Velicina sanduceta kod telekom mail nadlanu

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

e posta

#1 Super novi bez imena  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 414
  • Pridružio se: 28.04.08
  • Pol:muški

Napisano: 22.11.10, 17:40

posle dugo vremena evo me opet s vama, zelkim da vas pozdravim i postavim pitanje

kako podesiti velicinu sanduceta za postu mailnadlanu.com od telekoma

imam 200 poruka a sanduce mi je puno, a ogranicenje je 4096 poruka, kako da  resim ovo

koga god sam pitao niko ne zna

jos jednom veliki pozdrav i molim vas za pomoc  :unsure:
0

#2 Nix  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 20
  • Pridružio se: 13.01.11

Napisano: 13.01.11, 23:14

Пређи на Google Mail: http://gmail.com

Ограничења готово да не постоје (на располагању ти је преко 7GB простора ;)
In a world without walls and fences, who needs Gates or Windows? :)
0

#3 Marko Crni  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 74

Napisano: 17.01.11, 00:52

Skini neki od besplatnih mail klijenata, npr. Mozilla Thunderbird, i "svuci" svu poštu na računar. U podešavanjima za nalog, postavi da Mozilla Thunderbird briše poštu sa servera posle 30 ili 60 dana, zavisi od učestalosti i količine primljenih mailova.
0

#4 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07
  • Pol:ženski

Napisano: 17.01.11, 12:09

*
POPULAR

View PostSuper novi bez imena, on 22.11.10, 17:40, said:

posle dugo vremena evo me opet s vama, zelkim da vas pozdravim i postavim pitanje

kako podesiti velicinu sanduceta za postu mailnadlanu.com od telekoma

imam 200 poruka a sanduce mi je puno, a ogranicenje je 4096 poruka, kako da resim ovo

koga god sam pitao niko ne zna

jos jednom veliki pozdrav i molim vas za pomoc :unsure:

Zasto ne napravis da ti se sve poruke skidaju u Outlook Express ili Windows mail (zavisi koji operativni sistem koristis), mnogo je jednostavnije.
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
1

#5 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Grupa: Moderator
  • Poruka: 723
  • Pridružio se: 16.01.11

Napisano: 17.01.11, 12:21

Najveci problem je kod skidanja mail-a su virusi... danas svako shalje spam i uz taj spam raznorazne viruse... znamo svi da ni jedan anti virus nema potpunu zashtitu... tako da je po meni najbolje napraviti gmail ili neki drugi mail acc... ja sam skoro na hotmail-u imao oko 6000 ne prochitanih mail-ova... tako da nema potrebe da punite kompijutere raznoraznim mailovima... :)
Čim počnete da se bavite onim "dobrim" i "lošim" kod svoje sabraće, vi stvarate otvor kroz koji ulazi zloba. Proveravanje i kritikovanje drugih, takmičenje s njima vas slabi i poražava.
0

#6 Marko Crni  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii

Napisano: 17.01.11, 12:49

Telekom svoj domen dobro štiti od spama i virusa. Moja preporuka je da se taj domen, odnosno mailnadlanu.com koristi za neke lične tj. bitne stvari. Gmail, hotmail i yahoo bi trebalo koristiti na onim mestima gde je taj mail dostupan svima, npr forumi, registracije na sajtovima itd. Pa tako boti koje koriste spameri kupe tu adresu i spamuju ove free mailove, koji mogu da izdrže spam. Na kraju treba opet podsetiti da ne treba otvarati mailove od nepoznatih osoba i sa nepoznatih domena a koji sadrže kompresovane fajlove sa primamljivom propratnom porukom, i uvek ih treba markirati u mail klijentu kao spam ili junk da bi program "naučio" da prepoznaje ovakve poruke. Što se antivirusa tiče Bitdefender se pokazao kao najbolji, barem meni, jer imam malo "jaču" mašinu koja može da ga izdrži, a ništa mu ne promakne.:)
0

#7 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 17.01.11, 13:10

pa pazi nije samo stvar do mashine... postoje gomila oni antivirusa koji se placaju i koje sam koristio i naravno uvek ce neshto da promakne iz prostog razloga shto ni jedan anti virus ne moze da ima spisak svih mogucih virusa... :)
Upravu si shto se tiche mail account-a, samo je razlika koji bolje shtiti vashe podatke... gmail ima isto odlichan anti-spam i do sada nisam imao problema sa njim i mislim da ima najbolju zashtitu shto se tiche free mail account-a.
Čim počnete da se bavite onim "dobrim" i "lošim" kod svoje sabraće, vi stvarate otvor kroz koji ulazi zloba. Proveravanje i kritikovanje drugih, takmičenje s njima vas slabi i poražava.
0

#8 Marko Crni  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii

Napisano: 17.01.11, 15:03

Cenja, slažem se i ja sa tobom. Profesionalno sam održavao mail servere i pod Windowsom i pod Linuxom. Pod Windows 2000 sam tada imao Symantec for Exchange koji je apdejtovao gotovo iste definicije kao Nortoni na mom desktopu i laptopu. Dakle "ista" je vrsta osnovne zaštite i kod mail servera i kod desktop računara, jer se iste definicije upunjavaju.

Vreme reakcije proizvođača antivirusa zavisi i od lenjosti korisnika da prijavi problem. Mada mnoge kompanije međusobno budno prate izbacivanje novih definicija i zakrpa, slažem se sa tobom da uvek prođe neko vreme dok se "lek" ne pronađe i zato nijedan antivirus nije "dovoljno" pouzdan. Koristio sam sve antiviruse i najbolje iskustvo sam imao sa bitdifenderom. On je "malo" hardverski zahtevniji zato traži i malo jači hardver i zato ga ljudi kod nas izbegavaju. Ali...

Ono što sam hteo da kažem, u svom postu gore, je to da bi ljudi trebalo da koriste više mail adresa (lično imam preko 20 na gmail, yahoo...), svaku sa nekim određenim ciljem. Na ovaj način se sprečava da svoju osnovnu mail adresu stavite na black listu, za čim nema apsolutni nikakve potrebe. Pošto pretpostavljam da ima mnogo novih korisnika adsla, oni obično koriste svoju "osnovnu" mail adresu, dobijenu od provajdera, za registraciju po raznim forumima i sajtovima koji ne pružaju mnogo zaštite svojim korisnicima od spamera, a koji im onda pune mailbox sa smećem ili jednostavno primaju mnogo beskorisnih obaveštenja od foruma.

Uvek postoji i mogućnost krađe identiteta. Ali to je već neke druga priča...
0

#9 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 17.01.11, 15:13

Upravo... Nadam se da smo barem malo pomogli ovim postovima.

Pozdrav! :)
0

#10 Marko Crni  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii

Napisano: 17.01.11, 17:19

:D
Mrka kapa.
:D
0

#11 cenja  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 03.02.11, 09:06

Upravo saznah... Velichina mail sanducheta im je 55mb... Smeshno...
BTW kad smo vec kod mail nadlanu, od 17.01 su promenili na open.telekom.rs... znachi ime@open.telekom.rs.
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu