Mašina za sušenje veša

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Šta mislite o mašinama za sušenje veša?

#1 Microfan  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Grupa: Član
  • Poruka: 8
  • Pridružio se: 20.03.10
  • Pol:muški

Napisano: 17.05.10, 12:36

Sta mislite o masinama za susenje vesa? Smanjuju li ves i da li ga guzvaju? Moze li da se susi ves koji je iscedjen na 500 obrtaja? :girl_devil:
0

#2 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 17.05.10, 15:00

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 17.05.10, 15:01

Na sva ta pitanja mene interesuje koliko struje potroši to jedno sušenje veša kad znam da se za pranje
veša u 10 l vode zagrevane od 15 do 95 0(80 step razlike) utroši toplota od
10kgx800x4, 18 kJ/kg/10=3360kJ=3, 36MJ
Za sušenje se isparavanjem 1kg vode u vešu(koga ima npr 5 kg +1kg neisparene vode) troši 2, 27MJ toplote.

Eto približnog odgovora da za sušenje ode još skoro 2/3 potrošnje struje jednog pranja.

Ustvari, imam pitanje-koliko se takva mašina uopšte isplati u jednom prosečnom domaćinstvu.

Nešto je bila moda da se te mašine reklamiraju pa se nešto prestalo. Bilo je odvojenih mašina sušilica,
sad ima sušenje u okviru iste mašine.

Jesmo li mi toliko osiromašili da nam se to i ne nudi?
0

#3 Bjanka  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5324
  • Pridružio se: 26.10.08
  • Pol:ženski

Napisano: 17.05.10, 15:49

Savršena mašina, pogotovu u zimskom periodu... Nema veša po radijatorima, TA pećima, ne čekaš 3 dana da se osuši, a onda ga ipak dosušiš na pomenutim grejnim telima... Ovako, sve je gotovo za dvadesetak minuta.
Suši se veš koji je prošao centrifugu, a neće se ni skupiti ni izgužvati ako odredite pravu dužinu sušenja
0

#4 Microfan  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 8
  • Pridružio se: 20.03.10

Napisano: 17.05.10, 19:03

I mene interesuju odgovori na tvoja pitanja jer nemam nikakvo iskustvo sa ovim masinama. Zato sam i postavio ovu temu kako bih se vise informisao. Bjanka cuo sam mnogo pozitivnih komentara kao sto je i tvoj ali sam takodje procitao dosta negativnih komentara zato se i dvoumim. :scratch_one-s_head:
0

#5 Goc 1972  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 314
  • Pridružio se: 22.12.09

Napisano: 17.05.10, 21:22

слажем се да у зимским временима много знаци, ...
АЛИ ЉУДИ
па још мало ће нас преузети све ове разне машинерије

и почиње ми деловати, да ће онај филм РОБОТ
заиста да се деси у скорој будућности

ма ајде па буди паметан! :scratch_one-s_head:
Верујем у једнога Господа Бога ИСУСА ХРИСТА !!

КАО ШТО КОШУТА ТРАЖИ ПОТОКЕ , ТАКО И ДУША МОЈА ТРАЖИ ТЕБЕ БОЖЕ
0

#6 Bjanka  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5324
  • Pridružio se: 26.10.08

Napisano: 17.05.10, 22:13

View PostGoc 1972, on 22:22, 17. May 2010, said:

слажем се да у зимским временима много знаци, ...
АЛИ ЉУДИ
па још мало ће нас преузети све ове разне машинерије

и почиње ми деловати, да ће онај филм РОБОТ
заиста да се деси у скорој будућности
bi
ма ајде па буди паметан! :girl_in_love:

Danas se brzo živi, kamo lepe sreće da su sve mašine isključivo u svrhu lagodnijeg života, a da su dovoljno pristupačne prosečnom čoveku. Danas je prosto nezamisliv život bez veš mašine - zamislite mladu majku koja trči kući s' posla, sprema ručak za sutra, sredjuje kuću... i da ne nabrajam, uz sve treba opati gomilu veša, koliko bi joj vremena ostalo za bavljenje detetom.
0

#7 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 17.05.10, 22:44

View PostBjanka, on 23:13, 17. May 2010, said:

Danas se brzo živi, kamo lepe sreće da su sve mašine isključivo u svrhu lagodnijeg života, a da su dovoljno pristupačne prosečnom čoveku. Danas je prosto nezamisliv život bez veš mašine - zamislite mladu majku koja trči kući s' posla, sprema ručak za sutra, sredjuje kuću... i da ne nabrajam, uz sve treba opati gomilu veša, koliko bi joj vremena ostalo za bavljenje detetom.

Zamislio sam Koliko sve Mašina treba u kući da zamene mladu majku da bude s detetom.

Rezultat: Nema te mašine koja će otrgnuti mladu majku da Prvo Sve Drugo obavi da bi joj ostalo vreme za dete.

Pouka: Mnoge tate kupe mašinu za sušenje veša svojoj ljubavnici da bi njoj ostalo vreme za dete.

Samokritika: ovo je sve dibidus off.

Upit za sledećeg sagovornika: Nabrojte koje sve kućne mašine i mašinice, na struju postoje, u prodaji. Ima li ih 20?
0

#8 Brka79  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 4
  • Pridružio se: 05.09.11

Napisano: 05.09.11, 13:11

Masina za susenje moze da se koristi u kombinaciji masine za ves koja ima min. 800 obrtaja u minuti. Sto se tice guzvanja vesa... sve zavisi kako podesis masinu za susenje, uglavnom ne guzva ves. Prednosti su mnoge. Ves ne bledi ili sivi (u gradovima narocito zbog smoga), veoma mekan ves (ko ima masinu za susenje zna o cemu pricam) ves je veoma prijatnog mirisa i ne prima miris okoline. itd...
0

#9 zakrpica  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Moderator
  • Poruka: 426
  • Pridružio se: 30.01.11

Napisano: 06.09.11, 06:52

Pre sam smatrala da je skroz beskorisna... meni je i bila.
Sad vidim pricaju da cu svaki dan da perem ves sa bebom i zaista mi je frka.
Zivim u stanu o.k. velicine koji je dvosoban. Jel' to znaci da cu jednu sobu da posvetim susenju 24/7 a u drugoj zivim?! Cini mi se da je onda efekat isti kao i imati garsonjeru sa masinom za susenje.
0

#10 Pumpkin  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1743
  • Pridružio se: 10.10.09

Napisano: 21.09.11, 22:40

View Postzakrpica, on 06.09.11, 06:52, said:

Pre sam smatrala da je skroz beskorisna... meni je i bila.
Sad vidim pricaju da cu svaki dan da perem ves sa bebom i zaista mi je frka.
Zivim u stanu o.k. velicine koji je dvosoban. Jel' to znaci da cu jednu sobu da posvetim susenju 24/7 a u drugoj zivim?! Cini mi se da je onda efekat isti kao i imati garsonjeru sa masinom za susenje.

He, he... koliko ja znam o bebama... cini mi se da ce ti pranje vesa i susenje biti najmanji problem:-) Ali, nema veze... da je ziva i zdrava.
A sto se tice masine... dobra je stvar, bas zbog toga sto kazes... da ne bi jedna soba sluzila za susenje vesa. Doduse ko nema mnogo vesa, ne treba mu.
S' obzirom da je relativno lagana... i pod uslovom da imate dobru ves masinu koja ne skace previse, onda masina za susenje vesa moze da se stavi na ves masinu. Nisam probao doduse, ali kazu ljudi da moze bez problema.
I'm always looking for the sun...
0

#11 JANA  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1942
  • Pridružio se: 16.08.08

Napisano: 18.10.11, 19:11

Sve vise se zanosim idejom da je masina za susenje vesa podjednako potrebna kao i ista samo za pranje vesa... I tako razmisljam o potrosnji struje, ali mu ta potrosnja dodje naocigled zanemarljiva, ako ves nije osusen npr 3 dana, pa se sve to nagomila za peglanje do besvesti... Znaci, glas za kupovinu dobre masine za susenje vesa...
Веруј ономе ко тражи истину, чувај се онога ко ју је "нашао". . .
0

#12 pokorni  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 293
  • Pridružio se: 31.01.11

Napisano: 18.12.11, 13:29

Stavis ves iza Attached Image: DSC00853.JPG, i propalis masinu.;)
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu