Kako zaboraviti loše stvari?

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Kako zaboraviti loše stvari koje Vam se dese u životu, a pri tom da ne izgovarate rečenicu: Ma hajde biće bolje, samo napred..već da je zaista i upražnjavate..

#1 Tamara Tasha Banja Luka  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 277
  • Pridružio se: 03.08.09
  • Pol:ženski

Napisano: 24.03.10, 13:44

Kako zaboraviti lose stvari koje vam se dese u zivotu, a pritom da ne izgovarate recenicu: "Ma hajde bice bolje, samo naprijed"..vec da je zaista i upraznjavate.. Svaki covjek ma koliko se trudio da zaboravi lose stvari, ne moze potpuno da ih zaboravi, djelimicno ih se sjeca..:( Kako vi zaboravljate lose situacije koje su vam se desile u zivotu, na koji nacin, postupak?
0

#2 Mara

• Grupa: Gost

Napisano: 24.03.10, 13:52

Teško.
0

#3 Decky  Korisnik je online

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2059
  • Pridružio se: 05.03.09
  • Pol:muški

Napisano: 24.03.10, 13:59

Ovu poruku je izmenio Decky: 24.03.10, 14:01

Jednostavno.
Moja podsvest je moje upravljanje sa mojim osecanjem i raspolozenjem. Imam jednog andjela na jednom ramenu i jednog djavola na drugom ramenu. Kad mi se djavo naostri, i podseca na lose stvari... taj deo posla preuzima andjeo i resava probleme. Tako ih ja redovno pustam da se prebacuju, i radim ono sto se meni radi i godi. Tesko je psihicki izdrzati lose stvari. Zato mora se i psihicki izmisliti nacin kojim sami raspolazemo. Svako je gospodar svog nacina razmisljanja i osecaja. Ko nezna da "posle kise uvek sunce sija" taj ne zeli na sunce i pozpomocan je. Treba mu profesionalna pomoc. Sopstvena pomoc je uvek najefektivnija ako uspeva, jer uvek funktionise.
Svakoga dana u svakom trenutku sve vise napreduje
0

#4 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer
  • Poruka: 4568
  • Pridružio se: 15.06.08

Napisano: 24.03.10, 15:30

View PostDecky, on 13:59, 24. March 2010, said:

Imam jednog andjela na jednom ramenu i jednog djavola na drugom ramenu.

Vidi, vidi Dekija! I on ima, kao i ja Anđelka i Đavolka! Da znaš Deki da su oni razlog što me Mara, a i ostali, ponekad
ne razumeju jer dok oni pregovaraju o nekim stvarima (hoće biti- neće biti)ja najradije poslušam šta neko od mojih
prijatelja misli, na primer već poznati Vlada.
Usput i poslovica za loše stvari(jer one najčešće potiču od ljudi): Pamti pa vrati!

Ima i druga: Okreni drugi obraz.

Dok se ti ne opredeliš kako ćeš sa lošim stvarima skupljaj ih u Recycle Bin, pa kad se nakupe: Empty! :(
0

#5 Decky  Korisnik je online

• VI - Imaginifer

Napisano: 24.03.10, 23:06

View Postprof. Cobra, on 15:30, 24. March 2010, said:

Vidi, vidi Dekija! I on ima, kao i ja Anđelka i Đavolka!

Moji se zovu Engel i Teufel :)
Dok jedan drugoga tera u Pirot po malter ja :clapping: :)
0

#6 SLD  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1957
  • Pridružio se: 30.08.09

Napisano: 24.03.10, 23:23

Zašto bi zaboravili? Ponekad treba i o tome razmišljati i patiti.
Ostatak života bi bilo bolje potrošiti na pozitivne i dobre stvari
pazeći da se loše više ne događaju. Nije lako, ali je moguće!
Pripreme za leto: www.youbodybuilding.com
Kad sve saberem, oduzmem se.
0

#7 Decky  Korisnik je online

• VI - Imaginifer

Napisano: 25.03.10, 01:45

Upravo tako.

Imam mnogo pacijenata na teniskom terenu.
Dok ih teram da nauce najjednostavnije udarce, ispricaju mi prvo njihovu celi biograjiju problema.
Ponekad resavam prvo njihove privatne probleme, i onda ih naicim igranju.
Sta sve nisam od njih cuo.
Neki stvarno imaju puno sitnih problema, u kojima su se ozbiljno zaglavili, jer nisu sposobni sami da ih se rese.
0

#8 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer

Napisano: 25.03.10, 17:38

View PostDecky, on 1:45, 25. March 2010, said:

Imam mnogo pacijenata na teniskom terenu.
Dok ih teram da nauce najjednostavnije udarce, ispricaju mi prvo njihovu celi biograjiju problema.
1. Ponekad resavam prvo njihove privatne probleme, i onda ih naicim igranju.
2.Sta sve nisam od njih cuo.
Neki stvarno imaju puno sitnih problema, u kojima su se ozbiljno zaglavili, jer nisu sposobni sami da ih se rese.

1. Moj drugi drugar Vlada, ne onaj prvi kojeg stalno pominjem, drži časove matematike osnovcima. On isto kaže da su
uglavnom u pitanju porodični problemi koji odvoje decu od učenja. Prvo ih, kaže, psihički rasteretim da bih uopšte mogao
da im išta predajem.
Obe stvari idu usput! I onda mi ispriča svež primer jedne devojčice čiji su se roditelji upravo razvodili.

2. Decky, nije da ne znam skoro sve tipove situacija ali ako te ne mrzi ispričaj poneko tvoje iskustvo
radi makar i najminimalnije nade da će to biti za nekoga korisno.
0

#9 Violeta Stankovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 500
  • Pridružio se: 04.07.09

Napisano: 25.03.10, 18:17

Najbolji nacin je [ako je ikako moguce]staviti kao i kod mailla u korpu [ne moguce je izbaciti]pa tu neka ispod nekoliko pragova svesti "cuti"i "zataska"ostatak svesti.
Duga lecenja i igraonice imaju ogroman uticaj i pomazu, lece ali ovo je stvar tehnike kao kod racunara. Pohrani, odlozi, ostavi, probaj da to ne vidis... jedino tako, covek ume da razume, lakse da zataska ali da zaboravi nikada nece moci.
0

#10 Decky  Korisnik je online

• VI - Imaginifer

Napisano: 26.03.10, 02:59

Ovu poruku je izmenio Decky: 26.03.10, 12:23

View Postprof. Cobra, on 17:38, 25. March 2010, said:

2. Decky, nije da ne znam skoro sve tipove situacija ali ako te ne mrzi ispričaj poneko tvoje iskustvo
radi makar i najminimalnije nade da će to biti za nekoga korisno.

Mali Michael, imao problema sa nastavnikom iz engleskog. Jednostavno nisu se voleli.
Uz to ga jos i omalovazavao. Kasnije je nastavnik bio i izbacen iz skole zbog primedbi roditelja.
Uz to, i problemi sa trojicom razbojnika iz razreda, zbog maltretiranja.

Obicno svakog ponedeljka, posle 2 casa engleskog i maltretiranja od strane njegovih vrsnjaka,
sisam mogao malog 13-to godisnjaka da treniram vise od 25 min.
Izdrzi mali neke sitne vezbice, i odjedanput pocinje da glumi neku zivotinju na terenu.
Glumi delfina, papagaja, nilskog konja itd.
Ponekad posle odredjenog vremena, glumi mutavog decaka.
Komunikacija samo preko klimanja glave.

Ajde izdrzis jedan, drugi, treci cas... onda pridjem majci i pitam sta mu je. Kakav je kuci.
Isprica mi zena, i ja lepo na svakom sledecem casu ispunjavam samo njegove zelje.
Nekada smo ceo cas pravili piramide od teniskih lopti. Samo da ne predje u odbranbeno psihicko stanje,
koje sam izmisljava, da bi blokirao osecaje koje ga teraju da menja svoju licnost.

Kada je mali Michael uz moju i roditeljsku pomoc, svatio da mora da se izbori za njegova prava,
prava normalnog deteta, i uz podrsku starijeg brata u skoli (zbog razbojnika), poceo Michi da cveta od samopouzdanja.
Drugaciji pristup ucenju udaraca. Drugacija komunikacija i raznovsnost tema u razgovoru.

Sada mali svabcic razvija interes, koji ga cini srecnim... ne samo u svakodnevnici, vec i na teniskom terenu.
Da sam ga oterao u pirot po malter (kao neki arogantni trenerski klosari) sto nece da slusa na terenu,
mozda bi izvrsio i samoubistvo.
Ovako je mali Michael danas veoma pozitivam mali koveculjak, sto voli zivot kao i svako drugo normalno dete u njegovom udrastu.

Ovo je bio profo moj najzesci slucaj.
Hvala na paznji :)
0

#11 Tamara Tasha Banja Luka  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 26.03.10, 11:55

zanimljiva situacija...
0

#12 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer

Napisano: 26.03.10, 16:26

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 26.03.10, 16:27

View PostDecky, on 2:59, 26. March 2010, said:

Mali Michael, imao problema...
Komunikacija samo preko klimanja glave...
Kada je mali Michael uz moju i roditeljsku pomoc, ... poceo Michi da cveta od samopouzdanja.
Drugaciji pristup...
Sada mali svabcic razvija interes, ... mozda bi izvrsio i samoubistvo.
Ovako je mali Michael danas veoma pozitivam mali čoveculjak, sto voli zivot kao i svako drugo normalno dete u njegovom udrastu.

Nisi nam rekao i ono što je jednako važno.Da li su roditelji shvatili tvoj pozitivan uticaj ili je i to ulazilo u cenu treninga?
Izvini na grubom pitanju bez sarkazma. Samo radi informacije. Čini mi se da mnogi roditelji neke stvari ne shvataju uopšte.
0

#13 Decky  Korisnik je online

• VI - Imaginifer

Napisano: 26.03.10, 23:17

View Postprof. Cobra, on 16:26, 26. March 2010, said:

Nisi nam rekao i ono što je jednako važno.Da li su roditelji shvatili tvoj pozitivan uticaj ili je i to ulazilo u cenu treninga?
Izvini na grubom pitanju bez sarkazma. Samo radi informacije. Čini mi se da mnogi roditelji neke stvari ne shvataju uopšte.

Jesam... post se uvek cita vise puta da bi se potpuno svatio.

Mislim da sam " uz moju i roditeljsku pomoc " naglasio moj pozitivan uticaj.
Naravno da su svatili. I normalno je, da se to sve desavalo za vreme jednocasovnog treninga, za kojeg sam placen kao trener a ne kao psiholog.

Jos pitanja :yahoo:
0

#14 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer

Napisano: 27.03.10, 19:15

View PostDecky, on 23:17, 26. March 2010, said:

Jesam... post se uvek cita vise puta da bi se potpuno svatio.

Mislim da sam " uz moju i roditeljsku pomoc " naglasio moj pozitivan uticaj.
Naravno da su svatili. I normalno je, da se to sve desavalo za vreme jednocasovnog treninga, za kojeg sam placen kao trener a ne kao psiholog.

Jos pitanja :blink:

Eto, vidiš sad zašto me je oduševljavala situacija kad roditelj, ponekad i kriminalna baraba, da svoje napola kriminalizovano
dete u ruke trenera, koji od deteta napravi ispravnog čoveka pa se ovaj više ne slaže sa roditeljem i njegovim stilom.

Pitanje 1.: Šta misliš kako je bilo čoveku, Srbinu iz Osjeka, koji je od svog mladog prijatelja Hrvata, koji je odustao od pokušaja
da ima dete u braku, pomogao preko svoje veze da odvede suprugu na lečenje kod akademika prof, dr. Šulovića i ovaj
uspe da mu izleči ženu i onda dobiju dva sina, doživeo da 1990 Hrvat na ulici okrene na ulici glavu od njega, a otac Hrvatov
dodje kući Srbinu i toplo ga posavetuje da beži iz Hrvatske. Usluga za uslugu!

Pitanje 2.:Imaš li ti takvog prijatelja tamo, zlu ne trebalo?

Pitanje 3.: Jesi li informisan u vezi moja 2 privatna pitanja: 1. Ako su iz DDR izašli Rusi, da li je američka vojska izašla iz Nemačke,
jer ako nije to je dobro za nas. 2. Kojih je stranaca sada najviše u Nemačkoj, a koje bi Švabe u budućnosti proterivale kao Jevreje?
Nema valjda najviše Srba? Sve ovo pitam radi upotpunjavanja moje slike o Nemačkoj.

Pozz i hvala na strpljenju!
0

#15 Decky  Korisnik je online

• VI - Imaginifer

Napisano: 27.03.10, 21:15

View Postprof. Cobra, on 19:15, 27. March 2010, said:

Eto, vidiš sad zašto me je oduševljavala situacija kad roditelj, ponekad i kriminalna baraba, da svoje napola kriminalizovano
dete u ruke trenera, koji od deteta napravi ispravnog čoveka pa se ovaj više ne slaže sa roditeljem i njegovim stilom.

Pitanje 1.: Šta misliš kako je bilo čoveku, Srbinu iz Osjeka, koji je od svog mladog prijatelja Hrvata, koji je odustao od pokušaja
da ima dete u braku, pomogao preko svoje veze da odvede suprugu na lečenje kod akademika prof, dr. Šulovića i ovaj
uspe da mu izleči ženu i onda dobiju dva sina, doživeo da 1990 Hrvat na ulici okrene na ulici glavu od njega, a otac Hrvatov
dodje kući Srbinu i toplo ga posavetuje da beži iz Hrvatske. Usluga za uslugu!

Pitanje 2.:Imaš li ti takvog prijatelja tamo, zlu ne trebalo?

Pitanje 3.: Jesi li informisan u vezi moja 2 privatna pitanja: 1. Ako su iz DDR izašli Rusi, da li je američka vojska izašla iz Nemačke,
jer ako nije to je dobro za nas. 2. Kojih je stranaca sada najviše u Nemačkoj, a koje bi Švabe u budućnosti proterivale kao Jevreje?
Nema valjda najviše Srba? Sve ovo pitam radi upotpunjavanja moje slike o Nemačkoj.

Pozz i hvala na strpljenju!

1. Nemogu puno o tome da mislim. Rat i mrznja, cuda stvaraju.
2. Nemam... izbegavaju me. Radim sa Auto-Servisom iskljucivo za novac. Prijateljima za dosta jeftinije. Nikad djabe.
Nezelim nikoga da zaduzim, jer se plasim da nece uzvratiti dobro. Cist racum, duga ljubav.
3. 1) Nisu ameri izasli, a i nece skoro. 2) Balkanaca, Turaka, Italijana. Nemci nece nikad nikog da istrera. Zabranjeno ustavom. neonacisti bi sve isterali. Politika i narod se zajedno bore da uskrate sirenje neonacista. Nema najvise Srba. Mislim Turaka ima ponajvise... neznam detalje.
Nemacka je izgubila borbu sa strancima. Svaka druga javna licnost je stranac. Cak i u politici se stranci pojavljuju. Cudno.

pozz... nema na cemu
0

#16 prof. Cobra  Korisnik je offline

• VIII - Signifer

Napisano: 28.03.10, 00:27

Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 28.03.10, 00:28

View PostDecky, on 21:15, 27. March 2010, said:

1) Nisu ameri izasli, a i nece skoro. 2) Nema najvise Srba. Mislim Turaka ima ponajvise... neznam detalje.
Nemacka je izgubila borbu sa strancima. Svaka druga javna licnost je stranac. Cak i u politici se stranci pojavljuju. Cudno.

Bato, evo izdajem ti garanciju da će da se pojavi novi Hitler samo li evro počne malo ozbiljnije da pada!
Želim ti da te to ne zakači! A, dotle uživancija.

Što reče Erich Maria Kramer, pardon Remark: Zeit zu leben und Zeit zu sterben.ili kako naš srpski pisac Meša Selimović
reče da i u Koranu beleže da postoji vreme za življenje i vreme za umiranje.

Bog nam dao sreće ako nam pofali pameti! Mislim da je bolje da bude EU nego kako se gramatički nemački čita OJ.
0

#17 Decky  Korisnik je online

• VI - Imaginifer

Napisano: 28.03.10, 00:50

View Postprof. Cobra, on 0:27, 28. March 2010, said:

1. Bato, evo izdajem ti garanciju da će da se pojavi novi Hitler samo li evro počne malo ozbiljnije da pada!
Želim ti da te to ne zakači! A, dotle uživancija.

2. Što reče Erich Maria Kramer, pardon Remark: Zeit zu leben und Zeit zu sterben.ili kako naš srpski pisac Meša Selimović
reče da i u Koranu beleže da postoji vreme za življenje i vreme za umiranje.

3. Bog nam dao sreće ako nam pofali pameti! Mislim da je bolje da bude EU nego kako se gramatički nemački čita OJ.

1. I ja ti garantujem da na Vlasini mozes doziveti u Julu mesecu sva 4 godisnja doba. Sa razlikom... ja znam, a ti nagadjas.
2. to ti isto dodje kao: danas je dan, nocas je noc :yes:
3. Mislis? Srecnik za budalom ide, ali neznaju kuda... vazno da se ide :D. Misliti nije greh :girl_in_love:
0

#18 Pumpkin  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1743
  • Pridružio se: 10.10.09

Napisano: 30.03.10, 13:00

Losu stvar zaboravim kada mi se desi sledeca losa stvar... klin se klinom izbija!
I'm always looking for the sun...
0

#19 Tamara Tasha Banja Luka  Korisnik je offline

• III - Discentes

Napisano: 03.04.10, 11:03

View PostLucifer, on 14:00, 30. March 2010, said:

Losu stvar zaboravim kada mi se desi sledeca losa stvar... klin se klinom izbija!

Haha, upravo tako..:girl_haha: Delim tvoje misljenje u potpunosti..:girl_haha:
0

#20 Zara  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1092
  • Pridružio se: 08.07.09

Napisano: 08.05.10, 12:56

Ne zaboravljam lose stvari!samo se trudim da mi se ne ponove ako su stigle mojom nepaznjom ili krivicom.
0

• 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu