#1 Mara
Napisano: 13.06.10, 16:43
Ministar zdravlja predvideo 8 minuta za pregled pacijenta, od ulaska u ordinacuju, uzimanja anamneze, pregleda, dijagnostiku, prepisivanje terapije, saveta i svega ostalog.
Zanima me da li je ministru dovoljno 8 minuta u ordinaciji da bi bio zadovoljan prijemom, diagnostikom, savetom..?
Ili to ne važi za gospdina Ministra i njegove nabliže?
Napisano: 14.06.10, 12:24
Ma "ministar"je odavno za zatvor a kamo li za ostavku. Po ovome sudeci je i za ludnicu! Za ovakve stvari premijeri koji imaju gram mozga i trunku casti smenjuju ministra odmah. Nije iskljuceno da je to naredjenje od MMF-a, posto je ovo njihov recept za l unistenje suverenih drzava. Udar na zdravstvo, prosvetu i socijalu, oproban recept!
Napisano: 14.06.10, 13:07
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 14.06.10, 13:13
Dobro, ministar kaže jedno, ali šta ja vidim to je drugo:Moj lekar ima tako malo pacijenata, jer pri izboru lekara su ga mnogi
napustili, ali doktor opet ne odvoji više od 3 minuta za pregled , sestre jedva da mu odnesu karton ili knjižicu i opet je red kod njega.
Dakle-takvom lekaru je odviše 8 minuta bruto.
Kad čovek pogleda malo okolo -nerad i šetuckanje i pljampanje i sve da izgleda da je pacijent tu suvišan-e, onda, brajko-da te
vidimo šta ćeš ti sa svojih 8 minuta.
Jednom rečju-lekari sami ne žele potroše stvarno na pacijenta ni 3 minuta, pa dali mu po svakom i 30 minuta-opet će telefonirati
mobilnim, razgovarati medjusobno, šetkati se...
Neka on meni posveti samo 3 minuta i dosta je!
Posebno što deset puta češće pacijent dodje samo po lekove, a za uput za specijalistu mu treba 30 sekundi.
Da pregleda pacijenta-današnji lekar to i ne zna . Boli te grlo- uput za orl! Boli te stomak-uput za gastro!
Boli te glava-uput kod neurologa!
Narod nam se leči sam -više i ne ide kod "opštaka".
Videh majku koja na nevidjeno pregovara s apotekarkom koji antibiotik da da detetu. Ne može da gubi vreme na lekarevih "8 minuta"!
Zaključak-sami su lekari krivi jer su svojim neradom doveli do propisivanja norme. Koliko li je to kod privatnika?
E, baš će privatnik da sluša žalopojke pacijenta i da ga pregleda pola sata da ga ne odere sa cenom!
A, uz kompjuter doktoru treba više vremena nego pre bez njega?!
Ja sam za normu! Ne traje svaka poseta 8 minuta! Je l ok da oni uvode druge preko veze i pričaju po pola sata-ko zna šta dok drugi čekaju!
napustili, ali doktor opet ne odvoji više od 3 minuta za pregled , sestre jedva da mu odnesu karton ili knjižicu i opet je red kod njega.
Dakle-takvom lekaru je odviše 8 minuta bruto.
Kad čovek pogleda malo okolo -nerad i šetuckanje i pljampanje i sve da izgleda da je pacijent tu suvišan-e, onda, brajko-da te
vidimo šta ćeš ti sa svojih 8 minuta.
Jednom rečju-lekari sami ne žele potroše stvarno na pacijenta ni 3 minuta, pa dali mu po svakom i 30 minuta-opet će telefonirati
mobilnim, razgovarati medjusobno, šetkati se...
Neka on meni posveti samo 3 minuta i dosta je!
Posebno što deset puta češće pacijent dodje samo po lekove, a za uput za specijalistu mu treba 30 sekundi.
Da pregleda pacijenta-današnji lekar to i ne zna . Boli te grlo- uput za orl! Boli te stomak-uput za gastro!
Boli te glava-uput kod neurologa!
Narod nam se leči sam -više i ne ide kod "opštaka".
Videh majku koja na nevidjeno pregovara s apotekarkom koji antibiotik da da detetu. Ne može da gubi vreme na lekarevih "8 minuta"!
Zaključak-sami su lekari krivi jer su svojim neradom doveli do propisivanja norme. Koliko li je to kod privatnika?
E, baš će privatnik da sluša žalopojke pacijenta i da ga pregleda pola sata da ga ne odere sa cenom!
A, uz kompjuter doktoru treba više vremena nego pre bez njega?!
Ja sam za normu! Ne traje svaka poseta 8 minuta! Je l ok da oni uvode druge preko veze i pričaju po pola sata-ko zna šta dok drugi čekaju!
Napisano: 14.06.10, 13:29
Mara, on 17:43, 13. June 2010, said:
Ministar zdravlja predvideo 8 minuta za pregled pacijenta, od ulaska u ordinacuju, uzimanja anamneze, pregleda, dijagnostiku, prepisivanje terapije, saveta i svega ostalog.
Zanima me da li je ministru dovoljno 8 minuta u ordinaciji da bi bio zadovoljan prijemom, diagnostikom, savetom..?
Eeee Maro, ministar se ni ne leci kod nasih drzavnih lekara, kao ni njegova porodica, jer su svesni koliko je zdravstvo otislo u...
S druge strane, nije normalno ni da bake i deke, koji nemaju sa kim da porazgovaraju, dolaze da to ucine kod svoje doktorke pa im ona dodje vise kao psihijatar nego kao lekar opste prakse. Mucno je malo kada neko od njih udje pre tebe u ordinaciju pa cak i cujes koje su to price i cekas min 30 min da bi usao kod lekara.
Napisano: 14.06.10, 14:21
Citat
Privatnik odredjuje cenu prema vrsti usluge, a ne prema minutaži. I ne može vas on "odrati" koliko nas je država drala kroz izdvajanja za zdravstveno i socijalno osiguranje, od kojeg sada vidimo slabu vajdu.
Tomica se mogao pobrinuti za refundaciju troškova lečenja kod privatnika, pa bi smo mogli reći da nečemu vredi. Uostalom, on se ni ne seća koliko traje jedan pregled, davno je otišao iz struke u politiku.
A nama ostaje vežba pred ogledalom za brzo svlačenje i oblačenje, u skladu sa odredjenom minutažom.
Napisano: 14.06.10, 14:58
Моје мишљење је да ме у опште не интересује здравство јер сви они су џаболебароши и ништа не раде само дижу дреку да тобоже раде све то треба говњивом мотком па удри и на улицу протерати и после свих убистава које је извршило српско здравство поготово на све оне који нису имали да плате минималних 10-20 € за све оне услуге које би и онако требало да добију регуларним путем неки су морали да се упуштају у корупцију да бих се бар покушали лечити а о томе колико су стручни у свом послу то најбоље знају они који су платили својим животом али и њихове породице а међу њима је и моја покојна мајка, ја више никада код ни једног доктора нећу отићи када сам болестан осим саме класичне прехладе јер сам приметио да су једино ту колико толико стручни а све остало биће онако како Господ Бог подари.
Упованије мојеОтец,прибјежишче моје Син,покров мој Дух Свјатиј, Тојице Свјатаја слава Тебје
Napisano: 14.06.10, 19:08
Bjanka, on 15:21, 14. June 2010, said:
A nama ostaje vežba pred ogledalom za brzo svlačenje i oblačenje, u skladu sa odredjenom minutažom.
To za neke ženske pacijente važi, a za muške radi brzine samo svlačenje, a da se oblače mogu i u drugoj sobi?
P. S. Ne pamtim da mi je ikad lekar opšte prakse poslušao pluća ili izmerio pritisak. Šta ću kad nisam žensko!
Napisano: 14.06.10, 20:13
Citat
P. S. Ne pamtim da mi je ikad lekar opšte prakse poslušao pluća ili izmerio pritisak. Šta ću kad nisam žensko!
Hahaha... za pluća i da razumem, ali zašto ni pritisak?
Budi zadovoljan, prof. Cobra, očigledno odokativna dijagnoza kaže - zdrav ko' dren!
Napisano: 15.06.10, 00:50
Bjanka, on 21:13, 14. June 2010, said:
Hahaha... za pluća i da razumem, ali zašto ni pritisak?
Budi zadovoljan, prof. Cobra, očigledno odokativna dijagnoza kaže - zdrav ko' dren!
Istina je! U naše domove zdravlja dolaze samo zdravi-to jest oni koji mogu ladno kao moja komšinica od 75 godina
da odu ujutro do kardiologa i da tek oko podne stignu na red za pregled. Ustvari-meni tu nešto opet nije jasno-kako ona
za svaki pregled kod bilo kog specijaliste strpljivo stiže posle 4 sata čekanja. Da ima 25 godina-bilo bi mi jasno.
Uvedoše da se recepti daju dvomesečno za stare i stalne tretmane, posle da se telefonom izdiktira pa dodje kad oni
proture kroz komp, pa na kraju svakog meseca nova strategija."Vedžba" Tomica na nama sve ali nikako da
izvedžba lenjivce da će da popiju otkaze ako ne rade dovoljno brzo i efikasno. Sve se nešto plaše da će sve
medicinske sestre da odu u Libiju ili drugde, a da ćemo ovde da ostanemo bez njih. Kao da nema mladih.
Napisano: 15.06.10, 18:38
Nikada nije bila bitna dužina pregleda već razumevanje i kompetentnost lekara.
Uvek su postojali dobri lekari i loši.. dobri učitelji i loši.
Nije dobar učitelj koji više zna, već koji ti bolje objasni tematiku.
Znam slučaj iz kamenice (NS)..
Rom, je bio jako dobar u kardiovaskularnoj oblasti, voleo je to što radi.
Nije uspeo. Samo zato što je CIGAN.
Šta više reći..
Uvek su postojali dobri lekari i loši.. dobri učitelji i loši.
Nije dobar učitelj koji više zna, već koji ti bolje objasni tematiku.
Znam slučaj iz kamenice (NS)..
Rom, je bio jako dobar u kardiovaskularnoj oblasti, voleo je to što radi.
Nije uspeo. Samo zato što je CIGAN.
Šta više reći..
Pripreme za leto: www.youbodybuilding.com
Kad sve saberem, oduzmem se.
Kad sve saberem, oduzmem se.