11 April - Qatar - Losail
25 April - Japan - Motegi
2 May - Spain - Jerez
16 May - France - Le Mans
30 May - Italy - Mugello
6 June - Great Britain - Silverstone
26 June - Netherlands - Assen
4 July - Catalunya - Catalunya
18 July - Germany - Sachsenring
25 July - United States - Laguna Seca
15 August - Czech Republic - Brno
29 August - Indianapolis - Indianapolis
12 September - San Marino & Riviera di Rimini - Misano
19 September - Hungary - Balatonring
10 October - Malaysia - Sepang
17 October - Australia - Phillip Island
31 October - Portugal - Estoril
7 November Valencia Ricardo Tormo-Valencia
u Qatar-u se vozi nocna trka
u Assenu je trka u subotu-tradicionalno
i u Laguna Seca-i vozi samo moto gp klasa
Kalendar Moto gp, sezona 2010.
Napisano: 06.02.10, 15:32
Drugog, tj. finalnog dana na prvim ovogodisnjim testiranjimau Moto gp klasi u Sepangu-Malesia
dominirao je Italijan Valentino Rosi sa vremenom 2’00.925
Bio je cak 0.486s brzi nego prethodnog dana na fabrickoj Yamahi YZR-M1
Drgi je bio Australianac Casy Stoner sa 0.395s na Ducati Desmosedici GP10 masini za koju on i Nicky Haiden kazu da je neverovatno dobro izbalansirana sa novim ramom i novim rasporedom explozije po cilindrima, takozvanog big-beng-a.
Treci je bio Rosijev timski kolega Spanac Jorhe Lorenco sa 0.755s zaostatka
Spanac Dani Pedrosa je bio cetvrti na RC212V Repsol Hondi
dok je peti bio mladi Amerikanac Ben Spies koji vozi za privatan Monster Tech 3’s -Yamaha tim
Sto je inace neverovatan uspeh kada se u obzir uzme da je u pitanju mladi vozac koji je u Moto gp klasu presao iz istoimana ekipe koja se takmici o WSBK-u na kraju prosle sezone
dominirao je Italijan Valentino Rosi sa vremenom 2’00.925
Bio je cak 0.486s brzi nego prethodnog dana na fabrickoj Yamahi YZR-M1
Drgi je bio Australianac Casy Stoner sa 0.395s na Ducati Desmosedici GP10 masini za koju on i Nicky Haiden kazu da je neverovatno dobro izbalansirana sa novim ramom i novim rasporedom explozije po cilindrima, takozvanog big-beng-a.
Treci je bio Rosijev timski kolega Spanac Jorhe Lorenco sa 0.755s zaostatka
Spanac Dani Pedrosa je bio cetvrti na RC212V Repsol Hondi
dok je peti bio mladi Amerikanac Ben Spies koji vozi za privatan Monster Tech 3’s -Yamaha tim
Sto je inace neverovatan uspeh kada se u obzir uzme da je u pitanju mladi vozac koji je u Moto gp klasu presao iz istoimana ekipe koja se takmici o WSBK-u na kraju prosle sezone
Napisano: 05.06.10, 20:52
danas na treningu Valentino Rossi je doziveo strahovit pad i pri tome polomio obe podkolenicne kosti na 2 mesta. Tako ce sada sampionat biti bez bjega najmanje 2 trke, sutra u italiji i za 2 ned u Engleskoj, a pod velikim znakom pitanja je i Assen-holandija
Napisano: 06.06.10, 02:46
Hvala ti na ovoj temi.
Danima sam bez TV i neznam nista vise sta se desava.
(jurim od teniskog turnira do drugog sa sinom zato)
Nekada sam sve znao o GP. Sve.
Moje vreme je bilo kada je Kevin Schwantz na Suzuki harao.
Danima sam bez TV i neznam nista vise sta se desava.
(jurim od teniskog turnira do drugog sa sinom zato)
Nekada sam sve znao o GP. Sve.
Moje vreme je bilo kada je Kevin Schwantz na Suzuki harao.
Svakoga dana u svakom trenutku sve vise napreduje
Napisano: 20.06.10, 12:59
Jutros na zagrevanju je imao i Hiroshi Aoyama tezak pad i danas nece voziti trku. Nalazi se u Befeldu u bolnici i dobro je, na svu srecu
Napisano: 23.06.10, 21:57
Yamaha potvrdila da ce se na trci u Catalunyi 04.jula kao zamena povredjenom Rossiju na Yamaha YZR-M1 pojaviti njihov test vozac Wataru Yoshikawa.
Cetrdesetjednogodisnji Wataru je dvostruki sampion Japana u superbikeu(1994. i 1999.).2002.god je vozio u MotoGP-iju(Montegi) i zavrsio trku kao 12.
Catalunya, Sachsenring i Laguna Seca su sigurne trke na kojima ce voziti, jer se do tada ocekuje da ce Rossijev oporavak ici u pravom smeru.
Lin Jarvis kaze da ce on, kao iskusan vozac pomoci Yamahi u osvajanju titule konstruktora.
A Hiroshi Aoyama ce biti odsutan najmanje 3 meseca jer je polomio 12.prsljen
Cetrdesetjednogodisnji Wataru je dvostruki sampion Japana u superbikeu(1994. i 1999.).2002.god je vozio u MotoGP-iju(Montegi) i zavrsio trku kao 12.
Catalunya, Sachsenring i Laguna Seca su sigurne trke na kojima ce voziti, jer se do tada ocekuje da ce Rossijev oporavak ici u pravom smeru.
Lin Jarvis kaze da ce on, kao iskusan vozac pomoci Yamahi u osvajanju titule konstruktora.
A Hiroshi Aoyama ce biti odsutan najmanje 3 meseca jer je polomio 12.prsljen
Napisano: 04.07.10, 18:38
Ovu poruku je izmenio bolo: 04.07.10, 18:39
Spanac Carmeno Morales je danas na trci moto 2 sampionata doziveo strahovit pad
pogledajte, izgledalo je strasno!!!
pogledajte, izgledalo je strasno!!!
Napisano: 08.07.10, 16:08
Ovu poruku je izmenio prof. Cobra: 08.07.10, 16:09
Gledam na tv Disaster in seconds i vidim puno nesreća na morociklima. Jednog dana će publika biti time prezasićena?
Osim, ako dodju neki novi klinci željni gladijatora!
Srećom, više je, izgleda, zaljubljenika u sport nego krvožednih?
P. S. Baš me zanima da li bi iko gledao trke kad bi svako imao svoju stazu ogradjenu poduž zaštitnom ogradom?
Osim, ako dodju neki novi klinci željni gladijatora!
Srećom, više je, izgleda, zaljubljenika u sport nego krvožednih?
P. S. Baš me zanima da li bi iko gledao trke kad bi svako imao svoju stazu ogradjenu poduž zaštitnom ogradom?