Šta mislite o mašinama za sušenje veša?
Napisano: 17.05.10, 12:36
Napisano: 17.05.10, 15:00
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 17.05.10, 15:01
veša u 10 l vode zagrevane od 15 do 95 0(80 step razlike) utroši toplota od
10kgx800x4, 18 kJ/kg/10=3360kJ=3, 36MJ
Za sušenje se isparavanjem 1kg vode u vešu(koga ima npr 5 kg +1kg neisparene vode) troši 2, 27MJ toplote.
Eto približnog odgovora da za sušenje ode još skoro 2/3 potrošnje struje jednog pranja.
Ustvari, imam pitanje-koliko se takva mašina uopšte isplati u jednom prosečnom domaćinstvu.
Nešto je bila moda da se te mašine reklamiraju pa se nešto prestalo. Bilo je odvojenih mašina sušilica,
sad ima sušenje u okviru iste mašine.
Jesmo li mi toliko osiromašili da nam se to i ne nudi?
Napisano: 17.05.10, 15:49
Suši se veš koji je prošao centrifugu, a neće se ni skupiti ni izgužvati ako odredite pravu dužinu sušenja
Napisano: 17.05.10, 19:03
Napisano: 17.05.10, 21:22
АЛИ ЉУДИ
па још мало ће нас преузети све ове разне машинерије
и почиње ми деловати, да ће онај филм РОБОТ
заиста да се деси у скорој будућности
ма ајде па буди паметан!
КАО ШТО КОШУТА ТРАЖИ ПОТОКЕ , ТАКО И ДУША МОЈА ТРАЖИ ТЕБЕ БОЖЕ
Napisano: 17.05.10, 22:13
Goc 1972, on 22:22, 17. May 2010, said:
АЛИ ЉУДИ
па још мало ће нас преузети све ове разне машинерије
и почиње ми деловати, да ће онај филм РОБОТ
заиста да се деси у скорој будућности
bi
ма ајде па буди паметан!
Danas se brzo živi, kamo lepe sreće da su sve mašine isključivo u svrhu lagodnijeg života, a da su dovoljno pristupačne prosečnom čoveku. Danas je prosto nezamisliv život bez veš mašine - zamislite mladu majku koja trči kući s' posla, sprema ručak za sutra, sredjuje kuću... i da ne nabrajam, uz sve treba opati gomilu veša, koliko bi joj vremena ostalo za bavljenje detetom.
Napisano: 17.05.10, 22:44
Bjanka, on 23:13, 17. May 2010, said:
Zamislio sam Koliko sve Mašina treba u kući da zamene mladu majku da bude s detetom.
Rezultat: Nema te mašine koja će otrgnuti mladu majku da Prvo Sve Drugo obavi da bi joj ostalo vreme za dete.
Pouka: Mnoge tate kupe mašinu za sušenje veša svojoj ljubavnici da bi njoj ostalo vreme za dete.
Samokritika: ovo je sve dibidus off.
Upit za sledećeg sagovornika: Nabrojte koje sve kućne mašine i mašinice, na struju postoje, u prodaji. Ima li ih 20?
Napisano: 05.09.11, 13:11
Napisano: 06.09.11, 06:52
Sad vidim pricaju da cu svaki dan da perem ves sa bebom i zaista mi je frka.
Zivim u stanu o.k. velicine koji je dvosoban. Jel' to znaci da cu jednu sobu da posvetim susenju 24/7 a u drugoj zivim?! Cini mi se da je onda efekat isti kao i imati garsonjeru sa masinom za susenje.
Napisano: 21.09.11, 22:40
zakrpica, on 06.09.11, 06:52, said:
Sad vidim pricaju da cu svaki dan da perem ves sa bebom i zaista mi je frka.
Zivim u stanu o.k. velicine koji je dvosoban. Jel' to znaci da cu jednu sobu da posvetim susenju 24/7 a u drugoj zivim?! Cini mi se da je onda efekat isti kao i imati garsonjeru sa masinom za susenje.
He, he... koliko ja znam o bebama... cini mi se da ce ti pranje vesa i susenje biti najmanji problem:-) Ali, nema veze... da je ziva i zdrava.
A sto se tice masine... dobra je stvar, bas zbog toga sto kazes... da ne bi jedna soba sluzila za susenje vesa. Doduse ko nema mnogo vesa, ne treba mu.
S' obzirom da je relativno lagana... i pod uslovom da imate dobru ves masinu koja ne skace previse, onda masina za susenje vesa moze da se stavi na ves masinu. Nisam probao doduse, ali kazu ljudi da moze bez problema.
Napisano: 18.10.11, 19:11