Direktan E - Mailing fotografija

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Pomoć u slanju E - mailing fotografija.

#1 Zoran Nešković  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Grupa: Član
  • Poruka: 18
  • Pridružio se: 02.11.08
  • Pol:muški

Napisano: 31.03.10, 06:14

Drugari, zdravo.
Svaki dan po nešto otkazuje na mom računaru. Danas pri pokušaju E-Mailing-ovanja nekih slika, ne pita me hoću li iste da smanjim, već ih odmah prosleđuje u punom formatu.

Do sada sam radio na sledeći način:Uđem u folder sa slikama pa selektujem željene, a onda u File and Folder Task, izaberem E-Mail folder's files pri čemu me pita hoću li ili ne da iste smanjim, ili ne.

Da li neko zna u čemu je problem i kako da napravim da to ponovo počne da fukcioniše? Znam da može da se radi i na druge načine, ali mene interesuje ovaj!

Unapred zahvalan!
0

#2 Zoran Nešković  Korisnik je offline

• I - Tirones

Napisano: 04.04.10, 14:21

Drugari, može li neko da mi kaže iz kojeg programa potiče "E-mail this folder's files", koji se inače nalazi u "File and Folder Tasks" (pri otvaranju slika ili...)?

Isti se otvara, tj smanjuje slike u drugim ekstenzijama, ali ne i u JPG formatu.

Unapred zahvalan!
0

#3 Серафим  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 781
  • Pridružio se: 08.11.08

Napisano: 04.04.10, 20:58

View PostZoran Nešković, on 15:21, 4. April 2010, said:

Drugari, može li neko da mi kaže iz kojeg programa potiče "E-mail this folder's files", koji se inače nalazi u "File and Folder Tasks" (pri otvaranju slika ili...)?

Isti se otvara, tj smanjuje slike u drugim ekstenzijama, ali ne i u JPG formatu.

Unapred zahvalan!

Pa neznam brate ja tu opciju u opšte nisam koristio pa tako da i nemam pojma gde se to nalazi pretpostavljam da je negde u REG. bazi ali nisam siguran kako god bilo ako ti kažeš da ti je to ranije funkcionisalo ali se u međuvremenu izgubilo onda znači da je to opcija sistemska pa probaj ovaj princip.

Start-Programms-Accessories-Command Prompt
Otvori se Command Promptkucaj cd.. (sa tackicama)
pa klik na Enter taster.
Imas na ekranu C:\>kucaj sfc /scannow pa klikni Enter
(pazi na razmak izmedju sfc i /)
Otvara se prozor sa naslovom Win. File Protektion koji proverava sistemske fajlove.
Pusti ga da odradi posao. Kada zavrse trazice da ubacis CD sa WinXP-om.
Ubaci ga i cekaj. (Ako ti se ovde pojavi Wellcome to Microsoft bla bla,
onaj plavi prozor za instalaciju windowsa klikni na Exit).
Kada zavrsi posao opet ces videti Command Prompt.
Tu kucas Exit pa Enter taster i stvar je gotova.
Sve sistemse datoteke su "popravljene" tj. vracene u originalno
stanje i sistem bi trebao da bude stabilan.
Упованије мојеОтец,прибјежишче моје Син,покров мој Дух Свјатиј, Тојице Свјатаја слава Тебје
0

#4 Zoran Nešković  Korisnik je offline

• I - Tirones

Napisano: 05.04.10, 06:18

Prijatelju, veliko ti hvala na uloženom trudu, ali za mene je to mnogo komplikovano, pa da ne bih napravio gore neka ostane ovako do reinstalacije novog OS-a. Ja imam Fotosizer, Photo Razor i... , ali je ono bio najlakši i najbrži način. Zaboravio sam reći, da sam neposredno pre toga instalirao Pikasu, pa da ga ona možda ne ometa?

Pozdrav!
0

#5 Серафим  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 781
  • Pridružio se: 08.11.08

Napisano: 05.04.10, 23:40

Добро како год било мада мислим да ништа није компликовано али ОК

мада имаш и других апликација за конвертовање и ресизе слика ако је то једино што те занима послаћу ти линк на ПП. за апликације таквих врста и скоро све су отвореног кода.
Упованије мојеОтец,прибјежишче моје Син,покров мој Дух Свјатиј, Тојице Свјатаја слава Тебје
0

#6 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07
  • Pol:ženski

Napisano: 08.04.10, 10:20

Probaj da desnim dugmetom na misu kliknes na taj folder, pa na Send to - Mail Recipient.
Mene uvek pita kog formata slike da saljem pa ih automatski smanjuje.

Inace za smanjivanje koristim acd see, ima opciju da sve slike koje obelezis smanji u isto vreme
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu