Napisano: 09.09.10, 13:08
Mara, on 29.08.10, 15:19, said:
Klik za uvećanje slike!
U kuhunji koristite klasičan električni šporet ili ugradnu ploču i ugradnu rernu?
Prednost starom dobrom električnom šporetu ili finoj ugradnoj ploči i savremenoj ugradnoj rerni??
Kakava su Vaša iskustva?
U kuhunji koristite klasičan električni šporet ili ugradnu ploču i ugradnu rernu?
Prednost starom dobrom električnom šporetu ili finoj ugradnoj ploči i savremenoj ugradnoj rerni??
Kakava su Vaša iskustva?
Stari dobri sporet, sa sve ringlama:-)
Prvo- jeftini je, drugo - ne vidim da je nesto ruzan, a trece njega znam sam da popravim...
Kako vidis, sve je to finansijske prirode...
I'm always looking for the sun...
Napisano: 09.09.10, 20:55
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 09.09.10, 21:17
Mara, on 29.08.10, 15:19, said:
Kakava su Vaša iskustva?
Kakava su Vaša iskustva?
Nažalost, po običaju, novitet nema bar one prednosti koje je imalo prethodno rešenje.
Klasične emajlirane metalne ploče imaju izdignute plotne i izdignut ram ploče tako da se preliveni sadržaj iz lonca uvek zadržao na ploči bez ikakve štete po ploču. Moglo se izliti bar četvrt litra! Plotne ili platne su bile grubo izbrazdane i stvarale trenje koje nije dozvoljavalo da tiganj ili šerpa šetaju po ploči dok probate energičnije da promešate
sadržaj ili prevrnete palačinku.
Bio sam svedok da je moj brat menjao ugradnu ploču nepunih mesec dana po ugradnji.
Nema tih kikseva na klasičnoj ploči!
Napomena: Velikom veštinom se smatra u projektovanju sagledavanje iznenadjujuće činjenice da su poneka rešenja kroz vreme dovedena do savršenstva i da je daljom promenom moguće samo upropastiti stvar. Tada se mora učiniti grandiozan korak
koji će dati neki sasvim novi kvalitet-u ovom slučaju npr Mikrotalasna ili Mobilni u telefoniji ili Internet vsTv ili mlazni motor u odnosu na superusavršeni elisni!
#6 Mara
Napisano: 17.09.10, 23:01
prof. Cobra, on 09.09.10, 20:55, said:
Nažalost, po običaju, novitet nema bar one prednosti koje je imalo prethodno rešenje.
Klasične emajlirane metalne ploče imaju izdignute plotne i izdignut ram ploče tako da se preliveni sadržaj iz lonca uvek zadržao na ploči bez ikakve štete po ploču. Moglo se izliti bar četvrt litra! Plotne ili platne su bile grubo izbrazdane i stvarale trenje koje nije dozvoljavalo da tiganj ili šerpa šetaju po ploči dok probate energičnije da promešate
Napomena: Velikom veštinom se smatra u projektovanju sagledavanje iznenadjujuće činjenice da su poneka rešenja kroz vreme dovedena do savršenstva i da je daljom promenom moguće samo upropastiti stvar. Tada se mora učiniti grandiozan korak
koji će dati neki sasvim novi kvalitet-u ovom slučaju npr Mikrotalasna ili Mobilni u telefoniji ili Internet vsTv ili mlazni motor u odnosu na superusavršeni elisni!
Profesore, pisaću svoje iskustvo. Imala sam El. šporete, poslednji koji sam imala je bio odličan:Velika rerna sa svim fukcijama, grilom, infracrvenim talasima. tepsije ogromne, potaman za pite, kolače, proje i štasvene... Ringle četiri, naravno izdignute. Odlično sve funkcionisalo, znala sam "kako diše"
Već tri godine imam ugradnu rernu koja izgleda "svemirski", ima sve, izgleda ogromno, ali...
Zbog termo izolacije i zaštite smanjen je unutraašnji prostor rerne i ne mogu da koristim svoje velike plehove i djuvečare
Ugradna ploča je super, nema dugmića, pali se na dodirom prsta, reguliše se temperatura dodirom ploče, može da se zaključa radi zaštite male dece. Kada mi iskipi nešto
Ne mogu da korisim velike šerpe istovremeno jer jedna smeta drugoj, a nema klasične ringle da malo"visi" preko. Ploča se jako brzo zagreje i sama se iskopčava (mere zaštite). Velik problem mi je kada istovremeo kuvam supu, pohujem meso, barim krompir za pire i kuvam sos, na primer.. Snalazm se nekako, nikako da naviknem, a da je moderno- jeste! Možda je i funkcionalno, ali za porodice koje ne kuvaju ili malo kuvaju
Ne smatram da je novim i savremenim dizajnom upropašteno bilo šta, olakšano je i prilagođeno tempu života i vremenu boravka u kuhinji. E, sada ko nam je kriv što smo navikli na obične ručkove
Napisano: 05.09.11, 13:15
Ja sam za ugradnu tehniku... Lepsa je i funkcionalnija... Npr. mozes postaviti rernu u ravi sa radnom ploco pa nema savijanja prilikom pecenja...
)
Napisano: 05.09.11, 15:31
Gas je najbolji - živa vatra, još ako je dobro uklopljen sa ostalim elementima, nema zime.
Pripreme za leto: www.youbodybuilding.com
Kad sve saberem, oduzmem se.
Kad sve saberem, oduzmem se.
Napisano: 05.09.11, 15:59
Ovu poruku je izmenio Phoenix: 05.09.11, 16:02
Ko ima love - ugradna varijanta: lepše izgleda, i mnogo je lakše za održavanje (ko je pokušavao da se "zavuče" da očisti prostor i naslage masti izmedju šporeta i kuhinjskog elementa zna o čemu pričam). Naravno u tom slučaju je popravka i eventualno menjanje rasporeda teže, samim tim i skuplje, zato sam i rekao - ko ima love 
Takodje i većina ugradnih rerni ima digitalni tajmer i podešavanje temperature, sa čime je pečenje mnogo lakše, što je kod običnih šporeta redje, i tada uglavnom koštaju preko 500-600 evra...
P. S. Ugradne ploče postoje i u kombinovanoj varijanti sa plinom.
Takodje i većina ugradnih rerni ima digitalni tajmer i podešavanje temperature, sa čime je pečenje mnogo lakše, što je kod običnih šporeta redje, i tada uglavnom koštaju preko 500-600 evra...
P. S. Ugradne ploče postoje i u kombinovanoj varijanti sa plinom.