- 1
- 2
posao na brodu
#1 Mara
Napisano: 07.09.10, 18:36
Ovu poruku je izmenio Mara: 07.09.10, 18:41
Imate li iskustva sa radom na prekookeanskim brodovima?
Ako imate iskustva, opišite ih. Zna li neko nešto bliže o sigurnosti takvih poslova, o zaradama... ?
Napisano: 07.09.10, 19:34
Napisano: 07.09.10, 20:33
Visina plate zavisi i od toga šta je ko po struci dali si konobar, kuvar, mašinista ili fizikalac.. Tačno je što kaže Bjanka da su ugovori na šest meseci ali isto tako pre potpisivanja svakog novog ugovora treba da imaš novo lekarsko uverenje.
Napisano: 07.11.10, 21:10
To je čisto izrabljivanje i gubitak vremena, koliko sam shvatio.
Nekima se posreći, uglavnom devojkama finog izgleda koje
su spremne na dodatne usluge kako bi ostale na istom poslu.
Ko želi danas da pokupi keš na brzinu, destinacija je SIBIR!
Radi se po hladnoći i daleko je ali vredi, zaista.
Kad sve saberem, oduzmem se.
Napisano: 07.11.10, 21:32
Ono što sam video, ako prikazuje istinu, na Diskaveriju ili Nat Geo, ta profesija nije naročito isplativa na mnogoljudnim plovilima-tipa nosača aviona ili ogromnih turističkih brodova hotela. Tu je najčašće zaposlena posada iz najsiromašnijih država sveta. Radi se krvavo, uslovi su loši, plate su bedne.
Najbolje sve treba uporediti sa Mekdonaldsom. I ovde se nije pokazalo da je osoblje lepo plaćeno i da pristojno radi. Sve je kao na traci, sve je na trk, napregnuto i pod pritiskom od strane rukovodećeg tima.
Elem, sve to je za one koji nemaju nikakve kvalifikacije i vrlo su mladi.
Dodje mu to kao Prinudni rad za one tvrde glave koje su izgubile životni kompas pa ih sistem uteruje u red! Brzo i efikasno!
Napisano: 10.11.10, 09:06
#7 Tihomir Jesic
Napisano: 04.02.11, 09:55
Napisano: 04.02.11, 10:04
Знам само да је " у суштини " задовољна.
Пријаве те, т.ј. запосле за 1 посао, али ако негде зашкрипи мораш да ускачеш. Што је мање - више нормална пракса свуда. У сваком послу.
Јесте, ради се доста, то и она тврди. Види се света толико колико имају слободног времена јер када пристану негде, док нема гостију они раде на броду шта све је потребно, па, ако остане времена и енергије иду да виде тај свет.
Оно што је дефинитивно позитивно јесте да се доста људи упозна и никада се не зна ко ће ти када затребати за шта, па се тиме стварају добри контакти.
Napisano: 04.02.11, 14:28
alanya, on 04.02.11, 10:04, said:
Знам само да је " у суштини " задовољна.
Пријаве те, т.ј. запосле за 1 посао, али ако негде зашкрипи мораш да ускачеш. Што је мање - више нормална пракса свуда. У сваком послу.
Јесте, ради се доста, то и она тврди. Види се света толико колико имају слободног времена јер када пристану негде, док нема гостију они раде на броду шта све је потребно, па, ако остане времена и енергије иду да виде тај свет.
Оно што је дефинитивно позитивно јесте да се доста људи упозна и никада се не зна ко ће ти када затребати за шта, па се тиме стварају добри контакти.
od svega sto ste naveli najbitniji su kontakti jer tako se otvara siroki dijapazon mogucnosti da se ostane mozda u nekoj drugoj zemlji i pronadje se zaposlenje. Svakako da niko od ljudi koji rade na brodovima ne zeli ostati duze vremena u tome jer je to jako zamoran posao. I ja sam sreo nekolicinu njih i kazu da na brodu se radi i po vise od 12 sati na dan. kad uzmete u obzir da radite po dve smene zarada bas i nije ko zna kolika
Napisano: 04.02.11, 15:17
Ovu poruku je izmenio Nenad 1977: 04.02.11, 15:18
Napisano: 07.02.11, 02:42
Ovu poruku je izmenio superstar: 07.02.11, 02:44
Sto se tice rada ja radila... zene treba da beze iz restorana i kuhinje njima tamo nije mesto. Jako je tesko a u kuhinji malo para.
Sto se tice fotografa, masera i shopa tu je proporcionalno i nije toliko stresno.
Sto se tice novca znam ljude koji su isli godinama- vise od 5 godina i koji su na kraju pukli finansijski= ili losi biznisi u Srbiji ili previse bahat zivot.
Sto se tice radnih sati njih ima na pretek pa skoro sva posada koristi neke energetske preparate ja sam se izuvkla bez ali sam crkla bas bas.
Sto se tice obilazaka to je onako zanimljivo ali nikad do kraja jer uvek se misli na posao.
Napisano: 07.02.11, 11:01
Napisano: 07.02.11, 19:34
Зашто је тај лекарски тако скуп? То ми је јако пуно пара за све то. Док се урачунају сви трошкови... Чуди ме да траже од запослених да све трошкове сносе сами.
Napisano: 08.02.11, 00:24
Napisano: 08.02.11, 18:28
Napisano: 08.02.11, 21:10
apstrahovana, on 08.02.11, 18:28, said:
i sta sad sledi. verovatno kontakti uglavnom s ljudima iz zemalja koji su sa daleko vecim standardom onego sto je ovde i mozda ostanak tamo. TAKO SU URADILI MNOGI KOJE POZNAJEM. u drugom slucaju ili u drugim kombinacijama moze jos vise napredovati, eto uspesan je i raditi malo doma malo more i taKO SE KAZU ZARADI VELIKA SVOTA. ali ipak pored svih tih lepih stvari vidi se svet cudesni okolis izvann naseg obzorja izelja da se nakon povratka kuci ponovo vrati na brod. mislim si ipak tezak je to posao i mnogi ne izdrze. Vas rodjak je ocigledno jakog karaktera i da si u ovim trenutcima resava buducnost pa nek mu je sa srecom. ja otvoreno priznajem to ne bih mogao.
Napisano: 08.02.11, 21:18
Napisano: 10.02.11, 21:31
Napisano: 16.02.11, 17:10
Ali s obzirom na rad od preko 12 sati, na kraju ispadne da radite za 3-4 dolara na sat pa i manje. To je stvarno smesno.
Postoje i odredjenje opasnosti na brodu za koje niko nigde ne prica kao sto je "man overboard", pirati, zarazne bolesti, pa i krijumcarenje droge, seksualni delikti, oluje itd.
To je naravno sve u malom procentu s obzirom na to da je prosle godine bilo preko 16 miliona putnika na kruzerima sirom sveta, ali potrebno je i o tome govoriti
kako bi neko ko zeli da ide pravilno doneo odluku da li mu se isplati, kada sve uzme sve rizike u obzir, da se upusti u takvu avanturu ili ne.
Napisano: 23.07.11, 03:13
Ovu poruku je izmenio user999: 23.07.11, 03:15
direktor, on 16.02.11, 17:10, said:
Treba napomenuti da se radi i subotom i nedeljom, ne postoje "praznici", i tako 8 meseci...
ko ne može izdržati neka sedi pred tv-om
nije smesno nego je tragicno da se na brodu u tih 8 meseci zaradi 20x vise nego kod kuće, naravno, na boljoj poziciji od asistenta konobara
- 1
- 2