Šta mislite o novčanoj stimulaciji najboljih studenata
#1 Mara
Napisano: 19.06.10, 22:39
Ovu poruku je izmenio Mara: 19.06.10, 22:40
Na ET fakultetu u Novom Sadu dodeljene su novčane nagrade najboljim studentima. Divan gest i stumalacija. Oduševljena sam. Nadam se da će postati tradicija.
Napisano: 20.06.10, 08:46
Ovu poruku je izmenio realmadrid: 20.06.10, 08:53
Ništa bolje za oduševljenje naivnih ljudi.
Da li su studenti u nekoj političkoj partiji?
Da li uče po bolonji ili ono naše što nekad bejaše?
Da li se stimulacijama za vreme studiranja iskupljuje kasniji nedostatak nemanja radnog mesta,
poniženja roditelja niskim primanjima?
Da li znate da "doktoranti" sede u nekim institutima ili laboratorijama i nešto mućkaju daleko od
očiju sveta i lišeno svrhe?
Nisam za nagrađivanje, ne mogu tako lako da aplaudiram preuzimanju satanskog principa, sa
prefinjenom formom, štapa i šargarepe!
Da li su studenti u nekoj političkoj partiji?
Da li uče po bolonji ili ono naše što nekad bejaše?
Da li se stimulacijama za vreme studiranja iskupljuje kasniji nedostatak nemanja radnog mesta,
poniženja roditelja niskim primanjima?
Da li znate da "doktoranti" sede u nekim institutima ili laboratorijama i nešto mućkaju daleko od
očiju sveta i lišeno svrhe?
Nisam za nagrađivanje, ne mogu tako lako da aplaudiram preuzimanju satanskog principa, sa
prefinjenom formom, štapa i šargarepe!
...potpis
Napisano: 21.06.10, 17:10
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 21.06.10, 17:12
I pre je bilo mućki sa stimulacijama najboljim studentima.
Stare knjige, a i priča o Tesli, su govorile da su stimulacije bile za talentovane-siromašne.
Ne lezi vraže, a i po Radoju Domanoviću i Branislavu Nušiću -kod nas će, najverovatnije, da dobijaju stimulacije
sinovi mafijaša i bogataša, pa će se, primera radi, provući i neki prepametni siromaško!
Uostalom-ovde je reč o najboljima, a u njihove mentore, valjda, nećemo sumnjati!
Života nam, ko još veruje, pored tih silnih lažnih diploma i korupcije na sve strane da mi uopšte imamo najbolje?
A, da im se daju stimulacije? Da, da -da im se daju!
P. S. Ne znam samo kud se dedoše svi ti silni bivši najbolji? Ima li im traga?Ma, jesu l to ovi što nam sada vode državu?
Stare knjige, a i priča o Tesli, su govorile da su stimulacije bile za talentovane-siromašne.
Ne lezi vraže, a i po Radoju Domanoviću i Branislavu Nušiću -kod nas će, najverovatnije, da dobijaju stimulacije
sinovi mafijaša i bogataša, pa će se, primera radi, provući i neki prepametni siromaško!
Uostalom-ovde je reč o najboljima, a u njihove mentore, valjda, nećemo sumnjati!
Života nam, ko još veruje, pored tih silnih lažnih diploma i korupcije na sve strane da mi uopšte imamo najbolje?
A, da im se daju stimulacije? Da, da -da im se daju!
P. S. Ne znam samo kud se dedoše svi ti silni bivši najbolji? Ima li im traga?Ma, jesu l to ovi što nam sada vode državu?
Napisano: 11.02.11, 17:09
Raduje me da se stimulacije obezbedjuju mladim ljudima zeljnim znanja i ucenja. To je stvarno pohvalno. Voleo bih da se tako i drugi segmenti u zivotu mladih, pa i onih starijih nagradjuju i cene. Ali i ovo je velika stvar. Mozda ne treba sve stihijski posmatrati i bez elana. Mislim, ponekad da je stvarno malo potebno coveku, pa da se on motivise da da mnogo okolini koja ga je i motivisala. Praktican zivot mladog naucnika i studenta koji ce to postati u Srbiji je ipak, ... drugacija u stvarnosti.
Napisano: 20.02.11, 22:27
Skoro sam gledao ministra poljoprivrede na RTS - u.
Covek kaze da je sve OK. Kaze da mu je stalo do sitnog, obicnog seljaka a ne do "velikih" proizvodjaca...
Kaze da moze da zivi i onaj koji ima 3ha...
Od muke sam se nasmejao...
Slicna prica je i ovde... Svaka cast na bilo kakvoj pomoci... ali u ovoj zemlji imamo problem da ljudi koji su zavrsili fakultete nemaju posla... Ja ne znam ni jedan fakultet koji bi smeo nekome da predlozim da upise i da mu mogu reci da ima neke sanse da nadje posao.
Povrh svega, procenat visoko obrazovanih ljudi u ovoj zemlji je MALI! Sto ce reci da bi trebalo da ih bude vise... a mi ni sa ovima ne znamo sta cemo...
Dalje... fakulteti duguju struju, komunalije... laboratorije su stare po 50 i vise godina... oprema u raspadu. Obrazovanje shodno tome... ucimo metode od pre 50 godina. Meni sada neko i da pruzi priliku da radim svoj posao... ja ne bi znao da radim onako kako se radi, nego onako kako se radilo. ali dobro, to se da nauciti... Ipak, mislim da ne bi trebalo gubiti vreme na to... Sasvim bi bilo normalno da kada zavrsis fakulet da znas i da mozes da radis svoj posao.
E sad... od ne znam koliko hiljada studenata... njih 1000 - 2000 dobijaju neke nagrade... a sta sa ostalima?
Mazanje ociju i prikazivanje kako se ovde "ipak nesto radi"...
Covek kaze da je sve OK. Kaze da mu je stalo do sitnog, obicnog seljaka a ne do "velikih" proizvodjaca...
Kaze da moze da zivi i onaj koji ima 3ha...
Od muke sam se nasmejao...
Slicna prica je i ovde... Svaka cast na bilo kakvoj pomoci... ali u ovoj zemlji imamo problem da ljudi koji su zavrsili fakultete nemaju posla... Ja ne znam ni jedan fakultet koji bi smeo nekome da predlozim da upise i da mu mogu reci da ima neke sanse da nadje posao.
Povrh svega, procenat visoko obrazovanih ljudi u ovoj zemlji je MALI! Sto ce reci da bi trebalo da ih bude vise... a mi ni sa ovima ne znamo sta cemo...
Dalje... fakulteti duguju struju, komunalije... laboratorije su stare po 50 i vise godina... oprema u raspadu. Obrazovanje shodno tome... ucimo metode od pre 50 godina. Meni sada neko i da pruzi priliku da radim svoj posao... ja ne bi znao da radim onako kako se radi, nego onako kako se radilo. ali dobro, to se da nauciti... Ipak, mislim da ne bi trebalo gubiti vreme na to... Sasvim bi bilo normalno da kada zavrsis fakulet da znas i da mozes da radis svoj posao.
E sad... od ne znam koliko hiljada studenata... njih 1000 - 2000 dobijaju neke nagrade... a sta sa ostalima?
Mazanje ociju i prikazivanje kako se ovde "ipak nesto radi"...
I'm always looking for the sun...
Napisano: 21.02.11, 18:07
Gledao sam tu emisiju, magazin"OKO", pre nedelju dana. I secam se cele price, ... Najstrasnije je to sto iako nedostaju zaista ti strucnjaci, drzava nikako ne pravi strategiju kako oni posle da dodju zaposlenja, a ne postoji ni dugorocna strategija, a ni plan sta je to sto ce biti trazeno u buducnosti, pa da mladi koji bi hteli da uce i studiraju mogu slobodno da upisuju fakultete, prema svojoj zelji, ali i prema potrebi. Mnogi konobarisu ili rade u pekari, a da to nisu uopste zavrsili, tojest nemaju nikakve veze sa tim. Najvaznije da kad neko zavrsi fakultet dodje do zaposlenja, ali taj film uopsteno u Srbiji necemo dugo i dugo gledati. Daj Boze da onaj ko to zavrsi nekako, ne zavrsi kako ne treba, tj.da visi godinama u Zavodu za nezaposlene.