Kako preživeti podivljale hormone?
#2 Mara
Napisano: 26.09.10, 16:20
Ovu poruku je izmenio Mara: 26.09.10, 16:21
Na: "Dolazim za 5 minuta".
Na:" Evo, sada ću ja to, treba mi samo 5 minuta".
Ili na nekih posebih "Pet minuta"?
Čini mi se da su muškarci postali nestrpljivi, nervozni, i (nadasve) netolerantni, pa im i realnih 5 minuta izgleda kao večnost, a sve je povezano sa osećanjima prema ženi kojoj treba"samo pet minuta". Grešim li @joga_bonito, ha?
Napisano: 26.09.10, 19:05
Da li je moguce da u 5 cuvenih minuta budes kriv za sve i sto si uradio i sto nisi i sto si pomislio i sto si rekao a da nakon toga sve se smiri i kao da nista nije bilo... ?
Koliko mi (muskarci) treba to da podnosimo i da li to traje citavih 9 meseci?
#4 Mara
Napisano: 26.09.10, 19:29
joga_bonito, on 26.09.10, 19:05, said:
Da li je moguce da u 5 cuvenih minuta budes kriv za sve i sto si uradio i sto nisi i sto si pomislio i sto si rekao a da nakon toga sve se smiri i kao da nista nije bilo... ?
Hehe... sada moram da pišem nešto što ne bih smela, ali sam nehotično "ušla u priču" tvojim nejasno definisanim pitanjem.
Protumačila sam onako kako je postavljeno pitanje, a to su "čuvenih ženiskih 5 minurta"..barem ih ja imam..
Sada kada si preciznije objasnio ono šta si želeo da pitaš... hm... plašim se da ti se neće dopasti odgovor.
Tačno je da dolazi do promene hormonalnog statusa, ali moja iskustva su drugačija. Trudnoća mi je donosila zadovoljstvo, mir, blagost, staloženost, sve ono što mi je nedostajalo pre trudnoće.
Manifestacija simptoma trudnoće "maničnom depresijom", po meni, nije normalna, mada sve zavisi i od drugih faktora.
Ako je isključeno neko duševno oboljenje, opisano ponašanje je posledica razmaženosti, bahatosti i želje za izdizanjem iznad partnera koji mora da trpi jer će ona, eto, postati mama.
Sva nervoza se prenosi na fetus koji trpi i podnosi sva neraspoloženja i stil življenja majke.
Pogledaj kako su nam danas deca, u najranijem uzrastu, nervozna, hirovita, svojeglava, i ne znam kako da nazovem ponašanja koje mladi roditelji trpe od svoje dece misleći da su prolazne faze.
Da li je trudnoća planirana?
Da li je ljubav obostrana?
Napisano: 27.09.10, 06:55
Moram preuzeti stvar u svoje ruke..
Jos jednom hvala ti za odgovor
pozz
Napisano: 27.09.10, 12:26
Napisano: 28.09.10, 20:39
Ima žena koje idu na bolovanje tek mesec dana pre porođaja, jer se, između ostalog korisnije i bolje osećaju dok rade, a ima i žena koje su tokom trudnoće emotivno i fizički osetljivije.
Napisano: 29.09.10, 00:48
joga_bonito, on 26.09.10, 19:05, said:
He, he... vidi burazeru... koliko ja znam - uvek sam kriv za sve! I ja sam to lepo prihvatio u startu i sad mi je lepo.
Sto se tice divljanja - moja lepsa polovina nije trudna ali je to ne sprecava da divlja po kuci.
Znas sta sam jos primetio - kad si tolerantan, onda svi oko tebe prolaze kroz neke faze.
tako ona ima problema pre i posle mesecnog ciklusa... to znaci da je u proseku normalna nekih dvadesetak dana u mesecu... a i tada je osetljiva... moze da se desi bezrazlozno plakanje... kada napravi neko s***e - kaze da si ti u stvari kriv i tako dalje...
Onda dolazi faza u kojoj se nalazite vi trenutno - frka oko trudnoce, porodjaja i tako dalje...
I tako nekih dvadesetak godina... onda nastupa nova faza zvana klimaks!!!
U medjuvremenu ce jos neki imati problema sa hormonima kada udju u pubertet... tako da ces opet morati imati razumevanja za svakojake stvari... Negde izmedju svega toga moze da se desi da tvoji ili njeni roditelji izlape... i oni su u nekim svojim teskim periodima... kada si ti opet kriv za svasta a nikome nista ne mozes da dokazes... ako pokusas da se pozalis zeni - dobices odgovor da si ti kriv za to sto si dozvolio da ti se drugi mesaju u zivot. ali ako pokusas da ih sprecis u tom mesanju - pazi se, bices muskarac nasilnik... prema roditeljima, zeni, deci i svima koji ti ispiraju mozak bez nekog dobrog obrazlozenja...
tako su svi oko tebe u nekim posebnim periodima...
Eto... ja sam negde na samom pocetku tog puta... i nesto kontam da ne bi bilo lose da imam i ja svoje periode i pustim hormone da divljaju... a ostali neka vide sta ce samnom... tako i tebi predlazem...
Napisano: 30.09.10, 21:38
Ujutru mi rece ponesi pavlaku na posao, ja poslusao.. U pola devet gde je moja pavlaka ti uopste ne jedes pavlaku sad si uzeo moju... itd da vam ne duzim
I zato ja vas lepo pitam:"Koliko ovo ludilo moze da traje?"
Napisano: 30.09.10, 23:05
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 30.09.10, 23:16
joga_bonito, on 30.09.10, 21:38, said:
Ujutru mi rece ponesi pavlaku na posao, ja poslusao.. U pola devet gde je moja pavlaka ti uopste ne jedes pavlaku sad si uzeo moju... itd da vam ne duzim
I zato ja vas lepo pitam:"Koliko ovo ludilo moze da traje?"
Ako budeš takve sreće kao neki moji drugari, koji nisu stvar presekli u korenu, to će tebi da traje dok si živ!
Čak i jedan kolega koji je otkrio kod supruge mnogo godina posle sklapanja braka da ona pati od blaže manično -depresijvne psihoze, kaže da mu je lekar savetovao da kontroliše da li ona redovno uzima lekove i da ne joj dozvoli da divlja tj da reaguje normalnim suzbijanjem takvog ponašanja jer, navodno, time sprečava da se stvar rasplamsa!
Iz ličnog iskustva sa normalnim osobama, u okruženju, znam da svakom svom novom poznaniku ne treba da dozvolim nikakvo razmaženo-bezobrazno ponašanje jer to začas predje u naviku i to nema kraja!
Mislim da to i za supružnike važi: Romantičnost, sentimentalnost i razumevanje su jedno, a razmaženi bezobrazluk je sasvim nešto nekorektno i sasvim -drugo!
Suzbijati i ne tolerisati odmah u startu! Inače od korektnih porodičnih odnosa-ništa!
Napisano: 01.10.10, 07:03
Znam za slučaj gde je budući tata u sred noći išao da traži urme, u vreme kada je Beograd imao samo dva drakstora, hvala Bogu sada ih imaš na svakom ćošku!!!
Ja nemam takva iskustva iz svojih trudnoća, čak sam se pitala kako ne plačem za krastačvićima kao svaka normalna trudnica
Opusti se i uživaj u isčekivanju prinove, okreni sve na šalu, pa će ti partnerkini hormoni sa zahvalnošću uzvratiti
Napisano: 01.10.10, 12:05
Bjanka, on 01.10.10, 07:03, said:
Ha, ha, ha... vala bas!
Napisano: 02.10.10, 01:26
Ali ništa lepše od toga, samo ti češljaj, da ste svi živi i zdravi i obaveštavaj nas kako ti ide češljanje, a mi ćemo navijati za tebe