji od onih pre!

ps;ako nastave sa milimetarskim napredovanjem, do kraja ovog veka, napravice radikalne promene i ja im u to ime od srca cestitam vec sada.
Moj duh ce takodje biti zahvalan, negde u vasioni... iz prikrajka:girl_sigh:
0

#17 Серафим  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 781
  • Pridružio se: 08.11.08

Napisano: 11.12.10, 23:05

View PostZara, on 11.12.10, 22:46, said:

А у чему су бољи више су упропастили, задужили кредитима, осиромашили овај народ или мислиш сваким даном све више људи се пријављују за оброк у народној кухињи, наравно да су бољи добио је овај народ све оно што му не треба али никако посла и адекватну зараду... @Zara све су то иста го..а само различито изгледају и неки мање а неки више смрде!
Упованије мојеОтец,прибјежишче моје Син,покров мој Дух Свјатиј, Тојице Свјатаја слава Тебје
0

#18 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer

Napisano: 12.12.10, 18:57

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 12.12.10, 18:59

View PostZara, on 11.12.10, 22:46, said:

View PostSerafim, on 11.12.10, 23:05, said:

А у чему су бољи више су упропастили, задужили кредитима, осиромашили овај народ

Pa, u tome su bolji! U tome što sad svi vide da 5 oktobra nije ni bilo!
A, kad bi se zz: nekima je ohoho bolje nego pre!
0

#19 šamur  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 15.12.10, 23:40

Uopšte nije opravdanje to što su prethodni bili gori ili što je sada bolje nego pod Miloševićem, jer gore i ne može biti.

Ovi lažu, kradu, korumpirani su i ne znaju da rade. Prave štetu i otežavju nam život.

I u drugim zemljama ima takvih političara i ministra, ali kad ih uhvatiš u laži i korupciji, oni poklope uši i sklone se, a ovi koj nisu uhvaćeni ipak paze šta rade.

Ovi naši dignu glavu kao da su narodni heroji i potpuno ponosni na svoj lik i delo krenu da nas lažu i mažu kako je to sve u redu i to što mi vidimo da to nije tako, a pogotovo to što mislimo je totalno naopako.

I ispadne da smo krivi mi što ih optužujemo, a ne oni što su uradili.

I onda ne treba da se čudimo kad novine obave da će Dačić na mesto premijera.
Gospodin Tadić ne može da izađe na kraj sa svojim velmožama, pa će ih ostaviti i prikloniti se svojim doskorašnjim neprijateljima jer izgleda oni ipak bolje znaju kako funkcioniše država, a izbori se bliže.
0

#20 Zara  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 16.12.10, 19:50

Slatki ste... Citirali ste doktora kobru a ne mene, sa pocetnom recenicom;da ne preteramo...
ja mislim da svaki moj iskaz je iso ispod tog citata.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu