Slepo crevo

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Koje sve vrste pregleda stomaka postoje?

#1 mister_no  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Grupa: Član
  • Poruka: 4
  • Pridružio se: 30.01.10
  • Pol:muški

Napisano: 30.01.10, 01:41

Pozdrav svima, vidim da je tema kolko tolko razjasnjena..a da li moze neko da mi kaze jer imam jake bolove u stomaku, koje se sve vrste pregleda koriste da bi se utvrdila upala slepog creva, da li sam za operaciju ili ne.. posto imam problem bola u desnom donjem delu stomaka, koji je prestao i javio se nakon mesec dana..od tada mi je stomak naduven sa dosta gasova i dijareje.
..javio sam se na infektivno, gde mi je doktor dao linex i bactrim, sa tim da cekam rezultate stolice, na njegov dodir i pustanje ruke po stomaku imao sam bolove ali..posto me je poslao na rendgen..po snimku mi je objasnio da imam crne neke tacke.. to su u stvari frakcije, da trebam da drzim djetu..ja sam 178 visina sa 78 kila... ali ok..ne sumnjam, mozda treba lagana hrana

sad se ja mozgam, da li moze samo ddirom ruke da se utvrdi da li je slepo crevo ili ne.. ja imam bol ali ne tolio jak da mi suze oci, opet sam musko sta znam.koliki bol treba da bude jak? ne savijam nogu toliko bas al osecam bol pri dodiru..koji i nije zanemarljiv u donjem delu stomaka..imam 8 dana temperaturu 37.4... 3 kako kad..da li od upale slepog creva mogu nastati ovi simptomi i da li postoji jos koji nacin sem opipanja stomaka. snimanje ili vec nekog nacina da utvrdim da li je slepo crevo u pitanju??
hvala! :rofl:
0

#2 Mara

• Grupa: Gost

Napisano: 31.01.10, 04:00

Ovu poruku je izmenio Mara: 31.01.10, 04:01

Sada videh ovu temu. Pobogu, čoveče, ne traži leka na forumu. Kao prvo, potrebne su ti biohemijske analize krvi, potrebno je da te pregleda hirurg(ako je slepo crevo) ili gastroenterolog ako imaš neka oboljenja creva.
Moja prijateljica je obolela od Kronove bolesti, ali dijagnoza je uspostavljena nakon opreacije slepog creva (koja je bila nepotrebna), lutalo se, ali ona više od 20 godina pije lekove i ima slične probleme kao što si ti opisao.
Ne bih želela da te uplašim, ali može da ti se sitacija iskomlikuje ako sumnjaš na slepo crevo.. Kakvi su uslovi u mestu gde živiš za sve pretrage i preglede?
Mani se naših saveta, pod hitno idi ponovo kod lekara!!
0

#3 Zoran Jovanovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Poruka: 577
  • Pridružio se: 18.07.09

Napisano: 04.02.10, 16:23

Samo kod lekara! Ja sam ga operisao jos u vojsci tako da taj problem nemam a sto se simptoma tice oni se manifestujutako sto ti se koci leva noga (leva a ne desna) stomak je osetljiv na pritisak sa leve strane sto je cudno ali je tako. Pogledaj da li mozes nesto da izguglas ali kod lekara obavezno!
Da ne pricam cirkus koji je pratio moju pripremu za operaciju ali mislim da sestre i doktori jos pamte! Bilo je smeha do suza sve dok mi nisu dali anesteziju e posle sam zaspao! A srao sam i dok su me budili, cuo sam samo smeh ostalih bolesnika u sobi koji su se zacenjivali. Ako ga budes operisao gledaj da sto pre ustanes iz kreveta i predjes bar par metara a ranu pritisnes i blago povuces na gore i mozes polako da setas. Smej se kontra jer u suprotnom boli mnogo!

Veliki pozdrav i nadam se da nije nista ozbiljno. Sama pomisao na bolnice mi se ne svidja nimalo.
0

#4 mister_no  Korisnik je offline

• I - Tirones

Napisano: 05.02.10, 01:01

pa sad se osecam bolje od tih lekova, stolica mi je normalna... al imam gasova dosta..to je valjda posledica, lekove mi je receno da prestanem sem baktrima jos 4 dana da pijem, ne osecam bol nikakv vise, hvala bogu, mada mi je samo a to mozda i ja tripujem sad.. osecaj neki kao da je stomak tvrd malo ili kao da je nekako utrnuo?? ili to tripujem al nekako nemam osecaj kao pe.. to ce valjda sve da se sanira vremenom.. samo da nije kao pre sa temperaturom i sa bolovima, mislim da ide ka boljem.. a da iz smedereva sam i mi nemamo u opste gastroenterologa da bi mogao da se pregledam, nego da se cimam da mi ispisu za bg pa da se jurim tamo.. i to redovi guzve katastrofa, ali ako bude nesto da osetim da ne valja obavezno cu to prvo uraditi, za hirurga necu da cekam red jer me sad na dodire, pritiskanja nista ne boli, tako da sta da idem dzabe.. da ne guram prste u vatru :D
hvala na informacijama!! :good: :D

i feel better!!
0

#5 Zoran Jovanovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 06.02.10, 00:25

Najtoplije bih ti savetovao da odes kod gastrologa. Je*es redove ako ce da se utvrdi sta je. Slepo crevo moze da bude vrlo nezgodno (ne daj boze da pukne). Izaziva sepsu a onda ti niko ne garantuje koliko ces biti u bolnici. Nemoj pogresno da me shvatis u smislu da nesto slutim. Ja isto ne volim da idem kod lekara pa mi se desio peh i bio u bolnici 17 dana a mogao sam da zavrsim na faksu da se uce studenti! Bilo blizu. Ne plasim te jer znam da ne mogu da uticem na tvoju odluku a ne mogu ni da cutim i da se prvim tosa kad si vec pitao. Deluje bezazleno ali zna da se iskomplikuje do bola.
To je rutinska operacija koja traje oko 7 min i 7 dana u bolnici a posle u zavisnosti od kondicije moras da se pazis 3-6 meseci da ne zapinjes i ne dizes nesto tesko. Stomak je vrlo za***** jer se sve zapinje iz njega. Izvinjavam se ako sam malo vise davio.

Veliki Pozdrav i sve najbolje ti zelim
0

#6 mister_no  Korisnik je offline

• I - Tirones

Napisano: 17.02.10, 10:14

HVALA BOGU DOBRO JE!!!, proslo je od LINEXA i od BAKTRIMA, sve se vratilo u normalu..stolica je ok..pazim sad na ishranu, mada sam juce preterao sa palacinkama:) castio sebe..pa kad su bile lepe sa eurokremom:):scratch_one-s_head:
haha sad mogu da se nasalim, onda je bilo za******... znaci ispostavilo se da je doktor za koga kazu da je dobar waistinu dobar... sad znam za jadac, kolko tolko u ovim uslovima, ali bareno i manje hleba i ne MESA, bar ne przenog i cvrste hrane
bitna stvar sto vise vezbi to je zakon
Jedva cekam da prodje zima, muka mi je vise od nje..ne izlazim bez preke potrebe!!

hvla svima na pomoci!
idemo daljeee... :girl_in_love:
0

#7 mani  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 1
  • Pridružio se: 27.02.10

Napisano: 27.02.10, 23:21

Ovu poruku je izmenio mani: 27.02.10, 23:25

Pozdrav,
imao sam operaciju slepog creva pre 16 dana koja je dobro protekla. Ali sada vec dva dana se javjlaju grcevi u stomaku, blaga nadutost i bol pri dodiru, bez mucnine povracanja, tempeerature.. zanima me da li je to od operacije, hrane ili necheg drugog, ne znam sta da radim? Inace drzao sam strogu dijetu 10 dana a sada jedeem hleb slatko, testa, voce, sokove.. POMOC
0

#8 Zoran Jovanovic  Korisnik je offline

• IV - Immunes

Napisano: 28.02.10, 03:26

mani, on 23:21, 27. February 2010, said:

Pozdrav,
imao sam operaciju slepog creva pre 16 dana koja je dobro protekla. Ali sada vec dva dana se javjlaju grcevi u stomaku, blaga nadutost i bol pri dodiru, bez mucnine povracanja, tempeerature.. zanima me da li je to od operacije, hrane ili necheg drugog, ne znam sta da radim? Inace drzao sam strogu dijetu 10 dana a sada jedeem hleb slatko, testa, voce, sokove.. POMOC

Ma jok bolje isprzi kamenje pa jedi! Jbt ako ti ne pripazis na sebe ko ce? Povedi racuna o ishrani i idi obavezno kod lekara!!!
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu