Naš najbolji teniser kaže da će 20.000 navijača doneti prevagu u meču protiv Australije...
Novak Đoković je fizički i psihički spreman da povede Srbiju do Svetske grupe Dejvis kupa. Treći teniser sveta svestan je kvaliteta australijske reprezentacije, koju će u Beogradu od 21. do 23. septembra predvoditi Lejton Hjuit.
Australija na svojoj strani ima bogatu tradiciju (28 puta osvojila Dejvis kup) i bivšeg prvog igrača na ATP listi Lejtona Hjuita. Naša prednost je domaći teren, 20.000 navijača i želja da se vratimo u tenisku elitu. Imamo još pet dana da se dobro pripremimo i priznajem da jedva čekam da se pojavim u „Areni". Volim da igram za reprezentaciju i veliki sam optimista - rekao je Novak Đoković.
Novinarima se obratio i Janko Tipsarević, koji je poslednje dve nedelje vodio borbu s povredom međurebarnog mišića.
- Povreda je prošlost. Ne osećam bol i biću spreman za meč s Australijom. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan jer igramo u Beogradu - poručio je Tipsarević.
Oba selektora, Bogdan Obradović i Džon Ficdžerald, veruju da bi odluku o pobedniku mogao da donese dubl, u kojem će za Srbiju igrati Nenad Zimonjić i Đoković.
- Ne smemo da potcenimo reprezentaciju čiji je prvi reket jedan Lejton Hjuit. Slažem se da je puna „Arena" veliki plus za nas, kao i činjenica da se meč igra na šljaci, koja ne odgovara Australijancima. Iza nas je dobra sezona i uveren sam da možemo da slavimo - dodao je Zimonjić.
Boris Pašanski, Viktor Troicki i Arsenije Zlatanović zahvalili su selektoru na pozivu i poručili da će, ukoliko dobiju šansu, uz veliku podršku publike dati sve od sebe da Srbija postane član svetske teniske elite.
Izvor: 24sata.co.yu
Mene Djokovic odusevljava, toliko je sladak, pametan, duhovit... i jos je stvarno odlican sportista!
Svaka cast! Bodricemo ih u Areni!