Stanari ulepšavaju okućnice u Srbiji. Svako na svoj način!

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Poliveni vodom sa ko zna kog sprata zbog uređenja dvorišta ispred zgrade, dok su orezivali grm japanske jabuke.

#1 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Grupa: Član
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08
  • Pol:muški

Napisano: 04.05.10, 23:02

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 04.05.10, 23:07

Stanari ulepšavaju okućnice:! ili? ili!?

1. Treba li staviti znak uzvika zbog oduševljenja jer su poneki shvatili da nismo samo vlasnici
stanova već da je vreme da shvatimo da je to zbilja naše?

2. Treba li staviti znak pitanja zbog toga što je Gradsko Zelenilo konačno odustalo od uredjivanja onih površina za šta su plaćeni?

3. Treba li staviti znak čudjenja u stilu Privreda izgorela, a baba se češlja, pardon uredjuje to malo izgaženog žbunja?

4. Treba li se čuditi što će i ove godine klupe oko zgrada biti opet izlomljene, a preostali stočić kojeg je nekada neko postavio
sasvim razvaljen od stotinak posleponoćnih pivopija, bukača i zapišača?

5. Da li će neka zgrada dobiti pismenu kaznu zbog neodobrenog uredjenja koje npr nije po nekom hortikulturnom propisu?

P. S. Predsednika zgrade i penzionisanog inženjera hortikulture, baš danas dok su orezivali grm japanske jabuke,
neko polio sa mnogo vode, sa ko zna kog sprata -iz potaje i bez razloga.Neobično?
:yes:

ih, ih, zaboravih da pitam: Kako je kod vas? Mislim u vašem kraju!
0

#2 JAsamJA

• Grupa: Gost

Napisano: 05.05.10, 11:15

Kod mene u zgradi, skupilo se malo para od samo nekolko stanara za sadnice cveca. Stanari koji su vestiji i spretniji, ceo dan su cupali travu, okopavali i sadili mlade biljke. Ujutru kad smo ustali, imali smo sta da vidimo. U toku noci neko je sve izgazio, iscupao i pokrao sanice! Ne znam sta da kazem?! :yes:
0

#3 eko  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 3
  • Pridružio se: 23.10.11

Napisano: 14.12.11, 11:28

Bolje da ste posadili vocne sadnice ili stubaste sadnice koje mozete da kupite u bilo koji vocni rasadnik. Jer mini voce i stubasto voce osim sto je ukrasno takodje radja, dakle posle odredjenog vremena imali biste i plodove.
0

#4 SLD  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1957
  • Pridružio se: 30.08.09

Napisano: 15.01.12, 17:08

*
POPULAR

View PostJAsamJA, on 05.05.10, 11:15, said:

Kod mene u zgradi, skupilo se malo para od samo nekolko stanara za sadnice cveca. Stanari koji su vestiji i spretniji, ceo dan su cupali travu, okopavali i sadili mlade biljke. Ujutru kad smo ustali, imali smo sta da vidimo. U toku noci neko je sve izgazio, iscupao i pokrao sanice! Ne znam sta da kazem?! :yes:

Zato se i postavljaju kamerice koje snimaju.. uvek postoje "majmuni" koji nemaju pametnija posla.
Kada ih pronađeš.. dobro ih istamburaš pa ih nateraš da kupe sve što su uništili i okopaju ponovo
sve, još lepše nego što je bilo. Ne može se postupati ljudski prema nečoveku, oni to ne bi razumeli.
Pripreme za leto: www.youbodybuilding.com
Kad sve saberem, oduzmem se.
1

#5 saveta  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2384
  • Pridružio se: 12.02.09
  • Pol:ženski

Napisano: 11.02.12, 12:30

Ako nikada niste čuli za Peti parkić a naročito ako niste iz Beograda, evo informacije. To je deo starog gradskog tkiva, koje čini više stambenih zgrada višespratnica na 8 kućnih brojeva u 3 ulice –Bulevar kralja Aleksandra (bivša-Bulevar revolucije), Despota Olivera i Stanislava Sremčevića i pripadaju području mesne zajednice Lipov lad.

Između tih zgrada, dugo je bio prazan prostor zarastao u travurinu i stanari okolnih zgrada su ga svojim radom oplemenili.

Dakle, u neposrednoj blizini bučnog bulevara, stvorena je oaza mira, sporta, rekreacije i druženja.. Mladi iz tog kraja nisu imali potrebe da gluvare ulicama uz rizik koji takvo gluvarenje može da dovede (tuče, droga, alkohol).

Svaka zelena površina spada u tzv, zelena pluća grada a njih je nedovoljno u gradu, naročito u starom gradskom tkivu. Normalno bi bilo očekivati da lokalna vlast i mediji pohvale i podrže aktivnosti građana na stvaranju novih zelenih oaza.

Ali, došlo je vreme kako se kaže tranzicije i borbe da se dovedu novi naročito strani investitori. I tako je nadležna vlast deo te površine izdala u zakup jednoj stranoj firmi koja je tu nameravala da sagradi veliki market, naravno sa parkiralištem. Sve je bilo kako se to kaže-po zakonu. Kada je nastala gužva, birokrate su se pozivale da je DUP:om određena namena te površine, da je investitor dobio urednu građevinsku dozvolu, itd.

Građani iz pomenutih zgrada su se pobunili-ne kukom i motikom ili vatrenim oružjem već su svojim telima branili da buldožeri riju po parkiću.. Trajalo je to danima, meseima.. Krenuo je i postupak kod nadležnih organa.

Taj rat građana i birokratije trajao je godinama, ne mogu tačno da kažem koliko ali iz određenih razloga pamtim da sam taj slučaj počela da pratim negde 2006 godine. Povremeno je izgledalo da je to donkihotski rat protiv vetrenjača ili sukob Davida i Golijata.

Pročitala sam pre nekoliko dana u novinama obaveštenje da su modeli uređenja parka od 12.1.o.g. bili objavljeni na sajtu opštine Zvezdara i u prostorijama mesne zajednice i da će se određenog dana u vremenu od 17 do 20 časova, održati izjašnjavanje građana o tim varijantama. Organizacioni odbor građana je verovatno u saradnji sa stručnjacima ponudio 3 modela za uređenje prostora i predložio da građani sami odluče koji je najbolji. Oduševila sam se.

Prvo, naizgled nemoćna grupa građana, dobila je višegodišnji rat protiv moćne administracije i drugo, održali su pravu lekciju birokratama na svim nivoima vlasti kako treba odlučivati o pitanjima od neposrednog i zajedničkog interesa.

Treće, možda najvažnije je da su građani delovali složno i uz veliki napor, uspeli su. Sloga nam je potrebna kao kap vode na dlanu u porodici, stambenoj zgradi u kojoj živimo, opštini i naročito na nacionalnom nivou. Kada bismo mogli da se složimo, lakše bi prebrodili mnoge teškoće koje nas tište.

Vraćam se na građane koji se izboriše za svoj peti parkić. Smatram da bi njih trebalo proglasiti za najbeograđane. Njihova deca i unuci će za neku godinu prerasti svoj parkić ali doći će neki drugi klinci, drugim rečima, ovi građani se nisu borili za sebe već za svu decu. Od srca im čestitam.

Model osvajanja prava i pravde koji su ovi građani primenili nije primenjiv u svim situacijama. Ali, svugde je primenjivo da se ne treba ponašati kao Kafkin Jozef K a odgovarajući model otpora, mora da se nađe.

Za početak, ja ovim vlastima ne verujem. Izbori koji će uskoro biti, pokazaće šta misli većina građana.
0

#6 šamur  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1455
  • Pridružio se: 17.02.10

Napisano: 11.02.12, 23:05

Saveta, drago mi je što ponovo pišeš na forumu, ali moram te razočarati.
Ovo što si napisala jednostavno nije tačno. Tamo nema nikakvog parka niti ga je ikad bilo, a na raspravi nisu učestvovali ni potpisnici peticije.

Slažem se da taj prostor nije za gradnju, kao ni mnogi drugi prostori u ovom gradu, a da se ne radi o soliteru Radmile Hrustanović, bivše gradonačelnice, i njenim komšijama ne bi bilo ni reči o "borbi" građana protiv birokratije, pa još uspešnoj.

Na tom prostoru od Lipovog lada pa do Batutove, odnosno Stanislava Sremčevića nalaze se pet solitera i svaki ima svoju zelenu površinu koja je i predviđena projektom, tako se nekad projektovalo, Ta dvorišta se nazivaju parkićima, pa imamo prvi, drugi... peti parkić kao i prvi, drugi, ... peti soliter. Graditi na tim površinama može odobriti samo bahata i korumpirana vlast, ali od 96. god i vladavine Vuka i Dane sve je postalo moguće, a grad nam je uništen. Nažalost vlast se menjala ali usvojeni korupcionaški sistem je ostao.

Ovde je pobedio inat par ljudi, ali da nije reš o gradonačelnici i njenom dvorištu, ne verujem da bi neko pitao građane. Te iste demokrate, čim su se dočepale lokalne vlasti uzele su kultnu kafanu LION po kojoj se i ceo kraj zove i prvo je pretvorili u svoju stranačku prćiju, a kasnije je izdali kao prodavnicu luksuzne dečje garderobe, pa ja sada umesto da kažem da živim na Lionu, ja kažem ja sam sa enci mencija.

Ma ni platane ne sačuvasmo, kakav crni peti parkić i organizovana grupa građana.
0

#7 boca  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 304
  • Pridružio se: 13.08.08

Napisano: 12.02.12, 07:49

a novi mladi platani?
0

#8 saveta  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer

Napisano: 12.02.12, 09:43

*
POPULAR

@ Šamur,
zdravo, nadam se da ćemo se sretati u različitim temama, ne samo oko izbora kako si nedavno pomenuo
a sada nešto o konkretnoj temi

Deo mog interesovanja odavno je položaj građanina u sistemu. Uvek sam sa pažnjom pratila lokalne akcije građana u borbi sa vlastima i u tom smislu sam pratila i događanja oko petog parkića.

Smatram da građani mogu sami da reše neke svoje lokalne probleme i u tom smislu, svidela mi se prošle godine akcija klinaca u, čini mi se, Rakovici koji su raščišćavali neki teren i pripremali ga za svoj sportski teren, dobro, uskočila je gradska vlast i dala mehanizaciju i građevinski materijal.

Redovno čitam Politiku, štampano izdanje i Blic i Novosti, online i to su izvori informacija o petom parkiću.

Emotivno sam vezana za Zvezdaru, posebno kraj oko Gradske bolnice ali i Bulevar sve do Đerma i žao mi je što više nema kafane LIon ali i Belog bagrema na vrh Zvezdare, pa i stare kafane Lipov lad.

Kada je reč o uništavanju, mogli bismo oboje da nabrajamo puno toga, pomenuću samo primera radi, uništene kultne knjižare u centru grada, pa mnoge bioskope, itd.

S druge strane, neki zarad sticanja jeftine popularnosti i bez neophodnog stručnog znanja, napadaju sve redom. Poznata je, na primer, frka oko platana na Bulevaru. Nisam poljoprivredni stručnjak ali toliko znam iz iskustva, da drvo oboli, počne da truli i treba ga na vreme skloniti da ne bi za vreme oluje nekoga povredilo ili uništilo automobil.
Ili, drugi primer. Đilas već ne znam koji put objašnjava koliko košta izgradnja samog mosta na Adi a koliko okolna saobraćajna infrastuktura ali ipak, isti ljudi nastavljaju svoju priču da je za te pare moglo da se izgradi 5 ili ne znam koliko mostova ali ne kažu koje veličine, važno je samo napadati vlast.

Od 1990 g, pratim ponašanje partija na lokalnom nivou po opštinama i mislim da nema razlike između demokrata, socijalista, radikala, SPO.. svako od njih je nešto grabio za sebe. Rezultati Šešeljeve vladavine Zemunom, osećaju se i danas. Neću da nabrajam šta je sve radila Dana dok je SPO držao gradsku vlast.

Ovim neću da kažem da su demokrate anđeli, već samo da nisu gori od svih drugih koji drže vlast na nekom opštinskom /gradskom nivou.
Ipak, na narednim izborima, glasaću za Đilasa ne zbog toga što je demokrata već zbog toga što smatram da je svojim radom dokazao da je dobar gradonačelnik a takvog grad nije imao posle Branka Pešića.
2

#9 Bjanka  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5324
  • Pridružio se: 26.10.08

Napisano: 12.02.12, 10:43

Ako je inicijativa i krenula od Hrustanovićke, sama bez podrške i odaziva ostalih stanara, javnih ličnosti, uglednih sportista..ne bi sačuvala parkić (parkići su sve zelene površine izmedju zgrada, zar ne)na opšte zadovljstvo i radost, pre svega najmladjih.
0

#10 šamur  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 13.02.12, 21:02

View Postsaveta, on 12.02.12, 09:43, said:

Ovim neću da kažem da su demokrate anđeli, već samo da nisu gori od svih drugih koji drže vlast na nekom opštinskom /gradskom nivou.
Ipak, na narednim izborima, glasaću za Đilasa ne zbog toga što je demokrata već zbog toga što smatram da je svojim radom dokazao da je dobar gradonačelnik a takvog grad nije imao posle Branka Pešića.

Gori su od svih, ne znaju za strah, a o gradonačelniku neću ni da komentarišem, vidi se kako mu gradske službe funkcionišu, ko muve bez glave.
0

#11 Bjanka  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius

Napisano: 13.02.12, 21:21

Budi malo konkretniji, koje gradske službe ne funkcionišu, a u kojem su to periodu funkcionisale?
0

#12 šamur  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 15.02.12, 01:38

Gradonačelnik je priča za sebe i sigurno zaslužuje svoju temu.
Vratio sam se iz šetnje, ulicama skoro da ne može da se prođe od snega, a kontejneri su prepuni đubreta.
Tramvaja ni za lek, izgleda da ovi Španci ne funkcionišu po ovakvim uslovima, ali možda je i nešto drugo jer ni stari se ne snalaze najbolje. Ne znam u čemu im je problem, šine, mreža? Svakako to je bolje funkcionisalo dok nisu sredili Bulevar.

O Parking servisu nemam šta da kažem, nikad do sada mi se nije desilo da ne mogu da vozim kola. Jednostavno ako se isparkirate nemate više gde da se vratite. Juče su iz Beograd puta zatrpavali lopatama automobile na parkingu

Kako se sneg čisti, to je stvarno priča za sebe. Neverovatno je koliko oni nemaju mozga. Čiste staze čak i u parku do crnog, do betona i asfalta, a okolo su naslage snega, zidovi. Pitam se koliki imbecil treba da budeš pa da ne predvidiš da će taj sneg početi da se topi i da ti je osnovno da odvedeš vodu, a ne da već tri dana čistiš sneg tako da ta voda nema gde da ode.

Kolika budala treba da budeš pa da ne znaš da ti je u ovom trenutku ključna stvar da oslobodiš slivnike i da omogućiš da voda što lakše ode, a ne da potopiš samog seba.
0

#13 saveta  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer

Napisano: 15.02.12, 12:29

*
POPULAR

Početkom 70-tih godina prošlog veka, gost Gradske skupštine Beograda bio je jedan od šefova službe za unapređenje organizacije rada javnih službi grada Njujorka. U službi je bilo zaposleno oko 100 radnika a za pojedine projekte angažovane su odgovarajuće naučne i stručne institucije.

Dugo vremena je funkcionisalo udruženje velikih evropskih gradova, ne znam da li i dalje postoji. Beograd je bio jedini član udruženja iz reda gradova soc.zemalja. Sastajali su se jednom godišnje na unapred dogovorenu temu. Jedna od tema, po sećanju, bila je kako upravljati velikim gradom u uslovima sve većih potreba i sve manje novca.

Izloženi primeri su ilustracija mog uverenja da je veliki grad, bez obzira u kom obliku političkog sistema postoji, složen sistem. Uspešno upravljanje tim sistemom mora da se zasniva na nizu uslova i sadejstvu više elemenata.

Gradonačelnik je organizator i koordinator aktivnosti većeg broja organa i službi sa ograničenjima u pogledu samostalnog odlučivanja. Po mom uverenju, po važećem zakonu, gradonačelnik grada u Srbiji ima jako sužena ovlašćenja i s druge strane, velika su očekivanja građana da on sve reši. Istovremeno, opozicija ne nudi rešenja za gradske probleme već samo prati njegove poteze u nadi da ga «ulovi « u nečem lošem.

Ovim ne želim da branim Đilasa po svaku cenu, već samo da ponovim svoje mišljenje da aktuelni gradonačelnik u datim okolnostima, dobro radi.

Po mom shvatanju, jedan od problema je to što još uvek nemamo razrađen sistem prava, obaveza i odgovornosti svakog subjekta koji obavlja poslove za grad. Niko verovatno ne očekuje da gradonačelnik lično proverava da li su slivnici ili autobuska stajališta zatrpani snegom ali bi bilo dobro da svaki izvršilac tačno zna šta su mu obaveze i kakve sankcije snosi za neizvršenje. Neophodna je i kontrola izvršenja.

Loše je što se rukovodstvo komunalnog preduzeća bira po partijskoj liniji. Stvarni korak napred bio bi da se na konkursu za direktora, pored kvalifikacija, traži da kandidat podnese program koji će, pored drugih elemenata, ponuditi i konkretne mere za efikasnije poslovanje, racionalno korišćenje sredstava i dr. Izabrani direktor treba da bude smenjen u toku mandata ako ne realizuje program.

Treća bitna stvar je što je iz ranijeg sistema preneto shvatanje da radnik samim činom radnog odnosa ima pravo na platu bez obzira koliko i kako radio.

Nemam dokaze već samo utisak da neki ljudi primaju platu a prvenstveno se bave opstrukcijom zbog koje trpe građani. Cilj opstrukcije je da pokaže da je ova vlast loša. Svi verovatno znaju ko žarko želi da dobije vlast u gradu i da ga pretvori u svoj feud.

Ne znam kako je u svim delovima grada ali kod mene, na periferiji Zemuna, smeće odvoze 2 x dnevno čak i nedeljom i praznikom.
1

#14 šamur  Korisnik je offline

• V - Legionarii

Napisano: 15.02.12, 20:56

Ovu poruku je izmenio šamur: 15.02.12, 20:57

Zašto me ne čudi da se Bjanka slaže?
A gde je Mara, možda se još nije ulogovala.

Imamo garadonačelnika tajkuna, što je možda dobro, a možda je i loše, al kad je njegov džep u pitanju on sigurno nema problem sa sistemom.

Gradske službe mogu da rade dobro ili loše, ovako ili onako, nije mnogo ni bitno, ali ne bi smele da budale i to je njegova direktna odgovornost.

Trebalo bi da postoji neki plan i u tom planu prioriteti i to jeste odgovornost prvog čoveka. Da li postoje zdravorazumski planovi ili ne. Koji idejot je naložio ovakvo čišćenje snega, zar u linijama rukovođenja nema ni jednog normalnog čoveka koji može da uvidi da ćemo sami sebe podaviti?

Jel ja treba da im kontrolišem nivoe podzemnih voda, koliko puta im treba reći da će početi da nam padaju zgrade.

Ne zanosim se ja da bi opozicija bila bolja, možda bi a možda i ne, i skoro da se slažem sa tvojim pisanjem, samo ne razumem tvoje razumevanje za ovo što si napisala

Citat

što još uvek nemamo razrađen sistem prava, obaveza i odgovornosti svakog subjekta koji obavlja poslove za grad. Niko verovatno ne očekuje da gradonačelnik lično proverava da li su slivnici ili autobuska stajališta zatrpani snegom ali bi bilo dobro da svaki izvršilac tačno zna šta su mu obaveze i kakve sankcije snosi za neizvršenje. Neophodna je i kontrola izvršenja.
Loše je što se rukovodstvo komunalnog preduzeća bira po partijskoj liniji. Stvarni korak napred bio bi da se na konkursu za direktora,
pored kvalifikacija, traži da kandidat podnese program koji će, pored drugih elemenata, ponuditi i konkretne mere za efikasnije poslovanje, racionalno korišćenje sredstava i dr. Izabrani direktor treba da bude smenjen u toku mandata
ako ne realizuje program.
Treća bitna stvar je što je iz ranijeg sistema preneto shvatanje da radnik samim činom radnog odnosa ima pravo na platu bez obzira koliko i kako radio.

Ko to treba da uradi i kada. Ja u svom poslu nemam to vreme ni mogućnost za takve igrarije.
0

#15 Mara  Korisnik je online

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3085
  • Pridružio se: 12.05.11

Napisano: 15.02.12, 21:29

Ovu poruku je izmenio Mara: 16.02.12, 00:31

View Postšamur, on 15.02.12, 20:56, said:

A gde je Mara, možda se još nije ulogovala.

Tu sam, šamur, trebam ti nešto?

Pre kuckanja, uzmi naočare, dobro pročitaj prethodne postove, razmisli, tek onda piši :D
Ovaj pokušaj 'uparivanja' je propao pokušaj provokacije, ili ti je trebao SLD a bez naočara si kuckao pogrešno ime?

Ne mogu da se uključim u temu, ne barem u deo koji ste započeli jer mi je nepoznat rad vaše gradske vlasti, ali ću rado pisati i vojvođanskoj :), tek posle tajm-auta.

Da, što kao savesni građanin ne uzmeš i ti lopatu za sneg?
0

#16 Bjanka  Korisnik je offline

• IX - Tesserarius

Napisano: 16.02.12, 11:34

Šamure, kako si krenuo, uskoro će neko reći: ovaj šamur svuda gde su Mara, Saveta i Bjanka B)
0

#17 saveta  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer

Napisano: 16.02.12, 11:54

@ Bjanka,
nemojte da neko pomisli kako mislimo da nas Šamur proganja :D
on je možda za nama zbog toga što samo nas tri ponekad pohvallimo aktuelnu vlast kada smatramo da je uradila nešto dobro
0

#18 Nera  Korisnik je online

• IV - Immunes
  • Poruka: 575
  • Pridružio se: 27.09.11

Napisano: 16.02.12, 12:05

*
POPULAR

View PostBjanka, on 16.02.12, 11:34, said:

Šamure, kako si krenuo, uskoro će neko reći: ovaj šamur svuda gde su Mara, Saveta i Bjanka B)

Samur stalker...

:P
1

#19 saveta  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer

Napisano: 16.02.12, 12:43

Naknadno sam pročitala Šamurov post br.14 pa evo ideje
hajde da svi glasamo za Vučića jer taj čovek
-nije tajkun, naravno, već 20 godina se bavi samo politikom i
-kako je slatkorečiv, možda će očas posla da sredi sve-izgradi sistem odgovornosti u svim oblastima,
- ubedi ljude da će im kuće pasti ako se sneg ne očisti, itd, itd

Kad je Đilas došao na vlast, pričalo se da je bogat čovek i pomislila sam -baš dobro, nije došao na vlast da bi za sebe krao,
pitam se samo da li svakog bogatog čoveka smatrati tajkunom i zašto?

Povodom čišćenja snega da kažem sledeće:
Vlasnik sam kuće i kada bi sa mog krova visile ledenice, verovatno bi me komunalna inspekcija opomenula ako ne i kaznila i nikoga ne bi bilo briga da li mogu ili ne mogu da odbacim ledenice,

Skoro svakodnevno gledam na TV neke višespratnice u centru grada gde sa krova ili balkona vise grozdovi ledenica i vlasnici stanova u zgradi samo čekaju da neko iz gradskih službi dođe i džabe očisti.

Jutros, na primer, slušam razgovor sa predstavnikom gorske službe i njima svaka čast. U toku razgovora u pozadini ide prilog u kome se vidi da iznad poslednjeg sprata postoji široka terasa pa malo kosi prozor stana u potkrovlju i iznad počinje krov a na krovu, pripadnik gorske službe, alatkom lomi sneg i led. Izgledalo mi je da svaka zdrava odrasla osoba iz zgrade (muškarac i žena) može bez rizika da očisti taj
sneg a ne da im to radi gorska služba.
Kad kažem da je sistem nerazrađen, mislim i na to da zakonom nisu kompletno utvrđene obaveze vlasnika stanova u zgradama sa više stanova.
0

#20 Nera  Korisnik je online

• IV - Immunes
  • Poruka: 575
  • Pridružio se: 27.09.11

Napisano: 16.02.12, 14:41

View Postsaveta, on 16.02.12, 12:43, said:

... pa evo ideje
hajde da svi glasamo za Vučića jer taj čovek
-nije tajkun, naravno, već 20 godina se bavi samo politikom i

-kako je slatkorečiv, možda će očas posla da sredi sve-izgradi sistem odgovornosti u svim oblastima,
- ubedi ljude da će im kuće pasti ako se sneg ne očisti, itd, itd

Vi ste, draga moja, malo preterali sa raspolozenjem za šalu...

:D
0

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu