- 1
- 2
Napisano: 24.06.10, 03:03
Kakvi ste vi po tom pitanju? Za sta se opredeljujete?
Napisano: 24.06.10, 14:28
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 24.06.10, 14:29
Samanta, on 4:03, 24. June 2010, said:
Ne može tako da se postavi pitanje! A, evo zašto- nedostaje ono najvažnije, a to je mera koja je najvažnija i ovde nije rečena.
Na primer, da uvedemo da i Ponos i lLjubav imaju ocene od 1 do 10.
E, sad-ako ti je neko okrnjio ponos za 2, a voliš ga za 10 -nije isto kao kad ti neko okrnji ponos za 10, a voliš ga za 8.
Iznesi stvar konkretno!
Evo, zašto to pričam-danas ima toliko malo tolerancije medju ljudima da se oholost i drskost popela na 10, a ljubav svela
na bednih 3 poena.
I sad-kad se razvode zbog bezveznih stvari-kao npr da ne mogu da se dogovore ko će da odnese
smeće iz stana ili, kao što mi je pričala komšinica od cca 40 godina da imaju dvoje dece ali suprug 3 meseca ne može
da digne dupe da popravi gurtnu od roletne i kada to ona lično uradi, on joj kaže -al ti je to fazon, e onda ode stvar u p.m.
Dakle, ljubav ne bi trebalo ni na koji način da trpi povredu ponosa partnerke ili partnera ali ako se ikad desi -to treba objasniti
verbalno da je to prvi i poslednji put i da sledećeg puta nema pardona-razlaz je neminovan.
Danas, kad se mladi ne ustručavaju da jedni drugima svašta kažu -normalna je i kriza i pojava pitanja Ponos ili Ljubav.
Jednom reči-gde nema poštovanja za Ljubav, Ponos poništava takvu vezu!
Savet-bolje je i raskinuti nego biti sutra kandidat za sigurnu kuću. Ali treba proceniti i sopstvenu odgovornost!
Napisano: 24.06.10, 17:31
Relativno sam mlada, i vidim kako neki funkcionisu, a to je ono sto se meni nimalo ne svidja.
Na primer, pre 2-3 godine, moja drugraica je bila u ozbiljnoj, tj. dugoj vezi sa jednim deckom. Zaprepastila sam se kada sam videla da on nju vara, a da ona to ZNA. I normalno pitala sam je kako moze da dozvoli sebi tako da je potcenjuje neko, posebno takav decko. Ona je meni to objasnila recima "Videces kad zavolis nekog stvarno".
I sta sad..? Znaci treba da dopustis da te omalovazava, da te vara, a ti da cutis, samo zato sto volis nekog... ? Ja to ne umem, i nisam mogla da dopustim da mi se desi isto ili slicno.
Napisano: 24.06.10, 22:39
Samanta, on 18:31, 24. June 2010, said:
Relativno sam mlada, i vidim kako neki funkcionisu, a to je ono sto se meni nimalo ne svidja.
Na primer, pre 2-3 godine, moja drugraica je bila u ozbiljnoj, tj. dugoj vezi sa jednim deckom. Zaprepastila sam se kada sam videla da on nju vara, a da ona to ZNA. I normalno pitala sam je kako moze da dozvoli sebi tako da je potcenjuje neko, posebno takav decko. Ona je meni to objasnila recima "Videces kad zavolis nekog stvarno".
I sta sad..? Znaci treba da dopustis da te omalovazava, da te vara, a ti da cutis, samo zato sto volis nekog... ? Ja to ne umem, i nisam mogla da dopustim da mi se desi isto ili slicno.
Potpuno si ti u pravu. Takve stvari ne treba niko da trpi.
Tada nije u pitanju ni samo ponos-nego trpljenje nečijeg očiglednog bezobrazluka i
Napisano: 26.06.10, 10:46
treba upotrebiti veoma osetljivu vagu
i izvagati sta je u zivotu bitnije
ponos ili ljubav
nije uvek bitnija ljubav, veruj mi
nekada se bez ponosa i ne isplati ziveti
sa druge strane ako je covek tvrdoglavo ponosan, ne moze da ocekuje
sve lepote i blagodati najveceg zivotnog bogatsva
a to je LJUBAV!!!
vaga,
da vaga treba biti veeeeeoma osetljiva
a oci bistre, kako bi ispravno videle jezicak, koji prelazi sa jedne na drugu stranu
КАО ШТО КОШУТА ТРАЖИ ПОТОКЕ , ТАКО И ДУША МОЈА ТРАЖИ ТЕБЕ БОЖЕ
Napisano: 26.06.10, 23:35
Ovu poruku je izmenio Lucifer: 26.06.10, 23:36
znas kako... imam neke granice koje ja ne mogu da menjam... takv sam i to je to. E sad ne treba covek da bude na kraj srca... Nervira me sto kasni, sto zaboravlja, sto je tvrdoglava kao mazga, sto me davi za neke sitnice... smeta to kada si sa nekim duze u vezi, stalno jedno isto... ali ako je zavolim, a jesam... onda to prihvatam. da je ne volim, bacio bi je kroz prozor do sada... d aje neko drugi u pitanju.
Zlonamerna laz, zlonamernost uopste, prevara su ono preko cega ne mogu. Nije da necu, prosto ne ide...
Tako da zavisi od tebe, vidi koliko su ti bitne neke stvari, postavi granice i uzivaj.
POZ
Goc 1972, on 11:46, 26. June 2010, said:
i izvagati sta je u zivotu bitnije
ponos ili ljubav
nije uvek bitnija ljubav, veruj mi
nekada se bez ponosa i ne isplati ziveti
sa druge strane ako je covek tvrdoglavo ponosan, ne moze da ocekuje
sve lepote i blagodati najveceg zivotnog bogatsva
a to je LJUBAV!!!
vaga,
da vaga treba biti veeeeeoma osetljiva
a oci bistre, kako bi ispravno videle jezicak, koji prelazi sa jedne na drugu stranu
Napisano: 27.06.10, 00:47
Napisano: 27.06.10, 21:37
Napisano: 06.08.10, 01:50
Ovu poruku je izmenio Dina Dimitrijevic: 06.08.10, 01:52
prof. Cobra, on 15:28, 24. June 2010, said:
Na primer, da uvedemo da i Ponos i lLjubav imaju ocene od 1 do 10.
E, sad-ako ti je neko okrnjio ponos za 2, a voliš ga za 10 -nije isto kao kad ti neko okrnji ponos za 10, a voliš ga za 8.
Iznesi stvar konkretno!
Evo, zašto to pričam-danas ima toliko malo tolerancije medju ljudima da se oholost i drskost popela na 10, a ljubav svela
na bednih 3 poena.
I sad-kad se razvode zbog bezveznih stvari-kao npr da ne mogu da se dogovore ko će da odnese
smeće iz stana ili, kao što mi je pričala komšinica od cca 40 godina da imaju dvoje dece ali suprug 3 meseca ne može
da digne dupe da popravi gurtnu od roletne i kada to ona lično uradi, on joj kaže -al ti je to fazon, e onda ode stvar u p.m.
Dakle, ljubav ne bi trebalo ni na koji način da trpi povredu ponosa partnerke ili partnera ali ako se ikad desi -to treba objasniti
verbalno da je to prvi i poslednji put i da sledećeg puta nema pardona-razlaz je neminovan.
Danas, kad se mladi ne ustručavaju da jedni drugima svašta kažu -normalna je i kriza i pojava pitanja Ponos ili Ljubav.
Jednom reči-gde nema poštovanja za Ljubav, Ponos poništava takvu vezu!
Savet-bolje je i raskinuti nego biti sutra kandidat za sigurnu kuću. Ali treba proceniti i sopstvenu odgovornost!
A sta biva ako nekog volis za 10 a povredio ti je ponos za 10? Onda si na nuli, ali pozitivnoj ili negativnoj?
#10 Paola
Napisano: 06.08.10, 07:09
Dina Dimitrijevic, on 2:50, 6. August 2010, said:
Ako nekog mozes voleti za 10 u ovakvoj situaciji - onda nesto nije u redu sa tobom. I tvojom slikom o sebi. Ljudi su zajedno da bi
im bilo bolje, sve ostalo je zavaravanje. I mani tu igru sa pozitivnom i negativnom nulom. 0 je uvek 0!
Napisano: 06.08.10, 10:57
Paola, on 8:09, 6. August 2010, said:
im bilo bolje, sve ostalo je zavaravanje. I mani tu igru sa pozitivnom i negativnom nulom. 0 je uvek 0!
Posto sam ovako prozvana moram da objasnim situaciju, meni je dobro kad sam sa njim ali pre par meseci on je usao u posao koji mu donosi velike prihode ali je van grada po 5 dana u nedelji. Vernost nije u pitanju, mogla bi za njega da garantujem 100% i nikada ni jednim svojim postupkom nije izazvao sumnju, samo posao-kuca. Medjutim ja sam zbog njegovog odsustvovanja nezadovoljna, sve vise se svadjamo, a on u afektu ume svasta da kaze, i ako mu je dusa cista, jezik mu je pogan. U tom smisli, verbalno mi povredi ponos za 10, jeste da je posle 5 min kad prodje bes, on sve zaboravio, ali ja nisam a sa druge strane se mnogo volimo jer drugacije ne bi ostavi zajedno! Zato se pitam da li je 0 pozitivna ili negativna?
#12 Mara
Napisano: 06.08.10, 13:38
Dina Dimitrijevic, on 2:50, 6. August 2010, said:
Draga moja, objediniću obe teme odgovorom.
Ne znam koliko dugo ste u vezi, period prilagodjavanja je veoma težak ali se lako prebrodi kada je ljubav velika i prava!
U ljubavi nema ponosa, a još manje uvredljivih reči.
Da li je ljubav obostrana istog intenziteta?
Voleti nekog silno, a pritom te on vređa, nezamislivo mi je. Lečiti komplekse na nekom ko te voli, besmisleno je!
Još jedna pretpostavka: ili si Ti hipersenzibilna, ili je on naslnik
#13 Paola
Napisano: 06.08.10, 14:11
Kako neko SVAKI PUT moze kroz 5 minuta da ZABORAVI da te je jako povredio?
I da pritom ima dobru dusu, kako kazes?!
Nije meni cilj da te ubedim u bilo sta. Jednostavno - kada je covek sa strane, i kada
sve posmatra bez uplitanja emocija - ima nekih logicnih odgovora.. Valjda si zato i potrazila
tudje misljenje. Odgovorila sam ti samo zato sto mi se cini da prosto trazis da ti neko
kaze da gresis. A ne gresis. Covek zeli da bude sa nekim koga voli, i normalno je da je u
suprotnom nezadovoljan. I to bi, valjda, druga strana trebalo da shvati, cak i da bude polaskana.
A sto ne probas da odes i ti tamo, za njim? Onda bi sve bilo mnogo jasnije, i bez ovih dilema..
Napisano: 06.08.10, 17:08
Mara, on 14:38, 6. August 2010, said:
Ne znam koliko dugo ste u vezi, period prilagodjavanja je veoma težak ali se lako prebrodi kada je ljubav velika i prava!
U ljubavi nema ponosa, a još manje uvredljivih reči.
Da li je ljubav obostrana istog intenziteta?
Voleti nekog silno, a pritom te on vređa, nezamislivo mi je. Lečiti komplekse na nekom ko te voli, besmisleno je!
Još jedna pretpostavka: ili si Ti hipersenzibilna, ili je on naslnik
Zajedno smo 3 godine i ako mi verujes on mozda mene voli i vise nego ja njega, ume da bude i nezan i pazljiv i da mi priredi neko iznenadjenje, 101 ruzu i slicno... Ali koliko mi brzo mozemo da se posvadjamo to nikome ne umem da objasnim. Ni ja njemu ne ostanem duzna u tim svadjama ali mene te svadje bole mnogo vise nego njega. On je preopterecen poslom i rastrzan izmedju mene i posla a ja u nedoumici da li da ostanem uz njega ili je kraj neminovnost?
Paola, on 15:11, 6. August 2010, said:
Kako neko SVAKI PUT moze kroz 5 minuta da ZABORAVI da te je jako povredio?
I da pritom ima dobru dusu, kako kazes?!
Nije meni cilj da te ubedim u bilo sta. Jednostavno - kada je covek sa strane, i kada
sve posmatra bez uplitanja emocija - ima nekih logicnih odgovora.. Valjda si zato i potrazila
tudje misljenje. Odgovorila sam ti samo zato sto mi se cini da prosto trazis da ti neko
kaze da gresis. A ne gresis. Covek zeli da bude sa nekim koga voli, i normalno je da je u
suprotnom nezadovoljan. I to bi, valjda, druga strana trebalo da shvati, cak i da bude polaskana.
A sto ne probas da odes i ti tamo, za njim? Onda bi sve bilo mnogo jasnije, i bez ovih dilema..
Htela sam da kazem da zaboravi sta smo jedno drugom rekli, ako pretera izvini se, ako sam ja preterala trazi od mene da se izvinim ali u svakom slucaju njemu to ne pada tako tesko kao meni, u takvim situacijama njemu jezik i mozak nemoju dodirne tacke, posvadjamo se i on kao da se na taj nacin isprazni a onda ja postajem nepodnosljiva, ljuta, nezadovoljna i td.
Isla sam i ja sa njim, ali ni to nije resenje, on toliko puno radi, a hteo je i mene maksimalno da ispostuje da je bukvalno spavao po 2-3 sata dnevno da bi mogao sve da uklopi... Iskreno velika dilema, zato sam i potrazila misljenje drugih ljudi, koji nas ne poznaju i koji nece biti pristrasni...
Napisano: 11.08.10, 01:26
Takodje smo se previse svadjali... A ja sam neko ko ne podnosi da se svadja, i to mi je jako tesko padalo... Dok njoj nije, celog zivota je okruzena najblizima kojima je navika da se svadjaju.
Izdrzao sam godinu dana, ali vise nisam mogao. Voleo sam je, ali svadje su uticale da se vremenom i ta ljubav smanji. Na kraju sam prelomio...
Nije moj savet da to uradis - jer mozda si drugacija individua od mene, samo sam podelio jedno donekle slicno iskustvo.
Sve najbolje zelim!
Napisano: 11.08.10, 15:13
Dina Dimitrijevic, on 18:08, 6. August 2010, said:
Evo saveta-ostavi se ti njega-možda će on nekoj drugoj valjati! A, da li ćeš ti nekom valjati-nije tvoja briga!
Napisano: 14.08.10, 00:11
Dina Dimitrijevic, on 11:57, 6. August 2010, said:
Voleti bezuslovno je prava ljubav.
Voleti uslovno, ne bih rekao da je to ljubav prema toj osobi, više mi je to ljubav prema sebi i svojim očekivanjima.
Ne stati iza voljene osobe u stvarima njoj važne i prioritetne, svakako nije ljubav. Staviti ga pri tome pred izbor: to što je tebi važno ili ja, to je sebičnost i daleko je to od ljubavi.
I kao što neko reče nema ponosa u ljubavi, a ja bih rekao da ovde i nema neke ljubavi, kao što si i sama rekla tebi je samo dobro sa njim.
Napisano: 14.08.10, 21:21
Napisano: 14.08.10, 23:29
Ljubav, ponos... niko ne doživljava na isti način.
- 1
- 2