Kako Železnice Srbije posluju

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Šta se dobija za 110 eur kada putujete železnicom Srbije

#1 iReport  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Grupa: Content
  • Poruka: 11
  • Pridružio se: 26.09.10
  • Pol:muški

Napisano: 26.09.10, 19:06

Ovaj video je snimljen mobilnim telefonom u julu 2010. godine na pruzi Beograd-Bar.

Karta i rezervacija koje sam kupio su bile za prvi razred singl kabinu to jest jednokrevetnu kabinu i zajedno sa kartom za auto su koštale oko 110 evra.
Snimak pokazuje šta sam dobio za tih 110 evra.

0

#2 Mara

• Grupa: Gost

Napisano: 26.09.10, 20:08

Ti si dobro i prošao:))) Mi smo dobili "cimerku" koja je došla i omah počela da galami na nas petoro jer je njen ležaj bio šesti (gore), "bacakala" je svoje stvari, gasila svetlo, ponašala se bahato. Ona jedna, nas petoro (komplet porodica).
Kada smo rezerivrasli karte za povratak (u Baru), pomislila sam da platimo i to šesto mesto, a onda zbog gužve, pomislila sam da sam sebična i desilo se to što se dsilo. Do Beograda sam "načisto poludela" od bahate žene (čiji muž je bio u hodniku jer nisu imali dve rezervacije). Bilo je to pre par godina, sada sam se prisetila mučne sitacije gledajući ovaj prilog.

Na koji način razmišljaju naši "Željezničari" ne znam, ali ovo je ispod ljudskog dostojanstva, čak i kada se zakupi cela kabnina.
0

#3 alanya  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 537
  • Pridružio se: 12.11.10
  • Pol:ženski

Napisano: 14.12.10, 20:00

Покушај да замислиш од Београда до Истанбула (25ч путовања),
у фебруару (са тим минус температурама),
у истом том вагону који је приказан, али по цени од другог разреда (7000 и нешто),
у купеу у коме се видео дах колико је било хладно!!!
0

#4 Tupamaros  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 89
  • Pridružio se: 07.07.10

Napisano: 16.12.10, 06:16

Isao sam za Prag vozom.
Povratna karta I razredam drugacije. Obzirom da je bio februar mesec a krece se iz Beograda oko 7 ujutru, prvo iznenadjenje je bio zagrejan vagon, a sledeca su:
bezicni internet sa prikljuckom na 220 V, konobar svaki sat vremena je dolazio nudio pice ili hranu sa placanjem na kraju putovanja, cist vagon sa malom brojem sedista i potpunim konforom. Jedino sto mi je smetalo je duzina putovanja 15 sati i povratak iz Praga oko 5 ujutru.
ne slusam nikoga, radim kako sam odlucim, eto i na svojoj sahrani cu se napiti i pevati
0

#5 alanya  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 16.12.10, 08:44

Зависи чији вагон је био у том тренутку.
Први пут када сам тако путовала упала сам у Турску половину године. Било је управо тако како си описао плус тепих стаза по ходнику и у купеу.

Поучена тим искуством сам се одлучила да кренем поново тако само што сам тада научила да, ако ћу ићи возом опет, морам да се распитам ко вози.
0

#6 Tupamaros  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 89
  • Pridružio se: 07.07.10

Napisano: 17.12.10, 22:34

View Postalanya, on 16.12.10, 08:44, said:

Поучена тим искуством сам се одлучила да кренем поново тако само што сам тада научила да, ако ћу ићи возом опет, морам да се распитам ко вози.

Odaću ti tajnu, uvek vozi mašinovođa... ako kažeš kada putuješ pogledaću ko je u smeni od njih, mada mislim da je Pera
ne slusam nikoga, radim kako sam odlucim, eto i na svojoj sahrani cu se napiti i pevati
0

#7 alanya  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 18.12.10, 08:38

Може! Договорено! Па ћу у зависности од тога да ли је Пера или Емре да одлучим како ћу да идем. :yes:
0

#8 Onegin  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1636
  • Pridružio se: 03.01.11

Napisano: 10.02.11, 22:51

meni je jako zao sto vise nema voza Beograd... Rijeka secam se ranije sam tim vozom isli u spavacim kolima a zatim lako do OPATIJE cisto se nadam da ce se to pitanje resiti i bio bih sretan
Bogat si tek kad imas nesto sto nikad ne bi mogao kupiti novcem....
0

#9 vrlenija  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 1
  • Pridružio se: 05.06.11

Napisano: 05.06.11, 02:23

Ovu poruku je izmenio vrlenija: 05.06.11, 02:31

Objašnje je na snimku. Kašnjenje, haos, gužva, ...

Sve to jer je železnica potpuno zapostavljena i ostavljena bez osnovnih sredstava za rad. Tako da pored nekoliko ispravnih elektromotornih vozova nema ni jedan za rezevu.
Sramota!
Ipak potencijalnih putnika je mnogo pa će se valjda neko setiti da sistem dovede u pristojno stanje.

0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu