Pomoc
Napisano: 14.11.10, 22:47
Da ne znate slucajno gde moze povoljno da se zivi i studira u Nemackoj? Stvarno bih vam bila zahvalna na pomoci.
Napisano: 15.11.10, 04:34
Marijana_Kv, on 14.11.10, 22:47, said:
Da ne znate slucajno gde moze povoljno da se zivi i studira u Nemackoj? Stvarno bih vam bila zahvalna na pomoci.
Mogu da ti pomognem!!!
Raspitacu se po Nemackim forumima ako zelis.
Trebaju mi neki podaci o zeljenom studiu itd.
Mozes i na pp
Pozz iz Nemacke
Svakoga dana u svakom trenutku se sve vise oporavlja !
#3 Flavio Briatore
Napisano: 15.11.10, 09:47
Vrlo dobar sajt za najosnovnije informacije - Moj linkhttp://www.daad.de/en/index.html
- U Nemačkoj je upisano oko 220.000 stranih studenata
- Vrlo dobro poznavanje nemačkog jezika:
1. DSD II - diploma nemačkog jezika
2. DSH - položen ispit za upis na fakultet
- Školarina je najmanje 500€ godišnje (podatak iz 2007. god.)
- Za studiranje ekonomije obavezno znanje engleskog jezika.
- U Nemačkoj je upisano oko 220.000 stranih studenata
- Vrlo dobro poznavanje nemačkog jezika:
1. DSD II - diploma nemačkog jezika
2. DSH - položen ispit za upis na fakultet
- Školarina je najmanje 500€ godišnje (podatak iz 2007. god.)
- Za studiranje ekonomije obavezno znanje engleskog jezika.
#4 Flavio Briatore
Napisano: 15.11.10, 10:21
Ovu poruku je izmenio Flavio Briatore: 15.11.10, 10:23
Po informacijama koje sam malo pre dobio bi ti najskuplje studiranje bilo u Berlinu, Hanoveru i Hamburgu, najjeftinije u Drezdenu, sve ostalo je približno isto i malo skuplje nego u Drezdenu!
#5 Flavio Briatore
Napisano: 15.11.10, 10:35
Još jedan sajt da se vrlo dobro pripremiš šta te sve čeka u Nemačkoj.
Moj linkhttp://www.uni-hannover.de/de/studium/index.php
Moj linkhttp://www.uni-hannover.de/de/studium/index.php
Napisano: 15.11.10, 15:38
Konstanz na Bodenskom jezeru je veoma omiljen studenski grad.
Napisano: 15.11.10, 18:54
Hvala vam puno svima. Ja sam vec u Nemackoj i ucim jezik. Idem na jedan kurs u Bielefeldu i vec sam stigla do B2.1 nivoa. Htela bih od sledece godine da studiram hemijski inzinjering. Vec znam gradove gde ima taj studij. Da ne znate slucajno samo koji su od tih gradova, da se izrazim, najjeftiniji, jer ovde je stvarno sve papreno skupo. Gradovi su: Darmstadt, Dortmund, Dresden, Erlangen, Keiserslauten, Karlsruhe i Paderborn. Znam sve sto se tice troskova fakulteta, ali me zanimaju cene stanova i domova. Ako znate nesto o tome, molim vas za pomoc.
Hvala vam svima, pregledacu sajtove koje ste mi poslali.
Napisano: 16.11.10, 00:44
Marijana_Kv, on 15.11.10, 18:54, said:
Hvala vam puno svima. Ja sam vec u Nemackoj i ucim jezik. Idem na jedan kurs u Bielefeldu i vec sam stigla do B2.1 nivoa. Htela bih od sledece godine da studiram hemijski inzinjering. Vec znam gradove gde ima taj studij. Da ne znate slucajno samo koji su od tih gradova, da se izrazim, najjeftiniji, jer ovde je stvarno sve papreno skupo. Gradovi su: Darmstadt, Dortmund, Dresden, Erlangen, Keiserslauten, Karlsruhe i Paderborn. Znam sve sto se tice troskova fakulteta, ali me zanimaju cene stanova i domova. Ako znate nesto o tome, molim vas za pomoc.
Padaborn je provincija. Moze biti da su nesto sa stanovima jeftiniji. Darmstadt je prilicno povoljniji i nema veze sa Frankfurtom.
Kao sto FB pisao... Dresden bi trebao biti najjeftiniji.
Ponekad moras imati i srece da bi povoljno nasla.
Napisano: 29.07.11, 16:12
Caos ljudi. Mene takodje zanima studiranje u Nemackoj, konkretno Frankfurt. Ali sam cula da mogu da se dobiju stipendije, ali ne znam kome da se obratim i da se raspitam, pa ako moze pomoc oko toga. Inace, sad cu u 4tu godinu, volela bih da studiram Engleski, a Nemacki pocinje da ucim od Septembra. Hvala.